Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 15 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Zilele Europene ale Patrimoniului, sarbatorite si la Arad

In cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului va putea fi vizitata sinagogaIn 21 - 22 septembrie, si la Arad vor fi marcate Zilele Europene ale Patrimoniului – actiune comuna a Consiliului Europei si Uniunii Europene, care permite prezentarea bunurilor culturale inedite si deschiderea, cu caracter execptional, pentru public a unor edificii istorice.
In acest context, Zilele Europene ale Patrimoniului vor fi deschise oficial, la Arad, in data de 21 septembrie, la ora 9,30, la Sinagoga, ocazie cu care doritorii vor putea vizita acest monument istoric al Aradului, insotiti de ghizi specializati care vor prezenta istoricul acestei cladiri. 
In paralel, Biblioteca Judeteana "A. D. Xenopol" Arad va organiza o expozitie de carte veche in limba ebraica, din secolul al XVII-lea, aflata in patrimoniul bibliotecii aradene.
In aceeasi zi, de la ora 11,00, va avea loc o conferinta in sala festiva a palatului Administrativ, in cadrul careia vor fi prezentate lucrari referitoare la contributia Aradului la diversitatea culturala a regiunii, la Arad – oras al diversitatii culturale locale, la aportul comunitatii evreiesti la diversitatea culturala aradeana. 
Conferinta va fi incheiata cu proiectarea filmului "Arad – oras de caracter".
Aceasta va fi cea de a treia editie a Zilelor Europene ale Patrimoniului la care Aradul participa. 
La prima editie a fost organizata deschiderea Cetatii Aradului pentru public, iar la cea de a doua editie in centrul atentiei a stat arheologia, fiind deschisa pentru public situl arheologic de la Bazilica Romanica din secolele XII – XIII din Vladimirescu.

Mihaela Cerna - Observator

  • Carrefour ramane cu BRD

Jacobo Caller Celestino - director general Carrefour prezinta avantajele folosirii carduluiLantul de magazine a lansat, impreuna cu banca franceza, un card pentru cumparaturi si a renuntat la parteneriatul cu Raiffeisen Bank.
Carrefour Romania si BRD Finance, filiala specializata in credite de consum a grupului BRD - Groupe Societe Generale, au lansat, ieri, cardul Carrefour Mastercard prin care posesorii pot lua cu imprumut pana la 20.000 lei, pentru care trebuie sa plateasca o dobanda lunara de 2%. 
Odata cu lansarea acestui produs, retailerul a incheiat parteneriatul cu Raiffeisen Bank, demarat in 2004.
"Ne-am propus sa ii oferim clientului o imagine unitara despre serviciile financiare pe care le poate folosi in magazinele noastre si am decis sa colaboram doar cu BRD", a spus Andreea Mihai, directorul de marketing al companiei.
Cardul este destinat sa inlocuiasca unul similar lansat de cele doua companii in urma cu doi ani. 
In plus fata de facilitatile deja existente, noul card Carrefour - BRD Finance utilizeaza o platforma Mastercard si va putea fi folosit in toate magazinele care utilizeaza POS-uri, pentru retragerea de numerar de la bancomate sau pentru plati pe internet. 
De asemenea, cardul poate fi utilizat in toate magazinele Carrefour din strainatate.
Reduceri pentru clientii fideli
Clientii pot opta pentru rambursarea capitalului, fie in sume minime cu o dobanda lunara de 2%, fie integral fara niciun cost in cadrul perioadei de gratie care se intinde intre 18 si 47 zile.
"Toti clientii nostri care vor folosi noul card vor obtine credite fara dobanda pentru perioade de 3, 5 sau 12 luni si, mai mult, vor beneficia de reduceri substantiale pentru anumite produse, de exemplu 10% pentru electrocasnice, sau credite pentru serviciul Carrefour Voiaj", a spus directorul general Carrefour Romania, Jacobo Caller Celestino.
Emiterea cardului este gratuita si nu presupune plata niciunui comision anual, iar pentru obtinere societatile solicita actul de identitate al clientului, adeverinta sa de venit sau talonul de pensie.
CONCEDIU A LA CARREFOUR
Mamaia si Turcia, cele mai cautate destinatii

Cateva mii de romani au apelat in aceasta vara la divizia de servicii turistice a Carrefour, cele mai cautate destinatii fiind la Mamaia pentru intern si Turcia, Grecia sau Antalia in strainatate, ne-a declarat, ieri, Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour Romania. Oficialul nu a precizat insa numarul exact al turistilor sau valoarea contractelor incheiate prin intermediul Carrefour Voiaj.
Si in Arad va fi deschis un nou magazin Carrefour Compania planuieste sa organizeze in viitorul apropiat circuite speciale, un prim proiect fiind Campionatul European de Fotbal din Austria si Elvetia, de anul viitor, sau Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, din 2010. 
Carrefour Voiaj nu a avut vreo oferta speciala pentru Campionatul Mondial de Rugby, organizat zilele acestea in Franta.
Carrefour Voiaj are doua puncte de lucru in cadrul hipermarketurilor din Baneasa si Militari, si alte doua in galeriile Carrefour Ploiesti si Brasov si lucreaza cu tour-operatori locali. 
Pana acum, si hipermarketurile Cora si grupul Rewe (cu lanturile de magazine Selgros, Billa) au intrat pe piata romaneasca cu divizii de servicii pentru calatorii - Cora Voiaj si respectiv Dertour.
LANTUL SE EXTINDE
De doua ori mai multe magazine in 2008

Carrefour Romania va deschide pe 10, respectiv 12 octombrie doua hipermarketuri la Iasi si Cluj-Napoca, investitia medie intr-o unitate fiind de 20 de milioane de euro, a spus, ieri, directorul general Carrefour Romania, Jacobo Caller Celestino. Carrefour urmeaza sa deschida anul viitor sapte magazine la Arad, Oradea, Pitesti, Suceava, Iasi, Braila si Bucuresti, in cadrul centrului comercial Vitantis.
Pentru acest an, Carrefour, care detine opt hipermarketuri, estimeaza un avans al cifrei de afaceri de cel putin 10% fata de anul trecut. Conform datelor transmise Ministerului Finantelor, retailerul a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 561 milioane de euro si un profit net de 21,7 milioane de euro.
In primele sase luni ale acestui an, Carrefour a raportat vanzari de 362 de milioane de euro, in urcare cu peste 43% fata de primele sase luni din 2006.
Grupul francez Carrefour avea pe plan mondial, in iunie, 1.102 hipermarketuri, 2.458 de supermarketuri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount" si alte peste 3.000 de magazine.

Adelina Vlad - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Expozitie internationala

Biblioteca aradeana este pentru prima data expozant internationalBiblioteca judeteana AD Xenopol din Arad este pentru prima data expozant international! 
Biblioteca aradeana este singurul reprezentant al Romaniei  la o expozitie de carte din capitala Ungariei, alaturi de prestigioasele biblioteci  nationale ale  Austriei, Frantei si ale tarii gazda, Ungaria. 
Tema propusa de organizatori este ilustratia de carte erotica franceza din secolul al  XVIII-lea. 
La expozitie aradenii participa cu 27 de piese de patrimoniu cultural national, carti frantuzesti si un manuscris reprezentand catalogul bibliotecii familiei nobiliare Csaky. 
Cele mai importante carti care vor reprezenta Aradul  si implicit Romania sunt operele unor scriitori celebri precum La Fontaine, Diderot, Voltaire si Montesquieu, ilustrate de mari artisti gravori si desenatori ai secolului al XVIII lea. 
Vernisajul expozitiei intitulate, "Lecturi primejdioase - ilustratie de carte erotica franceza din secolul al XVIII lea" va avea loc vineri dupa-amiaza in sala festiva a bibliotecii nationale a Ungariei. 
Cele 27 de piese de patrimoniu national ale bibliotecii aradene, alaturi de sute de piese similare din Austria, Franta si Ungaria vor fi expuse, la Budapesta pana pe 16 decembrie.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Au devastat policlinica

Hotii au spart Policlinica MunicipalaCabinetele medicilor, farmacia si birourile administrative au fost "verificate" de mai multi hoti.
Zeci de cabinete medicale private din cadrul Policlinicii Municipale Arad, farmacia si birourile administrative au fost devastate in cursul noptii de joi spre vineri de hoti.
Potrivit administratorului policlinicii, Ana Farcas, "usile au fost distruse, la fel si dulapurile din birouri, iar cabinetele au fost ravasite complet. Nu stim ce au cautat si nici ce a disparut, inventarierea fiind in curs de desfasurare".
Politistii, care au fost anuntati la 6.45 de spargere, banuiesc insa ca hotii au intrat in cladire pe fereasta farmaciei, iar de acolo au ajuns in toata cladirea, prin fortarea usilor.
Anchetatorii sustint ca, la prima vedere, din cladire nu lipseste aparatura medicala, dar ca a disparut un laptop si obiecte de birou. Nu se stie deocamdata daca nu lipsesc si medicamente din farmacie, retele sau stampile.
Este vorba de a treia spargere din acest an, insa, spre deosebire de cele anterioare, acum hotii au devastat cabinetele de la cele trei etaje, iar medicii de aici cred ca erau in cautare de bani sau medicamente.
Potrivit medicilor, hotii au spart geamurile, atat cele exterioare, cat si cele de la usile cabinetelor, au taiat lacatele si gratiile cabinetelor. 
Este posibil sa se fi furat totusi cateva milioane de lei vechi din interiorul farmaciei.
Vineri dupa-masa, politia prin vocea Cameliei Tuduce Berar, purtatorul de cuvant al IJP Arad, a sustinut ca "politistii cerceteaza inca toate cabinetele unde au patruns hotii. Pana in prezent, din informatiile pe care le detinem, rezulta faptul ca au fost sparte sapte cabiente, hotii furand un laptop. Au fost, ravasite, in plus, o serie intreaga de documente si acte medicale".
Politia sustine ca unul dintre neajunsurile care au facilitat hotilor spargerea Policlinicii Municipale a fost geam mare, neasigurat (cel al farmaciei, care nu se inchidea bine), situat chiar pe Bulevardul Revolutiei, locul prin care au intrat hotii, dar si faptul ca intreaga cladirea nu are nici un fel de sistem de paza.  
Potrivit IJP, nici cabinetele private ale medicilor nu erau prevazute cu alarma, asa ca hotii au vizitat tot ce si-au dorit in unitatea medicala.
La randul sau, medicii si-au amintit cu indignare, uitandu-se peste cabinetele vandalizate si documentele imprastiate pe jos, peste tot, faptul ca la ultima spargere  hotii au mancat chiar si tortul din frigider!
Initial, diperarea a pus stapanire pe angajatii Policinicii Municipale, care s-au temut ca vandalii au fugit de la locul faptei cu aparatura medicala cu tot, in conditiile in care aceasta valoreaza zeci de mii de euro.

A.B. - Adevarul

  • "Doresc sa continui ceea ce am inceput"

La Zadareni continua investitiile facuteInterviu cu Doina Petri, primar Zadareni, PNL
- Care va sunt ultimele realizari?
- Un lucru foarte important pentru comunitate a fost aductiunea de apa, canalizarea care va demara in aceasta luna si inceperea constructiei la scoala noua. 
- Cum stati la capitolul pietruirea drumurilor?
- In acest moment toate drumurile din Zadareni sunt pietruite. Mai avem de pietruit in satul apartinator Bodrog, inca trei drumuri pe care sper sa le definitivam in primavara anului viitor.
- Ce portiune de drum ati reusit sa asfaltati?
- Circa doi km, dar proiectul pentru asfaltarea tuturor drumurilor din comuna atat Zadareni, cat si Bodrog este terminat si asteptam sa vedem care sunt fondurile structurale. Pana cand vor venii conditiile, eu m-am pregatit si am facut proiectul, din bani de la bugetul local, dar efortul a meritat deoarece fara proiecte nu se acceseaza fonduri.
- Care este situatia apei potabile in Zadareni?
- Reteaua de apa vine de la Arad, pentru ca in Zadareni apa nu este potabila, iar costurile pentru constructia unei uzine de apa erau foarte mari. De asemenea, exista sansa ca apa sa nu fie potabila, iar investitia ar fi fost inutila. 
- Cele mai multe localitati au desfiintat cismelele de apa, dar la Zadareni acestea s-au montat de curand.
- Cismelele le-am montat pentru a veni in intampinarea celor care nu au apa si nu s-au racordat la noua retea. Cand toate locuintele vor fi legate la retea, vor ramane doar cateva cismele de apa, doar in punctele fierbinti, cum ar fi scolile si dispensarului. Toata lumea trebuie sa inteleaga faptul ca apa de la cismea se plateste de la comuna si nu este voie sa o risipim. Am intalnit cazuri cand si-au spalat masina de la cismeaua de pe strada, sau au udat gradina. Scopul cismelelor este de a avea posibilitatea cetateni pentru a-si lua apa potabila.
- Care sunt costurile pentru introducerea apei in gospodarii?
- Aproximativ 500 de lei, in care este inclusa manopera si materialele.
- Sunt pregatite gradinitele pentru noul an?
- Deocamdata gradinita veche este intr-o stare avansata de degradare. Suntem in discutii si colaboram cu o firma non profit din Irlanda si speram ca anul viitor sa construim o gradinita noua. Proiectul era pentru ac4est an, dar din anumite motive s-a amanat pentru anul viitor. Cladirea in care functioneaza actualmente gradinita este tot o cladire mai veche, dar a fost reconditionata corespunzator si inca un an de zile copiii isi vor putea desfasura activitatea aici in bune conditii.
- Deputatul Titu Gheorghiof a anuntat in urma cu ceva timp ca localitatea Zadareni a primit bani pentru o noua scoala?
- Noua scoala, care urmeaza sa fie construita, este din fonduri guvernamentale. Pana in prezent am primit patru miliarde sapte sute, bani cu care putem demara inceperea constructiei.       
- S-a rezolvat problema iluminatului public?
- Iluminatul public a fost printre primele lucruri pe care le-am rezolvat cand mi-am inceput mandatul. Au fost inlocuite toate corpurile vechi cu cele noi atat in Zadareni, cat si in Bodrogul nou. In prezent, exista corpuri de iluminat din doi in doi stalpi.
- Functioneaza cabinetul medical?
- Este impropriu spus cabinet medical, deoarece incinta unde functioneaza acesta este un spatiu in incinta caminului cultural. S-a ajuns la aceasta situatie, datorita faptului ca dispensarul a fost retrocedat in baza legii 10. Cand vom avea suficiente fonduri vom face un dispensar corespunzator.
- In ce stadiu va aflati cu reabilitarea caminului cultural?
- Am reusit sa schimbam acoperisul, geamurile si usile. Acum urmeaza sa fie amenajat interior si retincuit. Din cate am fost informata, guvernul are pregatite fonduri pentru construirea si reabilitarea caminelor culturale,. Am depus o cerere si un studiu de fezabilitate si speram sa primim banii in cel mai scurt timp. Tot ceea ce s-a investit in caminul local a fost din bugetul local. 
- Aveti locuri de joaca pentru copii?
- Am reusit sa amenajam, in fata caminului cultural, un parc pentru copii, in care sunt tot felul de leagane, iar bunicii sau parintii sa stea pe bancute si sa-i supravegheze. De asemenea, avem depus un proiect pentru o sala de sport si am fost informata ca am primit si finantarea.
- Veti mai candida pentru un nou mandat de primar?  
- Da, pentru ca doresc sa continui ceea ce am inceput.

Daniel Albu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]