Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 15 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Remetan, ales presedinte cu usile inchise si fara Geoana!

Remetan a fost ales pentru functia de presedinte al PSD AradCuzman s-a retras, asa cum anuntase, iar ceilalti contracandidati ai presedintelui interimar s-au facut de ras, obtinand foarte putine voturi
Peste 160 de delegati s-au adunat la Conferinta Judeteana PSD, pentru a-si alege presedintele. 
Prima surpriza (neplacuta) a zilei a fost absenta presedintelui Mircea Geoana, cu atat mai mult cu ct situatia de interimat de la PSD Arad a fost prelungita tocmai pentru ca presedintele sa participe la lucrari. 
Motivul oficial (ceata de pe aeroportul Otopeni) este cusut cu ata alba, pentru ca zvonurile dadeau inca de vineri dupa-amiaza probabila absenta liderului social-democrat. 
Prezenta vicepresedintelui Ecaterina Andronescu a demonstrat ca cine si-a dorit sa participe la conferinta, a ajuns la Arad.
A doua surpriza a fost decizia (unica, pentru un partid important) de a tine alegerile cu usa inchisa pentru presa. 
Oare cui foloseste lipsa de transparenta pe care o promoveaza PSD Arad? 
Cert este ca ea dauneaza opiniei publice interesate de dezbaterea din cadrul partidului, in ultima instanta comunicarii social-democratilor cu simpatizantii.
Alegerile au fost dominate clar de fostul presedinte interimar, Florin Remetan, la drept cuvant, dupa retragerea candidaturii lui Ioan Cuzman, singura solutie cat de cat rezonabila tiparita pe buletinul de vot. 
Noul presedinte a obtinut 124 de voturi, in timp ce contracandidatii sai s-au facut de ras cu 15 voturi (Corneliu Scrob), 13 voturi (Avram Craciun) si 8 voturi (Pavel Sarbu). 
Mici discutii le-a iscat modalitatea de vot, pentru ca delegatii au bifat candidatul preferat cum i-a taiat capul – in grup, pe la colturi sau chiar in toaleta, bagatelizand (e drept, din proprie initiativa) caracterul secret al optiunii personale.
Florin Remetan a punctat faptul ca organizatia avea nevoie de incheierea perioadei de interimat, de un plus de legitimitate. 
Mesajul sau catre colegii de partid a fost unul de unitate. 
El i-a transmis lui Ioan Cuzman ca il vede ca si candidat pentru primaria Aradului.
Ecaterina Andronescu a evitat elegant intrebarea ziarului Observator, daca este multumita de calitatea candidatilor: "este adevarat ca avem asteptari mari de la presedintele organizatiei judetene. Nu uitam ce rezultat a obtinut organizatia aradeana la Referendum. Sper sa se mobilizeze si sa obtina un rezultat mai bun la alegerile euro-parlamentare"
Intrebata de eventuale sanctiuni aplicate pentru un rezultat slab, vicepresedinta PSD a precizat ca "nu-i plac sanctiunile care planeaza".

Flavius Ghender - Observator

  • Consilierii judeteni au aprobat - Proiect de milioane de euro pentru modernizarea drumului Julita - Madrigesti

Consilieri CJA au aprobat modernizarea drumului Julita-MadrigestiConsilierii judeteni s-au intrunit vineri in cadrul unei sedinte extraordinare.
Unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea proiectului "Modernizare tronson Julita – Madrigesti, componenta a traseului turistic E68 – Moneasa", precum si a cheltuielilor aferente.
Proiectul a fost aprobat initial prin Programul PHARE 2004-2006, coeziune Economica si Sociala – "Proiecte mari de infrastructura sociala".
Ulterior, prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 811/2006 a fost aprobata lista proiectelor de investitii care pot fi pregatite prin asistenta tehnica si vor fi finantate prin Programul Operational Regional 2007-2013, lista in care este mentionat si obiectul de investitie "Modernizare tronson Julita-Madrigesti componenta a traseului turistic E68 - Moneasa".
Ca urmare a acestei hotarari, intre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Consiliul judetean Arad si SC Interdevelopment SRL Bucuresti a fost semnat contractul de prestari servicii pentru Revizuirea si actualizarea Studiului de Fezabilitate precum si elaborarea/dezvoltarea Proiectului Tehnic, inclusiv a Detaliilor de executie.
Consiliul Judetean Arad a aprobat prin Hotararea nr. 25/23.02.2007 Studiul de Fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici, proiect elaborat de SC Interdevelopment SRL Bucuresti.
In luna septembrie 2007 Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a lansat Programul Operational Regional 2007-2013 / Axa Prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale".
Prealabil depunerii proiectului la organismul intermediar – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, Consiliul Judetean Arad trebuia sa aprobe proiectul "Modernizare tronson Julita-Madrigesti componenta a traseului turistic E68 - Moneasa" si cheltuielile aferente proiectului.
Astfel ca, proiectul a fost adoptat de majoritatea consilierilor judeteni.
Tronsonul modernizat va avea o lungime de 24,671 kilometri.
Durata de realizare a investitiilor va fi de 32 luni, iar valoarea acestora se ridica la 55.311.543 RON, echivalentul a 16.552.908 euro.
Suma de 39.508.245 lei (11.705.800 euro) va  fi alocata din fondurile FEDR, 6.042.437 lei (1.790.298 euro) va fi alocat din bugetul de stat, iar 9.760.861 lei (2.892.021 euro), din bugetul Consiliului Judetean Arad.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Circul de apa la Arad

Circul acvatic a poposit si in AradJocuri de lumini si fantani arteziene, animale exotice si o lume de magie la Strandul Neptun.
Magia spectacolului combinata cu jocuri de lumini si apa, totul intr-o atmosfera tipic italiana, ii va insoti pe aradeni in timpul showului realizat de artistii Circului Acuatic Loredana Bellucci.
Dupa ce a incantat toata Romania, unul dintre cele mai inovatoare circuri din Europa face ultima oprire din tara noastra chiar la Arad. 
Artistii absolventi ai Academiei de Circ din Italia promit ca pana in data de 21 octombrie (cat stau la noi) sa faca spectacole de zile mari.
Teatru si circ
La inceput aradenii vor fi atrasi in lumea visarii cu ajutorul spectacolului de teatru al mimicilor si cel al acrobatiilor facute de jongleri sau echilibristi. 
Un impresionat numar aerian ii va face pe spectatori sa creada ca un inger s-a pogorat din cer, iar Cezar omul de guma se va contorsiona intr-o cutie transparenta.
O atmosfera din alte timpuri, pe cand circul era o traditie de familie se va face simtita.
Pentru a prezenta numere cu rechini, crocodili, pingiuni, foca, o broasca testoasa uriasa si alte animale acvatice, italienii au venit cu cel mai mare acvariu construit pentru un spectacol mobil.
"Vom mai aduce pe scena exemplare rare de reptile, anaconda, iguane, precum si pelicani, acvila americana", spune acrobata Sandi Medini. 
Aradenii sunt asteptati la spectacole de luni pana joi, de la ora 18.15, iar vineri, sambata si duminica, de la 16 si de la ora 18.15.

M.S.- Adevarul

  • Restrictii de trafic pe DN7, in Arad si Hunedoara

Restrictii de circulatie pe Drumul National 7De vineri, au inceput avertizarile pentru restrictiile de trafic pe DN7 si in judetul Arad.
Potrivit directorului Drumurilor Nationale Arad, Ioan Balint, in punctele de trecere a frontierei Nadlac, Turnu si Varsand au fost impartiti fluturasi pentru ca soferii sa fie informati din timp de lucrarile care se executa pe DN7.
De saptamana aceasta, in judet vor fi montate toate indicatoarele rutiere speciale pentru a-i avertiza pe soferi sa evite DN7, spre judetul Hunedoara.
Cei de la drumurile nationale si politistii de la rutiera vor devia traficul greu si cel de tranzit pe rute ocolitoare, tinand cont ca DN7 e in lucru.
Pe acest drum, vor mai pot trece doar masinile cu transporturi speciale si cele mici, care circula in interiorul judetului.
Rutele ocolitoare
Potrivit sefului Politiei Rutiere Arad, subcomisar de politie Adrian Lile, nu se va putea inchide total circulatia pentru traficul local si cel zonal, cel de aprovizionare.
Nu se stie inca momentul in care vor demara lucrarile pe tronsonul drumului national din judetul Arad, dar masurile de deviere a traficului sunt luate pentru Hunedoara, pentru a fi avertizati soferii din timp, si nu doar cand ajung acolo.
"Restrictiile de circulatie se aplica pentru traficul international si traficul de marfuri inter-judetean. Rutele ocolitoare sunt pe DN69, inspre Timisoara, pe DN79, inspre judetul Bihor, iar din sensul celalalt de mers, pe DN79A, pentru autovehiculele usoare, si pe relatia Varfurile, spre punctul de trecere a frontierei Bors, pentru traficul greu", a declarat seful Politiei Rutiere Arad, subcomisar de politie Adrian Lile.
O parte dintre indicatoarele de deviere a traficului au ajuns deja in Arad, iar celelalte vor ajunge saptamana viitoare. In  judetul Arad sunt sanse mici ca lucrarile sa demareze toamna asta, pentru ca din cate se pare, se strica vremea, iar in aceste conditii nu se pot efectua lucrari. Prefectul judetului, Gavril Popescu, anuntase initial ca lucrarile urmau sa inceapa la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lui octombrie.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Curticiul supravegheat video 24 de ore

In orasul Curtici vor fi instalate camere de supraveghere videoLocuitorii din Curtici se pot simti in siguranta.
Si asta pentru ca autoritatile locale au montat opt camere de supraveghere in locurile cele mai importante din localitate.
Scopul este evident acela al scaderii infractionalitatii, lucru care s-a si intamplat.
Doua camere sunt montate la unitatile scolare si monitorizeaza intrarile.
"Am gandit acest lucru pentru a supraveghea scolile. In felul acesta vor putea sti cine intra in scoala, pentru ca am avut cazuri de furturi", ne-a informat Nicolae Aanitei, primarul localitatii Curtici.
Celelalte camere supravegheaza cele mai importante intersectii.
In acest fel, de cand au aflat ca sunt monitorizati, soferii circula cu prudenta, iar culoarea rosie a semaforului, care de cele mai multe ori nu era luata in calcul, este respectata cu sfintenie.
"Cele opt camere inregistreaza 24 de ore din 24 toate punctele unde au fost montate. Inregistrarile sunt pastrate 30 de zile. In felul acesta am observat ca soferii au inceput sa respecte regulile de circulatie", a continuat primarul din Curtici.
Toate imaginile sunt transmise in doua locuri, la Primarie si la Politie.
Nici nu e de mirare ca locuitorii se gandesc de doua ori pana sa comita o contraventie pentru ca cei care vad imaginile sunt identificati imediat, in conditile in care Curticiul este o localitate nu foarte mare, iar locuitorii se cunosc intre ei.
Investitia Pimariei in acest sistem este de 2500 de euro plus TVA.
Strategie buna a autoritatilor din Curtici.
Parintii sunt fericiti ca odraslele sunt in siguranta la scoala, regimul circulatiei rutiere e litera de lege, tinerii sunt mult mai civilizati, iar hotii se gandesc de doua ori inainte de a da vreo spargere.
O gandire sanatoasa si o investitie care merita.
Cat despre camerele de supraveghere, se prea poate ca cele din Curtici sa fie singurele care au fost si vor fi montate.
Si asta pentru ca despre camerele de supraveghere de pe DN7 nu se mai aude nimic.
Autoritatile aradene s-au laudat la un moment dat ca soseaua care leaga Aradul de Deva va fi monitorizata video.
Cu toate acestea, seful Serviciului Politiei Rutiere, subcomisar Adrian Lile, spune ca acestea nu vor fi montate curand, iar de acest lucru nu se ocupa Politia ci firmele specializate.

C.C. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]