Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 16 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Executivul doteaza spitalele cu aparate de aer conditionat

In saloanele Spitalului de Urgenta urmeaza sa fie instalate aparate de aer conditionatBolnavii internati in spitalele aradene se pot bucura, deoarece responsabilii din Ministerul Sanatatii Publice au hotarat achizitionarea de aparate de aer conditionat pentru spitalele din intreaga tara. 
Intr-o prima faza, Executivul va achizitiona o suta de instalatii pentru salile de operatie si sectiile de terapie intensiva din spitalele judetene.
La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Arad, blocul operator si sectia de terapie intensiva sunt deja prevazute cu astfel de aparate. 
Se prea poate ca aparatele de aer conditionat sa fie montate pe sectiile de la ultimele etaje ale spitalului, acolo unde bolnavii sufera de caldura in saloane, chiar si atunci cand afara este racoare.
La Spitalul Municipal, sectia de interne este racoroasa, dupa ce conducerea spitalului a achizitionat mai multe aparate de aer conditionat. 
Mai mult, structura si pozitionarea Spitalului Municipal sau a Spitalului Matern favorizeaza cat de cat pastrarea unei temperaturi normale in saloane.
Investitia pe care si-a propus-o Ministerul Sanatatii Publice este de 11,5 milioane de lei, bani care vor fi asigurati din buget si din veniturile proprii.
Responsabilii si-au propus achizitionarea a 1300 de astfel de aparate pentru unitatile sanitare din judet.
Cu toate acestea, speram ca aceste aparate de aer conditionat sa nu racoreasca birourile medicilor, a sefilor de sectii sau a managerilor, pentru ca in acest fel reforma din sanatate numai reforma nu s-ar numi.

Camelia Catean - Observator

  • Aradeni interesati de sanatate

Timp de o luna aradenii isi pot testa sanatateaIn oras se desfasoara, timp de o luna de zile, actiuni umanitare de testare a sanatatii.
Cetatenii Aradului au putut sa isi testeze, joi, sanatatea, pe gratis. 
Actiunea a fost initiata de Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic, in parteneriat cu Scoala Postliceala Sanitara si s-a desfasurat de la ora 10 la 14, in fata platoului de la Primarie. 
In acest timp, peste o suta de persoane au venit sa isi masoare tensiunea arteriala si cantitatea de grasimi din sange.
Fiecare dintre ei a primit o fisa cu recomandari privind sanatatea. 
Cu aceasta se pot prezenta la sediul Euromedic, unde vor primi consultatii gratuite de medicina interna, cardiologie, reumatologie, neurologie si oncologie. "Vin foarte multi oameni sa isi testeze sanatatea. Ce e interesant este ca marea majoritate a celor care sunt hipertensivi, cunosc acest lucru, si sunt luati intr-o evidenta. Am avut putine cazuri de hipertensivi nou descoperite. Lor le recomandam sa nu consume sare, grasimi, cafea, tigari, alcool si sa faca mai putin efort fizic", a spus Elena Popa, maistru instructor coordonator la Scoala Postliceala Sanitara. 
"Populatia este constienta ca este benefic sa se consume mai putine grasimi animale bazate pe produsele din carne, iar pe timp de vara, alimentele se axeaza pe consum de salate, legume si fructe", a precizat Elena Popa.
Activitati similare vor avea loc pe 19 iulie, la Billa, pe 26 iulie, in zona Banu Maracine si pe 2 august, in Aradul Nou.

D.M.- Adevarul

  • Muresul le fura casele

Casele din Bodrogul Vechi sunt amenintate de apele Muresului - Virtual Arad News (c)2007Situatie disperata pentru locuitorii din localitatea Bodrogu Vechi, care apartine de orasul Pecica.
Pentru ca nimeni nu a mai intretinut malul Muresului, apele raului au smuls deja o suprafata importanta de teren din localitate si acum a ajuns la case.
Oamenii sunt disperati pentru ca nu pot face mai nimic, decat sa priveasca cum apele Muresului se apropie de case, pentru ca in cele din urma, sa le ia la vale.
Oamenii au fost vizitati ieri de primarul din Pecica, Iustin Cionca, si de deputatul democrat Constantin Igas.
Printre solutiile gasite de localnici ar fi intarirea malului cu plasa si piatra de codru, exploatarea nisipului de pe malul opus sau construirea unuia sau mai multor "pinteni" ceea ce ar duce in timp la depuneri de balast in zona gospodariilor, care sunt pe cale de a fi luate de ape.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Oferta bogata la lubenite si pepeni

A inceput sezonul pepenilor si lubenitelorIn Piata "Mihai Viteazul"
Ne aflam in sezonul lubenitelor si al pepenilor, iar acest lucru este usor de observat in oricare din pietele aradene.
Potrivit comerciantilor aceste fructe au mare trecere in randul oamenilor, mai ales in aceste zile caniculare, cand nici de gatit nu ne arde…
De pilda ieri dimineata, in Piata Mihai Viteazul mesele cu pepene verde si galben faceau legea.
Ici colo cateva rosii, vinete, cartofi, in rest… fructe.
Soarele coplesitor inca de la primele ore ale diminetii s-a facut simtit si printre comercianti, care mai de care mai molesiti.
Cu cate o umbrela deasupra capului, cu sticle de apa, abia aveau putere sa-si prezinte marfa.
Cat despre clienti… mai mult varstnicii care prefera sa-si faca cumparaturile la sfarsit de saptamana, dis de dimineata.
"Am venit sa-mi cumpar un pepene, dupa lubenite nu ma prea omor. Pe asa caldura este bine venit un fruct, si medicii recomanda. Nici nu ne mai arde de mancare gatita. Drept e ca numai ce au aparut pepenii, poate de aceea preturile sunt ceva mai piperate. Dar, ne descurcam…cu greu, nu avem ce face!", ne-a explicat o batranica intalnita pe randurile pietei Mihai Viteazul.
Caldura este singurul inconvenient al comerciantilor care, spun ei ca s-au obisnuit deja.
"Ne simtim ca intr-o sauna, cu toate ca nu e acoperita piata de fructe si legume. Este foarte cald, abia rezistam. Dar trebuie sa castigam si noi ceva. Am intrat deja in sezonul lubenitelor, si sa stiti ca aradenii cumpara…Sper sa avem vanzari bune si in zilele viitoare!", spune Mihai Seleches din Pecica, comerciant.
In cateva minute am parcurs piata, parca tot mai mica, dupa cum ii spune si numele.
De cand bazarul a disparut din peisaj, "lipseste ceva", sunt de parere comerciantii de aici.
Raionul de flori este singurul ferit cat de cat de soare, fiind acoperit.
Dar din pacate aici cam "bate vantul", nici urma de vreun cumparator, doar comerciantii plictisiti, stau cu capul in palme in asteptarea unei minuni.
Specific unei dimineti linistite de duminica, piata nu era foarte aglomerata ieri la ora 9.00.
Galagia, agitatia, lipseau cu desavarsire, fapt justificat poate prin temperaturile toride care ne coplesesc in aceste zile de iulie.

A. M. S. - Informatia Aradului

  • Ratacit la Nadlac

Un planorist maghiar a aterizat in apropiere de NadlacUn planorist participant la Campionatul National de Planorism al Ungariei si al Sloveniei, care se desfasoara in aceasta perioada la Szeged, a aterizat sambata seara, din gresala in Romania.
Pentru ca nu a aratat nici un document de identitate la intrarea in tara, politistii de frontiera s-au dus imediat dupa el si l-au escoratat pana in statul vecin.
"Nu i s-a intamplat nimic. Evenimentele care nu sunt intentionate se numesc rataciri iar persoana in cauza merge inapoi in tara din care a venit, fara sa fie arestat. Sambata, la ora 19.15, colegii mei l-au insotit pana la frontiera maghiara", ne explica Florin Oprisa, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.
O proba mai lunga
Intrebat despre conditiile in care planoristul maghiar s-a ratacit in tara noastra, Vasile Hategan, comandantul Aeroclubului aradean ne-a spun ca "a fost o proba mai lunga si a aterizat unde a putut. Va dati seama ca pentru noi nu este un caz inedit. Fiind un avion fara motor mergi acolo unde te poarta curentii de aer cald."

M.S.- Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]