Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 17 martie 2007
Stirile TVA aici
  • Alesii locali au votat pentru reabilitarea Podului Traian

Sedinta CLM a fost linistita si scurtaChiar daca se anuntau scantei, sedinta Consiliului Local Municipal a fost una foarte linistita si relativ scurta
Chiar daca erau puncte fierbinti pe ordinea de zi, sedinta Consiliului Local Municipal de ieri a fost una neasteptat de linistita si de scurta.
Punctele fierbinti se refereau la Strandul "Neptun", la Tehnometalica, reabilitarea centrului istoric sau cresterea pretului la gigacalorie.
Printre altele, o parte a consilierilor s-a gandit si la demolarea Podului Traian, dar, in cele din urma, s-a optat penlru reabilitarea lui, riscandu-se, altfel, pierderea banilor veniti de la Ministerul Integrarii.
Totusi, scandalul ce se prefigura, dupa cum anticipa si primarul intr-o conferinta de presa sustinuta cu jumatate de ora inaintea debutului sedintei, nu a mai avut loc.
Un motiv ar putea fi si faptul ca unul dintre cei mai vehementi opozanti ai primarului, Rodica Borza, nu a fost in sala.
Cel mai asteptat si mai preconizat scandal era cel legat de canalizarea Strandului ,"Neptun" si de preluarea acestuia de catre Primarie.
La cele doua proiecte de hotarari care erau strict legate de strand nu au existat nici un fel de certuri sau acuze.
Doar Alexandra Braica a cerut unele lamuriri. Aceasta dorea sa stie situatia exacta a mijloacelor fixe de la strand, daca sunt trecute in patrimoniul Gospodaririi Comunale ca aport la capitalul social sau sunt in domeniul public.
A fost prezent in sala si directorul GCA care a spus ca aceste lamuriri trebuie sa vina de la Registrul Comertului.
Poate cel mai important proiect de pe ordinea de zi era cel legat de reabilitarea centrului istoric vechi al Aradului, asa cum spunea si primarul Gheorghe Falca.
Aici, discutiilc oarecum in contradictoriu, s-au legat de reabilitarea sau demolarea Podului Traian, parte integranta din acest amplu proiect.
Podul Traian urmeaza sa fie reabilitatTrebuie precizat faptul ca studiul de fezabililate al proiectului a fost realizat de Ministerul Integrarii, proiectul valorand 15 milioane de euro, si include refacerea canalizarii, a alimentarii cu apa, a drumurilor, cuprinde si reabilitarea Preparandiei si a Podului "Traian". Discutiile au fost iscate de faptul ca se propunea ori reabilitarea podului ori demolarea acestuia si construirea unuia nou, langa, dar cu o capacitate portanta mai mare si cu o durata de viata de 100 de ani.
O parte dintre consilieri, in sedintele de comisii si la discutarea acestui proiect, prin vocea presedintelui de sedinta, Valentin Paul Neamt, s-au aratat pro variantei de demolare.
Insa acestia au fost convinsi de primar ca varianta reabilitarii este cea mai buna, astfel ca proiectul de hotarare per ansamblu a trecut cu unanimiute de voturi.
Gheorghe Falca a spus ca "demolarea podului nu ar fi primit oricum avizul Comisiei de monumente, cu toate ca diferenta de valoare dintre refacerea podului si ridicarea altuia ar fi fost foarte mica. In plus, Aradul risca ca proiectul sa nu mai fie finantat pe fonduri structurale, in conditiile in care acesta face referire la reabilitare si nu la construirea altuia".
Un alt punct sensibil al sedintei de ieri face referire la proiectul de hotarare prin care primarul era mandatat sa semneze contractul de vanzare-cumparare cu Tehnometalica.
Aceasta societate a dat in judecata Consiliul Local, pentru ca acesta nu aprobase initial vanzarea terenului catre societate.
Tribunalul a dat castig de cauza societatii, astfel ca a repus proiectul pe ordinea de zi.
Tot Alexandra Braica s-a aratat nemultumita si la acest punct, dorind sa afle daca juristii primariei au facut recurs sau nu.
S-a aflat ca nu s-a petrecut acest lucru, consiliera spunand ca
"Ma nemultumeste si sunt absolut surprinsa de acest raspuns. Consider ca era de datoria executivului sa mearga si sa ne apere. Era si in interesul orasului".

Anca Pascutiu - Observator

  • Acord cu Provincia Opole

Consiliul Judetean vrea sa revigoreze colaborarea cu poloneziiConsiliul judetean doreste sa revigoreze relatiile de colaborare cu polonezii.
Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, si Josef Sebesta, presedintele Voievodatului Opole, au semnat, ieri, un acord de colaborare intre institutiile pe care le reprezinta.
Josef Sebesta a fost insotit de vicepresedintele Josef Kotys.
"Ma bucur pentru semnarea acestui acord de colaborare cu o regiune din Polonia, cea mai dinamica din punct de vedere al dezvoltarii economice si care are cea mai mare rata de accesare a fondurilor europene din Polonia. Prin acest acord vom valorifica experienta poloneza din punct de vedere al integrarii in UE, dar vom fi si parteneri egali, astfel incat si noi, Aradul, sa venim cu ce avem ca experienta in dezvoltarea economica. Sper sa fie un start lansat al colaborarii in care fiecare regiune sa aiba cat de mult de castigat", a afirmat Iosif Matula.
Colaborare
Cei doi omologi se vor angaja sa dezvolte colaborarea culturala, educationala, economica si de accesare a fondurile Uniunii Europene.
"Este un moment important in dinamica relatiilor dintre Romania si Polonia, respectiv intre judetul Arad si Voievodatul Opole. Intentionam sa colaboram pe domenii comune celor doua unitati administrative, astfel incat in scurt timp sa putem materializa aceasta colaborare", a precizat Josef Sebesta, presedintele Voievodatului Opole.

C.M. - Adevarul

  • Tehnometalica cumpara teren cu doar 36 euro mp in centrul Aradului

Tehnometalica isi cumpara terenulProiectul de hotarare privind mandatarea primarului Gheorghe Falca in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare, a terenului aferent constructiilor, cu Societatea Cooperativa Mestesugareasca "Tehnometalica SCM" Arad a fost contestat de consilierii municipali Alexandra Braica (PSD) si Edeleni Coloman (independent), in cadrul sedintei de ieri a CLM.
Mai exact, in urma proiectului de hotarare, Tehnometalica se va alege cu un teren in centrul Aradului cu suma de 36 euro/mp, in timp ce Primaria Arad a vandut teren in aceeasi zona cu 60 euro mp.
Despre ce este vorba?
Primaria Arad a pierdut in prima instanta procesul cu Tehnometalica, privind terenul aferent firmei Tehnometalica, dar Alexandra Braica a fost nemultumita ca juristii primariei nu au atacat in recurs hotararea Tribunalului Arad.
"Am vazut sentinta data, iar la sfarsit se vorbea ca se poate ataca in termen de 15 zile. Vreau sa stiu daca s-a formulat recurs sau, daca nu s-a formulat, de ce nu", a precizat Braica.
Doina Paul, secretarul primariei, a spus ca cei in cauza si-au revendicat dreptul in instanta, iar procesele au durat 2-3 ani.
In plus, procentul de ocupare a terenului de catre Tehnometalica este foarte mare, iar suprafata nu se poate utiliza la nimic.
Totusi, Braica nu fost multumita de raspunsul primit si a precizat ca "era de datoria executivului sa mearga si sa ne apere. Era si in interesul urbei".
Edeleni Coloman a precizat ca judecatorii au aprobat evaluarea terenului la suma de 36 euro mp, dar juristii Consiliului Municipal nu au dus argumentele primariei, deoarece Primaria a vandut anterior teren in aceeasi zona cu 60 euro mp.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • La "vanatoare" de job-uri

La actuala bursa a locurilor de munca 17 persoane si-au gasit pe loc job-uriPeste 300 de aradeni si-au cautat un servici in cadrul bursei locurilor de munca
Sala restaurantului Bucegi, situat in zona Garii, a fost gazda bursei locurilor de munca, a doua din acest an, organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad (AJOFM).
La fel ca si bursa de luna trecuta si cea desfasurata ieri a avut un caracter general.
Numarul agentilor economici prezenti la bursa a fost de 50, oferind nu mai putin de 716 locuri de munca in diverse domenii de activitate si pentru toate nivelurile de pregatire profesionala: muncitori necalificati, confectionere, electricieni, sudori, tamplari, tapiteri, soferi, agenti comerciali, vanzatori, ingineri, economisti, programatori.
Datorita varietatii locurilor de munca oferite, peste 100 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca au fost selectate pentru incadrare, iar 17 persoane au fost angajate pe loc.
Dintre persoanele angajate pe loc, sapte au facut dovada absolvirii de studii superioare.
Seria burselor organizate in acest an de AJOMF Arad va continua cu o noua bursa generala programata pentru data de 20 aprilie
***
Bursa in cifre
Firme prezente: 50
Locuri de munca oferite: 716
In cautare de slujbe: 320 de persoane
Aradeni angajati pe loc: 17
Selectate in vederea incadrarii: 130 persoane

A.G.- Adevarul

  • Aradul muzical – Concert de concerte la Liceul de Arta

Elevii Liceului de Arta au participat la un concert dat de colegiContrar credintei ca ziua de de 13 ar fi nenorocoasa, Sala festiva a Liceului de Arta "Sabin Dragoi" a inscris la mijlocul acestei luni martie un nou eveniment muzical, un concert sustinut de elevi si profesori.
Mariana Anistoroaie din clasa a IX-a, aflata sub indrumarea profesoarei Ana Ceapa, a interpretat prima parte a "Concertului in si minor pentru viola si orchestra" de Georg Friedrich Haendel.
Avandu-i alaturi pe colegii ei din orchestra acompaniatoare dirijata de profesorul Dan Boar, eleva solista a repurtat un succes insemnat, avand in vedere ca transferul ei de la vioara la viola s-a petrecut doar cu doi ani in urma.
Emanuel Pusztai (IX) de la clasa profesoarei Ligia Cheres, a sustinut partea solistica a "Concertului prntru pian si orchestra" in Re major partea I, de Joseph Haydn, acompaniat de aceeasi orchestra.
Surprinzator, prin tehnica acumulata, prin cizelarea tonului (ceea ce nu e putin lucru), elevul a demonstrat ca pare a-si fi gasit vocatia, ramanand sa continue a fi tenace, sa sondeze profunzimi, pentru a-si atinge telul.
A urmat apoi "Concertul pentru doua piane si orchestra in do minor" creat de Johann Sebastian Bach la Koethen (1717-23), in talmacirea profesoarelor Carmen Craciun si Eva Balogh, acompaniate de orchestra elevilor, de data aceasta in versiunea integrala.
Cele doua soliste si orchestra au relevat elanul primei miscari, apoi lirismul meditativ al dialogului din partea a doua si voiosia, optimismul finalului.
Consemnarea evenimentului vine sa sublinieze contributia Liceului de Arta la imbogatirea vietii muzicale a Aradului, oras cu mai vechi traditii in acest domeniu, traditii ce trebuie mereu continuate.
Se sublinia acolo in preambul si final ca acest concert este un dar al tinerilor invatacei si a profesorilor lor, pentru colegi, parinti si in ultima instanta pentru toata lumea.
Noi, prin ceea ce savarsim, multumim si incaurajam pe cei ce cinstesc numele orasului in care vietuiesc.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]