Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 17 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Doua ore fara masini in Arad

Miercuri pe strada I. C. Bratianu va fi oprita circulatia masinilor - Virtual Arad News (c)2007Primaria organizeaza, timp de cinci zile, evenimente dedicate "Saptamanii mobilitatii europene".
Primaria Arad  pregateste cinci zile de manifestari dedicate celei de a sasea editii a "Saptamanii mobilitatii europene", tema din acest an fiind "Strazi pentru oameni". 
Mesajul care se vrea transmis prin intermediul acestor manifestari vorbeste de faptul ca "marirea spatiului destinat circulatiei masinilor nu reprezinta o rezolvare a problemelor legate de transport. Dimpotriva, reducerea acestui spatiu poate constitui o solutie sustenabila si eficienta si o sansa de promovare a unui mod de viata mai sanatos pentru toti cetatenii, fara a reduce mobilitatea acestora". 
In fapt, se urmareste astfel, prin manifestraile ce ar urma sa aiba loc peste tot, incurajarea autoritatile locale in realocarea unei parti din zona carosabila traficului pietonal. 
De asemenea, se pune accent pe cresterea calitatii aerului la nivel local.
Programul aradean al actiunii "Saptamana Mobilitatii Europene 2007" debuteaza, astazi, cu o masa rotunda tematica ("Strazi pentru oameni"), organizata in Sala 63 a Palatului Administrativ  din Arad, urmata marti de actiuni educative si de informare, legate de efectele poluarii generate de trafic asupra mediului inconjurator, desfasurate in scoli si gradinite.
O singura strada
Miercuri, 19 septembrie, se va face educatie ecologica in scoli si gradinite, iar joi vor avea loc determinari de noxe in conditii de trafic normal, cu explicatii de specialitate. 
Ultima zi dedicata evenimentului are si cel mai mare impact pentru ca autoritatile au decis sa opreasca circulatia pe I.C. Bratianu, in intervalul orar 10.00-12.00, pe 21 septembrie fiind ziua "In oras fara masina"
Tot in aceste zile se vor distribui materiale informative, se vor face determinari de noxe in conditii de trafic oprit, se vor organiza concursuri si intreceri sportive  pentru prescolari si elevi din toate ciclurile de invatamant, dar si prezentarea de variante de transport ecologic.

A.B. - Adevarul

  • Anti-coruptie scumpa si ineficienta

Deputatul PNL - Mihai Calimente la interpelat pe ministrul JustitieiDeputatul liberal Mihai Calimente a solicitat Ministerului Justitiei un raport privind sumele alocate DNA incepand cu 2004.
Potrivit lui Calimente, in 2004 s-au alocat nu mai putin de 54 de milioane de lei noi, suma care a crescut de la an la an, pentru ca in 2007 sa ajunga la 81 de milioane de lei noi.
"Asta in timp ce activitatea DNA este egala cu zero in privinta marilor corupti. Ei pentru marea coruptie au fost infiintati", sustine deputatul liberal.
In ceea ce priveste comisia pentru verificarea modului de interceptare a telefoanelor, termenul a fost prelungit, iar Calimente sustine ca ascultarea telefoanelor ministrilor anchetati s-a facut cu incalcarea legii.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Conservatorii acuza

Partidul Conservator Arad acuza PrimariaDe mai bine de jumatate de an, un bloc cu 30 de apartamente, apartinand Primariei Arad sta nefolosit.
Si asta in timp ce, pe listele de prioritati sunt peste 1000 de familii nevoiase care asteapta de ani de zile un acoperis deasupra capului.
Mai mult, chiar in fata blocului cu pricina, situat pe strada Frunzei stau in colibe mai multe familii care spera sa primeasca o locuinta de la primarie.
Cazul a fost scos la iveala de filiala locala a Partidului Conservator care sustine ca cele 30 de apartamente sunt pastrate pentru a fi impartite in campania electorala.
Pe strada Frunzei din Sanicolaul Mic, un bloc de 30 de apartamente frumos renovate isi asteapta viitorii locatari Partamentele sunt cu una sau doua camere si ofera tot confortul necesar unei familii nevoiase.
Fiecare apartament, are gresie, faianta, parchet si chiar geamuri termopan.
Lucrarile de amenajare ale imobilului au fost finalizate in primavara acestui an, insa, cladirea nu a fost racordata nici pana acum la canalizare, apa si curent.
Si asta in ciuda crezei de locuinte sociale din oras.
Chiar in fata cladirii, intr-un cort improizat din cartoane sta o familie care spera sa primeasca macar un apartament cu o camera.
Cazul blocului de pe strada Frunzei a fost descoperit de Partidul Conservator in urma reclamatiilor venite din partea mai multor familii nevioase din oras.
Liderii PC cred ca imobilul este mentinut intentionat in aceasta stare pentru ca apartamentele sa fie impartine in campania electorala.
Am incercat sa luam legatura si cu primarul Gheorghe Falca pentru a raspunde acuzatiilor, insa acesta a fost plecat pana vineri in concediu.

Vasile Blidar -Televiziunea Arad

  • Veceu cu etaj pentru elevii din Santana!

Primarul orasului Santana verifica utilitatea toaletelor europeneLa scoala generala din Santana se construiesc veceuri... cu etaj.
Investitia este de 5,4 miliarde de lei vechi pentru cele 60 de toalete pe care localnicii vin sa le admire inca din faza de constructie, pentru ca nici unul dintre ei nu a auzit, pana acum, ca ar putea exista pe lume asa o grozavie: veceul cu etaj!
Inceputa cu un an in urma, constructia a fost insa abandonata in primavara, fiindca guvernul liberal nu a mai alocat fonduri primariilor democrate pentru continuarea investitiilor, astfel ca acum zidurile toaletelor europene blocheaza buna parte din ferestrele scolii!
In scoala invata 600 de elevi, iar noile toalete ar fi respectat normele Uniunii Europene, care – spune primarul Viorel Enache – prevad o toaleta la zece copii:
"Si mie mi s-a parut exagerat numarul de toalete, lavoare, dar daca asa cer normele europene, ne-am conformat. Inainte aveam latrine vechi de 40 de ani, iar profesorii aveau si ei un singur WC" – declara primarul.
In prima faza, ministerul Educatiei a acceptat sa aloce 120.000 de euro pentru ridicarea toaletelor europene.
Din primii bani, s-au inaltat doar zidurile. Ultimii bani au sosit in primavara, asa ca din martie s-a sistat constructia toaletelor europene.
In aceste conditii, din 17 septembrie, elevii vor folosi tot vechile latrine, dar din cauza celor doua etaje nu vor avea vizibilitate nici in curte.
Prefectura Arad considera ca in mai multe scoli din judet s-au construit nejustificat WC-uri de lux, pe bani publici.
De altfel, constructorii aradeni dau la cheie vile finisate, cu preturi mai mici pe metrul patrat (500-600 euro) decat costul acestor toalete (1000 euro mp!) pentru elevi.
Scoala din Santana va fi prima din judetul Arad care va beneficia de WC-uri ridicate conform normelor europene.

Andrei Ando - Observator

  • UTA si-a refacut moralul la Craiova - Universitatea Craiova - UTA 0-1 (0–0)

Fotbalistul Hora de la UTA este marcatorul in meciulul cu CraiovaA marcat: Hora ('51)
Craiova, sambata, 15 septembrie, ora 18:45; stadion "Ion Oblemenco", gazon excelent, spectatori 0.
Universitatea: Bornescu – Dilevski, Ciuca, Mitchell, Rose - D. Stoica, Prepelita (Stoianof '67) - Fl. Costea ( Lutu '58), Baird (Dina '52), Wobay - C. Tanasa.
Rezerve: Banica - Saceanu, Curteanu, Gargalie.
Antrenor: Ovidiu Stanga.
UTA: D. Tudor - Balan, Buican, Chita, Simano (Vasiljevici '67) - Hora, Cr. Todea, N. Varga, Frasineanu - M. Ilie (Roszel '76), Baltoi (Fl. Dan '86). Rezerve: Mirne – Chirita, Hidisan, Mihut.
Antrenor: Marius Lacatus.
Cartonase galbene: Fl. Costea (‘37), Dilevski (‘50) / Frasineanu (’13), I. Balan (‘17), N. Varga (‘44), Chita (‘78), Fl. Dan (‘90 2).
Arbitri: Aurel Bogaciu (Bucuresti) -  Aurel Onita (Constanta) si Corneliu Fecioru (Bucuresti). Rezerva: Marian Bordean (Sibiu).
Observatori federali: Nicolae Grigorescu (Timisoara si Mircea Calin (Bucuresti).
In fata unor tribune goale - meciul s-a disputat cu portile inchise dupa ce clubul Universitatea Craiova a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal cu organizarea unui meci fara spectatori si cu o amenda de 20.000 lei – UTA a revenit la viata, invingand Universitatea Craiova dupa un joc in care diferenta de scor putea fi mult mai mare.
"Batrana Doamna" a profitat de degringolada in care se gaseste formatia olteana, ajunsa la a sasea infrangere la rand, ca si de faptul ca s-a jucat fara spectatori, a inchis foarte bine jocul si a reactionat pe contraatac.
"Stiinta" a evoluat modest si s-a aruncat in atac dupa primirea golului lasand spatii uriase in aparare, dar atacantii aradeni au ratat nepermis din situatii de unu la unu cu Bornescu.
Pana la urma insa, totul e bine cand se termina cu bine si UTA ia o importanta gura de oxigen inainte de confruntarea cu Steaua.
Startul partidei ne arata doua echipe tematoare ca ar putea sa piarda un nou joc, mingea disputandu-se doar intre cele doua careuri.
Buican si Frasineanu sunt, in premiera, titulari la UTA, primul in locul lui Chirita, ramas pe banca de rezerve, ex-olteanul evoluand pe partea stanga a liniei mediene.
Oltenii par ceva mai insistenti dar se apropie de poarta aradeana, in care a revenit Tudor doar cu suturi lipsite de periculozitate trimise de la distanta.
Prima actiune mai legata a UTA-ei se petrece la jumatatea reprizei, cand Hora il deschide pe Balan, acesta centreaza in careu, Mircea Ilie sare la cap cu Bornescu, care boxeaza exact in picioarele lui Baltoi, dar arbitrul dicteaza fault la portar!
Buican este noul titular la UTA In continuare se joaca doar la mijlocul terenului, abia pe final de repriza, in minutul 41, Baird este scapat de sub supraveghere in careu, lateral dreapta, dar sutul este destul de slab si Tudor  retine.
Repriza se incheie dupa un sut puternic de la 35 de metri a lui Stoica, dar Tudor nu are probleme.
Datele problemei se schimba la reluare, cu UTA mult mai decisa. Nu trec decat doua minute si UTA putea deschide scorul: Simao a centrat de pe stanga si Baltoi, singur-singurel la opt metri de poarta reia cu capul pe langa poarta lui Bornescu, complet neputincios.
A fost insa faza care avea sa anunte deschiderea scorului. In minutul 51 actiune pe partea stanga a atacului aradean, Dilevski comite hent la marginea careului.
Lovitura libera este executata de Hora, iar Prepelita deviaza balonul in plasa, pacalindu-l pe Bornescu: 0-1.
Antrenorul oltean ii trimite in teren pe Dina si Lutu, Craiova joaca pe cartea atacului, dar nu face altceva decat sa se descopere in aparare.
In minutul 63 M. Ilie scapa singur cu Bornescu dupa o pasa lunga a lui Simao, dar trimite milimetric pe langa poarta.
Peste alte doua minute, acelasi Ilie scapa spre poarta olteana, dar lateral stanga, centreaza pe jos in spate, dar sutul lui Hora din marginea careului este respins greu in corner de Bornescu.
Lacatus intareste apararea, Vasiljevici luandu-i locul lui Simao, dar tot UTA este periculoasa.
In minutul 72 Frasineanu trimite puternic din lovitura libera de la 20 de metri, dar prea central pentru a-l invinge pe portarul craiovean, care este ocrotit de sansa si in fata lui Roszel.
Mai intai in minutul 79 cand Frasineanu trimite un sut-centrare dintr-o lovitura libera de la 20 de metri, lateral dreapta, dar Roszel ajunge o fractiune de secunda mai tarziu la intalnirea cu balonul, apoi in minutul 84 cand cel poreclit Rooney scapa singur spre poarta, dar nu-i ies pasii si nu poate decat sa-i paseze lui Baltoi, care trimite alaturi, dupa ce in prealabil, in minutul 82, fostul dinamovist l-a luat la tinta pe Bornescu dintr-o pozitie de singur cu portarul.
Ratarile uriase ale alb-rosilor puteau sa se razbune pe final de meci, dar  Mitchell reia slab cu capul centrarea lui Lutu, in minutul 87.
Un minut mai tarziu Wobay trece de Balan si trage pe coltul scurt, dar Tudor respinge in corner, pentru ca o combinatie australiana Dilevski - Mitchell sa fie reluata de ultimul in plasa laterala in minutul 90.
In prelungiri, oltenii ataca cu Bornescu in careul aradean, dar Roszel nu suteaza spre poarta goala, incercand o pasa total aiurea la 40 de metri de poarta adversa.
UTA castiga cel de-al doilea meci al sezonului dupa o repriza a doua destul de buna.
Ar fi putut fi un succes mult mai clar, ratand, din nou, exasperant de mult.
Pana la urma, elevii lui Lacatus au stiut sa profite de jocul slab al oltenilor si asteapta cu un moral mult mai bun partida urmatoare, cand la Arad va poposi Steaua Bucuresti.  

Marius Herta - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]