Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 19 mai 2007
Stirile TVA aici
  • "Imi voi urma sansa"

Carmen si Daniel Boariu impreuna cu medicii chineziInterviu cu Daniel Boariu. Dupa operatia din China si recuperarea din Franta, Daniel ramane un optimist incurabil.
-
Adevarul: Ai fost operat, in urma cu o luna, in China. Visul tau de a merge din nou, pe picioarele tale, era strans legat de aceasta operatie. In ce masura s-a realizat, pana acum, acest vis?
-
Daniel Boariu: Intr-adevar, visul meu de a merge din nou era strict legat de interventia din China. Din pacate, lucrurile nu decurg asa cum s-ar astepta unii, asa cum poate mi-as fi dorit si eu... Este nevoie de luni sau poate ani de recuperare, recuperare pe care am si inceput-o deja si pe care intentionez sa o urmez pana in clipa in care voi ajunge acolo unde imi doresc: sa ma ridic din nou in picioare.
Din fericire, speranta exista. Imi voi urma sansa indiferent de costuri, obstacole, dureri sau greutati pentru ca daca acum ma voi opri din drum, tot ceea ce s-a facut pana acum, toate eforturile mele si ale celor din jurul meu vor fi in zadar.
- Adevarul: Ce impresie ti-a lasat felul in care ai fost tratat la Chaoyang Hospital?
- Daniel Boariu: La clinica din Beijing, am fost tratati foarte bine din punct de vedere medical si uman. Din pacate, conditiile si infrastructura de acolo cam lasa de dorit.
- Adevarul: Cum a fost la Clinica de recuperare din Franta?
- Daniel Boariu: In contrast cu conditiile modeste de la clinica din Beijing, clinica de laseropunctura din Franta mi-a adus o speranta in plus ca recuperarea mea este posibila. Si aceasta rezulta din conditiile de acolo, din tratamentul cu laseropunctura ce se practica acolo si din discutiile purtate cu medicul Albert Bohbot de la clinica din Chapelle Montlinard.
- Adevarul: Ai avut-o mereu alaturi pe Carmen. Ce a insemnat pentru tine compania ei - fizica si afectiva - in aceste momente?
- Daniel Boariu: Da, prietena si iubita mea a fost alaturi de mine in tot acest timp, m-a sustinut si m-a ajutat sa trec peste momentele grele de dinainte si de dupa operatie, iar mai apoi, in Franta, m-a ridicat atunci cand cadeam si m-a motivat sa merg mai departe. Si nu pot decat sa ii multumesc pentru asta!
- Adevarul: Spuneai, inainte de interventia chirurgicala din China, ca indiferent de rezultat, indiferent de efectele operatiei, vei continua sa lupti. Ce inseamna acum aceasta lupta? Ce presupune ea?
Daniel Boariu mai are nevoie de multe exercitiiDaniel Boariu: Medicul de la clinica din Franta m-a asigurat ca daca voi continua recuperarea la clinica lui in urmatorii doi ani, am mari sanse sa ma ridic in picioare. E un efort - financiar si uman - imens, si nu doar din partea mea. Costurile tratamentului si recuperarii se ridica la aproximativ 42.000 de euro pentru urmatorii doi ani. Din pacate, banii ramasi din castigarea concursului "Dansez pentru tine" nu acopera costurile recuperarii viitoare. Va trebui sa ma reintorc in Franta pentru recuperare si tratament din doua in doua luni pentru cate doua saptamani pe sesiune. In intervalul in care voi fi in tara imi voi face recuperarea la domiciliu. In acest sens, mi-am achizitionat o bicicleta speciala recomandata de medicul din Franta, o bicicleta foarte scumpa - a costat 5.000 de euro -, dar care ma ajuta enorm la recuperarea muschilor atrofiati ai membrelor superioare. Mi-am angajat un maseur/fizioterapeut cu care fac recuperare de cel putin trei ori pe saptamana.
- Adevarul: De unde atata putere sa speri, de unde atata energie sa lupti, sa te lupti cu... soarta?
- Daniel Boariu: Mereu mi-am dorit o sansa, mereu am cautat portite de recuperare, niciodata nu m-am resemnat, am sperat ca intr-o zi voi avea sansa mea. Acum o am si intentionez sa profit din plin. Sunt o persoana energica, imi place viata, am ambitii, imi doresc o familie, imi doresc copii, imi doresc sa muncesc, sa imi fac familia fericita, sa am ocazia sa ii rasplatesc pentru tot ceea ce au facut pentru mine, sa dau si eu ceva inapoi, sa simt din nou pamantul sub talpi... Imi doresc independenta, imi doresc sa am din nou inapoi tot ceea ce am pierdut in urma cu noua ani. Pentru toate astea merita sa lupt si o voi face chiar si atunci cand speranta va muri!
Banii raman o problema
Daniel Boariu are 32 de ani. In 1998 a suferit un accident in urma caruia a ramas dependent de scaunul rulant. A aflat ca s-ar putea face bine in China. Dar nu avea bani de operatie. L-a ajutat logodnica sa, Carmen, care a castigat 50.000 de euro la emisiunea-concurs „Dansez pentru tine” de la ProTV.
Banii raman, insa, o problema si pentru viitor deoarece recuperarea lui Daniel este extrem de costisitoare. Cei care doresc sa il ajute au la dispozitie urmatoarele numere de cont, deschise la BRD, pe numele Boariu Ghe. Daniel: R0 60 BRDE 020SV 1663 628 0200 (lei) si R0 31 BRDE 020SV 1661 358 0200 (valuta).

D.D. - Adevarul

  • Institut de studii ecumenice

Presedintele Comunitatii Evreiesti - Ionel Schlessinger saluta inaugurarea noului institutUniversitatea "Aurel Vlaicu" a inaugurat un Institut de studii Ecumenice.
Acesta va functiona in Sinagoga de pe strada Cozia.
Institutul, deschis de catre Universitate in colaborare cu comunitatea evreiasca din Arad se doreste a fi un centru pentru toate religiile, un loc unde dialogul interconfesional si intercultural sa fie la el acasa.
Institutul poarta numele "Shalom", adica "pace".
Universitatea de Stat aradeana isi manifesta astfel apropierea de religie, inceputa prin infiintarea in urma cu cativa ani, a facultatii de teologie ortodoxa.
Din toamna se doreste si infiintarea unei facultati pentru adeptii cultului penticostal.
Centru "Shalom" va functiona din toamna acestui an.
Tot Universitatea Aurel Vlaicu anunta pentru saptamana viitoare vizita unei delegatii maghiare avand ca scop dezvoltarea unui parteneriat romano-maghiar in industria textila.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Comuna Beliu se dezvolta dupa proiecte rigoros intocmite

Comuna Beliu se dezvolta continuu - Virtual Arad News (c)2007Comuna Beliu este situate in N-E judetului, la 20 de km de orasul Ineu si la 80 km de municipiul Arad. 
Este atestata documentar din secolul IX, de pe vremea cnezatului lui Menumorut. 
Are o populatie de 3300 de locuitori care traiesc in cele sase localitati care compun comuna: Beliu, Vasile Goldis, Tagadau, Benesti, Bochia si Secaci.
Actualul primar al comunei Beliu, Pavel Tica a fost ales in fruntea comunei in anul 1996, fiind, deci, pe functie de trei legislaturi.
Un primar care respects esentele
Primarul Pavel Tica este un om care, in discutia avuta cu noi, a pus accentul pe esenta lucrurilor, pe cele mai importante idei pe care le are in vedere pentru dezvoltarea comunei pe care o pastoreste de peste zece ani. 
Echilibrat, dezinvolt, Pavel Tica a reusit pe parcursul documentarii noastre sa ne faca sa intelegem ca nimic nu este mai important pentru comuna decat politica de dezvoltare si de integrare a ei in randul celor mai moderne localitati ale judetului. 
Tocmai in acest sens a reusit sa creeze un climat sanatos de lucru in sedintele consiliului local, cei 13 membri inlelegand ca singura politica ce trebuie aplicata in acest cadru este cea a comunei, cea care sa asigure dezvoltarea ei. 
"Am o relatie normala cu toti parlamentarii aradeni, dar mai speciala cu Titus Ghiorghiof, cu care comunic saptamanal si care ma sprijina in toate initiativele mele cele mai importante, dar si cu vicepresedintele si presedintele Consiliului Judetean Arad, Nelutu Cristina, respectiv Iosif Matula.
Colaborez bine, de asemenea, cu prefectul judetului, Gavril Popescu si cu vicepresedintele PNL, Caius Parpala. Fara ajutorul si sprijinul dumnealor, poate nu reuseam sa-mi pun in aplicare proiectele pentru comuna"
, tine sa ne precizeze primarul comunei. Beliu, Pavel Tica.
Asociatia ALICANS sprijina comuna
Inca de la inceput primarul Pavel Tica a intocmit un plan urbanistic general al comunei Beliu, care scoate in relief problemele de infrastructure cu care se confrunta comuna: subterana, supraterana si aeriana si solutiile care trebuie gasite pentru realizarea lor. 
Apoi s-a trecut la alimentarea cu apa potabila in intregime a localitatilor Beliu si Tagadau, din resurse locale. 
Chiar in aceasta luna are loc licitatia pentru asfaltarea tronsonului Bochia-Secaci, lucrare care costa peste un milion de euro, Drumul Comunal 9 Tagadau-Secaci fiind deja modernizat. 
Consiliul Local Beliu a aderat la Asociatia ALICANS, care vrea sa reabiliteze si sa modernizeze sistemul de alimentare cu apa si canalizare in judetul Arad. 
ALICANS este o continuare a programului SAMTID pentru judetul Arad. 
Finantarea se face cu 85 la suta din Fondul Uniunii Europene, 13 la suta de Guvernul Romainiei si doi la suta din fonduri locale. 
Primarul Beliului - Gheorghe Tica este stimat si apreciat de localniciDaca termenele proiectului se respecta, canalizarea menajera si alimentarea cu apa potabila este rezolvata in comuna Beliu.
Microregiunea Muntilor Codru Moma
Intrucat comuna Beliu face parte dintr-un areal care cuprinde peste 17000 de locuitori, cel de la poalele Muntilor Codru Moma, primarii din aceasta zona s-au hotarat sa se constituie intr-o microregiune de dezvoltare economico-sociala, care, in acest fel pot atrage mai usor fonduri europene.
Comuna era, in fiecare primavara amenintata cu inundatiile. 
Pentru a inlatura aceste neajunsuri, in anul 2002 s-a inceput o investitie de aproape doua miliarde de lei pentru regularizarea Vaii Mides din Beliu pana in Secaci. 
Totodata s-a trecut la construirea unui baiaj, care protejeaza localitatile de inundatii. 
In acest fel s-a inlesnit practicarea agroturismului in zona, mai cu seama pentru ca drumul comunal pana la Secas se va asfalta. 
Programul PHARE este acela care a contribuit la inceperea de cateva zile a construirii din temelii a unei scoli de arte si meserii in Beliu, lucrare in valoare de 270.000 de euro. 
Tot in Beliu se va construi o sala de sport moderna pentru cei peste 450 elevi ai comunei.
In week-end sunt un localnic obisnuit
"Caminul Cultural Beliu nu arata prea bine, asa ca am hotarat sa-l modernizam, in prezent acesta fiind dotat cu mobilier nou, cu toate utilitatile pentru organizarea de manifestari culturale, dar 91 a unor evenimente ocazionale, cum ar fi nunti botezuri, aniversari, parastase etc. Noi, belenii suntem mandri ca am reusit sa infiintam o statie de carburanti, de unde se aprovizioneaza atat cei din comuna noastra cat si cei din imprejurimi. La un moment dat m-ati intrebat cat timp imi ia munca la primarie. Ei, bine, sunt liber doar in week-end, cand ma pot ocupa de familie, de gospodaria personala. In weekend sunt un localnic obisnuit, am animale, cultiv pamantul si-mi gasesc timp si pentru copiii mei, Paul Catalin, student medicinist si Karina Patricia eleva, de care sunt mandru" ne mai spune primarul comunei, Pavel Tica.
Iar faptul ca centrul comunei Beliu este un adevarat santier - se lucreaza intens la modernizarea centrului civic, cu montarea de pavele, construirea unei parcari cu 30 locuri etc. - nu face decat sa confirme ca Beliu este o comuna unde conducerea se implica serios pentru dezvoltarea ei.

Petre Don - Observator

  • Microbuz nou pentru elevii de la Secusigiu

Elevii din Secusigiu au un microbuz nouElevii din comuna Secusigiu vor avea conditii mult mai bune de transport catre unitatile de invatamant. 
Avand in vedere numarul destul de mare de elevi, primaria localitatii a solicitat Inspectoratului Scolar trimiterea unui autovehicul nou. 
"Raspunsul a fost pozitiv. Asteptam sa ni se trimita un microbuz cu 34 de locuri. Asa o sa putem sa ii transportam atat pe copii, cat si pe profesori la unitatile in care isi desfasoara activitatea", ne-a declarat primarul Secusigiului – Dumitru Cismas.
In satul apartinator Satu Mare exista un numar de 45 de elevi care necesita transport, iar in Monari 20. 
Cat despre profesori Dumitru Cismas ne-a informa ca 20 dintre acestia sunt din Arad. 
"De regula elevii din clasele V-VIII sunt navetisti. Trebuie sa avem grija de scoala si de elevi, dar nu numai. Vrem sa angajam un sofer si pentru transportul acestora cadrelor didactice", a mai spus edilul sef.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Aradul muzical – Muzica de camera la Liceul de Arta

Concert de muzica de camera la Liceul de ArtaSala festiva a Liceului "Sabin Dragoi" a gazduit un recital de vioara si pian ai carui protagonisti au fost doi tineri invatacei din Heidelberg si respectiv Frankfurt (Germania): Sarah Cristian si Konstantin Loukinov.
Prima lucrare a fost Scherzo-ul lui Brahms din "Sonata F.A.E. in do minor", lucrare comuna, in care celelalte parti fusesera compuse de Albert Dietrich si Robert Schumann, lucrare dedicata prietenului lor comun, marele violonist Joseph Joachim.
De la bun inceput, tinerii interpreti au dovedit o buna stapanire a tehnicii instrumentale, a unui manunchi de mijloace de expresie eficiente, creatoare a unui flux sonor viu, acaparant.
Momentul culminant al recitalului l-a reprezentat "Sonata pentru pian si vioara op. 108, nr. 3" a aceluiasi Brahms.
Involburarea romantica a primei parti, nuanta confesiva cu accente patetice intr-un discurs cu inflexiuni muzicale maghiare, nuanta sagalnica a suflului liric din Scherzo, intensitatea expresiva creata de confruntari intre agresiv si impacare, intre aspiratie si descumpanire din Presto agitato final, au fost perceptibile elevilor si profesorilor care au umplut sala.
Interpretarea "Introducerii si rondo capricioso op. 28" a lui Camille Saint Saens, compozitor fecund si totodata "cel mai mare organist al lumii" cum l-a caracterizat Franz Liszt, a convins pe cei prezenti de calitatile muzicale si daruirea celor doi interpreti de pe meleaguri germane.
Konstantin Loukinov a dat viata si unei lucrari pianistice a lui Franz Liszt, "Raosodie Espagnole pentru pian solo", una din lungul sir de rapsodii (gen creat de Liszt), intre care se afla si una pe teme romanesti.
Virtuozitatea si in acelasi timp via expresivitate au caracterizat aceasta talmacire, ce pare a lumina un drum ascendent tanarului interpret.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]