Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 20 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • Aradul, la un pas de catastrofa

Hotii au incercat sa fure manometrele de gazHotii de fier vechi ar fi putut provoca azi noapte o catastrofa in Arad. Acestia au vrut sa fure manometrele de pe magistrala de gaz europeana ce leaga Aradul de Ungaria.
Norocul aradenilor a fost faptul ca presiunea gazului (de peste 50 de atmosfere) i-a speriat rau de tot pe hoti, care au fugit de la locul faptei (adica din zona de langa groapa de gunoi a Aradului, imprejmuita serios cu garduri), manometrele pe care pusesera ochii fiind propulsate la zeci de metri distanta.
Unul dintre aradenii care a venit sa stranga fanul de pe terenul sau a vazut scaparile de gaz si a anuntat de indata pompierii.
"Am fost solicitati sa intervenim la conducta de gaz. Un cetatean care a vazut ca sunt scapari de gaz ne-a solicitat sa intervenim. Ne-am deplasat acolo cu o autospeciala si am anuntat si pe cei de la Transgaz pentru ca a lor este conducta, iar situatia a fost rezolvata. Noi am supravegheat doar procedura", a declarat Iustin Marsieu, comandantul Departamentului de Pompieri din cadrul ISUJ Arad.
Pana la rezolvarea situatiei insa, zeci de metri cubi de gaz s-au pierdut, prejudiciul urmand a fi calculat in aceste zile.

A.B.- Adevarul

  • Au inceput testele nationale

Luni au inceput testele nationale pentru absolventii claselor a VIII-aEmotii mari pentru absolventii claselor a VIII-a.
Luni au inceput testele nationale, cu proba la limba si literatura romana.
Inca de la primele ore, peste 4000 de elevi au asteptat cu emotie varianta de subiect.
Asta in timp ce parintii asteptau cu si mai mari emotii in fata scolii.
Varianta extrasa a fost cea cu numarul 11 si a dat multor candidati mari batai de cap.
Primii candidati au iesit din sala de examinare putin dupa 11.30. 
In acest an, la testele nationale s-au inscris 4649 de absolventi de clasa a 8-a, care au fost distribuiti in 26 de centre de examen, din care 6 in municipiu.
Primul examen s-a desfasurat fara nici o problema, chiar daca Inspectoratul Scolar a trebuit sa asigure examinarea si catorva elevi care s-au imbolnavit in ultimul moment.
Testele nationale contina marti cu proba la limba materna, miercuri la matematica iar joi cu proba la alegere dintre  istorie sau geografie.
Rezultatele vor fi afisate duminica, pana la ora 16.00 iar eventualele contestatii pot fi facute in aceiasi zi pana la ora 20.00.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Biserica ortodoxa din Agrisu Mare, cea mai "pictata" biserica din mediul rural

Biserica ortodoxa din Agrisu Mare e cea mai reprezntativa din zona - Virtual Arad News (c)2007Despre biserica din satul Agrisu Mare oamenii spun ca este "cartea de vizita" a comunei si asta pentru ca este cea mai reprezentativa cladire din zona. 
Dar nu numai acesta este motivul pentru care a primit statutul amintit. 
Va putem spune ca este una dintre cele mai mari si mai bogat impodobite cu picturi biserici de la tara, este – daca vreti – impresionanta, putand concura cu orice alt lacas de cult.
Biserica, asa cum arata ea acum, a fost construita in timpul preotului Romul Motorca, a carui mormant se afla in fata altarului, in curtea bisericii, in perioada 1934 – 1936. 
Constructia, dupa cum ne explica preotul paroh, este intr-un autentic stil bizantin, cu doua cupole, doua turnuri, iar in fata are trei balcoane. 
Iconostasul a fost luat de la biserica veche si a fost pictat in anul 1804, dupa cum este trecut pe una din icoane. 
Interiorul bisericii a fost pictat, cateva zeci de ani mai tarziu, in perioada 1974 – 1975, in timpul parintelui Florian Badea. 
Lucrarea, in plina perioada comunista, a fost posibila prin contributia majora a parintelui dar si a credinciosilor. 
Pictura a fost executata de un pictor numit Nitulescu, care era din Sibiu.
Interiorul bisericii este deosebit, aura care impodobeste capul fiecarui sfant fiind din foita de aur. 
Bogat, ilustrand scene biblice, acest interior da o valoare inestimabila lacasului de cult din Agrisu Mare. 
Ca sa protejam pictura, mai spune preotul paroh, ca o prima masura am scos lumanarile din biserica si le-am asezat la intrare.
Tot acesta mai sustine ca nu este nici o alta biserica a carei pereti sa fie acoperiti intr-o asemenea masura cu picturi. 
Este una dintre cele mai frumos si bogat impodobite cu pictura biserici de la tara. 
"Ar putea concura cu o catedrala sau o biserica de oras", spune preotul paroh.
Acum, la Agrisu Mare sunt 424 de suflete. Este putin, pentru ca in 1936 erau doua parohii si existau cam patru mii de suflete in Agris. 
"Populatia ortodoxa a scazut de zece ori. La slujbe vin cam 80 – 100 de credinciosi, ceea ce este bine. Este o medie buna, as putea spune, pentru ca vin la toate slujbele nu numai la cea de duminica", explica preotul.
"Anul trecut, cu prilejul implinirii a 70 de ani de la tarnosirea bisericii, am incercat sa organizam ceva mai cu fast, in sensul ca am organizat o slujba de Te Deum, la care a fost invitat si parintele Vasile Pop din partea Episcopiei si un sobor format din 12 preoti. A fost prezent si un profesor de teologie protestanta din Elvetia", mai  spune preotul paroh din sat, adaugand ca dupa slujba a fost organizat un bal de binefacere, in sensul ca toate incasarile au fost donate bisericii. 
"Am preluat acest model de la sarbii din zona Banatului. La ei se obisnuieste asa, se organizeaza Hramul Bisericii, o familie este numita ca nasi ai bisericii, iar familia aceea se ocupa de toate cele trebuitoare. Anul trecut a fost o familie originara din Agris, dar care locuieste in Germania. Anul acesta va fi  primarul", a mai adaugat preotul din Agrisu Mare.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • S-a omorat din dragoste

O tanara din Ineu s-a sinucis din dragoste - Virtual Arad News (c)2007O tanara de 25 de ani, care lucra la SC Delphi Packard din Ineu, si-a pus capat zilelor, din dragoste.
Fata era indragostita de un baiat mai tanar ca ea.
Baiatul, care lucra la un bar din orasul Ineu, avea 19 ani.
Potrivit primelor date ale anchetei, fetei ii era teama ca iubitul ei mai tanar o va parasi si il suspecta ca avea o alta relatie.
Nu a rezistat acestui gand si a decis sa se sinucida.
Tanara de 25 de ani a fost gasita spanzurata, in noaptea de duminica spre luni, in curtea imobilului in care locuia impreuna cu iubitul ei.
Politistii spun ca nu sunt suspiciuni in privinta decesului.
Acestia au gasit in camera fetei doua bilete adresate baiatului.
"Te iubesc" sau "tu esti soarele meu" sunt doar cateva dintre ultimele ganduri pe care fata le-a adresat iubitului ei.
Cadavrul fetei a fost transportat la morga pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • De sanziene - Zilele Siriei, editia a treia

Si majoretele din Nadlac vor participa la Zilele SirieiLa sfarsitul acestei saptamani va avea loc, la Siria, cea de-a treia editie a Zilelor Siriei.
Frumoasa comuna a lui Slavici se va imbraca in sarbatoare, surprizele pregatite fiind girul unui spectacol exceptional realizat cu ajutorul Consiliului local, al primariei, caminului cultural, SC Disco Class Siria, SC Cora-Tam SRL si SC Flavicom SRL.
Editia a treia a "Zilelor Siriei" va debuta in dupa-amiaza de sambata, 23 iunie prin concursuri sportive: fotbal, dans, suturi la poarta, cros, prezentare hipo, prezentare "Ford" si prezentare motociclete.
Dupa orele 20.00, vedetele isi vor face aparitia, delectand, ca de fiecare data, publicul iubitor de muzica hip-hop, momente umoristice, dans, urmand ca cireasa de pe tortul primei seri sa fie pusa de "Fly Project" din Bucuresti si discoteca surprizelor.
A doua zi a manifestarii siriene va incepe in jurul orelor 15.00 cu binecunoscuta si apreciata parada a portului popular, urmata de mult indragitele majorete din Nadlac, acompaniate de fanfara nadlacana.
Ora 16 va insema debutul spectacolului folcloric, cel mai asteptat program al manifestarii.
Vor evolua ansamblul folcloric din Sambateni, ansamblul folcloric "Spicul" din Olari, ansamblul folcloric din Nadlac, "Rapsodia Muresana" din Arad, ansamblul folcloric "Siriana" din Siria, grupul vocal "Podgorenii" din Siria.
Dansurile populare vor fi continuate cu evolutia unor solisti vocali cunoscuti si apreciati: Stefan Muntenas, Ramona Ancateu, Veta Rudel, Maria Rasca, Ranca Laurentiu, Sorin Branc, Voichita Suba.
Invitatii de onoare ai Zilelor Siriei sunt "Rapsozii Zarandului" cu Petrica Pasca, Felica Stoian, mult indrgitul Tiberiu Ceia, momentele vesele fiind intretinute de Raba si Radu Mos.
Invitatii speciali ai ultimei seri siriene sunt Ghita Muntean si Angela Rusu.
Spectacolul se va incheia cu un mirific foc de artificii.

Felicia R.Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]