Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 20 august 2007
Stirile TVA aici
  • Internet gratuit in jurul Primariei

In apropierea Primariei accesul la Internet se poate face gratuit - Virtual Arad News (c)2007Adevarul e ca tehnologia ne-a acaparat si pe noi, aradenii. 
Nu mai putem trai fara telefonie mobila, fara calculator sau fara Internet. 
Mai mult, pentru unii, google-ul pare cea mai desteapta descoperire a secolului. 
Si ce mai fericire cand realizezi ca in apropierea Palatului Administrativ ai parte de Internet gratuit in sistem wireless. 
Nu va amagiti! Gratuitatea Internetului nu se datoreaza faptului ca alesii nostri au inima larga, ci pur si simplu "se prinde". 
Nu stim daca personajul care a descoperit acest lucru, este poate doar un domn corect care plateste bani buni pentru a beneficia oriunde de Internet, dar, presupunem noi, in curand, cum stirile circula extrem de repede, in jurul Primariei se vor aduna o serie de "calculatoristi", care vor naviga ore in sir pe Internet, pe banii municipalitatii. 
In sfarsit putem spune ca avem si noi un soi de beneficii… tot pe banii nostri.

C. C. - Observator

  • Criza de medici in Arad

Unitatile medicale aradene se confrunta cu o criza de medici si asistenteJudetul Arad nu mai este atractiv pentru medici si asistente. Unitatile medicale se confrunta cu o reala criza de asistente medicale si infirmiere, deficitul fiind, potrivit CAS Arad, de cateva sute de persoane.
Cu probleme de gen se confrunta si spitalele din municipiu, care au mai putin personal medical mediu decat noile normative. 
Nici la capitolul medici nu stam bine.
Daca pana acum pentru orice post de medic scos la concurs, concurenta era mare, acum pentru cinci locuri de medici la urgentele Judeteanului, s-au inscris doi candidati.
Lidera sindicatului SANITAS, Delia Bonca, sustine ca in Spitalul Judetean exista doar 60% dintre asistentele si infirmierele prevazute in normative. 
Potrivit statisticilor, judetul este deficitar la personal medical specializat, in domenii precum urgente, ATI, psihiatrie, radiologie-laborator.

A.B.- Adevarul

  • Incep controalele

Incep controalele in scoliIncep controalele in scoli. Prefectura vrea sa afle cum s-au folosit banii alocati de guvern pentru reparatii si reabilitari in scoli. 
Autoritatile vor ca in noul an scolar elevii sa se bucure de conditii cat mai bune de invatatura. 
In ultimele luni, guvernul a alocat peste 70 de miliarde de lei pentru lucrari de reparatii si reabilitari la unitatile de invatamant. 
Subprefectul Levente Horvath sustine ca si in aceste conditii, multi primari lasa lucrarile pe ultima suta de metri si nu aloca de la bugetul local nici un ban. 
In cazul in care vor fi descoperite nereguli, Prefectura este hotarata sa-i amendeze pe primarii care nu s-au implicat in renovarea scolilor.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Ziua recoltei transfrontaliere

Primarul din orasul Pecica sustine colaborarea transfrontalieraLa sfarsitul saptamanii trecute a avut loc ziua recoltei din Romania si Ungaria.
Mai exact, in perioada 18 – 19 august 2007, s-a desfasurat, in orasul aradean Pecica, "Ziua Recoltei Pecica – Battonya".
Expozitie cu de toate
Primarul din Pecica, Iustin Cionca, a declarat ca la ziua recoltei, va avea loc "o expozitie de cereale, seminte, legume, paine si produse de panificatie, masini si utilaje agricole, sisteme de irigatie, pesticide, flori, impletituri din nuiele, palete din resturi vegetale sau animale. In cadrul manifestarii va avea loc o festivitate de premiere a producatorilor locali, participanti la Top Agro-Industrial, precum si o serie de manifestari culturale, artistice si distractive, concurs la care vor participa pe langa localnici si partenerii de proiect si intreprinzatori din Battonya".
Manifestarea a mai cuprins sfintirea painii, dar si o parada hipo, expozitie de taurine si spectacole de muzica populara. 
Duminica au avut loc concursuri de preparare a gulasului la ceaun, concurs de prins purcei sau chiar plimbari cu ponei.
Producatori agricoli romani si maghiari
Celebrarea in comun a recoltei este posibila ca urmare a proiectului "Dezvoltarea afacerilor transfrontaliere a producatorilor agricoli", finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei si are ca parteneri Primaria din Battonya si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, filiala din Arad.
Iustin Cionca a explicat ca "obiectivul proiectului este promovarea cooperarii si schimburilor comerciale in domeniul agro-industrial in zona transfrontaliera Pecica – Battonya, iar valoarea proiectului se apropie de 135.000 de euro". 
In baza aceluiasi program, au mai avut loc, in acest an, cursuri de marketing agricol si despre sursele de finantare din agricultura.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Judetul Arad trebuie sa "inghita" 460 de milioane de euro

Presedintele CJA - Iosif Matula a participat la prima intalnire de monitorizare PORPresedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, a participat la prima intalnire a Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional (POR) 2007-2013. 
Evenimentul organizat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, sub directa coordonare a ministrului Laszlo Borbely.
La intrunire au participat reprezentantul Comisiei Europene, David Sweet, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, secretari de stat, directori si reprezentanti ai celor opt ministere ce fac parte din Comitetul de Monitorizare, alaturi de reprezentantii celor opt regiuni de dezvoltare.
Comitetul a fost constituit prin hotarare de Guvern, in data de 11 iulie 2007, ca structura nationala cu rol decizional si strategic in procesul de implementare a POR 2007-2013.
In cadrul acestui program, Romania urmeaza sa primeasca fonduri europene de 3,72 de miliarde de euro in perioada 2007-2013.
Reamintim ca presedintele CJA Arad, Iosif Matula, a fost ales saptamana trecuta sa reprezinte Regiunea Vest in Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Regional 2007-2013, in calitate de membru titular, fiind presedinte al Consiliului de Dezvoltare a Regiunii Vest.
Comitetul de Monitorizare al POR asigura urmarirea calitatii implementarii asistentei financiare nerambursabile prin POR, modul de utilizare, eficacitatea si impactul acesteia. 
Fondurile alocate prin Programul Operational Regional reprezinta 19% din totalul fondurilor structurale alocate Romaniei in perioada 2007-2013. 
Acest program va finanta proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin investitii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si  infrastructura turistica, pe mai multe axe prioritare de dezvoltare: sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere; imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale; imbunatatirea infrastructurii sociale; sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local; dezvoltarea durabila si promovarea turismului si asistenta tehnica.
 Alocarea financiara totala pentru Regiunea Vest in perioada 2007 – 2013 este de 458,76 milioane euro, reprezentand aproximativ 10,34% din totalul fondurilor alocate finantarii POR.
"In cadrul intalnirii am aprobat criteriile de selectie a proiectelor finantabile prin POR: imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale si imbunatatirea infrastructurii sociale. Este foarte important ca autoritatile administratiei publice (primarii, consilii locale, prefecturi, consilii judetene), institutiile publice, cum ar fi cele de sanatate, institutiile academice, serviciile de interventie in situatii de urgenta, organizatiile neguvernamentale, companiile private, in special IMM-urile (intreprinderile mici si mijlocii) si microintreprinderile, sa fie constiente de oportunitatea pe care o reprezinta Programul Operational Regional. Aceasta deoarece la nivel national se doreste crearea a 15.000 de noi locuri de munca pana la sfarsitul anului 2015, cu rezultate directe masurate in cifre dupa cum urmeaza: peste 800 km de drumuri judetene reabilitate, modernizate sau construite; peste 200 km de sosele de centura reabilitate, construite, modernizate; 50 de centre de sanatate reabilitate sau modernizate; 510 unitati mobile pentru situatii de urgenta – echipate; 500 de ha de spatii industriale reabilitate; 50 de cladiri de patrimoniu reabilitate; 50 de proiecte de investitii pentru dezvoltarea potentialului turistic al zonelor naturale; 400 de scoli reabilitate sau modernizate. Date fiind aceste cifre, insist din nou pe nevoia de implicare pentru realizarea de proiecte si atragerea tuturor acestor bani care ne stau la dispozitie", a declarat presedintele CDR Vest, Iosif Matula

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]