Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 20 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a inaugurat ieri lucrarile de reabilitare a DN7

Ministrul Ludovic Orban a inaugurat lucrarile la Drumul National 7Pornit intr-un adevarat  turneu in zona de vest a tarii, Ludovic Orban a inspectat ieri lucrarile de reabilitare a DN 7 in zona Zam, la confluenta judetelor Arad si Hunedoara.
Acesta s-a aratat mai mult interesat de modul in care antreprenorul a organizat santierul, de utilajele existente si de forta de munca.
"Am speranta ca aceasta reabilitare a unui drum extrem de important pentru Romania se va finaliza in cel mai scurt timp cu putinta. Noi ne-am propus sa incheiem lucrarile cel mai tarziu la 1 iunie 2008", a explicat Orban interesul sau pentru dotarile si capacitatile firmei constructoare.
Acesta a ajuns la fata locului la volanul unei masini a ministerului insotit de prefectul judetului Arad, Gavril Popescu, pasager pe scaunul din dreapta.
Ajunsi la destinatie, prefectul a declarat mai in gluma mai in serios ca e multumit de faptul ca au ajuns cu bine la destinatie.
Odata cu sosirea oficialilor si cea de-a doua banda a DN7 a fost inchisa circulatiei rutiere spre nemultumirea soferilor aflati in trafic. 
Astfel, Ludovic Orban a parcurs pe jos o buna parte din zona intrata in reparatii oprindu-se de vorba cu muncitorii, urcand chiar la volanul unora dintre utilaje si verificand lucrarile de decapare efectuate deja.
Dupa aceasta inspectie, ministrul s-a declarat multumit de dotarea existenta, cu atat mai mult cu cat antreprenorul a tinut sa sublinieze ca buna parte din utilajele folosite sunt romanesti.
Si prefectul Gavril Popescu s-a aratat multumit de faptul ca lucrarile au demarat cu bine, in ciuda vremii neprielnice. 
Referitor la acest subiect, atat ministrul de resort cat si specialistii in domeniu au precizat ca lucrarile care se efectueaza in prezent se pot face fara probleme si daca ploua.
Ludovic Orban a mai profitat de ocazie pentru a arunca o mica "sageata otravita" catre edilul sef al Aradului, Gheorghe Falca, subliniind: " Iata ca reabilitarea lui DN 7 a inceput in ciuda acuzelor pe care mi le-a adus Gheorghe Falca in repetate randuri conform carora nu doresc reabilitarea pe acest tronson. Realitatea dovedeste ca s-a inselat!"
In final ministrul si-a manifestat si nemultumirea fata de oprirea circulatiei in zona, in momentul in care a sesizat acest lucru dispunand ridicarea interdictiei de rulare.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Accident in lant

Accident in zona localitatii ZimandUn grav accident a avut loc, ieri, pe DN79, Arad-Oradea, in zona localitatii Zimand. 
Potrivit politiei, doua TIR-uri, din Polonia si Cehia, care circulau din sensuri opuse au intrat in depasire in acelasi timp si s-au tamponat frontal. 
Autotrenul polonez era incarcat cu motoare de frigider, iar cel din Cehia cu ferestre si usi termopan.
Un al treilea camion nu a putut opri la timp si a intrat din plin in cele doua TIR-uri. 
Soferii altor doua masini mai mici nu au putut frana nici ei la timp din cauza ploii si a carosabilului ud si au intrat in cele trei autovehicule de pe sosea. 
Soferul unuia dintre TIR-uri a ajuns la Spitalul Clinic Judetean Arad. 
Traficul a fost blocat peste trei ore. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Victor Faur crede ca pretentiile institutiilor americane sunt aberante

Hackerul Victor Faur s-a prezentat din nou in fata instanteiVictor Faur s-a prezentat joi in fata instantei de judecata pentru cea de-a treia infatisare a procesului in care este invinuit pentru comiterea a patru infractiuni de catre NASA, Departamentul de Marina si Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii.
Hackerul aradean este acuzat pentru accesarea fara drept a unor sisteme informatice, interceptarea acestor sisteme, modificarea, stergerea si perturbarea informatiilor.
Victor Faur a declarat in fata instantei:
"Aceasta actiune s-a realizat in mod intamplator. Am primit datele de la o persoana cu nickbname-ul D3VIL si mai apoi am incercat sa-l ajut pentru a-si configura un server. Nu stiam ca datele pe care le-am primit duceau la aceste servere." 
Victor Faur spune ca nu-l cunoaste pe D3VIL, dar, in urma IP-ului (adresa calculatorului), acesta a declarat ca D3VIL este din Constanta. 
Procurorul Miron Codrin a incercat sa obtina mai multe date despre D3VIL pentru a stabili indentitatea necunoscutului cu care hackerul aradean a colaborat, insa fara prea multe sanse de reusita.
In acest fel a inceput audierea de ieri a hackerului aradean, care inainte de a intra in sala de judecata a afirmat sec privind spre ziaristi: "Doar atatia sunteti astazi?" 
Cuvintele au fost spuse cu taria unui om optimist ca va iesi limpede din situatia in care l-a adus teribilismul. 
Flancat de cei doi avocati, Sorin Bretoteanu si Mihai Cristian Borza, Victor Faur a fost pus fata in fata cu rechizitoriul. 
A avut raspuns pentru mai toate acuzatiile, insa de foarte multi ori a afirmat ca nu isi mai aduce aminte toate aceste petrecandu-se in urma cu mai bine de doi ani de zile. 
De cele mai multe ori si-a inceput declaratiile cu "este posibil" sau "nu imi aduc aminte".
Sedinta de ieri a fost structurata in trei parti, tot atatea cate institutii au fost prejudiciate. 
In prima parte, Victor Faur a fost nevoit sa raspunda la intrebari in ceea ce priveste accesarea serverelor NASA. 
Victor Faur a declarat ca a ajuns sa sparga codurile NASA din intamplare incercand sa configureze serverul necunoscutului D3VIL. 
De fapt, acesta a afirmat ca dupa ce si-a dat seama ca a reusit sa intre pe un server securizat, totul a devenit pentru el o provocare, un joc virtual. 
Hackerul a povestit ca l-a intalnit pe cel care i-a dat codurile si parolele pe whitehat.com, o pagina realizata de el cu scopul de a discuta cu pasionatii de calculatoare. 
Tanarul a declarat ca in ceea ce-l priveste pe D3VIL, nu discuta cu acesta decat chestiuni stricte de calcula- toare, dar din vorbele sale a reiesit ca-l considera vinovat pentru ceea ce i s-a intamplat. 
Mai mult spune ca: "Nu am incercat mai multe combinatii de la IP-ul meu pentru a gasi un utilizator al NASA. Am reusit sa patrund din prima incercare." 
Victor Faur nu se considera vinovat Ceea ce Victor spune ca nu reiese din rechizitoriu, unde specialistii NASA au afirmat ca s-au inregistrat mai multe incercari de spargere a codurilor. 
"D3VIL mi-a facut cunoscute username-ul, parola si IP-ul de la un server NASA, sustinand ca sunt datele server-ului pe care il avea in administrare." 
Cu toate acestea, Victor sustine ca totul a fost o provocare pentru el, motiv pentru care a lasat si cateva mesaje pe site-urile pe care le-a accesat. 
Intr-unul dintre aceste mesaje hackerul a notat: "Sir Vic a trecut pe aici"
Sir Vic este nickname-ul sau care apare de mai multe ori in probele aduse de reprezentantii institutiilor americane prejudiciate. 
"Nu am interceptat date informatice si nu recunosc aceasta acuzatie. Pentru interceptarea datelor informatice trebuie ca mai intai sa se instaleze un program pe un anumit server cu ajutorul caruia sa se obtina numele si parolele utilizatorilor. Am descarcat fisiere, dar nu le-am instalat si nu le-am folosit", spune Victor Faur.
Cu toate acestea, tanarul recunoaste ca a intrat in baza de date informatice a NASA. 
La fel cum recunoaste ca a reusit sa intre si pe unele servere ale Departamentelor de Energie si Marina ale SUA. 
Victor considera insa ca rechizitoriul il face vinovat de mult prea multe fapte. 
Hackerul considera ca nu avea cum sa prejudicieze atat de mult institutiile americane si ca nu este singurul care a intrat in baza de date a acestora. 
Si pentru ca treburile sa se complice mai mult, presedintele de sedinta i-a adus la cunostinta ca rehizitoriul cuprinde probe legate si de accesarea serverelor institutiilor americane de pe serverele unor universitati de prestigiu, precum Harvard sau Stanford. 
Intr-un final, Victor a declarat: "Nu cred sa fie atat de multe servere compromise accesate de catre mine. Nu recunosc ca am descarcat aplicatii software si nici nu am instalat sau configurat aceste aplicatii pentru crearea unor canale de comunicare. Ceea ce am operat a fost instalarea unui robot pe un server NASA, pe care l-am rulat pentru cateva minute, timp suficient cat sa pot demonstra unui prieten ca am fost pe serverul respectiv." 
Victor spune ca pretentiile formulate de catre NASA pentru prejudiciul cauzat sunt aberante. 
"Nu sunt de acord sa despagubesc partea civila NASA cu suma pretinsa, deoarece nu consider ca am cauzat prejudiciile prezentate. Cred ca o eventuala reconfigurare a sistemelor informatice NASA cadea in sarcina administratorilor de sistem si nu s-ar fi impus angajarea unor persoane suplimentare", considera Victor Faur. 
Mai mult acesta a afirmat ca pentru reconfigurarea unui server specialistii ar fi avut nevoie de doar o ora.
Urmatoarele doua sectiuni ale sedintei au cuprins aceleasi intrebari din partea presedintelui de instanta si aceleasi raspunsuri din partea inculpatului. 
De data aceasta a fost vorba de celelalte doua parti civile din proces, Departamentul de Energie si cel al Marinei. 
Aceleasi coduri sparte, aceleasi explicatii din partea lui Victor referitor la faptul ca prejudiciul nu este foarte mare. 
Cu toate acestea, inculaptul a afirmat la un moment dat ca si un copil ar putea intra pe site-urile acestor institutii americane atat de bine securizate.
"Nu am interceptat date, nu le-am folosit si nici nu le-am modificat. Nu am citit continutul fisierelor si nu le-am comprimat intr-un alt fisier."
Dupa aproape trei ore de audieri, Victor Faur a fost liber sa plece spre casa. 
Urmatoarea infatisare va avea loc in data de 22 noiembrie, cand la proces vor fi prezenti reprezentantii institutiilor americane, care vor fi audiati la randul lor.

Camelia Catean - Observator

  • Bilant la Politie

Bilant privind activitatea Inspectoratului de Politie AradPolitistii aradeni au tras linie. Dupa un semestru de lupta cu infractionalitatea, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Arad a prezentat, ieri, bilantul activitatii lor. 
Oamenii legii spun ca au o scadere constanta la talharii, concomitent cu descoperirea infractorilor in cazul celor cu autor necunoscut. 
In plus, ei se lauda cu asigurarea unor servicii de calitate cetateanului si combaterea criminalitatii.
"In ceea ce priveste infractionalitatea, 2007 ne regaseste cu o crestere semnificativa la acest capitol. Ea se datoreaza schimbarii de competenta survenite la inceputul acestui an in ceea ce priveste primirea plangerilor la nivelul infractiunilor de loviri sau violente, care, pana mai ieri, se adresau instantei de judecata", spune comisarul sef Alexandru Tanco, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Arad.
"In ceea ce priveste infractionalitatea, 2007 ne regaseste cu o crestere semnificativa la acest capitol. Ea se datoreaza schimbarii de competenta survenite la inceputul acestui an in ceea ce priveste primirea plangerilor la nivelul infractiunilor de loviri sau violente, care, pana mai ieri, se adresau instantei de judecata", spune comisarul sef Alexandru Tanco, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Arad.

M.S.- Adevarul

  • Aradul muzical – Concert de muzica rusa

Muzica lui Ilici Ceaikovsky a rasunat din nou pe scena filarmonicii din AradConcertul acestei saptamani al orchestrei Filarmonicii l-a avut in frunte pe Valentin Doni, dirijor basarabean, cu studii de dirijat si compozitie la Chisinau si studii de perfectionare in Romania si Franta, detinator al titlurilor de "Maestru in arta" in Moldova si "Cavaler al ordinului in Arte si Litere", conferit de Guvernul francez.
Abordarea unui repertoriu rusesc ni se pare fireasca pentru un artist originar si format intr-o zona ocupata de Imperiul de la rasarit inca la inceputul veacului al XIX, ce se afla si acum sub aceeasi influienta.
Se intelege ca cea culturala a fost si este benefica, cu exceptia fauririi dictionarului romano- moldovenesc.
Facem aceste referiri pentru ca oficialii rusofili ai Republicii de dincolo de Prut s-au dat recent in stamba in fata Europei cu asa zisa limba moldoveneasca, creatie sovietica, intrand in contradictie cu notiunile de limba si grai, caci nici macar de dialect romanesc nu poate fi vorba, acestea existand doar in sudul Dunarii.
In pauza concertului ne intrebam in gluma, daca dirijorul a avut cumva nevoie de translator in relatiile cu orchestrantii.
Valentin Doni, cu o admirabila siguranta, a imprimat uverturii operei "Ruslan si Ludmila" de Mihail Glinka dinamismul care ii este carcteristic, contrastele dintre energie si duiosie pe de o parte si fortele raului pe de alta, realizand o evolutie logica a discursului muzical, dandu-i totodata sens si putere de sugestie.
Daniel Goiti, absolvent, iar acum conferentiar dr. al Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj, protagonist al unor concerte si recitaluiri in Germania, Franta, Austria, Ungaria, Grecia, SUA, Israel, Japonia, laureat al concursurilor "George Enescu" si "Arthur Schnabel", ne-a prezentat de aceasta data "Concertul nr. 1 in si bemol minor pentru pian si orchestra" al lui Ceaikovski.
Orchestra si solistul au redat atmosfera solemna, sarbatoreasca din introducere, impetuozitatea, penetranta primei teme, seninatatea celei de-a doua, diversitatea de stari sufletesti din dezvoltare, solistul relevand pe langa aportul thematic, tesaturi sonore ample pline de straluciri, forta si lirism, imbinand eficient tehnica cu expresia sensibila.
In a doua parte, interpretii au subliniat gratiozitatea primei idei, in contrast cu avantul, dar si aspectul capricios si totodata diafan al valsului median.
Interpretii au creionat energia inepuizabila a finalului, dand senzatia de unitate a materialului divers al episoadelor, fluiditate neintrerupta a suvoiului sonor, entuziasmand auditorii, care au aplaudat indelung, cu insufletire pe cei ce i-au incantat cu prestatia lor de zile mari.
Cu "Seherezada" lui Rimski Korsakov, orchestra aradeana condusa de Valentin Doni, ne-a transpus in lumea minunata a basmelor.
Varianta muzicala a celor "1001 de nopti", in care ascultatorul nu trebuie sa caute "povestea", care este apanajul cuvantului, ci, eventual sugerarea unor siluete de personaje, cu trasaturile lor caracteristice si stari relationale diverse, a captat, ca de fiecare data, pe cei prezenti, varianta interpretativa a basarabeanului Valentin Doni avand pecetea autenticitatii.
Discursul variat, plin de culoare, cu episoade solistice, in primul rand vioara concertmaestrului, a lasat impresia unei frumoase seri musicale.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]