Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 21 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Omul mileniului III, studiat holistic

La Arad incepe astazi conferinta de terapii complementareAnatecor reuneste terapeuti din China, Serbia, Ungaria, Franta, Germania si intreaga tara.
Astazi, 21 septembrie, la Palatul Culturii din Arad, ora 10.00, se deschid portile celei de-a 11-a editii a Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Arad. Vineri, sambata si duminica sunt trei zile de sarbatoare, unde medicina, teologia si stiinta se impletesc sub egida "Stiintele vietii impreuna, pentru binele omului".
La organizarea evenimentului contribuie Universitatea de Vest "Vasile Goldis", Comisia de Sanatate si Familie din Parlamentul Romaniei si Academia de Stiinte Medicale.
2.000 de terapeuti
In afara celor 30 de lectori acreditati ai Anatecor, participa un numar de aproximativ 80 de terapeuti din intreaga tara si din inca alte cinci tari, care vor lua cuvantul pe teme diferite ce includ medicina viitorului si viziunea despre Omul mileniului III, vazut holistic.
Pe langa lucrarile de cercetare expuse in plen, vor avea loc demonstratii practice, ateliere de terapie si practica terapeutica, work-shopuri si standuri cu materiale informationale, produse naturiste, cristale, carti.
"Stiintele vietii impreuna, pentru binele omului".
La organizarea evenimentului contribuie Universitatea de Vest "Vasile Goldis", Comisia de Sanatate si Familie din Parlamentul Romaniei si Academia de Stiinte Medicale.
"Omul nu poate fi tratat doar de medic. Exista si o armonizare sufleteasca, o regenerare psiho-fizica si desavarsire spirituala de care se poate tine cont. In Romania exista peste 2.000 de terapeuti si este putin.In fiecare casa ar trebui sa existe un mic terapeut", a spus Remus Tanase, presedintele Anatecor.
La cea de-a 11-a editie, se doreste accentuarea partii aplicative a terapiilor complementare si holistice.
Lege unica a terapiilor
Din acest an, Anatecor saluta promulgarea unei legi noi si unice in lume, care deschide calea terapiilor din Romania si ii numeste practicanti in medicina complementara si alternativa.
Trebuie stiut ca toate cursurile absolvite la Anatecor pot fi decontate de Ministerul Muncii.
Intrarea pentru cele trei zile de conferinta este de 35 lei (150 de lei o zi).
Gratuit au acces elevii, studentii, persoanele cu handicap si pensionarii (pe baza cuponului de pensie).
Omul nu poate fi tratat doar de medic.
Exista si o armonizare sufleteasca, o regenerare psiho-fizica si desavarsire spirituala de care se poate tine cont.
"In Romania exista peste 2.000 de terapeuti si este putin. In fiecare casa ar trebui sa existe un mic terapeut", a spus Remus Tanase, presedintele Anatecor.
La cea de-a 11-a editie, se doreste accentuarea partii aplicative a terapiilor complementare si holistice.

D.M. - Adevarul

  • Piata Fortuna – un nou inceput

Interviu cu Daniela Sabau - directorul TOPInterviu cu d-na Daniela Sabau, directorul S.C. Targuri, Oboare, Piete
Vechea piata -desfiintata dupa 30 septembrie

-Ce se mai aude despre Piata Fortuna din Calea Aurel Vlaicu, d-na Sabau?
-Despre care piata vorbiti?
-Despre cea veche, deocamdata
-Pai, ce pot sa va spun este ca ea este ca ea va disparea foarte curand mai exact, de la data de 30 septembrie a.c., termen la care, de fapt, expira preavizele date tuturor ocupantilor pietei
-Si, odata cu ea va disparea si o anume istorie, cea a unei piete, bune, proaste, asa cum a fost ea…
-Aceasta este mersul vremii pe care eu sunt convins ca oamenii il vor aprecia. Respectiv, noua piata care le va sta la dispozitie.
-Asa este, desi nu toata lumea este de acord cu lucrul acesta. Si, aici ne referim la cei care au investit in tot felul de constructi de acolo, bani nu putini pe care nu-i vor mai putea recupera, ca si altii care nu-si vor mai gasi locul in noua piata.
-Va ganditi la cei care vand acum produse nealimentare? Intr-adevar, noua piata va fi exclusiv agroalimentara, ceea ce inseamna ca cei care pana, acum comercializau la "Fortuna" produse nealimentare vor trebui sa-si caute alt loc de desfacere a produselor. In paranteza fie spus, ei oricum nu ar fi avut viitor chiar daca ar fi fost ingaduiti in noua piata – ceea ce, repet, nu se va intampla – data fiind faptul ca pe vechiul amplasament se va inalta un supermarket caruia un particular nu prea are cum sa-i faca fata.
Noua piata - inaugurata la 1 octombrie…
-Asta cam asa este, In alta ordine de idei, pe cand taierea panglici inaugurale la viitoarea Piata Fortuna?
-Daca lucrarile merg in ritmul in care au mers pana acum si daca timpul va tine cu noi, eu sper ca de la 1 octombrie sa putem sa ne mutam in noua "casa". Ceea ce este si va ramane insa o problema va fi infrastructura din zona, respectiv caile de acces la piata ca si drumurile din jur unde lucrurile se misca mai greu.
-Eu as spune, nu mai greu, ci foarte greu! Si, daca am lua drept termen de comparatie parcarea si drumurile de la capatul viitoarei Piete Fortuna (cele din spatele blocului A-7) atunci aici, bun este Cel de Sus daca zona va fi terminata…la anul pe vremea asta!
-Sa speram ca nu va fi asa
-Si, noi speram si mai ales, locuitorii din imprejurimi, de la blocul A-9 ca si cei care vor veni la noua piata de cand exista piata au avut parte numai de drumuri desfundate si de mizerie!
Sase intrari! Pe o parte!
-Revenind la ceea ce va fi, spuneti-ne, d-na directoare, cum va arata, in linii mari, piata?
-Mai intai, poate n-ar strica sa precizam ca ea va avea o suprafata de cca 1.100 de mp cu o intrare dinspre actuala piata si cu alte 6 intrari pe fiecare parte laterala.
-Deci, 6 intrari dinspre blocul A-9 si 6 dinspre blocul A-10/1, plus cea din fata?
Piata Fortuna isi schimba infatisarea-Exact. Mai departe, piata va fi compartimentata astfel: chiar la intrarea principala, ca sa-i zica asa, cea dinspre vechea piata, va exista un spatiu inchis pentru comertul cu lapte si produse din lapte, oua, carne si alte asemenea produse de origine animala, spatiu marginit cu cateva gherete. Mai, precis, de sapte, din care care doua vor fi utilizate drept grup social si vestiar pentru cei care vand aici, celelalte cinci gherete urmand sa fie folosite pentru vanzarea produselor enumerate mai inainte. In, fine urmeaza hala mare cu circa 100 de mese, iar in capatul ei modulul administrativ cuprinzand un birou pentru administrator, un altul pentru medicul veterinar, o magazie si un grup social.
-Apropo, de cele cinci gherete, cum se vor atribui ele?
-Simplu: prin licitatie daca numarul doritorilor de asa ceva va fi mai mare de cinci
-In mod sigur, va fi!
-Daca va fi asa atunci, repet, vom recurge la ceea ce ne da dreptul legea. Ce asa mai vrea sa adaug? Ca toate cele aproximativ 100 de mese vor avea dedesubt un spatiu inchis pentru depozitarea marfii.
Chiriile…
-Cum se poate obtine o masa din cele 100?
-Fara nici un fel de probleme, oricine putand sa beneficieze de o masa, evident insa, prioritate avand in vechea piata
-Mesele sunt de l sau 2 metri/90 cm…
-Intocmai, existand insa si mese de dimensiuni intermediare. Oricum chiriile pentru aceste mese – caci banuiesc ca asta intereseaza foarte mult – nu depasesc chiriile din celelalte piete. Adica, 1.200.000 de lei vechi pentru o masa de 2m, lunar, fireste.
-Asta se intampla pe baza de abonamente. Dar "ocazionalii" ce sanse au sa "prinda" un loc in noua piata?
-Au, pentru ca si aici, ca si in celelalte piete, nu toate locurile se dau la abonament pastrandu-se un anumit numar tocmai pentru acesti vanzatori ocazionali
-Mai conteaza astazi daca ai sau nu ai carnet de producator spre a putea vinde intr-o piata?
-Absolut, fara carnet de producator nu poti vinde in nici o piata din Arad
-Suna frumos…
-Si asa si este in realitate
Ce a ramas din proiect…
-Am trecut astazi pe la viitoarea piata si am vazut ca are doar parter…
-Da, asa este
-Am facut aceasta precizare pentru ca in primavara se discuta despre o piata cu etaj care va avea deasupra ei locuri de parcare pentru masini ca si cateva incaperi pentru recreiere
-Am auzit si eu, dar pana la urma a iesit ceea ce a iesit, ceea ce eu zic ca nu este un lucru rau, ba dimpotriva.
-De acord, in fond orice investitie noua este binevenita si aceasta piata era absolut necesara pentru un cartier cum este Aurel Vlaicu, poate cel mai mare din Arad, pacat doar ca ea nu este mai spatioasa, noua piata avand cam aceleasi dimensiuni cu cea veche
-Probabil ca s-a putut deocamdata
-Probabil o ultima intrebare, d-na directoare: care va fi orarul viitoarei Piete Fortuna?
-Cel obisnuit: de iarna si de vara, el nefiind diferit de orarul de pana acum al Pietei Fortuna
-Va multumim!

Mircea Dorgosan - Informatia Aradului

  • Romanii sechestrati in Spania se tem pentru viata lor

Romanii sechestrati in Spania se intorc acasa27 de romani plecati la munca in Spania spun ca au fost sechestrati, amenintati si fortati sa munceasca pe gratis.
Autocarul care i-a adus in tara pe cei 27 dintre romanii sechestrati intr-o ferma agricola din zona Sevilla, Spania, a ajuns in Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din judetul Arad, ieri, in jurul orei 9.00 dimineata.
Oamenii au fost tinuti la distanta de jurnalisti, care nu au avut acces in apropierea autocarului.
Romanilor li s-a interzis de catre politisti sa stea de vorba cu ziaristii.
Masura a fost luata pentru a nu periclita demersul anchetei, in conditiile in care acestia sunt martori in dosar si pot fi recunoscuti de membrii grupului care i-au sechestrat.
Cei 27 de romani au stat in custodia Politiei de Frontiera aproape o ora, dupa care au fost preluati de politisti de la Crima organizata.
Alti 30 de "muncitori", descoperiti la Sevilla
Soferul autocarului, Gabi Balabura, spune ca "romanii au fugit de acolo pentru ca erau niste conditii inumane unde lucrau. Sunt cativa si desculti, nemancati, dar au mai fost ajutati de consulatul din Spania. Sunt speriati de conditiile care sunt acolo".
Cei 27 de muncitori romani (24 din Constanta si trei din Bucuresti si Giurgiu) au fost adusi, ieri-seara, in Capitala, la sediul Directiei Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane.
"In momentul in care vom avea certitudinea ca informatiile furnizate de acestia sunt adevarate, vom deschide o ancheta pentru a-i identifica pe membrii retelei de traficanti", au declarat surse din politie.
Tot ieri, politistii din Mangalia au identificat cele patru persoane suspecte ca au racolat grupul de muncitori.
Romanii au plecat in Spania cu promisiunea ca vor lucra la o ferma de masline.
Acestia spun ca au fost sechestrati, amenintati cu moartea, au fost fortati sa munceasca pe gratis, au primit mancare din gunoaie si au dormit pe pamant, pe campul unde lucrau, pana si-au incropit niste adaposturi.
In cursul diminetii de ieri, Garda Civila din Spania a descoperit alti 30 de romani, originari din Bailesti, Dolj, in apropierea fermei de masline din zona Sevilla, despre care se presupune ca erau fortati sa munceasca.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Cornul si laptele vor ajunge si la elevii aradeni

Programul "Cornull si laptele" revine in actualitateProgramul social al Guvernului Romaniei, cunoscut sub numele de "Cornul si laptele" continua si in anul scolar 2007 – 2008.
Autoritatea insarcinata cu derularea acestui program este Consiliul Judetean Arad care a finalizat toata documentatia impusa de lege, in vederea stabilirii agentilor economici care vor asigura aprovizionarea tuturor scolilor cu clasele I – IV cu aceste produse alimentare.
Trebuie mentionat ca pe langa elevii din clasele primare, de acest program beneficiaza si prescolarii din gradinite.
La nivelul judetului, situatia se incadreaza in termenele si conditiile stabilite de Guvern.
In judetul nostru vor beneficia zilnic de cate un corn si o cutie de lapte 19.646 de prescolari si 9611 scolari din clasele I-IV.
Valoarea stabilita prin lege pentru aceste produse alimentare este de 0,26 lei fara TVA /copil/zi, pentru un corn, si de 0,61 lei fara TVA/copil/zi, pentru lapte.
In conformitate cu prevederile legale, Consiliul Judetean Arad a organizat licitatii pentru stabilirea agentilor economici care vor furniza cornuri si lapte in gradinitele si scolile judetului.
Licitatiile au fost castigate de S.C. Scalini S.R.L, pentru cornuri, si S.C. Astral Impex S.R.L, pentru lapte, valoarea contractelor semnate fiind de 1.323.587 lei pentru corn, respectiv 3.105.337,98 lei, cifrele fiind valabile la data de 13 august 2007.
Cei doi agenti economici au obligatia de a furniza aceste produse in conditii de maxima siguranta igienico – sanitara, si la timp, astfel incat fiecare elev si prescolar sa primeasca zilnic cate un corn si o cutie cu lapte.
Atunci cand conditiile de temperatura nu vor putea permite transportul laptelui la distante mari, existand riscul de deteriorare a calitatii sale, el poate fi inlocuit cu o bucata de branza topita.
La randul lor, si scolile si gradinitele au obligatia de a pastra, de la primire si pana la distribuirea catre elevi, aceste produse alimentare in conditii proprii.
De altfel, fiecare unitate de invatamant preuniversitar are amenajata o incapere speciala pentru pastrarea produselor alimentare destinate copiilor.
Orice abatere de la normele sanitare atrage dupa sine aplicarea de amenzi drastice, atat furnizorilor, cat si scolilor si gradinitelor.

Mihaela Cerna - Observator

  • La un pas de catastrofa

Statia Petrom din zona Podgoria a fost la un pas de catastrofaCentrul Aradului a fost, in noaptea de marti spre miercuri, la un pas de catastrofa dupa ce la o statie de distributie de carburanti, din zona Podgoria, s-a produs un scurt circuit.
Statia a fost la un pas de explozie din cauza scurt-circuitului produs la cablurile electrice de la copertina situata deasupra pompelor.
Personalul din benzinarie a actionat repede, iar pompierii care au venit si ei la fata locului au spus ca interventia acestora a fost extrem de bine venita, pentru ca s-a actionat rapid si eficient. 
In zona au sosit, de asemenea, si politistii, care s-au prezentat pentru a asigura securitatea locului.
Pompierii prezenti la benzinaria din centru sustin ca, in cazul in care flacara care a existat in momentul producerii scurt-circuitului se extindea la rezervoarele cu combustibil, s-ar fi putut produce o adevarata catastrofa.
"Se putea vorbi de o catastrofa, cu pagube mari, atat orasului, cat si persoanelor aflate in zona la acea ora. A fost flacara la inceput si era pericol ca ea sa se propage la rezervoarele cu combustibil", a punctat plutonier major Claudiu Chirca, seful garzii de interventie din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad.
Este posibil ca una din cauzele care au dus la producerea scurt-circuitului sa fie apa de ploaie care s-a infiltrat in acoperisul benzinariei si a ajuns la firele electrice.

A.B. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]