Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Nasterea Mantuitorului sa ne reaprinda in suflet lumina credintei, a iubirii si dorinta de a face mai mult bine!

Vineri, 21 decembrie 2007

Stirile TVA aici
  • Semnaturi pentru 72 de strazi

In viitor 72 de strazi vor fi reabilitatePrimaria a semnat astazi cu o firma din Ungaria si asociatia dintre ICIM- RADM contracte de lucrari.
Primarul Gheorghe Falca a semnat astazi, in numele Primariei Arad, contractele cu cele doua firme care au castigat licitatia pentru modernizarea a 72 de strazi din cartierele Gradiste, Subcetate si Micalaca.
Noutatea acestei licitatii consta, potrivit primarului, in faptul ca una dintre firme este din Ungaria, aceasta castigand licitatia alaturi de firmele ICIM si RADM, care s- au asociat, din nou, pentru aceasta lucrare.
Licitatia a fost impartita pe doua loturi, unul care includea cartierul Gradiste, iar celalalt Micalaca si Subcetate, firma din Ungaria - Hodmezovasarhelyi Utepito Kft. – urmand sa execute lucrarea pentru cartierele Micalaca si Subcetate.
Valoarea contractului, care include modernizarea a 13 strazi din Micalaca si 11 din Subcetate, semnat cu societatea din Ungaria, se ridica la 8.679.456,03 RON (inclusiv TVA).  ICIM si RADM s- au asociat si pentru aceasta licitatie si, ca atare, au castigat lotul care include cartierul Gradiste.
Cele doua firme vor incasa pentru modernizarea a 48 de strazi din cartierul Gradiste  17.135.251,88 RON (inclusiv TVA).
Investitie de 258 de miliarde
Edilul local a sustinut astazi ca marea majoritate a strazilor care au fost licitate acum sunt de pamant, ca vor fi asfaltati, per total, aproape 60 de km de retea stradala si ca lucrarea include realizarea carosabilului, a trotuarelor, a sistemului de scurgere pluviala a apelor, a marcajelor rutiere si montarea de indicatoare rutiere.
"Aceasta investitie se va derula pe maximum 24 de luni, asa ca, in doi ani, in cele trei zone vom avea strazi reabilitate. Valoarea investitiei ajunge la 258 de miliarde de lei vechi", a punctat Gheorghe Falca.
Reprezentantii firmei maghiare s- au aratat incantati ca pot lucra in Arad, au precizat ca au aflat de licitatie pe internet si de la angajatii lor din tara, au punctat si faptul ca nu este vorba de prima lucrare pe care o executa in Romania si si- au manifestat increderea ca "achizitorii vor fi multumiti de lucrarea noastra".
La randul lui, Caius Parpala, directorul RADM Arad, sustine ca cele doua firme (RADM si ICIM)," in asociere sau singure, au o colaborare veche cu Primaria Arad si ca principalul partener al nostru este Primaria, beneficiarul numarul 1 pentru cele doua firme".
Cele 72 de strazi
Strazile care vor fi reabilitate sunt urmatoarele:
Cartierul Gradiste: Agarbiceanu, Buciumului, Cantemir, Cehov, Comunarzilor, Cristal, Diamant, Egalitatii, Eftimiu, Gelu, Graului, Hortensia, Lucretia, Milcov, Minulescu, Moga, Moraviei, Muresan, Necula, Negruzzi, Oradea, Orient, Orion, Papadiei, Pelicanului, Pescarilor, Pipos, Porumbitei, Porumbului, Privighetorii, Rahovei, Randunicii, Rasnov, Razvan, Romanitei, Rozelor, Salcamilor, Salontei, Satelit, Slavici, Tismana, Toporasilor, Turturicii, Varadiei, Viitorului, Zamfirescu, Zarandului, Zmeurei.
Cartierul Micalaca: Adrian, Amurgului, Caraiman, Ciobanului, Constanta, Crizantemelor, Dreptatii, Fratiei, Junilor, Marginei, Paulis, Podgoriei, Zoe.
Cartierul Subcetate: Achile, Cezar, Diogene, Gladiator, Hector, Marte, Micsunelelor, Parului, Radu de la Afumati, Santinelei si Trompetei.

A.B. - Adevarul

  • Astra Vagoane Calatori a incheiat cel mai bun an acordand premii fabuloase angajatilor performanti!

Directorul Astra Vagoane Calatori - Valer Blidar si-a felicitat de Craciun angajatiiDiscursul directorului general Valer Blidar s-a constituit intr-un veritabil manifest al omului de afaceri si un rechizitoriu la adresa unui stat neprietenos cu mediul de afaceri
Halele Astra Vagoane Calatori au gazduit intalnirea anuala a celor care se straduiesc sa faca performanta intr-un domeniu industrial traditional al Aradului: constructia de vagoane.
Directorul general Valer Blidar a fost amfitrionul evenimentului.
"Anul trecut, exact pe 20 decembrie, spuneam ca a fost cel mai bun an al Astra Vagoane Calatori. Ma vad nevoit sa repet, partial, acest lucru. Anul 2007 a fost cel mai bun an din istoria fabricii" a spus managerul.
Blidar a precizat ca au fost lichidate toate datoriile istorice iar acum firma este pe picioarele ei.
Desi a fost un moment festiv, Valer Blidar a facut practic un rechizitoriu autoritatilor publice.
El a considerat mediul economic din Romania unul dintre cele mai neprielnice din Europa.
Astfel, a criticat faptul ca desi este unul dintre cei mai importanti contribuabili la buget, autoritatile locale,  in afara Primariei, nu l-au intrebat de sanatate in acest an.
"A, sa nu uit! Mai putin Fiscul!" a glumit amar directorul general.
Acesta a criticat faptul ca TVA-ul se incaseaza in baza facturilor emise, si nu a venitului realizat, fapt care "inchide" afaceri profitabile.
Apoi, a aratat cu degetul taxismul din Romania, faptul ca, de exemplu, primele de sfarsit de an nu doar ca se impoziteaza, dar se cere inclusiv plata CAS-ului, a somajului etc., desi nu este vorba despre un salariu, ci despre recompense.
Fruntile audientei s-au descretit insa repede dupa acest discurs critic, imediat ce a inceput acordarea primelor.
Primul castigator a fost anuntat ca a primit un aer conditionat.
De dupa o cortina, a aparut un Chevrolet Aveo - "am uitat sa va spun ca e intr-o masina?" a glumit directorul Blidar.
Alti aproximativ zece performeri ai Astra Vagoane Calatori (cine a mai stat sa numere?) s-au ales cu un autoturism.
Directorii vor dansa samba in Brazilia, in concedii oferite de angajatori, un nesfarsit sir de angajati a primit plicuri voluminoase cu bani (si nu cred ca erau bancnote de 1 leu!), altii au fost norocosi si au plecat acasa cu premiul tras la sorti, inclusiv un autoturism!
Totul s-a incheiat frumos, cu mancare, muzica, bautura si momentele de umor ale cuplului Nae Lazarescu si Vasile Muraru.

Flavius Ghender - Observator

  • La Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Doctor Honoris Causa d-lui prof. univ. dr. emerit  Vasile Popeanga

Rectorul UVVG - Aurel Ardelean a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Vasile PopeangaCentrul Academic de Conferinte a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a fost gazda deschiderii Comunitatii academice, unde prof. univ. dr. emerit Vasile Popeanga i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa. 
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest "Vasile Goldis", a declarat ca "a intrat in traditia multor institutii universitare faptul de a intocmi clasamente, topuri si de a face bilantul realizarilor, in partea de a sfarsit a anului calendaristic. Exista in mediul nostru academic o personalitate a carei recunoastere este consacrata de cateva decenii in exteriorul universitatii, care pe parcursul a mai bine de o jumatate de secol a fost marcata, adesea, cu risipa de superlative pentru merite profesionale si stiintifice.
Este vorba de prof. univ. dr. Vasile Popeanga, ale carui realizari dorim sa le omagiem in acest cadru academic prin Hotararea Comisiei de analiza a Senatului Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad de a i se conferi inaltul titlu de Doctor Honoris Causa".
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a declarat: "Sunt deosebit de onorat, in calitate de Rector - fondator al Universitatii de Vest "Vest Goldis" din Arad si ca fost elev al Domnului profesor,sa prezint, pe scurt concluziile Comisiei de analiza si Hotararea  Senatului universitar. In cateva cuvinte este dificil sa selectezi principalele repere ale unei cariere profesionale de exceptie, cum este cea a profesorului Popeanga, care a debutat in anul 1947. Putem insa identifica cateva dintre coordonatele care dau contur unei personalitati polivalente ce si-a castigat notorietate in medii cultural - stiintifice, pedagogice atat din tara, cat si din exterior".
Catedra de pedagogie
Pe plan profesional - didactic, profesorul Vasile Popeanga, titularizat pe catedra de pedagogie din cadrul Scolii Normale Arad, in septembrie 1950, s-a afirmat ulterior, incepand cu anul 1956, ca Director adjunct si apoi ca Director de mare prestigiu al acestei institutii. 
In paralel, si-a valorificat cu prisosinta aptitudinile creative de cercetator stiintific dedicandu-se unei vaste problematicii din domeniul socio-pedagogiei. 
Din anul 1961, a colaborat cu Institutul de Cercetari Pedagogice din Bucuresti, materializandu-si demersurile stiintifice in editarea a 24 de volume de caracter monografic, de sinteze pedagogice, colectii de documente sau reeditari de lucrari pe care le-a apreciat ca fiind utile formarii continue a dascalilor si spatiului cultural romanesc.
150 de articole stiintifice
Totodata, a publicat peste 150 de articole stiintifice in periodice din tara si strainatate, aducandu-si o contributie recunoscuta in mediul specialistilor la dezvoltarea pedagogiei, sociologiei educatiei, logicii didactice si culturologiei.
Ca autor de manuale de pedagogie destinate elevilor din liceele de invatatori si educatoare, apoi studentilor de la specializarea Stiintele Educatiei, ca autor al mai multor volume dedicate istoriei pedagogiei, istoriei scolii romanesti, cunoasterii raporturilor dintre institutiile de invatamant si societate, relatiilor interpersonale specifice sociogrupurilor din scoala, rolului Aradului ca centru politic al luptei nationale din perioada dualismului si pentru infaptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, contributiei bisericii, a Episcopiei Aradului la emanciparea nationala a romanilor- din secolul al XIX-lea pana la infaptuirea statului national unitaral romanilor- prin toate aceste realizari originale, profesorul Popeanga si-a adus contributia la imbogatirea fondului bibliografic de interes national in domeniu.
Reuniuni stiintifice
Pe parcursul a 40 de ani, profesorul Popeanga a participat activ la reuniuni stiintifice organizate de institutii de invatamant din Iugoslavia, Ungaria, Slovacia, Rusia si Basarabia.
Cu o astfel de experienta profesionala, imediat dupa anii '90, obtinand titlul de profesor universitar, a intrat in universitatea noastra reusind sa fondeze Colegiul Pedagogic impreuna cu echipa de conducere a Universitatii djn acea vreme. 
Ca director al Colegiului Pedagogic si-a asumat misiunea de a coordona, cu aceeasi maiestrie, formarea de noi generatii de cadre didactice care sa duca faima institutiei in arealul invatamantului din partea de Vest a Romaniei, si nu numai.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a subliniat ca "un temei al satisfactiilor profesionale apartinatoare unei stralucite cariere de dascal il constituie faptul de a te vedea inconjurat de absolventi ai Colegiului Pedagogic pe care l-ai condus, in calitatea lor de dascali ce s-au realizat frumos pe plan profesional ca inspectori scolari, directori de scoli, cadre didactice evidentiate, antreprenori de institutii de invatamant prescolar privat, invatatori si educatoare de prestigiu in unitatile de invatamant in care lucreaza; toti acestia propagand faima institutiei absolvite intr-o mare parte a judetelor Romaniei"
Actualmente, domnul profesor Popeanga activeaza in calitate de director al Bibliotecii Centrale Universitare "Tudor Arghezii",  de care isi leaga neobosit viata de fiecare zi, reusind sa editeze publicatia ,"Casa Cartii", sa organizeze in continuare lansari de carti, conferinte cu invatatorii si bibliotecarii din invatamantul preuniversitar, sa indrume personalul in sensul informatizarii activitatii Bibliotecii Centrale Universitare ,"Tudor Arghezi", sa realizeze in perspectiva un Centru Multimedia.
Vasile Popeanga recent Doctor Honoris Causa la UVVGLAUDITIO.
Dl. profesor universitar doctor VASILE POPEANGA s-a nascut in 22 decembrie 1920 intr-un sat de la poalele Muntilor Valcanului, judetul Gorj. 
Dupa terminarea cursurilor secundare si din cadrul Scolii Normale din Targu-Jiu, in anul 1942, a obtinut diploma de absolvent al Scolii Normale si diploma de bacalaureat la Craiova - Liceul "Fratii Buzesti"
Performantele scolare de exceptie i-au creat posibilitatea posesorului celor doua diplome, conform legii de atunci, sa opteze pentru orice institutie de invatamant superior din tara sau din strainatate. 
A pus in cumpana dreptul si silvicultura, dar a devenit studentul Facultatii de Litere si Filozofie din cadrul Universitatii din Bucuresti. 
Totul a mers bine pana cand, in noiembrie 1942, a fost inrolat sub arme.
Dupa Tncheierea ostilitatilor militare din anii celui de-al doilea razboi mondial, tanarul student si-a reluat studiile avand ca mentori straluciti dascali de talie europeana, precum George Calinescu, Tudor Vianu, Mircea Florian, Anton Dumitriu, Dimitrie Gusti, Mihai Ralea, G.G Antonescu, Constantin Narly, Gheorgghe Zapan si altii.
Directorul Liceului Pedagogic
In 1947 sustine examenul de licenta in Litere si Filozofie, nu inainte de a fi fost evaluat la lectia finala din cadrul Seminarului pedagogic "Titu Maiorescu". 
Ca licentiat,- in acelasi an, ajunge in partile Aradului, incadrandu-se pentru inceput la o scoala din Nadlac, unde era director un profesor din Praga; apoi, in anul 1950, devine titular la Scoala Normala din Arad, la care si-a desfasurat activitatea pana la pensionare, in anul 1983. 
In perioada 1956-1978, a functionat ca Director adjunct si apoi ca Director al acestui Liceu Pedagogic, ca profesor de pedagogie cu exceptional rezultate in formarea generatiilor succesive de invatatori si educatoare, care s-au raspandit - dupa absolvire, nu numai in spatiul banatean si transilvan, ci si arealul invatarhantului romanesc de peste Carpati.
Dupa unii evaluatori ai muncii, carierei profesionale si intregii activitati a profesorului emerit Popeanga Vasile, cea mai mare realizare a Domniei sale o reprezinta calitatea deosebita a absolventilor Liceului Pedagogic din Arad, la care a predat si pe care l-a condus, dascali ce au propagat la scolile din sate si orase, faclia de lumina si valorile sadite de mentor. 
Dar, in acelasi timp, profesorul Popeanga a fost si un riguros cercetator stiintific pe parcursul intregii cariere a Domniei sale, in special in perioada 1984-1990, cand a desfasurat activitate de cercetare stiintifica in cadrul Institutului de Cercetari Pedagogice din Bucuresti reusind sa finalizeze personal si in echipa, zeci de proiecte de importanta nationala.
Din anul 1960, in colaborare cu I.C.P., apoi - dupa ce si-a sustinut teza de doctorat in specialitatea Pedagogie, in anul 1969, ca cercetator a participat la conceperea si finalizarea a numeroase proiecte in domeniile teoriei educatiei, didacticii, pedagogiei preuniversitare in mod special.
Literaturi de specialitate
In decursul anilor, mai ales dupa 1966, a publicat zeci de carti la diferite edituri - multe dintre ele avand pana astazi un impact benefic in formarea continua a dascalilor si studentilor de la facultatile cu profil pedagogic sau, intr-o alta perspectiva, ele au constituit repere bibliografice importante in dezvoltarea literaturii de specialitate.
Profesorul Popeanga a publicat peste 150 de articole stiintifice cu tematica pedagogica, filozofica, istorica, in domeniul logicii si culturologiei, atat in periodice din tara cat si din strainatate, precum in Italia, Germania, Iugoslavia, Serbia, Republica Moldova etc. 
Cele mai multe studii si articole au fost publicate in Revista de pedagogie, Studii si articole de istorie, Natura, Orizont, Limba si literatura, Ziridava, Catedra, Indrumatorul bisericesc, in periodice ale Universitatii de Vest "Vasile Goldis" etc.
De asemenea, a participat la peste 200 de Conferinte stiintifice. 
Unele dintre monografiile care au fost apreciate pentru originalitate, utilitate si stilul lor elevat, de mare impact, in lumea specialistilor sau in cea a publicului cititor, au fost reeditate - fapt ce confirma dimensiunea nationala si internationala a personalitatii sttintifice a profesorului Popeanga! 
De altfel, numarul mare de citari cu trimitere la lucrarile stiintifice ale profesorului este impresionant.
Dupa 1990, profesorul Popeanga s-a integrat in mediul academic ai Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, contribuind la punerea bazelor invatamantului superior pedagogic si at Bibliotecii multimedia din cadrul Universitatii. 
A fost decanul Colegiului Pedagogic pe durata a doua mandate si actualmente continua munca in calitate de director al Bibliotecii Centrale Universitare.
Activitatea didactica si stiintifica a profesorului a fost mareata in diferite etape prin distinctii profesionale si stiintifice acordate, printre care amintim: profesor emerit, cadru didactic evidential diplome de excelenta si de merit stiintific, diplome si medalii jubiliare. 
Iata deci ca suntem in fata unei personalitati de inalt prestigiu stiintific, profesional si managerial cu notorietate nu numai pe plan national ci si in afara granitelor tarii.
De aceea, conferirea inaltului titlu academic de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad a constituit de multi ani o asteptare justificata din partea cadrelor didactice de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, din partea intregii comunitati academice.
Implinirea acestei asteptari astazi, in aceasta aula, reprezinta un intemeiat motiv de mandrie morala pentru membrii Senatului Universitatii.
In concluzie, avand in vedere, meritele stiintifice, pedagogice, ale profesorului emerit Vasile Popeanga, contributiile recunoscuta la dezvoltarea pedagogiei, microsociologiei si logicii didactice, in cei peste 50 de ani de cariera stralucita, contributiile sale la formarea a zeci de generatii de invatatori,si educatoare cu competente de exceptie, apreciem ca acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor Popeanga este pe deplin meritata si justificata.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Campionul sinucigas

Tanarul campion la TIR s-a sinucis ieriUn adolescent din Arad, campion national la tir, s-a sinucis ieri-noapte cu o arma de vanatoare de-a tatalui sau.
Rudele si vecinii sustin ca baiatul, de 16 ani, n-a mai suportat dorul de parintii plecati la munca in Spania. 
Tragedia a avut loc in localitatea Cladova, din comuna Paulis. 
Gheorghe Blaj si de mai multa vreme locuia doar cu bunica, deoarece parintii si sora sa erau plecati in Spania. 
Batrana era de cateva zile internata in spital.
A petrecut pana tarziu
Se pare ca baiatul a petrecut pana in jurul orei 1.00 noaptea la un bar din sat, iar sticle de alcool au fost gasite si in locuinta sa. 
Cu putin timp inainte de a se sinucide, in cursul noptii, si-a sunat sora, in Spania, si a anuntat-o ca se va sinucide. 
"Vezi ca eu ma sinucid la noapte", s-a incheiat conversatia cu sora sa.
Aceasta l-a rugat pe un unchi de-al lor sa mearga sa vada de baiat. 
Era prea tarziu. Tanarul zacea mort in curtea casei. 
"Arma a fost luata din cutia de armament a tatalui sau, care detinea arme de vanatoare intrucat era vanator. Baiatul a fortat incuietoarea acestei lazi cu o ranga de metal, a scos o arma si s-a impuscat in gura", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce-Berar.
Cu doar doua-trei saptamani in urma, mama si sora sa fusesera acasa. 
Atunci au decis ca de Sarbatori baiatul sa mearga in Spania. 
Adolescentul urma sa plece chiar ieri, avand deja bilet cumparat pentru plecarea de la ora 4.00.
"Cu o zi inainte, am vorbit cu el la telefon de mai multe ori si i-am zis ca-l duc eu, dar mi-a zis ca il duce un unchi de-al sau. I-am zis ca-l astept in poligon sa mai vorbim pana pleaca. Avea bilet, avea tot", isi aminteste Ioan Vasilescu, antrenorul sau. 
La inceputul acestei saptamani, Gheorghe Blaj a luat locul doi la o competitie nationala de tir de la Iasi.
Cadavrul adolescentului a fost dus la serviciul de medicina legala din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad, pentru efectuarea autopsiei. 
Autopsia se va face astazi, dupa ce ajung acasa parintii baiatului, care au plecat in mare graba din Spania.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Copiii de la "Morcoveata" l-au adoptat pe Mos Craciun

Copiii de la Centrul de Minori "Morcoveata" au intampinat CraciunulMosul a venit putin mai repede la copiii de la Centrul de Primire Minori si Adapostul de zi si de noapte pentru copiii strazii "Morcoveata"
Miercuri, micutii au organizat o serbare cu poezii si colinde pentru Mos Craciun. 
La intrarea in centru, mare zarva. 
Copilasii, cu lumanari in mana, intampinau persoanele care si-au facut putin timp sa vina la evenimentul lor. 
Cei prezenti au fost serviti cu vin fiert, nuci, mere, dar si cu paine si sare. 
Apoi, oaspetii au fost poftiti intr-o sala unde copiii pregatisera o serbare. 
Inainte de inceperea serbarii, a sosit si Mosul, sa asculte colindele si poeziile pregatite pentru el. 
Micutii au aparut costumati in veverite, arici, vulpite si ursi. 
Desi sunt orfani, s-au bucurat din tot sufletul de acest eveniment. 
Au cantat cu toata inima, si lacrimi le apareau in coltul ochilor. 
Lumea din sala a fost foarte impresionata de acesti copii nevinovati, pe care viata i-a pedepsit asa de repede. 
Cu toate acestea, se bucura din plin de spiritul Craciunului.
La sfarsit, copiii au primit cadouri de la Mos Craciun, reprezentat, de aceasta data, de cativa oameni cu suflet mare: Roberto Sperandio, corespondent al Consulatului General al Italiei in Timisoara,  Dana Danoiu, director al Agentiei de Protectie a Mediului si fundatiile cu care colaboreaza Centrul de Primire Minori. 
Cei prezenti au primit cate un ornament confectionat de tinerii din Adapostul de zi si de noapte iar doamna Erika Stark, directoarea centrului, a primit din partea micutilor o diploma pentru cea mai buna mama. 
"Ma simt cu adevarat ca o mama pentru acesti copilasi si ma bucur enorm pentru diploma pe care mi-au oferit-o. Sper doar ca anul viitor sa poata oferi aceasta diploma adevaratelor lor mame", a declarat Erika Stark.

Corina Neagu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]