Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 22 august 2007
Stirile TVA aici
  • Ultima centura pentru Arad

Ultima sosea de centura va fi votata in consiliul localConsilierii locali sunt chemati sa voteze aprobarea  Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investitie "Legatura rutiera C.A. Vlaicu – strada Campul Linistii – Centura Arad – Etapa I", mai exact unele dintre actele necesare realizarii ultimei centuri a Aradului, care ar elimina definitiv traficul greu din Arad.
Investitia a fost estimata de proiectantul acesteia la aproape 3 milioane de euro (2.824.715 euro, respectiv 9.142.290 RON), iar executia lucrarilor a fost stabilita la 12 luni, investitia urmand sa se realizeze in intregime in anul 2008.
Primaria Arad sustine, in plus, ca este oportuna realizarea acestei investitii "prin prisma infiintarii Zonei Industriale Nord, fapt care genereaza necesitatea realizarii unei legaturi rutiere care sa canalizeze traficul greu, de marfa, spre centura de nord vest a orasului si, in acest fel, strazile Agricultorilor si Poetului sa fie degrevate de traficul actual, trafic care provoaca foarte mult disconfort cetatenilor din zona".
Date tehnice
Proiectul de realizarea a centurii de nord vizeaza un traseu de aproximativ 3 km si include reabilitarea carosabilului strazii Bumbacului (200 metri), a strazii Campul Linistii (1.357 metri), reabilitarea strazii Fecioarei (1.170 metri, dintre care 540 de metri de strada deja existenta si 630 de metri de strada propusa) si a strazii Poetului (aceasta din urma pe un tronson de 200 metri de la intersectia cu strada Bumbacului).
Reteaua de canalizare pluviala, sau mai exact scurgerea apelor pluviale va fi asigurata prin amplasarea unor guri de scurgere suplimentare.  
Sursa de finantare pentru aceasta ultima investitie propusa de executiv este bugetul general almunicipiului Arad dar si "alte surse atrase conform legii".

A.B. - Adevarul

  • Bani de la CLM

Consilierii locali au fost chemati sa aprobe rectificarea bugetaraDoua milioane  de lei pentru reabilitarea termica a retelei termice din municipiu, 500.000 de lei pentru o noua tabela de marcaj la stadionul UTA, fara supracontrol la societatile subordonate Consiliului local si aprobarea primului proiect finantat din fonduri structurale. 
Aceasta a fost sedinta de consiliu local de ieri, care nu a fost lipsita de discutii in contradictoriu, spirite incinse si nervi incordati. 20 de consilieri prezenti, 26 de puncte pe ordinea de zi si 6 proiecte retrase. 
Rectificarea bugetara aprobata, ieri de catre consilieri s-a facut cu modificari fata de proiectul intitial, date fiind amendamentele alesilor locali. 
Dintre acestea cea mai mare modificare este cea de suplimentare a capitolului bugetar referitor la energie. 
Alt proiect aprobat este cel finantat din fonduri structurale. 
Investitia, de reabilitare a liniilor de tramvai intre piata sarbeasca – piata romana si podul Traian  face parte dintr-un amplu program de modernizare a centrului istoric al municipiului. 
Proiectul se numara printre putinele din tara realizate cu fonduri structurale.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Iubitorii de animale aradeni isi pot duce de acum cainii sau pisicile la …. gradinita

La Arad a fost infiintata o gradinita pentru caini si pisiciSi iubitorii de animale aradeni pot incepand de saptamana trecuta sa-si duca cateii la … gradinita. 
Prima gradinita particulara pentru caini si pisici din municipiul Arad s-a deschis si inca din primele zile a dovedit ca nu duce lipsa de clienti. 
Astfel,  animalele  beneficiaza deja de ingrijire si educatie de la instructori calificati.
La aceasta institutie pot fi duse animalele de companie, cainii si pisicile, care au carente de educatie si obiceiuri greu tolerabile de catre stapani: roaderea  cablurilor electrice, a mobilierului sau chiar papucii stapanilor. 
De asemenea, pot beneficia de educatie patrupedele cu tulburari de comportament, care ataca oameni sau alte animale pe strada.
"Pot veni la gradinita catelusii in varsta de la 2,5 luni pana la 1 an. Daca sunt indisciplinati vor beneficia de servicii de pre-dresaj, care presupun familiarizarea cu lesa, socializarea cu alte animale, dar si cu oameni. La sfarsitul saptamanii, ii vom invita pe stapanii lor sa invete comenzile specifice acestei perioade de pre-dresaj, astfel incat sa poata puna in practica si acasa lectiile de la gradinita", a precizat Adriana Covasa, proprietara gradinitei pentru caini si pisici.
Incinta dispune de jucarii si de bazine care le ofera animalelor posibilitatea de a face baie, dar si de diverse aparate pentru igiena lor. 
Fiecare cusca este dotata cu o fantana arteziana, iar pe timpul iernii cainii si pisicile vor beneficia de sistem de incalzire electric. 
Pretul unui abonament lunar este de 250 lei, bani in care este inclusa mancarea, dresajul, igiena animalului, dar si alte servicii.
Ca la orice gradinita care se respecta, programul este unul foarte strict, cu incepere de la ora 6.00, cu hranirea animalelor si lectii de socializare. 
Zilnic, patrupedele sunt plimbate prin padurea Ceala, unde raman mai multe ore in aer liber, dupa care se intorc, din nou la gradinita. 
Urmeaza cateva ore de odihna, dupa care incep lectiile de pre-dresaj, iar programul continua cu multa joaca, dusuri, si, din nou, socializare.
Potrivit celor afirmate de Adriana Covasa, la aceasta gradinita sunt acceptati doar cainii care detin un carnet de sanatate din care sa reiasa ca sunt vaccinati la zi, ca au beneficiat de servicii de deparazitare si sunt clinic sanatosi. 
"Recomand proprietarilor de catei sa-i duca la gradinita de la varste cat mai fragede, mai ales ca dupa sase luni toate greselile de comportament sunt foarte greu de corectat", a mai spus proprietara gradinitei.
In cadrul gradinitei mai functioneaza si o pensiune pentru caini si pisici, unde proprietarii pot sa-si lase animalele in perioada in care sunt plecati de acasa. 
Tariful pentru o zi in pensiune este de 15 lei.

C. A. - Informatia Aradului

  • Surprize pentru aradeni

De "Zilele Aradului" Primaria va putea fi vizitata de turistiDe "Zilele Aradului", care se desfasoara in perioada 22-26 august, aradenii sau turistii pot vizita sediul Primariei din Palatul Administrativ.
Unul dintre punctele de atractie ale turului de Palat Administrativ este chiar biroul primarului Gheorghe Falca.
Pentru cei care vor sa ajunga la inaltime, autoritatile locale vor permite vizitarea "Turnului Primariei".
Cei care ajung in turn se aleg cu o priveliste unica asupra cladirilor de patrimoniu din centrul orasului, care formeaza Piata Primariei.
Vizitarea Palatului Administrativ se poate face din data de 22 august, pe toata perioada Zilelor Aradului, intre orele 11.00-20.00.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Baile Lipova, statiune arhiplina, asaltata de vizitatori din tara si strainatate

Statiunea Lipova Bai este asaltata de vizitatoriPe langa Arad a fost prezenta Timisoara, Oradea, Caras-Severin, Alba.
Strandul lipovan a fost asaltat din plin, toti cei prezenti gustand din frumusetile locului, odihnindu-se in cabanele moderne din apropierea bailor.
Luna august este una dintre cele mai pline pentru cei care conduc statiunea, sotii Constantin si Elena Milos.
Aici au sosit numeroase caravane cu excursionisti olandezi, iubitori de drumetii prin lume - care au ramas impresionati de frumusetea zonei statiunii.
Un numar de 15 masini au cantonat la Bai, urmand ca luna urmatoare, septembrie, 18 caravane sa se bucure de liniste, aer curat si apa de izvor.
Patronii statiunii au in perspectiva construirea unui hotel dotat cu o baza de tratament, avand o capacitate de 60 de persoane.
Pentru intreaga perioada estivala, sotii Milos gazduiesc 15 copii de la diferite centre de plasament care ajuta statiunea la diferite treburi gospodaresti.
Rasplata lor este agrementul de care se bucura intreaga vara, sportul, muzica, manifestarile culturale si chiar remuneratia pentru munca prestata.
Nicu si Darius sunt doi tineri provenind de la casele de copii care lucreaza si locuiesc aici permanent, asigurandu-li-se masa, cazare si salariu.
In cadrul statiunii s-a realizat un spatiu destinat organizarilor festive, nunti, petreceri, conferinte etc. dotat cu locuri de parcare.
Statiunea este totodata, gazda Taberei de Voluntari a Oficiului National pentru Cultul Eroilor.
Primaria orasului a asigurat un autobuz pentru cei care vor vizita frumusetile istorice ale Lipovei si se ocupa de restaurarile monumentelor, ale obiectivelor istorice.

Felicia R. Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]