Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 23 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Cad si gheretele din piata

Gheretele din Piata Mihai Viteazul isi vor inchide usileGheretele din bazarul Pietei Mihai Viteazul, singurele care au ramas in picioare dupa operatiunea de duminica trecuta, cand demolarea constructiilor improvizate a avut loc in forta, isi vor inchide si ele usile.
Evenimentul va avea loc la 1 mai, pe timp de 40 de zile, perioada in care conducerea TOP are de gand sa efectueze reparatiile pe care le-a propuse pentru bazar (refacerea canalizarii si montarea de pavele).
Decizia a fost luata dupa mai multe negocieri intre conducerea societatii si comerciantii care au gherete in bazar, ultimii propunand modernizarea pe banii lor a gheretelor (inlocuirea usilor si geamurilor cu tamplarie termopan).
Conducerea TOP a acceptat in cele din urma renovarea gheretelor propuse de comercianti, cu conditia ca aceasta renovare sa fie unitara (toata tamplaria sa fie identica la toti) si cu cea de a-si inchide magazinele cu incepere de la 1 mai, cand va demara santierul in bazar.
40 de zile
"Ni s-a promis ca ne vom intoarce aici, iar fiecare va vinde ce are cuprins in obiectul de activitate. Timp de 40 de zile, din 1 mai, vom sta acasa, pentru ca atunci va incepe decaparea asfaltului, montarea pavelelor si alte renovari", ne-a declarat Aurelian Toma, liderul comerciantilor din bazarul Pietei Mici.
Comerciantul sustine ca managerii TOP le-au promis ca dupa refacerea pietei si dupa reabilitarea gheretelor pe banii lor, comerciantii vor semna cu societatea contracte pe un an (si nu pe o luna cum au fost pana acum), cu posibilitatea de prelungire cu inca un an.
Declaratie: "Ni s-a spus ca ni se vor face contracte pe un an, cu prelungire pe inca unul" Aurelian Toma.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Consilierii au votat - Un nou parc in Arad sub denumirea "Tudor Arghezi"

CLM a votat infiintarea Parcului "Tudor Arghezii"In urma sedintei de consiliu ce s-a desfasurat saptamana trecuta, alesii municipiului au votat ca zona verde din sensul giratoriu din Piata Spitalului, in care s-a amenajat si fantana arteziana sa se numeasca parcul Tudor Arghezi.
Proiectul a fost initiat de catre consilierul Ghizela Nagy.
Unii dintre consilieri, printre care si Edeleni Coloman, nu au fost de acord cu aceasta denumire, spunand ca acea zona verde nu e decat un sens giratoriu si ca este mult prea mult ca sa i se spuna parc.
Astfel ca nu ar fi potrivit sa i se atribuie numele unui mare poet.
"Acolo e un sens giratoriu si nu stim daca ar fi potrivit sa ii dam numele unui mare poet", a spus consilierul.
Cu toate acestea proiectul de hotarare a obtinut voturile necesare pentru a fi aprobat.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Detinutele in vizita la Manastirea din Gai, pentru a invata ce inseamna libertatea

Detinutele au vizitat Manastirea GaiZece femei de la Penitenciarul cu Regim de Maxima Securitate Arad au vizitat ieri dimineata Manastirea din Gai. Nu este pentru prima data cand detinutele ies dintre zidurile inchisorii, iar "feed-back"-ul este pozitiv
"Fiecare minut pe care il petrecem in libertate este pretios pentru noi."
Este singurul lucru pe care il au in comun cele zece detinute care au petrecut, ieri, cateva ore, in libertate, la Manastirea Gai.
Au gresit si sunt pedepsite sa traiasca departe de cei dragi.
Sunt constiente de acest lucru, iar ceea ce isi doresc cel mai mult este libertatea.
Iesirea de ieri a avut un impact deosebit asupra celor zece femei.
Au vizitat manastirea, au stat de vorba cu maicutele, au ascultat povetele lor si au luat apa sfintita.
S-au angajat ca vor bea apa sfintita in fiecare dimineata pe stomacul gol, iar maicutele le-au promis ca le vor trimite anafura.
Detinutele spun ca intre zidurile inchisorii s-au apropiat mai mult de Dumnezeu.
Tocmai de aceea doresc sa participe saptamanal la sfanta liturghie de duminica.
Am ascultat si noi povestile lor si, fara a le judeca, am participat, pentru cateva clipe, la tristetea care le urmareste.
Rodica Berechi are 43 de ani si este din Targu-Mures.
Spune ca nu a avut parte de o viata nefericita, deoarece s-a casatorit cu un barbat care obisnuia sa bea.
Are sase copii, iar doua dintre fiicele sale au fost violate de tatal lor.
Rodica si-a omorat sotul si este inchisa de aproape sase ani.
Mai are de stat mult in inchisoare, dar spera ca isi va revedea copiii.
Ne-a povestit prin ce chinuri a trecut si, distanta, ne-a explicat ca regreta ca a hotarat sa puna capat suferintei.
Tristetea a cuprins-o doar cand am adus in discutie copiii.
"Sunt departe de ei si sper sa-i mai revad. Orice se poate recupera, dar timpul pe care l-am pierdut din viata copiilor mei nu. Este greu departe de ei si imi pare extrem de rau ca am luat acea decizie. Acum imi ispasesc pedeapsa si vai cat e de greu sa nu ai pe nimeni drag alaturi", ne-a declarat aceasta.
Femeia este constienta ca a gresit, dar trebuie sa plateasca.
Ea spune ca a facut-o pentru copii, pentru ca zilele sa nu se mai incheie cu batai si urlete, pentru ca sotul sa nu mai dispara in toiul noptii din patul conjugal pentru a-si viola propriile fiice, pentru ca banii pentru traiul zilnic sa nu mai fie cheltuiti pe bautura, iar mesele sa nu mai fie goale.
"Am avut o viata tare grea langa sotul meu, dar acum e si mai grea in lipsa copiilor"
, a incheiat aceasta si s-a ascuns intr-un colt al manastirii, pentru a-si sterge lacrimile pe care nu si le mai putea opri.
O alta poveste pe care am ascultat-o este cea a Doinei Caldaras.
Este inchisa a doua oara pentru furt, este constienta ca a facut un lucru rau, nu prea vrea sa discute despre motivul care a determinat-o sa greseasca si nici nu isi gaseste scuze.
"Muncesc in penitenciar la un punct de confectionare a pantofilor. Imi fac treaba si ma tin departe de probleme. Ma inteleg cu toata lumea si imi doresc sa treaca timpul cat mai repede ca sa ies si sa-mi revad copiii",
a afirmat Doina Caldaras.
Tina a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Ne-a povestit ca ghinionul a adus-o la locul nepotrivit.
A refuzat sa ne dea detalii despre fapta care a adus-o dupa gratii.
Dar fericita (asa ne-am explicat noi lacrimile din ochii ei), ne-a declarat:
"Mai am de stat in penitenciar doar 11 luni. Voi fi eliberata si ma voi intoarce la familie. Am doua fete care nu mai sunt in tara si sunt extrem de speriata de ce voi face cand voi iesi. Oare voi avea taria sa o iau de la capat?"

O alta detinuta cu care am stat de vorba, Maria Kiss, va fi repusa in libertate peste doar o luna si jumatate.
Maria nu se gandeste decat la acel moment in care isi va revedea familia.
"Cum sa caracterizez viata in inchisoare? Trista si monotona. M-am adaptat extrem de greu, dar toti ne obisnuim la un moment dat".
A primit sase ani pentru talharie pe care aproape ca i-a ispasit.
Contrar asteptarilor noastre, femeile care sunt inchise la Penitenciarul de Maxima Siguranta au fost deschise discutiilor.
Au dorit sa-si spuna povestea, sa fie ascultate, si sa-si inchipuie, in cele cateva ore petrecute la manastire, ca sunt persoane obisnuite, pe care viata nu le-a adus pe cai gresite.
De apreciat este faptul ca nu au fost rusinate sa spuna cu ce au gresit, deoarece rusinea recunoasterii, spun ele, trece la un moment dat.

Camelia Catean - Observator

  • Veterinarii aradeni, pe teren

Veterinarii aradeni vor supraveghea animalele din judetDSVSA a demarat o campanie de supraveghere si vaccinare a animalelor din judet.
 Medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad au demarat o campanie ie inregistrare si vaccinare a bovinelor, ovinelor, cailor si armasarilor.
"Pentru supravegherea starii de sanatate aniamalelor urmeaza sa fie recoltate probe de sange, sa se faca tuberculinari, actiuni de profilaxie, vaccinari pentru combaterea pestei aviare, a pestei porcine clasice, a pseudopestei, actiuni care sunt obligatorii si urmeaza sa fie efectuate de medicii de circumscriptie", a declarat Dumitru Nisulescu, purtatorul de cuvant al DSVSA.
Operatiuni gratuite
De mentionat ca, exceptand vaccinarea pentru combaterea pseudopestei, cand proprietarul de animale trebuie sa plateasca doar contravaloarea serviciilor prestate de veterinar, in celelalte cazuri oamenii nu trebuie sa scoata niciun leu din buzunar.
"Dorim sa facem, pe aceasta cale, un apel catre proprietarii de animale sa ne sprijine in aceasta campanie. In caz ca refuza sa-si prezinte animalele pentru efectuarea acestor actiuni de supraveghere si profilaxie, risca amenzi de pana la 5.000 de lei", a precizat Nisulescu.

L. S. - Adevarul

  • Parc industrial

Recent a fost inaugurat parcul industrial din SantanaOrasul Santana are de astazi unul dintre cele mai mari parcuri industriale din judetul Arad.
Situat pe o suprafata de 28 de hectare, parcul industrial este realizat cu ajutorul unor parteneri din Italia si va oferi in scurt timp peste 3000 de noi locuri de munca.
In parcul industrial din Santana, vor fi deschise mai multe firme romane si italiene.
Aici isi vor gasi un loc de munca peste 3000 de muncitori.
Primele hale vor fi construite conform proiectului, in urmatoarele luni.
Firmele italiene si-au propus sa angajeze muncitori care locuiesc in orasul Santana.
In prezent acestia muncesc in alte localitati si sunt nevoiti sa faca naveta in fiecare zi.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]