Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 23 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Calatori lasati pe drumuri

Circulatia tramvaielor a fost oprita o oraCirculatia tramvaielor in centru a fost oprita timp de o ora din cauza unui fir care a cazut.
Din cauza infrastructurii deficitare, circulatia tramvaielor din municipiu are mult de suferit. 
Garniturile deraiaza cand ti-e lumea mai draga, iar cand nu deraiaza te trezesti ca au loc tot felul de avarii.
Azi dimineata, la o ora de varf, un cablu de alimentare din centru a cedat, iar tramvaiele nu au mai circulat inspre si dinspre Aradul Nou intre 8.00 si 8.50.
Sutele de navetisti care trebuiau sa ajunga la slujba sau la scoala in centru au trebuit sa coboare la Podgoria si sa-si continue drumul pe jos prin ploaie.
Cu ochii in...ploaie
Conform lui Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de Transport Public (CTP) avaria a avut loc din cauza uzurii avansate a cablului de alimentare.
"Pe zona centrala nu am mai facut reparatii de doi ani de zile pentru ca stiam ca urmeaza sa se demareze proiectul BERD si nu mai avea rost sa facem investitii. In 2008 se vor face aici toate lucrarile necesare. Pana atunci, unde va fi cazul, vom inlocui cablurile cu altele uzate", a declarat Cuvineanu, care a mai tinut sa precizeze ca starea proasta a echipamentelor din aceasta zona se datoreaza si traficului intens.
Cat despre posibilitatea de a asigura aradenilor coborati din tramvaie un alt mijloc de transport cu care sa-si continue calatoria, directorul tehnic al CTP spune ca nici nu poate fi vorba de asa ceva din moment ce traficul din centru este foarte aglomerat. 
Astfel cei care au platit pentru a calatori pe traseul Podgoria-Aradul Nou au ramas din nou cu ochii in soare, sau mai bine zis cu ochii in...ploaie.

L.S.- Adevarul

  • Parcare subterana

Sub Piata "Mihai Viteazul" se va construi o parcare subteranaPrimaria orasului pregateste un plan urbanistic pentru o parcare subterana sub cea mai mare piata din centrul orasului, Mihai Viteazul.
Anuntul a fost facut de primarul Gheorghe Falca, iar tot proiectul ar urma sa coste in jur de doua milioane de euro.
"Acest proiect va fi supus votului, dar nu se stie cand se va realiza... cand vom gasi un investitor interesat sa bage bani intr-o parcare subterana", a declarat Gheorghe Falca. 
El a recunoscut ca amenajarea parcarii subterane va genera schimbari la nivelul pietei.
In paralel, lucrarile de modernizare a Pietei Mihai Viteazul continua, iar primarul a explicat ca nu se poate astepta gasirea unui investitor si amenajarea pietei dupa finalizarea parcarii, pentru ca cea mai mare piata din centrul orasului nu mai corespundea normelor sanitare si de igiena.
Desi in Arad sunt mai multe proiecte de parcari sub sau supraterane, deocamdata niciunul nu a fost efectiv demarat.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Incubator de afaceri

La UAV functioneaza un incubator de afaceriAveti o idee de afacere, dar va este teama sa parcurgeti primii pasi? Solutia este foarte aproape!
Incubatorul de afaceri al Universitatii "Aurel Vaicu" vine in ajutorul celor care sunt lipsiti de mijloacele financiare realizarii bazei logistice a ideii pe care doresc sa o dezvolte.
Incubatorul de afaceri a fost inaugurat in anul 2002, intr-un imobil situat pe platforma industriala din comuna Vladimirescu.
Cladirea cu 3 etaje poate gazdui pana la 25 de firme.
La ora actuala sunt consiliate 14 societati si persoane fizice.
Grupul tinta este format din IMM-uri, studenti cu spirit antreprenorial, persoane fizice cu idei inovative, organizatii guvernamentale si nonguvernamentale.
Procesul de incubare dureaza 3 ani, perioada in care cei care au nevoie pot inchiria la pret de pana la 220 RON un spatiu de pana la 20 de metri patrati dotat cu mobilier, calculator cu acces la internet nelimitat, telefon.
Persoanele care isi dezvolta afacerea in incubator pot beneficia de servicii de asistenta si consultanta, precum si de acces gratuit la utilitati.
Promovarea firmelor este gratuita, in cadrul evenimentelor unde este prezent Incubatorul UAV.
In cadrul Incubatorului se gasesc firme cu profile de activitate dintre cele mai variate, de la publicitate pana la industria alimentara, software sau transport marfuri.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Profesorii au dansat si s-au distrat, la "Balul Educatiei"

Cadrele didactice au fost invitate la "Balul Educatiei"La finele saptamanii trecute, cadrele didactice din judetul nostru au fost invitate la... distractie.
Invitatia a fost lansata de Inspectoratul Scolar Judetean Arad care a organizat, ca in fiecare toamna, "Balul Educatiei".
Dascalii s-au adunat la Discoteca "Laser" din Arad, care, transformata intr-o adevarata sala de receptii, a oferit cadrul unei petreceri de tinuta.
Invitatiei i-au raspuns sute de cadre didactice care au profitat de ocazie si s-au simtit bine impreuna, in ambianta oferita de muzica si de bucatele alese.
Cu ocazia acestui bal au fost omagiati si dascalii care si-au incheiat cariera in acest an, iesind la pensie.
Astfel, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arad a inmanat, in cadru oficial, Diplome de onoare tuturor invatatorilor si profesorilor care au iesit la pensie in acest an, multumindu-le, public, pentru aportul pe care si l-au adus la educarea a generatii la rand de copii.
In organizarea "Balului Educatiei" pe anul 2007, Inspectoratul Scolar Judetean Arad a primit sprijin financiar si din partea Primariei municipiului Arad.

Mihaela Cerna - Observator

  • Bani pentru spatiile verzi

Pentru realizarea de spatii verzi Fondul de Mediu a atribuit sume importanteCinci localitati din judetul nostru vor primi finantare din Fondul de Mediu pentru realizarea de spatii verzi in comunitatile lor.
Este vorba despre Orasul Santana, care va primi suma de 400000 lei pentru proiectul "Amenajare spatii verzi", comuna Zerind – 120427 lei pentru proiectul "Scuar, zona de recreere pentru toate varstele" in satul Iermata Neagra, orasul Ineu – 500000 lei pentru proiectul "Amenajare si extindere de spatii verzi in localitatea Ineu", Comuna Moneasa – 250000 lei pentru "Reabilitarea parcului public din Statiunea Moneasa si modernizarea spatiilor verzi aferente Primariei si Centrului Civic din localitatea Moneasa, si comuna Bocsig – 206,491 lei, pentru modernizarea Parcului Bocsig.
Proiectele au fost selectate de comisia de analiza constituita potrivit OUG nr. 59/2007 dintr-un numar total de 160 depuse.
Programul se aplica incepand cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.
"Este un inceput in ceea ce priveste grija si interesul pe care trebuie sa-l acordam cu totii spatiilor verzi. Sumele venite de la Guvern constituie o baza de pornire pentru realizarea de noi zone ecologice si refacerea celor existente si ne bucuram sa constatam ca, pentru prima data, se aloca bani si cu aceasta destinatie. In plus, as dori ca aceste semnale sa vina din partea cat mai multor primarii, care sa se implice in realizarea de proiecte viabile si sa intruneasca toate conditiile de finantare", a declarat Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad. 

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]