Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 23 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Ultimele pregatiri

Se fac ultimele pregatiri in birourile electorale din AradSe fac ultimele pregatiri pentru alegerile euro-parlamentare dar si pentru referendum, ce se vor desfasura in cursul zilei de duminica. 
Cele doua Birouri Electorale Judetene vor fi pazite de peste 30 de politisti si jandarmi, care vor asigura ordinea si disciplina si duminica noapte, cand vor fi predate procesele verbale de la sectiile de votare. 
Pentru a evita aglomeratia de la Biroul Electoral Judetean, Prefectura din Arad a creat chiar si o camera de asteptare pentru presedintii si loctiitorii acestora care vor veni sa predea rezultatele alegerilor, respectiv a referendumului.  
Autoritatile din Arad sustin ca in acest an nu vor fi nici un fel de probleme la preluarea proceselor verbale, atat pentru alegerile euro- parlamentare cat si pentru referendum. 
Pentru a evita aglomeratia la sediile celor doua birouri, Prefectura a pregatit o sala de asteptare, unde presedintii si loctiitorii sectiilor de votare sunt asteptati pe baza unei programari. 
Acestia vor fi primiti in sala polivalenta, unde vor primi un ceau sau o cafea si vor astepta sa fie chemati pentru scanarea proceselor verbale. 
Atat cele doua birouri electorale cat si Sala Polivalenta vor fi pazite de peste 30 de politisti si jandarmi. 
Autoritatile fac apel la locuitorii din zona Salii Polivalente sa pastreze libere parcarile din zona, pentru a permite delegatilor sa isi poata parca masinile.
Pentru predarea proceselor verbale, Prefectura a facut chiar si o schema de preluare a acestora. 
Pentru alegerile euro- parlamentare, delegatii vor primi bilete de ordine albastre iar cei pentru referendum, vor primi bilete de culoare roz. 
Pe toata perioada desfasurarii voturilor, toti medicii de familie din judetul Arad sunt pregatiti sa intervina, in cazul in care, vre-unui alegator i se face rau. 
Şi tot la acest capitol, duminica, in fata celor doua birouri electorale, vor fi amplasate 2 ambulante dotate cu toata aparatura de rigoare, gata sa intervia in cazul in care este necesar.

 Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Revitalizarea oraselor istorice

Se doreste o revitalizare a centrelor istorice ale oraselor"Centrele vitale si atractive reprezinta una dintre trasaturile principale ale construirii viitorului Europei!"
Acesta a fost mesajul unanim al celor 19 parteneri ai proiectului INTERREG III  Hist. Urban in cadrul academiei comune de la Oradea. 
Din 24 pana la 26 octombrie 2007, diferite orase, autoritati regionale si institutii de cercetari din noua tari centrale si sud-est europene au analizat modalitatile in care revitalizarea integrata urbana a oraselor istorice poate intari competitivitatea, cresterea, incluziunea sociala, dezvoltarea sustinuta, dar si contributia la dinamica si dezvoltarea echilibrata a regiunilor europene.
Conferinta de la Oradea a fost cea de-a 4-a intalnire transnationala a tuturor partenerilor de proiect. 
Rezultatele interimare ale proiectului Hist.Urban adunate intr-un ,"studiu fundamental", ilustreaza ca in lumea noastra plina de schimbari orasele si municipiile pot oferi spatii placute pentru activitati economice, inovatie, incluziune sociala, identitate culturala si diversitate.
Cu exceptionalul lor patrimoniu cultural acestea au potential enorm, fiind marturii ale trecutului si in acelasi timp modeleaza calea spre viitor. 
In prezent aceste orase  lupta in mod constant sa conserve si sa-si dezvolte caracterul istoric si  sa-si mentina rolurile pe regiuni intinse.
In cadrul intalnirii de la Oradea partenerii Hist.Urban au prezentat probleme si solutii specifice noilor state membre. 
Au fost puse in lumina doua obstacole majore - dificultatile financiare si legale de sprijinire din fonduri publice a proprietarilor pentru conservarea imobilelor istorice pe de o parte, si pe de alta parte insuficienta resurselor generale, din punct de vedere financiar, personal si a capacitati de administrare locala  Amandoua aceste capitole necesita in mod urgent un suport dedicat de nivel national si european, nu doar in termeni financiari, ci si in ceea ce priveste un sistem eficient institutional si legal adaptat la problemele si necesitatile autoritatilor locale.
"Daca vrem sa conservam si sa dezvoltam pe viitor orasele noastre istorice, avem nevoie de o planificare urbana strategica, orientata spre implementarea unor scheme de lucru pentru dezvoltare, si un efort comun al tuturor nivelelor politice" a fost concluzia discutiilor de la Oradea. "Fiecare caz trebuie tratat intr-un context specific - cultural, institutional, politic si legislativ- dar toti partenerii au in fata probleme similare si impartasesc convingeri comune, toti sunt angajati sa conserve si sa dezvolte in viitor centrele lor istorice in scopul de a le metine atractive si vitale", ne-a declarat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad.
In cadrul strategiilor lor, sunt cruciale procesele de participare publica intensiva si largita precum si colaborarea permanenta. 
Şi de asemenea este necesara definirea unor perspective strategice pe termen lung, deoarece revitalizarea oraselor istorice este un proces continuu si de durata. 
Prin proiectul comun Hist.Urban , orasele partenere beneficiaza de schimbul de experienta si know- how prin instrumente inteligente si apropieri strategice.
Rezultatele cooperarii transnationale vor fi sintetizate in concepte inovative, metode si instrumente relevante din cadrul proiectelor derulate de oraselor participante. 
Toate acestea vor fi cuprinse intr-un Manual de bune practici in privinta revitalizarii integrate, care va fi prezentat la conferinta finala  din 10-11 aprilie 2008 de la Verona.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Expozitie de mediu

Peste 100 de firme participa la Targul "Ecomediu"Peste 100 de firme din tara si strainatate participa la cea de-a V-a editie a Targului "Ecomediu" deschisa ieri la Expo International. 
Cele mai multe firme de afara sunt din Italia, aproape jumatate dintre toti participantii. 
Potrivit organizatorilor, "Ecomediu" aduce in fata vizitatorilor tehnologii, echipamente, utilaje pentru prepararea apei potabile, canalizare si epurarea apelor reziduale, dar si managementul deseurilor urbane. 
De asemenea, mai sunt expuse tehnologii de reabilitare a terenurilor infestate cu produse petroliere, ape sarate, metale grele. 
Un capitol aparte este dedicat deseurilor, prin prezentarea metodelor de colectare, colectare selectiva, transport, instalatii de reciclare, tratare si eliminare deseuri periculoase, incinerare. 
Targul ramane deschis pana in 25 noiembrie.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Amanare in cazul hackerului

O noua amanare in cazul hackeruluiReprezentantii NASA nu s-au prezentat pentru ca le expirasera pasaportul diplomatic.
Amanare de peste patru luni in cazul procesului hacker-ului aradean Victor Faur.
Instanta a hotarat sa amane procesul pana pe 20 martie 2008, motivul reprezentandu-l lipsa americanilor de la NASA a caror audiere trebuia sa aiba loc astazi.
Reprezentantii NASA si-au motivat lipsa invocand probleme de tip administrativ.
Se pare ca pasaportul diplomatic al unuia dintre reprezentantii americani expirase.
"Reprezentantii partilor vatamate constituite in parti civile nu s-au prezentat, cauza fiind amanata pana la 20 martie 2008. Acestia au invocat probleme administrative, unuia dintre ei expirandu-i pasaportul diplomatic", a declarat procurorul Dan Ilarie.
De mentionat este faptul ca accesul presei in sala de judecata a fost interzis, singurul care a dat o declaratie presei a fost procurorul Dan Ilarie.

I.C.- Adevarul

  • Motii si-au schimbat inamicul: mai nou, lupta cu Garda Financiara!

Motul sanctionat se considera nedreptatit"Solicit desfacerea contractelor de munca a comisarilor Roman Pavel si Iordache Gabriel si destituirea intregii conduceri a Garzii Financiare Arad, plus daune morale!" – scrie posesorul Carnetului de Mot Beleiu Ioan, dupa ce i-a invins in instanta, de unul singur, pe cei mai temuti comisari din Arad!
Cazul sau e demn de analele "luptei dintre om si sistem" – pentru ca Ioan Beleiu, un om care-si taraie caruciorul dupa el in fiecare zi, zeci de kilometri, pana la Livada si-napoi (asta dupa ce "bate Apusenii" in cautare de ciubere, linguri si alte produse specifice unei zone mai sarace decat saracia insasi), a luptat si a invins ditamai Garda Financiara!
Pe 20 februarie a.c., comisarii GFA Roman Pavel si Iordache Gabriel s-au sesizat... telefonic, "de sus", si au descins, cu politia si chitantierul dupa ei, in fata la Ziridava, ca sa curete tara asta de hoti... vezi Doamne
Beleiu, posesor al unui Carnet de Mot ce-i da dreptul, in baza Legii 33/1996 modificata prin Legea 144/1997, la practicarea comertului cu obiecte de artizanat, fara niciun fel de taxe, pe tot cuprinsul tarii asteia, facea... exact ce-i permitea legea sa faca
Evaluabila la 1143 de lei, marfa motului a fost confiscata si, parte din ea, vanduta la magazinul Finantelor Publice
"La data de 07.03.2007, Beleiu Ioan a formulat plangere impotriva procesului-verbal de contraventie intocmit de garda" – asa cum scrie pe prima pagina a primei Sentinte civile.
Doua instante consecutive – Judecatoria si Tribunalul Arad –, spre onoarea lor, i-au dat castig de cauza motului, in dauna comisarilor si au anulat odiosul act!

Lucian Valeriu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]