Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 24 ianuarie 2007
Stirile TVA aici
  • Primaria preia platoul Garii

Platoul din fata Garii CFR a fost preluat de Primarie - Virtual Arad News (c)2007Curtea de Apel Timisoara a dat castig de cauza Primariei in detrimentul celor de la CFR.
Sentinta definitiva in cazul procesului dintre Primarie si CFR. 
Edilul local Gheorghe Falca a convocat ieri o conferinta de presa pentru a prezenta sentinta definitiva data de Curtea de Apel Timisoara in procesul pentru parcarea din fata Garii Arad, proces ce dureaza deja de mai bine de doi ani.
"Am castigat procesul pentru parcarea din fata garii; ne-am si intabulat iar acum vom incepe procedurile de administrare a parcarii, iar in faza urmatoare vom intra si cu modernizarea zonei. Vom cere realizarea unui studiu de fezabilitate si a unui proiect tehnic pentru amenajarea intregii zone", a prezentat victoria Gheorghe Falca.
Edilul local a punctat faptul ca spera ca investitia CFR legata de modernizarea garii (o lucrare cu termene depasite de mult) sa se finalizeze in acelasi timp cu investitia Primariei legata de parcarea de aici.
Fara firma
Pentru cei 11.200 mp care revin acum in administrare Primariei, CFR avea incheiat un contract cu o firma, societate care se ocupa de parcarea din zona. 
"Din momentul in care vom face instiintarea, firma in cauza nu va mai avea treaba acolo", ne-a declarat primarul, care sustine ca inca nu se stie daca parcarea din fata garii va fi cu plata sau fara, studiul urmand sa decida acest lucru.
Edilul local a prezentat si viziunea sa cu privire la modul cum ar trebui sa se circule in parcarea de aici si cum ar trebui parcate taxiurile. 
Ieri, Falca nu a vorbit insa de costurile pe care Primaria ar fi dispusa sa le plateasca pentru reamenajarea zonei si nici de cand ar fi posibil sa inceapa lucrarea, estimarile fiind lasate pe seama studiilor.

A.B. - Adevarul

  • "Ambulanta" din epoca de piatra

Protest la Serviciul de Ambulanta AradCadrele Serviciului de Ambulanta Arad au protestat, alaturi de cele din judet si din intreaga tara, vizavi de conditiile de lucru depasite din punct de vedere tehnic
Autospeciale cu varste respectabile, adevarate pericole pe patru roti, atat pentru pacientii care au nevoie de asistcnta medicala de urgenta, cat si pentru cadrele Serviciilor de Ambulanta, nedotate pentru interventii in situatii de urgenta pre-spitaliceasca; lipsa unor tehnici moderne; indiferenta autoritatilor fata de niste oameni care salveaza oameni si indolenta unora care cer ridicarea stachetei de performanta celor care nopti intregi nu inchid un ochi pentru a acorda primul ajutor si a mai salva o viata - toate au umplut "paharul" personalului de la Urgente, determinandu-l sa protesteze.
Cadrelor Serviciului de Ambulanta Arad le-a ajuns cutitul la os. Conditiile in care muncesc si cerintele care devin din ce in ce mai imposibil de realizat i-a determinat sa protesteze, ieri, in jurul pranzului. 
Protestul a avut loc la nivel national, angajatii Serviciilor de Ambulanta din intreaga tara incercand in acest fel sa deschida ochii autoritatilor care au avut lipsa de inspiratie sa le ceara, printr-un ordin, performante mai bune. 
Acest lucru i-a nemultumit atat de mult pe cei care salveaza vieti, incat organizarea protestului le-a parut cea mai buna solutie, cerand in acest fel tehnica mai buna.
Lege discriminatoare si incorecta
Lucratorii Serviciului de Ambulanta considera ca, din punct de vedere legislativ, Legea 95 din 2006, contine mari lacune la adresa sistemului de urgenta prespitalicesc si prevederi absolut inaplicabile sistemului actual. 
Cadrele din sistemul de urgenta prespitalicesc sunt de acord ca reforma este necesara si mult asteptata, dar ca, in primul rand, autoritatile ar trebui sa constientizeze ca cel mai important si necesar lucru ar fi dotarea cu autospeciale moderne a serviciilor. 
Mai mult, faptul ca ministerul doreste infiintarea unor structuri paralele, dar complementare ca scop, gen SMURD, este inteles de angajatii Serviciului de Ambulanta ca discriminatoare din punct de vedere financiar a sistemului deja existent. 
Si acesta pentru ca finantarea serviciilor de ambulanta se face exclusiv prin contractul de prestari servicii inchciat cu CNAS, in timp ce structurile gen SMURD primesc fonduri de la Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii Publice, precum si prin bugetul distinct in cadrul spitaletor prin Departamentul UPU. 
Acestia mai sunt nemultumiti si de faptul ca autoritatile impun cresterea performantelor in conditiile in care tehnica este atat de invechita si distrusa incat reprezinta un pericol pentru angajati.
Angajatii de la Ambulanta isi exprima nemultumirileParcul auto, bun de dus la muzeu
Unele dintre masinile folosite pentru interventia in caz de urgente sunt atat de vechi incat abia mai pornesc. 
"Conform legii, autospecialele folosite la interventia de urgenta prespitaliceasca expira in cinci ani sau dupa 150 000 de kilometri parcursi. Parcul nostru auto este unul invechit, dar, cu toate acestea, trebuie sa specific ca Aradul sta mult mai bine la acest capitol decat alte judete din tara", a declarat Valentin Adrian Iovanovici-Grecu, liderul filialei aradene a Federatiei Nationale Sindicale "Ambulanta"
Chiar daca situatia in Arad este mai buna decat in restul tarii, parcul auto al Serviciului dc Ambulanta Arad este la fel de invechit si uzat. Ultimele autospeciale au fost aduse la Arad in 2001-2002, anul acesta expirandu-le termenul de folosire, de cinci ani. 
Mai mult,- parcul auto contine si autoturisme fabricate prin anii '80, care inca mai sunt folosite pentru interventia la urgente si care au deja peste 400 000 de kilometri parcursi. 
"In conditiile date este foarte greu sa ne descurcam, iar daca responsabilii nu vor gasi o solutie pentru dotarea cu autospeciale moderne a Serviciilor de Ambulanta nu stim cum se va rezolva aceasta problema. Aradul inca sta bine fata de alte judete, situatia fiind buna la nivel de municipiu, dar si masinile noastre sunt invechite. Cu toate acestea, judetul duce lipsa de ambulante. De exemplu, la Chisineu-Cris nu exista nicio masina de urgente. 
Pe scurt, parcul nostru auto a atins perioada de casare",
a declarat Robert Schill, directorul Serviciului de Ambulanta Arad.
Cadrele Serviciilor de Ambulanta din intreaga tara asteapta ca protestul sa fie auzit de autoritatile responsabile, dorind ca scopul acestora sa nu fie de a distruge acest sistem care functioneaza de ani de zile. 
"Sistemul are nevoie de reforma, este adevarat, dar datine mijloacele materiale si cele legate si va putem asigura ca va fi reformat", se arata in scrisoarea pc care liderii sindicali au citit-o ieri, la ora 12, in intreaga tara.
***
In judet, situatia e si mai dramatica decat la nivel de municipiu. 
De exemplu, la Chisineu Cris, marti, in zi de targ, ambulantele sunt nevoite sa  slalomeze printre tarabele cu mititei si haine la mana a doua. 
Si asta, deoarece, din lipsa altor solutii, Primaria a repartizat serviciului de Ambulanta un sediu aflat in mijiocul pietei. 
Ambulanta Chisincu Cris dispune de o singura masina dotata cu tub de oxigen, neavand aparat de resuscitare. 
In plus, nu exista medic de mai bine de un an!

Camelia Catean - Observator

  • La un pas de infiintare

In curand PLD va functiona cu acte in regulaPartidul Liberal Democrat va fi infiintat cu acte in regula in urmatoarele saptamani.
Aceasta este parerea liderilor locali, dupa termenul dat de instanta Tribunalului Muncipiului Bucuresti.
Partidul Liberal Democrat este contestat chiar de la inceput, iar criticile vin in special din partea fostilor colegi de la Paridul National Liberal.
Partiudul Liberal Democrat va lua fiinta dupa discutarea contestatiilor depuse la Tribunalul Muncipiului Bucuresti de catre Partidul National Liberal.
In acest moent, PLD indeplineste toate criteriile pentru infiintare si asteapta pronuntarea instanetie de judecata.
Liderii locali ai partidului sustin ca Partidul Liberal Democrat sperie conducerea PNL, care odata cu infiintarea noii formatiuni va pierde o serie de membri.
Filiala locala a Partidului Liberal Democrat va fi vizitata joi de unul dintre fondatorii sai.
Fostul ministru al agriculturii Gheorghe Flutur va fi prezent la Arad pentru a se intalni cu membrii si simpatizantii noii formatiuni politice.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Cladirile vamilor aradene vor fi preluate de Politia de Frontiera

Cladirile din vami vor fi preluate de Politia de FrontieraCladirile vamilor aradene vor fi preluate in zilele urmatoare de catre Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
Administrarea acestora de catre Politia de Frontiera a fost decisa prin hotararea de guvern 188/ 21.12.2006, privind transferul unor imobile aflate in domeniul public al statului din administrarea Ministerului Finantelor Publice – Autoritatea Nationala a Vamilor – in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul General al Politie de Frontiera Arad, hotarare care a intrat recent in vigoare.
Deocamdata Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad va prelua doar cladirile din doua vami, in speta Nadlac si Varsand, urmand pe viitor, cand va primi inca o decizie de la guvern sa preia si sediul vamesilor de la Turnu.
"Cladirea de la Turnu nu este prinsa deocamdata in hotararea de guvern. Asteptam sa primim o alta decizie pentru preluarea acesteia. Vom intra in administrarea cladirilor in zilele urmatoare, dupa ce vamile vor pregati toate documentele de care avem nevoie pentru preluare", ne-a declarat comandantul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Arad – Ioan Handra.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Primul mall din Arad

In locul IMAR va fi construit un nou mallAfrica Israel Investments este una dintre primele sase companii, ca valoare, de pe piata de capital din Tel Aviv, companie care a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare in Cehia, Serbia si Bulgaria si care are realizate o serie de investitii in Bucuresti.
Compania este in curs de obtinere a autorizatiilor de constructie pentru complexul comercial de tip mall din Arad, pentru care a prevazut investitii de 50 de milioane de euro.
La finele anului trecut, investitorii au achizitionat un teren de 8,1 hectare, pe care au platit 14,5 milioane de euro, pentru constructia centrului comercial de 50.000 de mp.
Terenul respectiv a apartinut fabricii de mobila IMAR, care se va muta, potrivit declaratiilor primarului, din acea locatie.

A.B. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]