Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 24 martie 2007
Stirile TVA aici
  • 185 de ani de Politie

Ziua Politiei RomaneSe implinesc 185 de ani de cand a fost predat, de catre domnitorul Ghica, steagul Politiei Romane. In fiecare 25 martie se aniverseaza ziua Politiei Romane, data care coincide cu sarbatoarea Bunei Vestiri.
Cadru festiv
Deoarece 25 martie ar fi maine, duminica, o zi de odihna, politistii din Arad au ales sa sarbatoreasca ieri Ziua Politiei, intr-un cadru festiv, in sala mare a Teatrului de Stat Arad.
In prezenta oficialitatilor (prefect, presedinte CJA si primar), dar si a unor delegatii ale Politiei din Ungaria (din zonele Csongrad si Bekescsaba), comandantul Inspectoratului Politiei Judetene Arad, Alexandru Tanco a dat citire mesajului conducerii centrale a institutiei, chestorul Dan Constantin Fatuloiu.
Am retinut, din spusele acestuia ca "in ciuda rezistentei la nou si a unor cantonari in rutina, institutia politiei isi urmeaza cursul, perfectionandu-se si fiind, zi de zi, mai buna". "Trebuie sa ne propunem sa fim mai buni, sa fim alaturi de oameni, care asteapta de la noi sa avem rezultate. Asta e una dintre menirile meseriei noastre, sa le asiguram linistea celor de langa noi", a spus Alexandru Tanco.
Organizare "a la carte"
Imediat dupa, totul desfasurandu-se conform unui grafic (trebuie sa subliniem ca organizarea n-a lasat deloc de dorit), a fost randul oficialitatilor sa ia cuvantul. 
Pe rand, prefectul Gavril Popescu, primarul Gheorghe Falca si presedintele Consiliului Judetean Iosif Matula, i-au felicitat pe politisti, amintindu-le totusi ca "trebuie muncit mult la reducerea accidentelor si la umanizarea institutiei, care sa fie pe acelasi palier cu cetateanul".
Momentele de analiza a activitatii, fie ca au fost facute de comandantul Politiei Arad, fie de oficialitatile din admnistratia publica, au fost presarate de replici ale prezentatorului, actorul Zoltan Lovasz, de momente artistice (poezii si dansuri) si de aplauze ale participantilor. 
In fine, nu in ultimul rand, am putut vedea un film de 7-8 minute, despre activitatea de Politiei romane, despre progsele facute de aceasta si despre viitorul ei in cadrul Uniunii Europene.
Inaintari in grad
Asa cum ne-am obisnuit in fiecare an, cel mai asteptat moment a fost acela in care sefii Politiei aradene au anuntat inaintarile in grad, inainte si la termen. 
Cei peste 300 de politisti prezenti i-au aplaudat pe cei inaintati in grad. 
Noi n-o sa-i amintim acum pe toti, fiind prea multi, insa o sa-i nminalizam pe cei doi ofiteri care au fost inaintai in grad inainte de termen pentru rezultate deosebite. 
Ioan Marcu Tamas a fost inaintat in gradul de comisar sef, iar Simion Florinel Nistor in gradul de subcomisar.
P.S. La finalul manifestarii, mai marii Politiei Arad i-au premiat pe castigatorii unor concursuri sportive judetene si nationale, neuitand sa ofere cupe si unor reprezentanti mass-media pentru rezultate deosebite la tir.

Alin Olteanu - Adevarul

  • Cursuri pe bani europeni

Managerii sunt instruiti pe bani europeniManagerii din Arad sunt instruiti pe bani europeni.
Zeci de patroni sau manageri ai micilor intreprinderi din Arad se pot inscrie la cursuri de pregatire in domeniul afacerilor.
Cursurile sunt predate de specialisti in domeniul managementului si sunt finantate de Uniunea Europeana prin intermediul unui program Phare.
Cursurile de management sunt predate de profesori din cadrul Facutatii de Ştiinte Economice din Bucuresti si cuprind 3 module.
Aici, managerii pot invata despre modurile de dezvoltare a  societatii pe care o conduc dar si despre managementul resurselor umane.
Modulele predate in cadrul acestor cursuri imbina partea teoretica si cea practica.
Cursurile incep saptamana viitoare iar cursantii beneficiaza pe tot parcursul acestora de consiliere si consultanta.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • La 50 de ani de la incheierea Tratatului de la Roma - Mai marii Aradului au plantat pomi si si-au sapat gropi unii altora

Oficialitatile au plantat artari in Parcul EuropaParcul Europa din municipiu s-a imbogatit, ieri, cu inca trei copaci. 
Mai marii judetului, Prefectul Gavril Popescu, presedintele Consiliului Judetean Iosif Matula, precum si edilul sef al municipiului, Gheorghe Falca, au trecut ieri la activitati ecologice. 
Cu ocazia implinirii a 50 de ani de la incheierea "Tratatului de la Roma" au sadit ieri trei artari, care in opinia acestora, marcheaza primul an al Romaniei si implicit judetului Arad in UE. Iata ce au si declarat cei trei cu acest prilej…
Gavril Popescu: "Un vechi proverb romanesc spune ca daca nu ridici o casa, daca nu faci un copil si daca nu sadesti un pom, treci degeaba prin viata. Astazi aratam ca autoritatile locale au facut un gest, tocmai pentru a arata ca suntem o natiune pregatita sa aderam la UE si ca apreciem valorile UE. Este un gest simbolic care reprezinta o totala aplecare catre respectarea legilor UE si de integrare cat mai rapida a Romaniei in UE."
Iosif Matula: "Un proverb spune ca fiecare trebuie, intr-o viata de om, sa planteze un copac, sa faca un copil si sa construiasca o casa. N-as vrea sa folosesc clisee precum «importanta pentru mediu», «subtierea stratului de ozon» sau «efectele industrializarii», ci pur si simplu ca astazi m-am simtit bine."
Gheorghe Falca: "Suntem in primul an in care Romania se afla in UE, acest UE care azi sarbatoreste 50 de ani. Am plantat un artar pentru a arata inceputul nostru in UE si dorinta de a exista vesnic la fel ca si copacii din padure."

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Trenuletul turistic

Incepand de astazi va circula din nou trenuletul turisticTrenul turistic de agrement va fi reintrodus in circulatie incepand de astazi, 24 martie 2007, ora 11 si va circula pe urmatorul traseu:
- Piata Avram Iancu (in spatele Teatrului Clasic "Ioan Slavici", statia de plecare) - Bulevardul Revolutiei - strada 1 Decembrie - Bulevardul Dragalina - Piata Enescu - strada Romul Veliciu - Piata Drapelului, cu revenire la statia din Piata Avram Iancu pe traseul: strada Vasile Goldis - strada Ecaterina Teodoroiu - Parcul Reconcilierii - strada Mihai Eminescu.  
In fiecare sambata si duminica, plecarea in prima cursa a trenului turistic de agrement  va avea loc la ora 11, iar in ultima, la ora 18. Tariful pentru un tur, pe traseul anuntat este de 1 leu pentru copii si elevi,  respectiv 2 lei pentru adulti. 
Orice modificare de program in circulatia trenului turistic de agrement, va fi comunicata din timp de Primaria Municipiului Arad. 

Cabinet Primar - Birou presa

  •  Concurs National de Interpretare, la Arad

Liceul de Arta - organizatorul concursului de interpretare - Virtual Arad News (c)2007Anul acesta, Concursul national de interpretare instrumentala, faza zonala a avut loc la Arad, in conditiile in care Ministerul Educatiei nu mai aloca nici un banut pentru asa ceva. 
Cu atat mai laudabil este curajul si efortul depus de Liceul de Arta "Sabin Dragoi" pentru a ajunge cu bine la capat cu aceasta actiune de mare amploare.
Cu alte cuvinte, cei de sus sunt cu comanda si laudele, iar marunteii cu truda si cheltuiala.
Elevii si insotitorii din alte judete au venit si s-au cazat pe cheltuiala proprie. 
Ne cutremura gandul ca am putea ajunge in situatia trista ca cei lipsiti de mijloace materiale sa nu aiba acces la o competitie loiala, cu atat mai mult cu cat aceasta are mai multe etape.
Deocamdata, 8 din cei 183 elevi desemnati a participa la concurs nu s-au prezentat. Or fi fost poate si cazuri de boala.
Cei 175 de elevi participanti veniti din 10 localitati au fost testati de cele cinci comisii de diverse specialitati, formate fiecare din cinci persoane, reprezentand cele cinci judete participante.
Premiile
In final s-au acordat 86 de premii I, 38 premii II, 24 premii III, 21 de mentiuni.
Premiile I – II – III , au fost acordate: elevilor timisoreni 31- 14 - 10, 
Celor din Arad 26 – 5 - 4
Deva – 10 – 3 - 1
Resita – 6 – 4 - 2
Alba Iulia – 5 – 2 - 2 
Lugoj – 3 - 9 - 3
Petrosani – 1 – 1 – 1
Hunedoara – 1 – 0 – 1
Oravita – 1 si Caransebesul – 2 locuri I.
Dam mai jos lista elevilor Liceului "Sabin Dragoi" din Arad care au obtinut locul I la acest concurs zonal.
VIOARA: Puican Bernadette cl. A V-a, Barastean Gabriel (VIII)
CONTRABAS: Heinstein Erwin (VII)
FLAUT: Plescan Larisa (IV), Tomoioaga Bianca (V), Belean Raluca (VIII)
OBOI: Birau Beniamin, Motrea Andreea (IV), Busoianu Anca (V), Vasilciuc Eunice (VI), Petrescu Roxana (VIII)
FAGOT: Mardare Claudio (VI), Seciu Sergiu (VII), Avram Cristian (VIII)
CLARINET: Marta Fabian (III), Nap Sorin Alin (IV), Conta Vasile, Calianco Erik (VI) 
TROMPETA: Grigorean Laurentiu (VI), Anistoroaie Iosif , Vasilciuc Onisim (VII), Redes Alexandru, Bala Samuel (VIII)
PERCUTIE: Nica Bogdan (IV), Bocsa Admin (V), Florescu Alex (VII)
Gala laureatilor
Asa cum se intampla de obicei, ampla manifestare, prilej de profunda concentrare, de mari emotii pentru elevi, profesori, parinti si nu in ultimul rand pentru organizatori, s-a incheiat cu Gala laureatilor care s-a desfasurat in sala mare a Filarmonicii aradene.
Curuti Angelo Thomas din cl. a VIII-a din Timisoara a interpretat la pian "Rapsodie" de Johannes Brahms
Precup Adian (VIII) din Alba Iulia a talmacit partile I si a II-a a "Sonatei pentru violoncel" de Ecles
Mitu Martha (VII) din Timisoara s-a prezentat cu partea I a "Concertului nr. 8 pentru vioara" de Rode
Aradeanul Marta Fabian (III) a cantat la clarinet creatia profesorului sau Petru Dobanda, "La joaca", si tot un localnic,
Florescu Alex (VII) – percutie - a incheiat aceasta gala cu "Dans spaniol" de Manuel de Falla.
Nu ne ramane decat sa le uram tuturor succes pe mai departe.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]