Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 24 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Ziua Fortelor Terestre – sarbatorita cu fast si la Arad

Ziua Fortelor Terestre a fost sarbatorita cu fast si la AradIeri, toti romanii au avut parte de o zi de sarbatoare cu dubla semnificatie: pe de-o parte praznuirea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, iar pe de alta parte Ziua Fortelor Terestre, cea mai cuprinzatoare categorie de forte a armatei. 
Cu acest prilej, ziua a fost marcata si in garnizoana din Arad, prin manifestari comemorative dedicate acestui eveniment. 
Programul activitatilor a inceput inca de la orele diminetii, cand in Piata "Avram Iancu" s-au strans zeci de aradeni curiosi sa participe la manifestari. 
Alaturi de personalitatile vietii publice si veterani de razboi, militarii si cadrele militare in rezerva, au depus coroane in memoria celor care s-au jertfit pentru popor. 
Pe sunetul impunator al fanfarei, autoritatile locale si reprezentanti ai diferitelor institutii din Arad, prezente la manifestari au tinut sa aduca un pios omagiu celor care s-au jertfit pentru tara, luand pe rand cuvantul. 
La program au participat si cativa prichindei, elevi la scolile generale din Arad, care au ramas cu privirea atintita asupra uniformelor impunatoare ale militarilor ramanand impresionati de ceea ce nu au ocazia sa vada in fiecare zi. 
Tot in cadrul manifestarilor dedicate acestei zile, aradenii au avut posibilitatea sa viziteze gratuit garnizoana din Arad. "Ziua Portilor Deschise" a reunit astfel sute de aradeni, curiosi sa afle cat mai multe despre felul in care isi desfasoara activitatea militarii aradeni si despre atributiile lor.
"Parca in nici un an nu am avut parte de o zi mai frumoasa ca aceasta, la sarbatoarea fortelor terestre. Si fratele meu face parte din garnizoana aradeana, si toata familia noastra suntem mandri de el. Parada de astazi a fost una cu totul deosebita. Cu lacrimi in ochi am urmarit actiunea lor, iar fanfara mi-a creat chiar fiori. Intr-adevar impresionant…", ne-a spus doamna Florina Gadea.

A.M. Stoica - Informatia Aradului

  • "Elecon", la loc comanda

Terenul fabricii de zahar trezeste in continuare dispute - Virtual Arad News (c)2007Sentinta data de Curtea de Apel Timisoara in cazul terenului Fabricii de Zahar isca deja scandal in Primarie.
Instanta timisoreana a decis, asa cum v-am informat deja, sa respinga recursul formulat de Primarie la sentinta Tribunalului Arad, care anula hotararea CLM privind vanzarea suprafetei de teren.
Din informatiile pe care le detinem, neconfirmate de Primarie (care sustine ca forma redactata a sentintei nu a ajuns la Arad), decizia Curtii de Apel este definitiva si irevocabila, deci nu mai poate fi atacata pe nici o cale de catre Municipalitate. 
In plus, tot potrivit informatiilor, secretarul Primariei este in prag sa-si dea demisia (mai mult fortat de executiv), tot datorita sentintei date de judecatorii din Timisoara.
Decizia Primariei de a nu-l mandata special pe primar sa reprezinte consiliul la Curtea de Apel (motivul respingerii recursului), proiect retras la un moment dat din CLM, pare sa fi pecetluit soarta secretarului Primariei. 
Doina Paul a declarat ca sentinta e complet pe langa lege, o balbaiala juridica si a venit fara a analiza fondul problemei.
Elecon, in Tribunal?
Revenind la sentinta, Primaria va trebui sa puna lucrurile in situatia anterioara vanzarii terenului: sa recupereze terenul si sa inapoieze 800.000 euro primiti pe suprafata vanduta. 
Lucruri care nu sunt simple, in conditiile in care Elecon a instrainat terenul unei alte firme. Consilierii vad problema diferit. 
Rodica Borza sustine faptul ca, "contractul este deja anulat si, potrivit deciziei irevocabile, terenul trebuie sa intre in proprietatea Primariei. Situatia e incerta fiindca la randul sau Elecon a vandut terenul altcuiva. Daca nu se reuseste recupererea terenului, Primaria trebuie sa se indrepte impotriva celor de la Elecon pentru recuperarea celor 2,5 milioane euro (castigul pe care Elecon l-a obtinut din vanzarea acestuia). Singura solutie, dupa mine, este ca Primaria sa primeasca 2,5 milioane euro, suma cu care Elecon s-a imbogatit vanzand terenul altuia. In cazul in care Primaria nu face nimic, problema e de drept penal".
Un viciu de procedura
Ovidiu Marian, consilier PD, vede, desigur, altfel problema: "Stiu ca s-a pierdut pe un viciu de procedura. A fost pregatit un proiect pentru mandatarea speciala a primarului, dar acesta a fost retras pentru ca s-a considerat ca primarul avea deja un mandat general, dat in 2004. Sentinta e insa un viciu de procedura foarte nelalocul ei. Nu stiu care vor fi urmarile. Eu cred ca ar trebui sa se faca o cerere de revizuire".
Alesul UDMR, Czister Kalman, sustine ca nu stie care este viitorul in acest caz, pentru ca nu a aflat decat cele scrise in ziare. 
Consilierul isi pune totusi sperantele ca sentinta data de curte "va tine cont de efectele pe care hotararea le-a produs deja. E o chestiune complicata, un caz mai neobisnuit. Sper sa se tina cont sa s-au produs un lant de acte, iar o sentinta de acest gen produce alte efecte, in opozitiei cu actele de mai sus".
Dreptatea
Ovidiu Mosneag, consilier liberal, ne-a declarat faptul ca "hotararea e irevocabila si acesta e sfarsitul povestii. Dupa parerea mea, sunt doua variante: sa se ia, ca atare, sentinta data si sa se revina la forma initiala, anterioara vanzarii, sau, a doua varianta, se revine printr-o hotarare de consiliu, cu o noua negociere in care se tine seama de tot ceea ce a indicat instanta, fapt greu de crezut".
Alexandra Braica, reprezentantul PSD in CLM, crede ca "justitia si-a facut datoria. Situatia incerta la care s-a ajuns trebuie descurcata si se va descurca pe cale judecatoreasca. Cei care sunt vinovati de eroarea de la inceput ar trebui sa plateasca daune. Important in acest caz este ca aradenii sa nu fie pagubiti, iar municipiul sa ramana cu drepturile pe care le are".
Primaria sustine ca sentinta Curtii de Apel va atrage dupa sine alte procese, pentru ca terenul, care teoretic este al Primariei, a fost cumparat de o a doua firma, considerata de buna-credinta. 
Desi sentinta a fost etichetata de secretarul primariei o decizie "cusuta cu ata alba", aceasta e obligatorie pentru municipalitate. 
Ramane de vazut cum se va actiona de acum si cine pe cine cheama la Tribunal.

A.B. - Adevarul

  • Zeci de aradeni, interesati de consultul medical gratuit!

Aradenii sunt interesati de starea sanatatiiPrima zi de desfasurare a campaniei "O viata sanatoasa - Noi avem grija de viata ta!" a fost un real succes. 
Programata sa inceapa la ora 10.00, in fata Palatului Administrativ, campania a atras numeroase persoane inca de la primele ore ale diminetii. 
La ora 9:30, pe platoul unde urma sa fie monitorizata sanatatea celor care doreau sa-si masoare tensiunea si glicemia erau deja peste 30 de persoane, in marea lor majoritate pensionari. 
"Proiectul a demarat cu succes. Personalul medical a facut cu greu fata numarului mare de aradeni interesati de campania coordonata de Tiberiu Dekany. Ne bucura deschiderea oamenilor fata de aceasta initiativa si ne bucura interesul lor pentru sanatate. Actiunea va continua timp de doua saptamani. Vom oferi servicii medicale (masurarea glicemiei, a tensiunii si a greutatii) si informatii cu privire la o viata sanitoasa. Mergem prin cartiere, in diferite locatii, pentru a veni in intampinarea oamenilor, pentru a le usura accesul la aceste servicii" a spus Tiberiu Dekany.
Campania este derulata de Organizatia Municipala a PNL, in colaborare cu Scoala Postliceala Sanitara Arad, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad si Spitalul Clinic Municipal Arad. 
Campania se desfasoara in perioada 23 aprilie - 4 mai 2007, in cateva locuri din Arad. 
In cortul special amenajat, voluntarii si cadrele medicale ale Scolii Postliceale Sanitare vor lua tensiunea, vor masura glicemia si colesterolul si vor indruma cetatenii spre o viata sanatoasa.

Observator

  • Scandal cu sabii si cutite la Spitalul Judetean

Un grup de rromi violenti a luat cu asalt intrarea Spitalului Judetean AradScenariu de film la Spitalul Clinic Judetean Arad. Insa unul de groaza. 
Cam asa s-ar putea descrie in cateva cuvinte scandalul iscat intre niste aradeni si personalul de serviciu.
Seara zilei de duminica a fost una de cosmar pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic Judetean Arad care s-au trezit cu un grup de rromi peste ei amenintandu-i cu sabiile si cutitele. 
Povestea incepe in dupa masa zilei de duminica cand o familie de tigani din Ineu a anuntat Ambulanta, ca una din rude intrase in soc cardiorespirator. 
Era vorba despre o femeie de aproximativ 40-45 de ani. 
La scurt timp dupa ce Ambulanta a ajuns cu femeia la spital, aceasta a decedat. 
Potrivit cadrelor medicale, pacienta nu ar mai fi avut sanse de supravietuire. 
Medicii care au preluat cazul, au decis ca trupul neinsufletit al femeii trebuie sa fie supus unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei mortii. 
Se pare ca aceasta hotarare i-a bulversat pe rromi. 
Ei spun ca obiceiul strabun al tiganilor nu permite efectuarea unei autopsii indiferent de circumstantele in care a decedat respectiva persoana. 
Motiv pentru care, sustin ei, nu se poate incalca nici in ruptul capului aceasta "lege" a tiganilor. 
La scurt timp, pe holurile spitalului s-a adunat o satra de tigani inarmati cu sabii si cutite care au starnit un scandal de proportii cum numai ei stiu. 
Cei peste 50 de rromi s-au luat la harta cu medicii de la Unitatea de Primire Urgente, amenintandu-i cu niste cutite, scuipandu-i si adresandu-le fel si fel de injurii. 
Cadrele medicale nu le-au putut face fata, drept urmare a intervenit si un echipaj de politie. 
Cu greu a mai putut fi aplanat scandalul tiganilor, care s-au ales cu un numar de cinci amenzi usturatoare pentru tulburarea linistii publice.
Cert este ca atat cadrele medicale cat si pacientii aflati la Urgente in acele momente au traite clipe de cosmar. 
Cine a permis totusi intrarea in Spital a tiganilor in conditiile in care exista opt camere de luat vederi la intrarea in unitate plus personalul de paza?! 
Nu se stie cu exactitate! Nimeni nu invinovateste pe nimeni, dar la ce a fost supusa siguranta pacientilor in acele momente, numai Dumnezeu stie…

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului

  • O noua premiera

Clara S - un spectacol pe scena Teatrului Ioan SlaviciO noua premiera la Teatrul Ioan Slavici! CLARA S reprezinta o noua provocare pentru actorii aradeni.
Piesa regizata de un austriac de origine romana este semnata de o autoare contestata in tara ei natala.
CLARA S este o piesa despre umilinta si demnitate, rigoare si haos,despre suflet si absenta lui, o piesa care pune intrebari fundamentale destinul femeilor intr-un mod transant, care starneste interesul spectatorilor in toate colturile lumii. 
Premiera aradeana are loc duminica, la ora 19. 
Elfriede Elinek este este una dintre cele mai contestate autoare din Austria, construita sa sparga tabuu-uri, dramaturg care in pofida popularitatii negative face sali pline in intreaga lume. 
CLARA S  este o piesa despre eternul feminin in care spectatorul rafinat gaseste satisfactii culturale.
Piesa a fost tradusa de Dan Stoica, cel care de altfel a si regizat spectacolul de la Arad. 
Piesa o are in rolul Clarei S pe Dorina Peter. 
Din distributie fac parte Calin Stanciu, Dan Antoci, Carmen Vlaga, Carmen Butariu, Oltea Blaga, Dan Covrig, Angela Petrean  si Liliana Balica.
Premiera piesei este programata dumincia seara.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]