Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 24 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Duminica mergeti la vot!

Pentru prima data aradenii vor fi chemati la votare pentru europarlamentari si uninominalDuminica, incepand cu ora 7 dimineata, se deschid urnele pentru alegerea europarlamentarilor, dar si pentru referendumul privind votul majoritar cu doua tururi de scrutin, in circumscriptii uninominale, propus de presedintele Traian Basescu. Urnele se inchid la ora 21.
Pentru prima data, avem ocazia sa desemnam cei 35 de europarlamentari, care vor reprezenta Romania la Bruxelles si Strasbourg. 
Dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, partidele politice parlamentare au desemnat, dintre parlamentari, reprezentantii in Parlamentul European.
Presedintele Traian Basescu a dispus organizarea unui referendum, pentru votul majoritar cu doua tururi, in circumscriptii uninominale. 
Decizia sefului statului a survenit dupa ce Guvernul Tariceanu si-a asumat raspunderea pentru un sistem electoral mixt, propus de Asociatia Pro Democratia. In cazul in care propunerea presedintelui va fi validata de electorat, Parlamentul Romaniei trebuie sa dezbata sistemul propus. 
O prezentare a celor doua sisteme electorale propuse puteti citi in pagina 2.
In judetul Arad sunt asteptati la urne, conform listelor electorale permanente, aproximativ 396 de mii de alegatori, dintre care 156 de mii in municipiu. 
La nivel national au fost organizate 34.678 sectii de votare, fiind asteptati la vot 18.267.639 alegatori. 
Pentru cetatenii romani din strainatate vor fi deschise alte 181 sectii. 

Observator

  • Fara parcari

Parcarile din zona Salii Polivalente vor fi permise doar pentru aducera buletinelor de votReferendumul si alegerile europarlamentare de duminica ii lasa fara parcari pe aradenii care locuiesc in zona Salii Sporturilor si a Bazinului Olimpic, acolo unde este cartierul general al autoritatilor pentru evenimentele de duminica. 
Prefectul de Arad, Gavril Popescu, a anuntat ca incepand de astazi locuitorii blocurilor din zona vor gasi biletele in parbrize prin care sunt rugati sa nu parcheze in zona de sambata seara si duminica toata ziua. 
Si asta pentru ca zona va fi inchisa pentru a face loc masinilor cu care vor fi aduse, din judet, buletinele de vot si actele scrutinelor. 
Aproape 400.000 de aradeni sunt asteptati la vot duminica, in 826 de sectii de votare, dintre care 226 sunt in municipiul Arad.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Examen pentru detectiv particular

Inspectoratul Judetean de Politie Arad va organiza examenul pentru atestatul de detectiv particularInspectoratul de Politie al Judetului Arad organizeaza in data de 14.12.2007, orele 10.00, la sediul unitatii, examen de atestare a calitatii de detectiv particular.
Dosarele intocmite in vederea participarii la examen vor fi depuse pina la data de 07.12.2007, la Serviciul de Investigatii Criminale, inspector Dreghici Florin, camera 309, tel 207100, int. 20163.
 Poate dobandi calitatea de detectiv particular persoana care indeplineste urmatoarele conditii :
a). are cetatenia romana sau cetatenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European;
 b). poseda cel putin studii medii si este absolventa a unei scoli postliceale de detectivi sau a indeplinit functia de politist ori lucrator in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale, ori este absolventa a unei institutii de invatamant superior;
c). este apta din punct de vedere medical;
d). sa nu fi fost condamnata pentru infractiuni savarsite cu intentie;
 e). nu desfasoara o activitate care implica exercitiul autoritatii publice;
 f). a obtinut avizul Inspectoratului de Politie Judetean Arad;
g).a promovat examenul de atestare a calitatii de detectiv particular, conform prevederilor art. 7, ori detine un certificat de calificare in aceasta profesie sau un atestat similar eliberat in unul dintre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European.

Inspectoratul de Politie al judetului Arad - Informatia Aradului

  • Lipova de patru ori indoliata

Lipova indoliata in urma mortii celor patru tineriMii de lipovani i-au condus pe ultimul drum pe cei patru tineri morti in accidentul de la Sambateni.
Nicusor Birou si sotia sa Oana, Alin Marculescu si Ciprian Craciunescu s-au intalnit cu moartea pe negandite, intr-o dimineata rece de noiembrie.
Un TIR bezmetic i-a lovit in plin si firul vietii lor tinere s-a frant brusc, fara putinta de intoarcere.
Patru familii au fost lovite de napasta, iar un copilas de nici doi ani isi va cunoaste parintii doar din poze.
Locul lor din subunitatile Batalionului mixt din Cetate va fi insemnat cu esarfa neagra, iar clientii BRD din Lipova nu vor mai fi intampinati de zambetul vesel si vorba amabila cu care Oana ii obisnuise.
Intr-o biserica neincapatoare, soborul de preoti civili si militari a slujit, ieri, prohodul, iar dangatul clopotelor si marsul funebru al fanfarei au insotit cortegiul funerar pe strazile orasului.
Patru morminte proaspat sapate, ca niste guri flamande, asteptau jertfa tinerilor nevinovati, pentru care viata a fost un vis prea scurt.
Iar salvele garzii de onoare au dus asistenta, pentru cateva momente, pe campurile razboaielor unde tinerii barbati, cazuti acum fara lupta, urmau sa plece in curand.
Dar Dumnezeu are planurile sale cu oamenii si, de obicei, pe cei mai buni dintre noi ii cheama la el mult prea devreme.
Fie-le tarana usoara!

D.O.- Adevarul

  • Inaugurare la Savarsin

Inaugurarea podului refacut de la SavarsinPodul de la Savarsin vechi de peste 110 ani  a fost dat in folosinta dupa doi ani de lucrari de refacere.
Podul peste raul Mures in lungime de 176 de metri a fost construit in 1897 de austrieci iar de 16 ani nu au mai fost efectuate reparatii capitale.
In urma cu 10 ani, Consiliul Judetean a primit de la autoritatile austriece o adresa in care era instiintat ca podul a iesit din garantie.
Din lipsa de bani lucrarile de refacere au inceput doar in urma cu doi ani, valoarea investitiei depasind 3 milioane 500 de mii de lei.
Pe timpul lucrarilor localnicii si elevii au fost nevoiti sa treaca Muresul cu o barca.
Lucrarile efectuate la pod au constat in consolidarea pilonilor din albia riului si inlocuirea scheletului metalic.
Podul va fi semaforizat deoarece se va circula intr-un singur sens.
Podul de la Savarsin este de mare importanta deoarece pana in localitatea Ilia nu mai exista un alt pod peste raul Mures.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]