Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 25 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Se inchide vama Nadlac

La sfarsitul lunii septembrie urmeaza sa fie inchisa Vama NadlacTraficul greu si de tranzit va fi dirijat, cel mai probabil, din octombrie, spre Varsand, respectiv Turnu.
La finele lui septembrie incepe nebunia, caci, potrivit informatiilor detinute de Prefectura Arad, atunci va incepe lucrarea de reabilitare a drumului national 7 (DN7) pe raza judetului nostru. 
Iar, odata cu demararea lucrarilor, va avea loc si inchiderea circulatiei pe acest drum, asa cum am anticipat in urma cu doua saptamani.
Potrivit prefectului Gavril Popescu, cei de la Drumuri Nationale, proiectantul si executantul lucrarii, au stabilit deja strategiile care vor fi aplicate odata cu demararea lucrarilor pe DN 7, intre Zam si Nadlac. 
"Pe acest drum trec 25.000 de masini pe zi si, ca sa finalizam lucarea cat mai repede si aceasta sa fie bine executata, trebuie sa suspendam traficul greu si cel de tranzit. Am hotarat, ca atare, sa ne axam pe o puternica politica de informare a opiniei publice si a institutiilor cu privire la aceste lucrari, pentru a crea cat mai putin disconfort. Vom vedea insa mai intai ce va zice pe acest subiect Ministerul Transporturilor, care e solutia propusa de institutie",  a punctat prefectul. 
Gavril Popescu sustine ca reabilitarea va incepe, cel mai probabil, la finele lunii septembrie si timp de doua luni, doua luni si jumatate, cat va dura aceasta lucrare, circulatia va fi dirijata pe trasee ocolitoare.
"Vor fi mai multe rute: Arad-Timisoara-Lugoj-Deva, Arad-Varfurile-Brad-Deva, Arad-Oradea, iar, spre Bucuresti, ruta va fi Simeria-Petrosani-Targu Jiu-Valcea", a punctat reprezenatntul Guvernului in teritoriu, care sustine ca doar urgentele si cei cu probleme administrative vor avea acces pe drumul care va fi puternic semaforizat.
Doar pe Varsand si Turnu
Nici la intrarea in tara lucrurile nu vor fi simple: intrarea pe la punctul de trecere al frontierei Nadlac nu va mai fi permisa decat urgentelor. 
"Traficul greu va fi dirijat spre frontiera Varsand, in timp ce traficul de tranzit, deci sub 7,5 tone, spre punctul de frontiera Turnu.
Se vor face anunturi atunci cand totul va fi batut in cuie"
, a subliniat prefectul. 
Din informatiile detinute acum de oficialii Aradului, firma care va executa lucrarea pe DN7 va lucra in trei puncte (pe trei sectoare) concomitent: la Lipova, Vladimirescu si Savarsin, societatea avand o capacitate de lucru destul de mare. 
Prima interventie vizeaza decaparea stratului de bitum existent, dupa care urmeaza turnarea a trei straturi noi de bitum.

A.B.- Adevarul

  • Intrunire Lions

A fost infiintat Clubul de doamne LionsPeste 100 de membri Lions din tara si strinatate s-au reunit, la sfarsit de saptamana la Arad pentru un dublu eveniment - infiintarea Clubul de doamne LIONS si prima sedinta a cabinetului guvernatorului districtului 124 Romania! 
Clubul LIONS ARAD 2007 a fost chartat, in week-end in cadrul unei festivitati. 
Tot in week-end a avut loc, la Arad si  prima sedinta a cabinetului guvernatorului districtului 124 Romania.  
LIONS sau  reinventarea spiritului cavalerilor de alta data, desfasoara actiuni umanitare mai ales in sprijinul nevazatorilor. 
In cei 90 de ani de activitate au luat fiinta pe mapamond nu mai putin de 46.134 de cluburi cu peste un million trei sute de membri in 745 de districte din 200 de tari.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Falca afla astazi daca va fi trimis in judecata?!

Primarul Falca va comparea astazi in fata procurorilor anticoruptiePrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, va comparea astazi in fata procurorilor anticoruptie, la sediul DNA – potrivit unor informatii judiciare.
Magistratii ii vor prezenta primarului concluziile anchetei incepute in luna februarie, in dosarul penal in care Falca este urmarit pentru abuz in serviciu si luare de mita.
Intalnirea ar fi trebuit sa aiba loc la inceputul lunii septembrie, dar Gheorghe Falca era plecat din tara, in concendiu, in Statele Unite.
Va reamintim ca cercetarea primarului a pornit de la vanzarea Fabricii de Zahar, mai exact a unei suprafete de teren de peste cinci hectare, pe malul Muresului, la un pret foarte scazut (16 euro metrul patrat) unor prieteni ai lui Gheorghe Falca, prieteni care – intamplator sau nu – i-au cedat acestuia o vila in centrul orasului in schimbul unui apartament de bloc la ultimul etaj. 
Vila respectiva poate reprezenta, in opinia procurorilor, obiectul mitei.
Apararea lui Gheorghe Falca se bazeaza pe faptul ca in anul 2004, in vecinatatea terenului respectiv s-a vandut un altul, mai ieftin; in plus, cu fiecare ocazie, primarul a declarat ca negocierea in baza careia s-a vandut terenul catre firma prietenilor sai nu a fost condusa de el, ci de viceprimarul Tiberiu Dekany. Viceprimarul insa nu a fost convocat pentru astazi.
Alaturi de primar vor fi la DNA si trei dintre functionarii primariei: doi dintre ei sunt convocati pentru dupa-amiaza, unul dimineata. 
Cu totii vor afla probabil astazi daca procurorii vor inceta urmarirea penala impotriva lor sau ii vor trimite in judecata.
Zilele trecute, Gheorghe Falca a declarat ziarului Observator, referitor la anchetarea sa de catre DNA: 
"DNA are el mari probleme. Iar pentru Arad are o problema de moralitate, pentru ca in anul 2004 primaria a raspuns solicitarii de a da terenuri unor firme care detineau constructii la Fabrica de zahar, cu 10 euro metru patrat (adica Comisia din primarie a hotarat opt euro iar fostul primar, domnul Popa, a negociat cu firma respectiva 10 euro). In anul 2005 Comisia din primarie a evaluat la 13 euro, iar viceprimarul Dekany a negociat la 16 euro metrul patrat. Unde este ilegalitatea? Cand am prezentat aceste documente la DNA, mi-au spus ca nu au o reclamatie si pentru sectorul din Fabrica de zahar care s-a vandut cu 10 euro. Acest lucru spune tot".

Andrei Ando - Observator

  • Lucrarile de investitii pentru canalizarile din municipiu au fost urgentate

Noi proiecte pentru lucrarile de canalizareReprezentantii Primariei Arad s-au intrunit, la sfarsitul acestei saptamani cu directorul pentru Romania al Bancii Mondiale, Benoit Blarel si directorul departamentului dezvoltare durabila pentru Europa, Peter D. Thomson. 
Astfel au convenit modificarea procedurilor pentru desemnarea executantului lucrarilor la proiectul de canalizare in cartierele Gai, Bujac, Sanicolaul Mic, de la 2 etape (precalificare, licitatie) la licitatie de lucrari intr-o singura etapa. 
Directorii vin in sprijinul municipiului Arad si urgenteaza derularea proiectului.
Astfel, Primaria Arad va depune noua documentatie pana in 28 septembrie 2007, iar dupa avizarea acesteia de catre Banca, se va publica anuntul de licitatie.
Luand in calcul termenele de depunere si evaluare a ofertelor, conform procedurilor stabilite de Banca Mondiala, estimam ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2008 vor putea fi desemnati executantii lucrarilor pentru canalizarea in cele trei cartiere din municipiul Arad.
Tot la sfarsitul saptamanii trecute, edilul sef Gheorghe Falca, impreuna cu directorul tehnic al Primariei Razvan Popa au participat la sediul Bancii Mondiale din Bucuresti la workshop-ul organizat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile pe tema PROIECT: SERVICII MUNICIPALE.
In cadrul workshop-ului au fost prezentate cele doua proiecte co-finantate de Banca Mondiala in municipiul Bucuresti si municipiul Arad (canalizare in 3 cartiere) si programul de proiecte in vederea obtinerii cofinantarii Uniunii Europene in 13 judete din Romania. 
La intalniri au participat reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale in Romania, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile Attila Korodi, reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor, reprezentantii autoritatilor locale si ai operatorilor din domeniul serviciilor municipale.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Ei castiga euroalegerile

Iosif Matula - un posibil europarlamentarCinci politicieni din regiune merg la sigur in alegerile europarlamentare.
Zarurile au fost aruncate pentru locurile eligibile pe listele de la europarlamentare. 
Judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis vor fi reprezentate in Parlamentul European de cinci politicieni. 
Alti noua au fost pusi pe liste de umplutura. 
Baronul Frunzaverde, cap de lista la PD
Cei mai multi oameni din regiune pe locuri eligibile sunt de la PD. Sorin Frunzaverde, considerat baron de Caras-Severin, este cap de lista. 
Acesta este urmat in zona eligibila, de Iacob Monica Ridzi deputat PD de Hunedoara.
Deputatul democrat de Timis Valeriu Tabara este pe pozitia zece. 
O medie a ultimelor sondaje indica faptul ca PD poate obtine cel putin 13 mandate din cele 35 pe care le are Romania pentru Europarlament.
"PD luni (astazi n.r.) discuta ordinea pe liste. Ne-am propus sa castigam 15 mandate. Ma astept sa nu treaca pragul electoral PC, UDMR si PRM astfel ca se mai pot redistribui mandate. PNG va depasi pragul",  a declarat Ridzi. 
Tot la PD, pe un loc dincolo de limita de 15 mandate eligibile este presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula.
 Liberalii spun ca vor sa castige
"Ne-am propus sa castigam alegerile europarlamentare", declara deputatul PNL de Timis, Cristian Busoi. 
Acesta a fost plasat pe locul patru in lista liberala. 
Conform sondajelor de opinie aparute recent, liberalii vor fi votati de un procent de aproape 16 la suta din electori ceea ce echivaleaza cu sase mandate fara posibilitatea de a beneficia de doua mandate in plus prin redistribuire.
Surse importante din PNL spun ca tinta partidului este de sapte mandate. 
Pe lista PNL, pe locuri de umplutura, se afla secretarul de stat Horia Irimia, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, deputatul PNL de Caras, Valentin Bosneac, si Bogdan Tampau, lider al tinerilor liberali din Hunedoara.
Procente
Liste si mandate

Pe lista PSD regiunea de vest practic nu exista.
Dintre toate numele, unul singur are legatura cu regiunea noastra: Daciana Sarbu. Deputat de Arges, fiica senatorului PSD de Timis, Ilie Sarbu, prinde un loc eligibil. 
Sondajele indica faptul ca PC, PRM si UDMR nu reusesc sa treaca pragul electoral de cinci la suta.
"Nu credem in sondaje. Vom obtine cinci mandate. Pe locul sase sau sapte va fi Adrian Pascuta, liderul de la tineret", a declarat senatorul Valentin Dinescu, seful eurocampaniei electorale a PRM. 
Cap de lista la Partidul Conservator, Maria Grappini, nu are sanse sa intre in Parlamentul European. 
PC este mult sub pragul de cinci la suta in sondaje. 
"Noi ne-am propus sa castigam doua sau trei mandate. Eu sunt optimista", a declarat Grappini.

Malin Bot - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]