Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 26 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Trei ani de mandat pentru Falca

Primarul Falca la trei ani de mandatPrimarul si-a prezentat realizarile timp de o ora, ocolind sa faca referire la probleme.
Peste o ora de realizari si proiecte viitoare. 
Atat a durat prezentarea, insotita de proiectii, a primarului de Arad, Gheorghe Falca, la trei ani de mandat. 
Evenimentul in sine, ce a avut loc miercuri seara, de la Hotel Continental, a durat, cu tot cu intrebarile ziaristilor, mai bine de doua ore. 
Timp in care cei prezenti au avut sansa sa auda de cel putin sapte ori despre viitorul proiect de canalizare din Gai, Bujac si Sanicolaul Mic, care va incepe in toamna, si de alte cateva ori de proiectul BERD, cel din Zona Zadareni, Voinicilor, centura sau autostrada. 
Proiecte pe care edilul le-a facut publice si la prezentarea de un an de la mandat, si la cea de la doi ani.
Cateva noutati si-au facut si ele loc in prezentare, fapt ce a demonstrat inca o data ca administratia Falca are mult mai multe proiecte mari de viitor decat realizari. 
S-a vorbit despre tot ce misca in Arad, de la prioritatea numarul 1 - drumurile (" in acest an asfaltam 121 de km, ca de aici pana la Salonta"), de prioritatea nr. 2, canalizarea (unde vor fi realizati 110 km), de iluminat, de alimentarea cu apa, de bazele spotrive si de agrement, de poduri, retele termice, parcuri, locuinte, sistem sanitar etc.,  cu planuri si lucrari in derulare pentru fiecare dintre aceste sectoare. 
Ba chiar si de zonele comerciale, unde viitorul suna bine pentru Arad, in urmatorii trei ani urmand a se ridica 7 mall-uri.
Orgolii locale
Primarul a insistat mult si pe orgoliile locale, amintind faptul ca Aradul este pe locul doi pe tara, dupa Ilfov, la indicele de crestere BIP in 2005-2007 comparativ cu 2000-2004 si pe locul cinci la produsul intren brut, in 2006 fiind vorba de 4.400 euro pe cap de locuitor.
Piata Mica, marea durere
Primarul a declarat faptul ca cea mai mare nerealizare a sa e nepunerea in practica a proiectului privind ridicarea unui mall in Piata Mihai Viteazul ("am cedat prea repede celor din piata"), urmata de modul in care a gandit (fara curaj) bugetul din 2005. 
Nimic de problemele cu justitia in cazul unora dintre cele mai importante procese, nici un cuvant despre DNA sau scandalulElecon si nici o alta nerealizare.
Totusi, cateva referiri la modul in care intelege prefectul sa sprijine Aradul au fost facute de primar, care i-a criticat si pe cei care s-au aratat nemultumiti de traseul autostrazii.
Cat priveste intrebarile adresate de noi, edilul nu ne-a dat raspunsuri clare, nici la cum isi explica faptul ca marile sale proiecte au avut (si unele au si acum) probleme, nici pe cine vede ca principalul contracandidat al sau la Primarie, in 2008.
Declaratie: "Eu cred ca tot actuala echipa va ramane la conducerea Aradului"- Gheorghe Falca

A.B.- Adevarul

  • In statia CFR Arad - Afara-i vopsit gardul…

Gara CFR Arad proaspat renovataGara din Arad este locul prin care sute de calatori trec zilnic. Practic o gara este cartea de vizita a unui oras.  
Ea ar trebui sa ofere calatorilor un spatiu modern si functional.  S-a incercat sa se modernizeze si gara din Arad, chiar s-a renovat cladirea, sosirile si plecarile trenurilor sunt afisate  electronic, s-au  inlocuit geamurile.   
La prima vedere pare o gara "normala", dar daca te uiti mai atent constati ca peste tot este mizerie. 
Iar oamenii strazii impanzesc acest spatiu. De cele mai multe ori ii vedem cersind si sufland in pungi cu aurolac. Nimeni nu ii poate controla,  sunt multi si nu au unde locui, gara este casa lor.
Dupa cum spuneam,  la prima vedere totul pare curat. 
Gheretele s-au demolat, lucru care a dat o imagine mai frumoasa garii. 
Pacat insa ca dupa ce intri  in cladirea renovata iti cumperi bilet si mergi spre peron, aspectul lasa de dorit. 
Pasajul de trecere pe sub linii este sub orice critica. 
Scarile sunt rupte, lipsesc bucati din beton, cimentul este scos iar mirosul care te intampina este insuportabil.  
Dar nu ai ce face trebuie sa treci si de acest pasaj si sa mergi la linia unde vine trenul. 
Nu mai intram in amanunte sa va descriem cum arata trenurile noastre. Personalele si acceleratele sunt sub orice critica. 
Geamurile lipsesc, banchetele sunt rupte si mirosul de la toalete intra pana in compartiment. 
"Fac naveta in fiecare zi Ghioroc-Arad, cand am vazut ca incep lucrarile la gara m-am bucurat. Acum s-au terminat. In sala de bilete este frumos, dar ce folos ca si acolo geamurile termopan s-au spart. Oricat s-ar chinui cei de la CFR sa faca se pare ca nu reusesc sa pastreze gara intacta din cauza boschetarilor care isi fac de cap. Eu consider ca ar trebui mai multa paza. Noaptea imi este frica sa intru in gara. Si cred ca ar trebui renovat si pasajul", declara Gabriela Ignat.  
Trenurile vin si pleaca din gara, la fel si calatorii, insa imaginea ei ramane in memoria multora din ei. 
Sau astfel spus pe afara-i vopsit gardul, inauntru… 
Daca vrem ca Aradul  sa devina  in curand un oras cu adevarat  modern, sa fie vizitat cat mai des, trebuie sa nu uitam de locul care este vazut pentru prima oara cand pui piciorul in orasul de pe Mures cand viii indiferent din ce directie, pe calea ferata.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Reglementari pe teava

Tot mai multe terenuri de joaca apar in municipiuIn municipiul Arad exista aproximativ 30 de locuri de joaca amplasate in cartierele din oras. 
Alte 30 de spatii de joaca vor fi deschise in perioada imediat urmatoare. 
Pentru ca unele sunt amplasate langa drumuri pe care trac masini, zonele sunt imprejmuite.
Intrucat s-au inregistrat situatii in care locurile de joaca au fost vandalizate, autoritatile locale se gandesc sa intocmeasca un regulament de functionare.
"Acum, gardienii publici nici nu pot aplica sanctiuni, decat daca ii prind in fragrant. Va fi insa un regulament care va cuprinde clar cine are voie in aceste locuri si sanctiunile aferente", a explicat purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Valer Marginean. 
Autoritatile spera ca astfel, oamenii mari sa nu mai foloseasca locurile de joaca destinate copiilor, pentru a nu le mai distruge. 
Avertizari sunt peste tot. Pana si in Parcul Copiilor scrie "loc de joaca destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 si 10 ani".  
Au existat cazuri in care locurile de joaca au fost vandalizate chiar inainte de a fi inaugurate. 
Locurile de joaca din Arad au leagane, hinte rotative, tobogane, labirinte si altele. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Recunoastere internationala

Diplomele Scolii Postliceale sunt rescunoscute in strainatateLa Scoala Postliceala Arad se infiinteaza, din acest an, noi specializari: asistent medical de laborator (care nu a mai existat in ultimii zece ani) si asistent medical de radiologie, (ce nu a mai existat de peste 25 ani). 
Aceste profiluri vin pe langa cele de asistenti medicali de farmacie, de balneofizioterapie si generalisti.
"Avem absolventi care vin dupa foile matricole si lucreaza in intreaga lume: Italia, Anglia, Irlanda, Spania, Franta, Austria, SUA, Canada, Australia si mai ales Germania", a spus Elena Pop, maistru instructor la scoala.
Certificate recunoscute
"Reteaua sanitara e cam deficitara la ora actuala pentru ca multi au plecat in strainatate si pentru ca s-au si dezvoltat investigatiile paraclinice si se cauta specialisti care se pot forma prin formele noastre de invatamant. Certificatele de competenta sunt recunoscute international pentru ca sistemul de pregatire actual respecta prevederile OMS referitoare la pregatirea profesionala a astistentilor medicali", a declarat dr. Renate Bran, directoarea scolii.
Din 1990 curricula scolara s-a adaptat cerintelor Asociatiei Internationale a Asistentilor Medicali si de atunci asistentii medicali generalisti care isi fac studiile aici au acreditari pentru strainatate.
Trebuie spus ca o asistenta plecata in UE poate castiga si 4.000 de Euro.

D.M. - Adevarul

  • Buteni - Festivalul international "Parada fanfarelor"

O noua editie a Paradei Fanfarelor la ButeniUrmand traditia muzicala de secole, Buteni, localitate pe deplin recunoscuta pentru contributia sa la dezvoltarea si pastrarea traditiilor muzical-corale si instrumentale din Banat si Crisana – Festivalul international "Parada Fanfarelor" continua aceasta traditie straveche.
Manifestrea culturala aflata la a VI-a editie va avea loc la Caminul cultural Buteni in perioada 28-29 iulie.
Vor evolua Fanfarele Bisericii Ortodoxe Buteni, a Bisericii Penticostale din Cil, Fanfara Casei de cultura din Costei-Voivodina (Serbia); fanfara "Harul" din Lugoj si fanfara "Argesul" din Pitesti.
In ziua a doua, programul artistic muzical este continuat de fanfarele "Crescendo" din Buteni, Fanfara Bisericii Penticostale din Almas; fanfara Bisericii Baptiste din Rusca Montana (Caras-Severin), fanfara Casei de Cultura Arad si fanfara din Pecs-Ungaria.
De-a lungul timpului, la aceasta parada au participat fanfare din Norvegia, Serbia si Ungaria, alaturi de numeroase formatii de fanfara romanesti.

F.R.Gh. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]