Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 27 ianuarie 2007
Stirile TVA aici
  • Ana Maria Falca, botezata de Basescu

Familia primarului Gheorghe Falca s-a imbogatit cu o fetitaSarbatoarea e mare in familia Falca pentru ca, desi inca nu a confirmat, presedintele tarii Traian Basescu si sotia acestuia vor fi nasii Anei Maria Falca.
Ana Maria Falca este o fetita de nota zece.
In fapt, aceasta este nota pe care au dat-o medicii Spitalului din Szeged, pe considerente medicale, desigur. 
Primarul Gheorghe Falca a declarat ieri, imediat dupa conferinta de presa, faptul ca fetita sa s-a nascut joi, la ora 10.22, ca are 2,40 kg si 48 de cm. 
Botezul va avea loc pe 14 aprilie.
Edilul local a povestit celor din mass-media nu doar despre fiica sa, pe care a reusit sa o vada doar doua minute, datorita conditiilor stricte din spital, ci si despre modul de organizare al unitatii medicale, vis-a-vis de care s-a aratat foarte incantat.
La Szeged
Gheorghe Falca spune ca a preferat ca sotia sa sa nasca in Ungaria, pentru ca a avut anumite complicatii in timpul sarcinii, iar medicii din Romania nu au reusit sa gaseasca tratamentul adecvat.
Ela Falca a avut, in timpul sarcinii, cateva probleme cu apa, iar tratamentul a fost efectuat in tara vecina, dupa ce incercarile de acasa nu au dat roade.
Conditiile din spitalul din Szeged au fost cele care l-au impresionat pe edilul Aradului pentru ca acolo totul e ca la carte, nimic nu e aleatoriu.
Primarul a  povestit si faptul ca la fiecare etaj al clinicii exista cate o asistenta care vorbeste romaneste, inca o dovada ca maghiarii au parte de un management extrem de eficient.
Cat despre fetita, Gheorghe Falca ne-a recunoscut faptul ca "am spus dintotdeauna ca as fi vrut sa am un baiat, dar sunt foarte fericit ca am fetita".
Numele fetitei, Ana Maria, a fost ales in semn de respect pentru cele doua bunici, dar si pentru viitoarea nasa. 
In plus, primarul pare decis sa faca si un baiat.

A.B. - Adevarul

  • Aeroportul, la privatizat

CJA cauta investitori pentru privatizarea AeroportuluiCJA cauta investitori pentru noua societate, rezultata din fuziunea Cargo - Aeroport.
Consilierii judeteni sunt chemati sa voteze, pe 31 ianuarie, actul constitutiv al noii societati SC Aeroportul Arad SA.
Noua societate va rezulta din fuziunea Aeroportului cu Terminalul Cargo, o fuziune la care lucreaza, de trei luni, cele doua societati, angajatii CJA si specialisti din exterior.
Alesii sunt chemati sa voteze mai intai fuziunea prin absorbtie iar, mai apoi, actul aditional la actul constitutiv al SC Aeroportul Arad SA.
Lucrurile nu se opresc aici: in aceeasi zi, consilierii judeteni sunt chemati sa voteze un proiect de hotarare privind efectuarea unui studiu de oportunitate in vederea stabilirii metodei de privatizare a noii societati.
Privatizarea pare a fi singura varianta de supravietuire, chiar si pentru noua societate, care include acum si terminalul.
Potrivit presedintelui CJA, Iosif Matula, specialistii sunt chemati sa vada care este cea mai buna procedura de privatizare pentru aeroport, astfel incat "in final, societatea sa devina una profitabila".
Un factor esential in acest demers este, potrivit conducerii CJA, atragerea de capital privat.
Fuziunea Aeroportului Arad cu cel din Timisoara e un subiect de actualitate, numai ca acum realizarea unei singure societati e mult mai tentanta pentru timisoreni, in conditiile in care Aradul pune pe masa si Terminalul Cargo.

A.B - Adevarul

  • Modernizare si extindere a sislemului de semaforizare din municipiu

Primaria Arad a inceput extinderea sistemului de semaforizarePrimaria Arad a elaborat un proiect pentru modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare din municipiu. Programul se extinde pe sase ani.
Pana acum au fost montate 15 indicatoare pe aria municipiului.
Astfel, pe strada Stefan cel Mare a fost inlocuit indicatorul existent de dirijare a traficului pe traseul de tranzit Timisoara-Oradea, la intersectia strazilor A.M. Guttembrum cu Stefan cel Mare a fost montat un indicator Zona C, pentru reglementarea accesului traficului greu in municipiu, conform HCLM nr 51/2005; la bifurcatia celor doua brate de acces la pod, respectiv spre zona centrala a orasului, ale legaturii rutiere Aradul Nou -Micalaca a fost amplasat un indicator de orientare pentru tiruri spre Deva-Oradea-Budapesta;
Pe strada N. Titulescu a fost montat un indicator de orientare pentru dirijarea traficului greu de tranzit spre Deva.
Tot pe strada N. Titulescu la sensul giratoriu de la Billa a fost amplasat un indicator de orientare pe consola semaforului pentru dirijarea traficului greu de tranzit spre Deva-Oradea-Budapesta;
Pe strada Renasterii la intersectia cu Voinicilor a fost montat un indicator Zona C, conform HCLM nr. 51/2005, privind reglementarea accesului traficului greu in municipiu.
In Zona Industriala Micalaca Est a fost amplasat un indicator de dirijare a traficului greu pe traseul de tranzit spre Deva - Oradea - Budapesta, cu figurarea sensului giratoriu; un alt indicator de dirijare inainte si la dreapta a fost montat la iesirea de la Selgros in Zona Industriala Micalaca.
Si pe Centura de ocolire a municipiului la intersectia cu strada Siriei a fost amplasat un indicator de dirijare a traficului greu pe traseul de tranzit Oradea -Timisoara respectiv Oradea - Deva.
Un alt indicator de dirijare a traficuiui greu pe traseul de tranzit Oradea - Timisoara, respectiv Oradea-Deva a fost montat pe Centura de ocolire a municipiului la intersectie cu Calea Radnei.
Un indicator de dirijare a traficului greu pe traseul tranzit Oradea - Deva -Timisoara a fost amplasat pe strada Siriei la intersectia cu calea Radnei.
Un indicator de orientare pentru dirijarea traficului greu, de tranzit, Oradea - Deva - Timisoara a fost montat pe podul rutier Subcetate.
Un indicator de orientare pentru dirijarea traficului greu de tranzit Oradea - Deva - Timisoara, iar altul de orientare pentru dirijarea traficului greu de tranzit, Oradea, Deva, Timisoara a fost amplasat pe strada Eugen Popa, la intersectia cu legatura rutiera Micalaca Aradul Nou.
Mai urmeaza a fi montate inca doua indicatoare.
Primul pentru orientare pe consola semaforului pentru dirijarea traficului greu de tranzit spre Deva - Oradea -Budapesta, la intersectiile dintre strazile Voinicilor si Renasterii, iar cel de-al doilea de orientare a traficului greu de tranzit Oradea -Deva - Timisoara a fost amplasat in aceeasi zona.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Zi speciala pentru elevii de la Colegiul Economic si Liceul "Vasile Goldis": inaugurarea firmelor de exercitiu

Elevii viitori posibili manegeriFirmele de exercitiu reprezinta, pentru elevii de la clasele cu profil economic, din ciclul liceal, o adevarata lectie de afaceri, Colegiul Economic din Arad deruland de patru ani de zile acest gen de proiect.
Pentru elevii de clasa a XI-a de la Colegiul Economic Arad si Liceul Teoretic "Vasile Goldis" ieri a fost o zi cu totul speciala.
Acesti elevi, alaturi de cadrele didactice de la cele doua institutii de invatamant preuniversitar aradean, au participat la inaugurarea firmelor de exercitiu - un proiect ambitios si, mai ales, foarte important pentru cei care, peste ani, vor deveni adevarati oameni de afaceri.
Poate ca termenul "firme de exercitiu" pare ciudat pentru unii, dar pentru elevii Colegiului Economic el este foarte cunoscut si familiar, de patru ani incoace, intrucat inaugurarea firmelor de exercitiu face parte dintr-un proiect mai amplu, dezvoltat prin Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si KulturKontakt din Austria.
La acest proiect s-a alaturat, pentru prima data, in acest an si Liceul Particular "Vasile Goldis".
Dar ce prcsupune proiectul?
Elevii din clasele a XI-a dezvolta un exercitiu practic extrem de interesant - se constituie in firme private si intreprind toti pasii necesari pentru ca o firma sa se dezvolte, de la constituirea ei, pana la promovare si materializarea obicctului de activitate.
Bineinteles, aceste firme raman doar la stadiul de exercitiu, dar implicarea activa a elevilor in acest firme, sub indrumarea atenta a profesorilor, poate constitui o baza temeinica pentru cei care, in viitor, isi vor deschide propria lor afacere.
In acest proiect, elevii din clasele a XI-a de la cele doua licee si-au constituit firme si - un fapt demn de semnalat - pe langa profesorii care le-au coordonat activitatea, fiecare dintre aceste firme a avut si o firma partenera, adica o societate economica ce functioneaza cu adevarat pe piata aradeana.
Inaugurarea firmelor de exercitiu a avut loc in foaierul central al Palatului Cultural Arad, alaturi de elevii care fac parte din firme luand parte la eveniment si ceilalti colegi si profesorii lor.
Fiecare dintre echipaje a fost primit cu aplauze si urale, in timp ce se indreptau catre standurile unde isi prezentau firmele.
Dupa cuvintele de deschidere, echipajele si-au "intrat in paine", in sensul ca fiecare dintre ele a trebuit sa isi prezinte firma, cu tot ceea ce inseamna - ca de la capital, pana la domeniul de activitate, promovare, marketing si management.
In total, elevii de la Colegiul Economic au prezentat 7 firmc, iar cei de la Liceul "Vasile Goldis" una singura.
Intcrcsant estc faptul ca elevii din clasa a XI-a au ales, pentru firmele lor, sectorul de comert si prestari servicii, nici una dintre ele nefiind axata pe productie.
Daca, pana in acest an, la un astfel de proiect a lucrat doar Colegiul Economic, incepand cu anul scolar viitor, acest tip de exercitiu practic va fi introdus in programa scolara pentru liceele cu profil economic, astfel incat, din toamna, si elevii din clasa a XII-a vor participa activ la aceste exercitii.

Mihaela Cema - Observator

  • Imprumuturi din strainatate

Fermierii aradeni aleg bancile straine ca sa se imprumuteSute de fermieri din judetul Arad vor sa ia imprumuturi din strainatate pentru ca bancile romanesti percep dobanzi prea mari.
Oamenii trebuie sa co-finanteze proiecte derulate printr-un program guvernamental si au constatat ca banii alocati pentru acest an nu mai pot fi obtinuti cu dobanzi mici.
Cele mai cautate sunt bancile din Austria si Italia.
Peste 150 de proiecte derulate in agricultara in ultimii ani au fost finantate prin programul SAPARD.
Numai ca, acest tip de finantare nu mai poate fi aplicat dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
Agricultorii pot obtine totusi bani prin intermediul programului guvernamental Fermierul, numai ca datorita numarului mare de dosare aprobate, banii s-au dovedit a fi insuficienti.
Reprezentantii agentiilor care distribuie aceste fonduri in judetul Arad sustin ca agricultorii aradeni se vad obligati sa caute fonduri in strainatate pentru co-finantarea proiectelor derulate in agricultura.
Şi asta, din cauza dobanzilor mari si a conditiilor impse de bancile romanesti.
Numai in ultimii 5 ani, prin intermediul fondurilor Sapard, in agricultura aradeana au fost investite aproape 58 de milioane de euro.
Fonduri pentru derularea agricultura sunt asigurate si in acest an de la bugetul de stat.
Acestea sunt derulate prin intermediul agentiei de plati.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]