Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 27 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Organizatie de tip european

Viceprimarul Tiberiu Dekany doreste organizare de tip europeanPresedintele municipal al PNL Arad promoveaza implicarea reala in viata comunitatii.
Presedintele organizatiei municipale a PNL Arad, viceprimarul Tiberiu Dekany, impreuna cu staff-ul sau, din care nu lipsesc consilierii municipali ai partidului, continua pregatirile pentru alegerile europarlamentare prin implicare celor 23 de organizatii de cartier in proiecte in folosul comunitatii. 
Sunt atat proiecte initiate de catre Primarie, in care se implica si organizatiile de cartier, dar si actiuni proprii ale PNL.
In avanpremiera la raportul pe care il va prezenta pe data de 2 septembrie, Tiberiu Dekany a punctat la conferinta de presa doar cateva dintre actiuni, care se deruleaza sau urmeaza sa demareze in cartierele Sanicolau, Gai, Gradiste, dar si in centru, in zona Podgoria. 
"Pentru ca in acest an, in premiera pentru Romania, vom avea alegeri euro-parlamentare, trebuie sa ince-pem sa facem politica, ince-pand chiar de la baza, la nivel european. Aceasta presupune ca politica sa fie pusa cu adevarat in slujba cetateanului, sa contribuie la bunul mers al comunitatii", a declarat Dekany.
Liderul liberal a punctat cea mai recenta initiativa, sponsorizarea cu produse alimentare in valoare de 40 de milioane de lei a celor 50 de copii (de toate confesiunile) din Gai, care, prin intermediul preotului reformat Csege Imre vor pleca in tabara crestina.

S.T. - Adevarul

  • Proiectul de hotarare initiat de Rodica Borza a inflamat o sedinta a CLM ce parea "de vacanta"

Proiectul de hotarare initiat de consilierul Rodica Borza a inflamat sedinta CLMIntr-o sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal Arad, care a adunat pe ordinea de zi nu mai putin de 33 puncte si care a durat circa o ora, consilierii locali au gasit timpul si energia necesare pentru a se certa, a se contra si a parasi spectaculos sala de sedinte. 
Asa cum era de asteptat, singurul punct de pe ordinea de zi care a iscat controverse si intreg spectacolul de care va vorbeam a fost proiectul de hotarare initiat de Rodica Borza si care prevedea constituirea CLM Arad in parte civila in dosarul deschis de DNA avand ca obiect terenul fostei fabrici de zahar. 
In argumentarea proiectului propus, Rodica Borza a informat CLM ca in data de 27 iunie celebrul procuror Doru Tulus a trimis o cerere catre CLM prin care solicita a se comunica suma cu care acest organism se constituie parte civila. 
Consilierul local a subliniat ca alesii nu au fost informati asupra acestui aspect si, mai mult, a sustinut ca DNA ar fi primit un raspuns din partea CLM conform caruia nu exista prejudiciu. 
Fara a pomeni nimic de cele sesizate de Rodica Borza, unul din functionarii primariei, Florica Popa, a gasit de cuviinta sa ii raspunda ca membrii comisiei care sunt in prezent acuzati de nereguli sunt aceeasi care au negociat contracte ale municipalitatii si in mandatul trecut, activitatea lor de atunci fiind apreciata de fosta administratie, din care facea parte si Rodica Borza chiar prin acordarea unor distinctii. 
Florica Popa a mai facut o trecere in revista a unor contracte de vanzare similare din mandatul trecut, sumele incasate pe metru patrat fiind cuprinse intre 6,4 si 16,5 euro. 
"Oamenii din comisie au fost profesionisti in mandatul trecut. Tin sa va asigur ca nu ne-am tampit intr-un an", a incheiat Florica Popa.
Dupa aceasta interventie, la o noua solicitare a Rodicai Borza de a lua cuvantul, consilierul PD Ovidiu Marian a izbucnit declarand ca isi rezerva dreptul de a nu isi mai asculta colega din CLM, parasind sala. 
Acesta a fost urmat de toti consilierii PD, care in prealabil au votat impotriva proiectului initiat de Rodica Borza. 
De altfel, in afara domniei sale si a consilierului PNL, Valentin Paul Neamt, totii alesii locali prezenti la sedinta (17 din 23 – n.r.) au respins proiectul de hotarare.
Pe de alta parte, toate celelalte proiecte cuprinse in ordinea de zi au fost votate, singurul care a intampinat opozitie si nu a trecut fiind cel legat de modificarea statului de functii al Filarmonicii aradene. 

C. A. - Informatia Aradului

  • Fara tramvaie, pe ruta Bidi-UTA

Incepe reabilitarea liniilor de tramvai intre Piata UTA si BidiDe la 1 august, se intrerupe circulatia, pentru ca demareaza lucrarile la marele santier BERD
Dupa luni de zile in care municipalitatea anunta cu surle si trambite ca va incepe marele santier BERD, fiind anuntat inca de anul trecut, iata ca in cele din urma incepe sa se vada ceva. 
Primarul Gheorghe Falca a anuntat, ieri, ca incepand cu data de 1 august se va intrerupe circulatia tramvaielor, pe traseul Baile Bidi-UTA, iar in data de 6 august va avea loc deschiderea santierului. 
Pentru a nu crea disconfort aradenilor, mai ales pe aceste temperaturi caniculare, Primaria a gasit si o rezolvare pentru transportul oamenilor pe acest traseu, pana la UTA. 
"In sedinta Consiliului Local Municipal, de maine, avem un proiect prin care preluam de la CTP niste autobuze, astfel incat calatorii sa nu fie afectati. Tramvaiele vor cirula in zona Gai si spre Zona Industriala. Dar, de la Baile Bidi calatorii vor fi transportati pana la UTA cu autobuzele, care vor suplini lipsa tramvaielor", ne-a declarat primarul Gheorghe Falca. 
"Este vorba despre un numar de cinci sau sase tramvaie. Oamenii vor fi anuntati din timp ca nu vor mai circula tramvaiele. Le vom inmana fluturasi, pe care ii vor primi odata cu biletele cumparate sau cu abonamentele. Autobuzele vor circula din patru in patru minute", ne-a declarat directorul executiv de la CTP, Radu Torsin. 
Aradenii care locuiesc in acest cartier pot sta linistiti. 
Biletele si abonamentele de tramvai vor fi valabile si pe autobuze, aradenii nu vor trebui sa isi cumpere alte bilete pe traseul pe care nu vor circula tramvaiele.

A. P. - Observator

  • Cartierul tinerilor

Se incepe lucrarea la noile blocuri ANLIn urmatoarele aproximativ doua saptamani, se da startul la constructia noilor locuinte ANL. 
Primarul Gheorghe Falca a anuntat ca firma care se va ocupa de lucrari este Tehnodomus. 
Contractul va fi semnat in 2 august, iar lucrarile vor incepe in 15 august. 
Blocurile vor fi ridicate in cartierul Micalaca, unde vor fi construite 124 de apartamente cu una si doua camere. 
In zona se mai afla sase blocuri, care vor fi vandute prin credit ipotecar tinerilor sub 35 de ani. 
"De aceea putem confirma ca vom avea un cartier tanar in zona, unde majoritateaa oamenilor vor avea sub 35 de ani", a declarat primarul Gheorghe Falca. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Oamenii de la IAS Aradul Nou merita sa traiasca civilizat

Locuitorii din colonia IAS Aradul Nou doresc sa traiasca civilizatIn continuarea campaniei lansate de Partidul Conservator, in aceasta saptamana, reprezentantii acestui partid s-au intalnit cu cetatenii de la IAS Aradul-Nou.
Acolo traiesc, in conditii grele, 78 de familii, aproximativ 340 de persoane.
Presedintele organizatiei municipale a Partidului Conservator, Gheorghe Ghilinta, a fost impresionat de situatia locuitorilor de la IAS Muresul.
"Este cutremurator si revoltator sa constati cat de rau se traieste in unele zone ale municipiului, cat de proaste sunt conditiile cu care sunt rasplatiti unii contribuabili la bugetul local. Ca si in cazul cetatenilor de pe Calea Bodrogului, a caror situatie v-am prezentat-o anterior, cei care traiesc la IAS Muresul, in Aradul Nou, sunt practic abandonati de autoritati", a explicat presedintele organizatiei municipale, Gheorghe Ghilinta.
Acesta a facut si o trecere in revista a problemelor mentionate de locuitorii din zona.
Astfel acestia s-au plans de lipsa iluminatului public, a unei gradinite si a unei scoli, copiii fiind nevoiti sa mearga circa 3 kilometri pana la cea mai apropiata unitate de invatamant.
Locuitorii din zona au mei reclamat si lipsa de asistenta medicala, faptul ca nu au postas sau un telefon public.
"Am constatat ca multe dintre aceste probleme pleaca de la lipsa investitiilor in infrastructura. Credem ca si acesti oameni, chiar daca nu sunt foarte multi votanti, merita sa fie scosi din izolare, daca Primaria si CLM tot contracteaza credit dupa credit pentru refacerea drumurilor. Apoi, sunt lucruri care se pot rezolva repede, cu putina implicare. Este cazul problemei statiei de autobus. Şi copiii din aceasta zona trebuie sa aiba acces la educatie si la ingrijire medicala. Este important ca si aceste aproape 80 de familii sa fie considerate cu rang egal cu cele din alte zone, sa simta ca traiesc intr-un oras civilizat" a mai spus Gheorghe Ghilinta.

C.A. - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]