Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 27 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • "Expo Tex Stil" - vizitatori multumiti, vizitatori dezamagiti

"Expo Tex Stil" si-a deschis portile la Sala PolivalentaSala Sporturilor Arad gazduieste in aceste zile Targul National de Imbracaminte si Incaltaminte, o expozitie cu vanzare, in care aradenii interesati isi pot achizitiona de la cele mai noi accesorii de imbracaminte si incaltaminte pentru sezonul rece, pana la lenjerie, tricotaje, pielarie si chiar bijuterii si posete frumos colorate.
La acest targ au fost invitate sa participe firme din Arad, dar si din intreaga tara.
Acestea si-au expus cele mai interesante modele de imbracaminte, la preturi... nu foarte avantajoase, spre dezamagirea unora.
Expozitia s-a inaugurat ieri, in jurul orei 12.00 si va fi deschisa timp de cinci zile, intre orele 10.00 – 19.00.
Dupa cum aminteam si adineauri, preturile nu sunt tocmai promotionale.
La unele standuri de pantofi, se pot gasi perechi de incaltaminte care depasesc 300 de lei noi.
"Sunt confenctionate din piele" - este explicatia comerciantilor.
Inca de cand si-a deschis oficial portile, aradenii au dat buzna pe la standuri, curiosi fiind de marfa atat de mediatizata prin media si "fluturasii" care s-au impartit de cateva zile prin oras.
Dupa doar cateva minute, poti vizita intreaga expozitie.
Mic si aglomerat, targul a adunat in cursul zilei de ieri sute de aradeni, care insa nu au plecat toti cu cate ceva acasa.
Depinde si ce anume va intereseaza!
Gecile de iarna depasesc 120 de lei, pantaloni mai grosi (universali) in jur de 80 – 100 de lei, in timp ce incaltamintea poate fi achizitionata la un pret de minim 90 de lei.
"Am fost si anul trecut la acest targ, tot aici s-a organizat. Parca ma asteptam sa vad altceva, si anul trecut, dar si acum. Marfa, sincera sa fiu, nu ma da pe spate. Aceleasi bluzite si pantofi ii gasesc si in magazinele de la noi, si poate chiar mai ieftine. Nimic interesant, iar ce mi-a placut a fost foarte scump. Nu ne permitem...", spune dezamagita o vizitatoare.
Pana duminica astfel, aradenii mai au ocazia sa dea o fuga pana la Sala Sporturilor din Arad si sa viziteze zecile de standuri care ii asteapta cu fel si fel de accesorii.

A.M. Stoica - Informatia Aradului

  • Tichete de masa pentru profesori

Noul proiect al Invatamantului prevede facilitati pentru profesoriPotrivit proiectului noului Statut al cadrelor didactice, dascalii vor primi tichete de masa si o prima de vacanta ce se va acorda anual, in cuantumul salariului de baza, cu o luna inainte de plecarea in concediul de odihna.
Noul Statut mai prevede si acordarea unei prime de instalare in decurs de cinci ani, o singura data, care reprezinta trei salarii de baza, cu mentiunea ca daca pleaca din sistem in urmatorii cinci ani, cadrul didactic respectiv trebuie sa restituie banii.
Noile prevederi mai stipuleaza si acordarea unui premiu anual pentru profesorii merituosi, cuantumul acestuia fiind de un salariu mediu lunar de baza.
Nici la pensionare profesorii nu vor fi uitati, acestia urmand a primi o prima de pensionare, in valoare de doua salarii de baza.
Proiectul Statutului cadrelor didactice mai prevede si reduceri de 50 la suta la biletele pentru muzee, teatre, filme si alte spectacole organizate de institutii publice, iar profesoarele vor primi un ajutor de nastere ce va reprezenta un salariu de baza.

Mihaela Cerna - Observator

  • Candidat la europarlamentare

Helmuth Duckadam a refuzat trecerea pe un loc fruntas pe listele de alegeri Euro-ParlamentarePremiera in politica aradeana.
Celebrul portar al echipei Steaua Bucuresti, Helmuth Duckadam a refuzat unul dintre primele locuri pe listele de alegeri Euro-Parlamentare al Partidului Noua Generatie.
Cu toate ca ar fi avut posibilitatea sa ocupe orice loc pe lista, Duckadam a preferat sa ramana pe pozitia a 6-a.  
In urma cu doua sptamani, celebrul portar al Stelei Helmuth Duckadam a primit oferta de a candida pe listele de alegeri pentru Parlamentul European.
El a fost desemnat atunci sa ocupe locul 6 pe listele Partidului Noua Generatie.
In urma cu doar cateva zile, presedintele PNG, Gigi Becali i-a oferit posibilitatea mareului sportiv sa aleaga orice loc doreste pe lista de candidati.
Din respect pentru colegiii de la PNG, Helmuth Duckadam a prefetat sa ramana pe pozitia a VI-a in care a fost desemnat initial.
Helmuth Duckadam este absolbent al Facultatii de Motoare Avioane din cadrul Universitatii Bucuresti iar mai apoi a fost ofiter in cadrul Politiei de Frontiera.
Este cel mai bun portar din istoria echipei de fotbal Steaua Bucuresti  si a intrat in cartea recordurilor dupa ce a aparat 4 penalty-uri, consecutiv, in finala Cupei Campionilor Europeni dintre Steaua Bucuresti si FC Barcelona, in primavara anului 1986.
Pana in anul 2004 a fost consilierul ministrului Tineretului si Sportului Giorgiu Gingaras.
In urma cu 6 ani a intrat in politica, iar in anul 2004 a fost la un pas de a deveni parlamentar.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Sute de vizitatori la expozitia de reptile vii

Daniel Arsenie crescator de reptile din AradIguane, pitoni, cobre africane, serpi cu clopotei sunt doar cateva dintre "vedetele" expozitiei de reptile vii organizata la Muzeul pentru Stiintele Naturii din Ploiesti.
Crescatori de animale exotice din toata tara si-au adus aici exemplare pe cat de rare pe atat de periculoase.
Printre ele se numara si un sarpe african, "mamba verde", al carui venin poate ucide un om in mai putin de o ora.
"Trebuie sa fii foarte atent atunci cand ii incalci habitatul. Nici eu nu ma pot apropia de acest sarpe decat daca are stomacul plin", povesteste Sandu Moise, un crescator venit din Arad pentru a le arata ploiestenilor colectia sa de animale de companie mai putin obisnuite.
"Cel mai mare sarpe expus este un piton de aproape sapte metri, care cantareste 53 de kilograme. Se hraneste doar prin strangularea prazii. Are o forta incredibila", spune Daniel Arsenie, un alt impatimit al reptilelor.
Expozitia gazduieste si o cobra sud-africana alba, singurul exemplar din Europa.
Desi s-a deschis de cateva zile, expozitia a fost vizitata de cateva sute de persoane, in special de copii.
"Mi-au placut foarte mult serpii cu clopotei. Sunt foarte frumosi. As vrea sa am si eu unul acasa, dar nu cred ca ma lasa mama", spune Marian Ionescu, un pusti de 13 ani, incantat de exponatele exotice.
"Am vrut sa le aratam celor mici cum arata vietuitoarele pe care le vad doar pe Animal Planet sau pe internet", spune si Emilia Iancu, directorul Muzeului pentru Stiintele Naturii din Ploiesti.

Marius Nica - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Foc continuu la Tabara Moneasa

In tabara scolarilor de la Moneasa a fost construit un nou bazin de inotPeste 1500 de copii, din tara si din strainatate, au petrecut, in vacanta de vara, sejururi de vis la Moneasa
Desi vacanta de vara s-a incheiat de ceva vreme, Tabara Moneasa nu si-a inchis portile.
La sfarsitul saptamanii trecute, intr-o zi insorita de septembrie, am gasit aici aceiasi atmosfera ca in lunile fierbinti de iulie si august.
Personalul condus de administratorul Petrica Toader - Redac Mioara, Condea Mariana, Condea Florin, Danci Mioara si Ros Anisoara - avea multa treaba: la bucatarie se gatea un meniu care sa fie pe placul vizitatorilor, sala de mese se aranja cu gust,  in casute si pe alei se facea curatenie.
"Chiar daca a inceput scoala, tabara noastra este solicitata in continuare si nu numai in weekend-uri, ne-a informat Cristian Dragan, directorul Directiei Judetene pentru Tineret. Acum sunt in tabara  elevi de la Gs.Şc. "Csiky Gergely" din Arad. Dar pe langa preocuparile legate de oaspetii nostri, avem si lucrarile de investitii. Dupa cum ati vazut, se finalizeaza piscina, care credem ca va fi pe plac tuturor copiilor si nu numai, si, in cateva zile ancepem constructia unei sali de conferinte multifunctionale, care va gazdui o diversitate de activitati din tabara".
Amintiri de vacanta
Toti cei care au fost la Moneasa au ramas cu amintiri placute.
Din ultimele file ale "Caietului de impresii" (de vacanta) al taberei aflam ca s-au simtit bine si cei care au mai petrecut aici
Dobrota Georgeta  din Zalau: "Domnule Petrica, va multumim pentru tot! Personalul administrativ condus de dumneavoastra ne-a primit cu multa dragoste, caldura si ospitalitate iar conditiile de cazare, mancarea gustoasa au imbogatit atmosfera creata de peisajul mirific al zonei" - si cei care au venit intaia data
Neamtu Ana din Craiova: "Am pasit pentru prima oara in Tabara Moneasa cu emotie si putina teama de ceea ce vom gasi aici. Neam bucurat enorm cand am descoperit conditiile bune de cazare, un domn cald si placut care a coordonat totul incat ne-am simtit excelent. Speram sa revenim curand".
Citat: "Din 2006, de cand am inceput sa facem aici mari investitii, Tabara Moneasa este tot mai apreciata pentru calitatea si diversitatea serviciilor pe care le ofera" (Cristian Dragan)

V.F. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]