Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 28 mai 2007
Stirile TVA aici
  • "Ion Rosca sau vocatia zidirii"

Profesorului Ion Rosca i-a fost inmanat titlul de Doctor Honoris Causa al UAVRectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, un nou Doctor Honoris Causa al UAV.
In Amfiteatrul "Dimitrie Camenita" din Complexul Micalaca al Universitatii "Aurel Vlaicu", a avut loc ceremonia decernarii a inaltului titlu academic Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Ion Rosca, Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
Rectorul universitatii de stat aradene, prof. univ. dr. Lizica Mihut, a motivat astfel acordarea importantei distinctii: "Va primi onoranta distinctie un aristocrat, un lider de opinie in conclavul, in Consiliul National al Rectorilor, care este, totodata, dublat de un profesor cu vocatia constructiei."
Dupa ce corul Facultatii de teologie a cantat "Gaudeamus" si "Tatal nostru", prof. univ. dr. Gheorghe Ionescu a dat citire traditionalului LAUDATIO.
Am aflat astfel ca sarbatoritul este profesor universitar la Catedra de Informatica Economica din cadrul A.S.E. Bucuresti, ca este Director de cercetare ECO-INFOSOC, ca din anul 2004 a fost ales Rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si, pe langa alte impresionante functii, este si Vicepresedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania.
De asemenea, pentru meritele sale stiintifice, prof. univ. dr. Ion Rosca a primit inalta distinctie academica de Doctot Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova in anul 2006.
Dupa ceremonia decernarii inaltului titlu academic, in incheiere prof. univ. dr. Ion Rosca si-a rostit DISERTATIA si, ca un autentic aristocrat al spiritului, a facut cuvenita reverenta: "UAV este cea mai importanta realizare a Aradului in ultimii 20 de ani."

S.S. - Adevarul

  • Burse universitare

Studentii UVVG pot beneficia de burse in strainatateNoi burse destinate studentilor pentru anul universitar urmator! 
Universitatea "Vasile Goldis" acorda studentilor ce vor fi  admisi in anul I- 300 de burse. 
Cei care vor avea parte de scolarizare gratuita sunt tinerii cu cele mai mari medii la bacalaureatul din acest an si care se inscriu la universitatea particulara. 
In noul an, se vor acorda 500 de burse gratuite, de merit si sociale. 
Oferta academica a universitatii Vasile Goldis pentru anul 2007-2008  s-a imbogatit cu un nou tip de burse. 
Este vorba despre 10 burse pentru informatica in India aprobate, recent de Guvernul indian in urma vizitei la Arad a ambasadorului acestei tari si alte 5 prin progrmaul Erasmus in Italia la Padova in domeniul economic. 
De asemenea, din octombrie vor fi introduse noi specializari: cultura si civilizatie euroepena, drept comunitar, constructii civile, industriale si agricole si conservare si restaurare de arhitectura.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Primaria vrea infiintarea unui nou Serviciu de Politie Comunitara

Politistii comunitari vor fi la dispozitia PrimarieiPrimaria a intocmit si scos la transparenta un proiect privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei Comunitare, conform prevederilor Legale nr.371/2004. 
Activitatea Politiei Comunitare se va realiza in interesul persoanei, al comunitatii, al asigurarii pazei si protectiei obiectivelor de interes public local si privat, precum si in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii si in scopul asigurarii ordinii si linistii publice, cat si pentru cresterea eficientei pazei obiectivelor si a bunurilor de interes public si privat.
Prin acest nou proiect Primaria propune atat infiintarea Politiei Comunitare ca serviciu public de interes local, cu personalitate juridica al Consiliului Local al Municipiului Arad, cat si aprobarea organigramei, a statului de functii si a numarului de personal al Politiei comunitare si modificarea implicita a organigramei aparatului propriu de specialitate al Consiliului Local al Municipiului Arad.
Serviciul public Politia Comunitara se va organiza pe urmatoarele domenii de activitate: serviciu ordine publica, serviciu paza, bunuri si valori, serviciu dispecerat si interventie rapida, compartiment instruire, pregatire profesionala, compartiment relatii publice, secretariat, compartiment juridic, compartiment resurse umane, informatica, serviciu financiar-contabil, buget, salarizare, birou achizitii, logistica, administrativ.
Pentru coordonarea Politiei Comunitare din municipiu va fi mandatat primarul.
Atributii
Angajatii politiei comunitare vor actiona pe doua planuri. 
In speta, ordine publica si paza bunuri si valori. 
Atributiile Serviciului de ordine publica vor fi: asigurarea ordinii si linistii publice in zonele si locurile stabilite prin planul de paza si ordine publica; verificarea si solutionarea, in limitele legii, a sesizarilor asociatiilor de proprietari sau locatari privind savarsirea unor fapte prin care se incalca  normele legale, altele decat cele cu caracter penal; 
constatarea de contraventii si aplicarea sanctiunilor contraventionale la normele privind convietuirea sociala, stabilite prin lege, hotarari ale consiliului local sau dispozitii ale primarului. 
Totodata politistii comunitari vor participa la asigurarea masurilor de ordine, cu ocazia adunarilor publice, mitingurilor, manifestarilor cultural-artistice si sportive organizate la nivel local, vor interveni, impreuna cu organele abilitate, la solicitarea cetatenilor, pentru aplanarea starilor conflictuale, prinderea unor faptuitori, la rezolvarea unor cazuri sociale, la stabilirea situatiilor de fapt sesizate si la rezolvarea acestora. 
Consilierii locali vor stabili atributiile politistilor comunitariDe asemenea, angajatii noului serviciu vor actiona, impreuna cu politia, jandarmeria, pompierii, protectia civila si alte autoritati prevazute de lege, la activitatile de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor periclitate de incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamitati naturale si catastrofe, precum si de limitare si inlaturare a urmarilor provocate de astfel de evenimente; 
vor asigura insotirea si protectia reprezentantilor primariei ori a altor persoane cu functii in institutiile publice locale la executarea unor controale sau actiuni precum si pentru punerea in executare a unor hotarari judecatoresti sau decizii ale primarului emise in litigii care privesc primaria; 
vor sprijini Politia Romana in activitatile de depistare a persoanelor care se sustrag urmaririi sau executarii pedepselor, precum si a persoanelor disparute; vor sprijini unitatile Politiei de Frontiera Romane in activitati de prevenire si combatere a migratiei ilegale; vor lua masuri de imobilizare si predare la unitatile de politie a infractorilor prinsi in flagrant; 
vor controla normele legale privind afisajul publicitar; vor asigura ordinea publica, la solicitare, in interiorul scolilor, gradinitelor, unitatilor sanitare; 
vor executa verificari si controale pe linia evidentei populatiei si respectarii regimului domicilierii; 
controleaza cartile de imobil; 
vor asigura ordinea publica privind cersitul; 
vor lua masuri pentru respectarea legislatiei privind circulatia si plimbarea cainilor cu stapan.
Atributiile Serviciului paza bunuri si valori vor fi: asigurarea pazei obiectivelor si a bunurilor de interes public si privat stabilite de Consiliul Local al Municipiului Arad, conform planurilor de paza si ordine publica; 
asigurarea supravegherii parcarilor auto, a unitatilor scolare, a zonelor comerciale si de agrement, a pietelor, a cimitirelor si a altor locuri stabilite prin planurile de paza si ordine publica; 
asigurarea contra cost a pazei unor obiective pe baza contractelor de prestari servicii.
Proiectul va fi supus spre aprobare in una din urmatoarele sedinte ale Consiliului Local.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Impotriva degradarii orasului

Bujor Buda - presedintele ProUrbe cere sprijin pentru renovariAsociatia "Pro Urbe Arad", prin vocea presedintelui ei, Bujor Buda, a adresat o scrisoare deschisa primarului Gheorghe Falca, prin care se solicita stoparea degradarii orasului.
"Candva pedant, curat, ordonat, cochet, orasul acesta tinde sa devina murdar, neingrijit, pestrit din cauza afiselor si a publicitatii ce se afiseaza pretutindeni, chiar si pe monumente istorice. Da, intelegem, deocamdata, probabil nu avem  banii suficienti sa putem stopa degradarea fatadelor, restaurarea ornamentelor, a portilor si stresinilor, dar avem rabdare sa apucam si zile mai bune. Cu eforturi financiare considerabile ati dispus sa se vopseasca stalpii de iluminat, opere de arta, unice, ASTRA 1938. Au ramas curate o vreme, pana cand lipitorii de afise, ne stingheriti de gardieni, politie, jandarmi, s-au napustit cu bidineaua, pap si afise sa vesteasca un eveniment de o seara", isi incepe Bujor Buda scrisoarea.
Bataie de joc
Se prezinta apoi modul in care lipitorii de afise si-au batut joc de un monument arhitectonic. 
"Pe fatada Policlinicii Mari, cum este cunoscuta cladirea, monument interbelic, peste placile de travertin, lipitorii de afise, dupa o pauza, iar au navalit sa lipeasca afise. Asa dar, va rugam domnule primar, dumneavoastra care aveti la indemana servicii, paza si ordinea in municipiu, dispuneti revenirea la normalitate", mai spune Bujor Buda.

L.S. - Adevarul

  • A fost elucidat misterul Cimitirului din Simand

Misterul cimitirului din Simand a fost elucidatPrimarul a raspandit vestea ca cimitirul este bantuit de-o aratare ciudata pentru a-i speria pe rromii care furau flori si coroane
Primarul comunei Simand a dezvaluit misterul care plana, de mai bine de doi ani de zile, asupra cimitirului din localitate. 
In anul 2005, un localnic a declarat ca a vazut in cimitir un animal ciudat, un fel de reptila mare, cu creasta si cu pene, afirmatiile acestuia alarmand populatia, dar si Politia. 
Stirea a facut inconjurul tarii, fiind prezentata la toate posturile de televiziune si relatata in paginile mai multor ziare. 
Politistii au organizat chiar o panda la cimitir, mai multe zile la rand, pentru a da de urma misteriosului animal care i-a scos din minti pe localnici. 
Totul in zadar insa, caci "fiara" nu s-a mai aratat.
Ce s-a intamplat atunci, cu adevarat, povesteste acum primarul comunei, Constantin Morostes: 
"Pentru ca tot am avut probleme cu rromii, care furau flori si coroane, dar si alte lucruri din cimitir, i-am spus omului care face monumente funerare sa spuna prin localitate ca a vazut un animal ciudat acolo. Asta ca sa-i sperii pe rromi, sa nu mai fure. Povestea a ajuns rapid la urechile tuturor si ne-am trezit ca totul a aparut la stiri, la televiziune, in ziare… Chiar si din Australia am fost sunat in legatura cu aratarea din cimitir. Vazand ce amploare a luat totul, nu am mai putut spune atunci ca a fost vorba de o pacaleala, mai ales ca, asa cum am scontat, nu s-a mai apropiat nimeni de cimitir sa mai fure!" 
Odata elucidat misterul, primarul a dispus supravegherea electronica a cimitirului, pentru a preveni furturile si vandalizarea morminelor. 

A. P. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]