Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 28 august 2007
Stirile TVA aici
  • Spectacol de zile mari cu Jennifer Rush

Jennifer Rush a fost indelung aplaudata de faniPeste 25.000 de oameni, din judetul Arad si chiar din Timisoara, au luat cu asalt, sambata seara, Strandul Neptun pentru a o vedea pe Jennifer Rush.
Starul a ajuns la strand cu aproape o jumatate de ora inainte de a se urca pe scena. 
Aici a avut rezervat un cort militar in care au avut acces doar persoanele care au insotit-o. 
Intrarea a fost pazita de trei angajati ai Departamentului de Paza si Protectie Arad.
Pana sa urce efectiv pe scena a mai avut de asteptat circa zece minute, intr-un cort de la marginea scenei, pentru ca staff-ul tehnic nu terminase de pregatit scena.
Jennifer Rush a acordat autografe si s-a fotografiat cu fanii. 
Spectatorii au aplaudat-o cu frenezie, minute in sir, inca de la primii pasi facuti pe scena. 
Piesa de rezistenta a serii a fost hitul "The Power of Love", lansat in 1985, pe care vedeta l-a cantat impreuna cu miile de spectatori.
A cantat alaturi de doi romani
Concertul sustinut de Jennifer Rush a durat aproape o ora. 
Cantareata a fost insotita pe scena de doi instrumentisti romani, dintre care, saxofonistul care canta in mod frecvent cu nume mari ale muzicii mondiale.
De asemenea, la clape s-a aflat proprietarul uneia dintre cele mai mari case de inregistrari din Germania.
Dupa ce a coborat de pe scena, Jennifer Rush s-a retras pentru cateva minute in cortul care ii fusese destinat, iar la plecare a facut scurte declaratii.
Obosita, dupa o calatorie de 13 ore, Jennifer Rush a spus ca a fost impresionata de numarul mare de spectatori.
"Sunt foarte bucuroasa ca am venit aici. Sunt pentru prima data in Arad, dar imi place foarte mult. Nu am reusit sa vizitez nimic, dar din cate am vazut aveti cladiri cu arhitectura foarte frumoasa... oamenii sunt extrem de primitori... de fapt, din Romania am foarte multi prieteni". 
Jennifer Rush a plecat din Arad duminica dimineata.
CURATENIE
Dorinta neimplinita

Jennifer Rush a insistat asupra curateniei din locul in care va fi cazata si din locul in care va sta langa scena. 
La scena a fost trimisa, insa, la una dintre cele doua toalete ecologice destinate tuturor celor implicati in organizarea concertelor din acea seara, motiv pentru care Jennifer Rush a zis "pas" si a cerut sa fie dusa la hotel.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Coruptie la vama Nagylak

Transportatorii acuza politistii de frontiera din Nagylak de coruptieOdata cu desfiintarea vamilor dintre Romania si Ungaria locul taxelor vamale a fost luat de spagi foarte consistente care intra in buzunarul politistilor de frontiera maghiari.
Asta sustin mai multi transportatori romani, care ne-au contactat, ieri, la redactie, revoltati fiind de modul in care sunt tratati de oamenii legii din Ungaria. 
Patronii societatilor de transport sustin ca angajatii Garzii de vama si Finante din statul vecin le vaneaza orice scapare ce ar putea sa apara in acte si le aplica niste amenzi usturatoare.
Singura cale de scapare este sa cada la intelegere cu vamesii si sa ii faca sa inchida ochii cu cateva bancnote de 100 de Euro. 
"Cei de la Garda de Vama din Ungaria ne cer mita sau, daca nu, ne amendeaza cu toate ca suntem in regula. Astazi (n.r.- ieri) am fost amendat cu 100.000 de forinti (450 de Euro) pentru ca pe diagrama nu era scris complet numele soferului. In loc de Hamza Stefan, scria doar Hamza St., pentru ca nu mai era loc", ne povesteste foarte revoltat Gheorghe Dreghici, patronul unei firme de transport din Arad. 
Omul ne povesteste ca numai anul acesta a fost nevoit sa dea spaga ungurilor 10.000 de Euro.
 "Cand vor sa capete ceva bani de la noi, ne gasesc vreo problema si ne sechestreaza masinile daca nu platim", spune barbatul.    
Coada la amenzi
Pentru a vedea care este situatia din vama, am facut o deplasare la Nagylak. 
Aici, sute de soferi de TIR cu masinile sechestrate de maghiari asteptau sa isi plateasca amenzile. 
Printre acestia doar romani, bulgari si turci.
Daca pana nu demult sanctiunile erau mai usor de achitat, fiind intre 40 si 200 de Euro, acum limita maxima a ajuns la 3.000 de euro. 
Daca transportatorii vor sa scape, trebuie sa dea mita.
"E strigator la cer ce fac ungurii. Am platit 2400 de euro pentru un simplu sigiliu la taograf, ceea ce e aberant. Iar despre spaga? Numai anul acesta am dat 8.000 de Euro", spune Gheorghe Cront, director comercial la "West Euro Trans", din Arad.
Retinute abuziv
Nemultumiti ca raman cu marfa in intarziere, soferii stau zile intregi pentru a-si recupera actele masinilor care le sunt retinute abuziv.
"Am un certificat ADR valabil pana in 2011. Pentru o singura semnatura mi-au dat amenda 600.000 de forinti (2600 Euro). A doua amenda de 600.000 de forinti a fost pentru ca nu am avut instructiuni in maghiara. In toate tarile e bine in engleza, aici nu", spune Ionel Mertoiu, sofer la DAHM transport.
Conform legii maghiare amenda este data pe numele soferilor, iar acestia nu au cum sa o plateasca.
"Mi-au cerut 400.000 de forinti (1600 Euro) pentru ca nu am avut atasat contractul de munca la foaia de concediu. Trebuia sa ajung azi in Germania, si stau de aseara aici. De unde sa le dau? Las TIR-ul in terminala si merg acasa?", se intreaba Petrica Bolos, sofer la Agri Expedition.
Desi am incercat sa luam legatura cu autoritatile maghiare de la Nagylak, am fost refuzati, ungurii nedorind sa stea de vorba cu noi.
Se spala pe maini
Contactat telefonic, Radu Florea, viceconsulul general al Romaniei la Szeged se declara neputincios.
"Primim astfel de sesizari zilnic, dar i-am sfatuit pe soferi sa se adreseze la Politie sau la Regionala Garzii Vamale din Szeged, pentru ca cei de acolo sa poata demara o ancheta", a declarat Florea.

D.M. - Adevarul

  • Decebal Traian Remes: "Motiunii ii trece vremea"

Decebal Traian Remes nu crede in reusita motiunii de cenzuraMinistrul agriculturii Decebal Traian Remes a declarat vineri la Timisoara ca nu crede in sansele de reusita ale motiunii de cenzura pe care PSD intentioneaza sa o depuna la inceputul viitoarei sesiuni parlamentare.
Mai exact, membrul guvernului Tariceanu s-a exprimat: "motiunii ii trece vremea"
Acesta  a mai exprimat raspicat faptul ca "acest guvern nu cade".
Remes a mai lasat sa se inteleaga ca nu crede nici macar in faptul ca aceasta motiune va fi depusa, cu atat mai putin ca va reusi sa adune voturile necesare pentru caderea cabinetului Tariceanu.
Intrebat pe cine vede ministru al agriculturii in eventualitatea in care totusi actualul guvern va cadea, Remes a declarat sec: " pe Vosganian".
Cu toate acestea ministrul a adaugat ca nu va face schimb de portofolii cu colegul sau de partid.
"Eu la finante nu m-am dus pentru ca stiam ce ma asteapta acolo, asa cum probabil peste cativa ani daca mi se va mai propune sa preiau agricultura,  nu voi accepta pentru ca acum stiu exact la ce m-as inhama", a explicat acesta.

C.A. - Informatia Aradului

  • Ineuanii incep sa-si cunoasca istoria

Ineuanii sunt interesati de istoria locala - Virtual Arad News (c)2007Gandindu-ne la sintagma carturarului Miron Costin, cel ce sustinea ca "cetitul cartilor este cea mai de folos zabava" putem intelege cum la Ineu a inceput o perioada fertila de scriere si lansari de carte de valoare istorica si sufleteasca. 
Semnalam mai jos doua asemenea carti, care au aparut conjunctural sau special legate de "Zilele Ineului
".
"Trecutul orasului Ineu si al cetatii Ienopolei" este o carte de Pr. Pavel Tripa (1911-1982), aparuta postum, prin stradania urmasilor sai, Eusebiu, Doina si Marcel. 
Cartea este o monografie istorica a Ineului pregatita intre anii 1950-1972, dar pe care nu a reusit s-o publice in timpul vietii, si contine o multitudine de informatii orale si documentare, incantand cititorul pasionat de istoria locului.
Cea de-a doua carte lansata in aceste zile este mult mai substantiala (340 de pagini) si se intituleaza "Pagini ineuane", fiind semnata de un grup de intelectuali, dintre care amintim: Mihail Ganescu, Costinel Corlan, Doina Chis, Romulus Mitrofan, Gheorghe Damacus, Pr.Gheorghe Oprea, Pr.Cristian-Flavius Ardelean, Ioan Todinca, Irina si Ioan Voda, Ioan Nicodim, Elena Feier, Ioan Curechian, Ioan Codau, Ioan Leucuta, Petru Chis si nu in ultimul rand cunoscutul monograf aradean, Ioan Nagy de la Scoala Generala din Somosches. 
Cartea prezinta studii monografice pe teme de geografie, istorie, istorie militara, istorie religioasa, biblioteconomie si economie sociala, teme abordate si cu sprijinul nemijlocit al filologului-bibliotecar, Doina Chis.
De mentionat meritul incontestabil pe care l-au avut in aparitia celor doua carti Ioan Leucuta, viceprimarul si in special Nicolae Mehelean, primarul orasului Ineu (care de altfel a scris prefata celor doua carti mai sus prezentate).
Daca subliniem faptul ca la nivelul orasului au demarat actiuni de constituire a unui colectiv de documentare in vederea pregatirii adevaratei lucrari stiintifice, "Monografia orasului Ineu
" ce va fi finalizata anul viitor, Consiliul Local, Primaria, celelalte autoritati vor avea repere de referinta de nivel european spre cunoasterea si integrarea orasului Ineu in cultura euro-mondiala.

Petre Don - Observator

  • Investitii la Santana

Primarul Santanei face bilantul realizarilor la trei ani de mandatPeste 500 de miliarde de lei au fost investiti in orasul Santana numai in ultimii 3 ani.
Acesta este bilantul primarului democrat Viorel Enache, la 3 ani de mandat.
Primarul spune ca investitiile derulate in ultimii ani au schimbat cu adevarat fata orasului.
Investitii masive au fost realizate si in comuna Conop, unde este in derulare unul dintre cele doua proiecte Sapard.
La Santana, investitiile in reteaua de apa potabila depaseste valoarea de 50 de miliarde de lei vechi.
Sume importante au fost investite si in modernizarea drumurilor, unde 8 km de au fost asfaltati iar alte 20 de km de drumuri au fost pietruite.
Primarul Viorel Enache sustine ca au mai fost modernizate: iluminatul public, institutiile de invatamant dar si alte obiective importante din localitate.  
In comuna Conop, primaria deruleaza unul dintre cele doua fonduri Sapard castigate de judetul Arad.
Cu acesti bani se realizeaza 5,7 km de drumuri, valoarea ridicandu-se la 29 de miliarde de lei vechi.
In faza de proiect este si o punte pietonala peste raul Mures, care leaga localitatile Chemlac si Belontint de Conop.
Aici valoarea investitiei este de 37 de miliarde de lei vechi.
Reprezentantii PD sustin ca vor aduce in fata aradenilor toti primarii si viceprimarii Partidului Democrat, pentru a arata modul in care si-au respectat promisiunile fata de alegatori.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]