Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 28 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Fara cortegii funerare in Arad

Prima adunare CLM dupa intoarcerea din concediuConsilierii locali au votat mai tot ce a propus executivul local si colegii, in sedinta CLM de joi. 
Parca obositi de concedii si plictisiti sa se mai ia peste picior, consilierii locali din Arad au votat proiectele propuse de executiv pentru sedinta ordinara CLM de ieri la foc automat. 
In absenta primarului Gheorghe Falca, nici macar Opozitia nu a mai avut chef de comentarii, critici sau replici acide (ultimele lipsind cu desavarsire).
Rodica Borza a facut, desigur, cateva "adnotari" pe proiectele Primariei (in speta pe cel referitor la imprejmuirea Scolii Generale nr.6, subiect de scandal din cauza drumului ce a luat nastere in curtea scolii), dupa care a declarat, in urma unor interventii subtile ale presedintelui de sedinta, Ovidiu Mosneag, ca "ma dau batuta".
Coloman Edeleni si-a spus si el parerea pe proiectul legat de scoala si pe cel care propunea interzicerea cortegiilor funerare in Arad, dar, pentru ca i s-a dat dreptate, nu a insistat pe aceste subiecte.  
In plus, Dorel Popa, care si-a anuntat ieri candidatura la fotoliul de primar, a decis sa nu atace nimic, in conditiile in care la sedinta CLM nu putea purta un razboi direct cu actualul primar.
In numele unei strazi
In aceste conditii, consilierii s-au impotmolit in chestiuni simple: au incercat sa gaseasca un alt nume de strada, in locul strazii Turnului, propusa de consilierul Ionel Costin, pentru locuitorii din cartierul situat la 7 km de Arad (pe soseaua Arad-Timisoara), denumit de ieri Cartierul Sud. 
Nemultumiti de faptul ca strada Turnului nu te duce cu gandul la nimic, cativa alesi s-au chinuit sa gaseasca un alt nume, dar pentru ca nu le-a reusit (s-au temut ca numele propuse, nici ele foarte subtile, ar fi putut fi purtate deja de alte strazi din Arad), proiectul consilierului Ionel Costin a fost amanat.
Pana la votarea lui, intr-o viitoare sedinta CLM, locuitorii de aici platesc cele mai scumpe impozite pe terenuri si constructii, fiind cuprinsi in zona de impozitare A si nu in zona de impozitare D, asa cum indica de fapt realitatea de acolo si lispa utilitatilor.
Fara imagini macabre
Nici macar proiectul consilierului Gheorghe Schill care propunea interzicerea cortegiilor funerare pe cea mai mare parte a strazilor din Arad nu a avut parte de prea multe critici si a trecut cu 14 voturi pentru si 6 abtineri, in pofida faptului ca cimitirele din Arad nu ofera conditii decente in capele. 
Subiectul a fost atins doar tangential de Coloman Edeleni, care s-a aratat nemultumit si de faptul ca, in text, se vorbeste de faptul ca imaginea cortegiilor funerare care strabat Aradul e macabra.
"Exprimarea e nepoliticoasa; in fapt, nepoliticos e foarte putin spus. Toti ne vom confrunta cu situatii din acestea si macar atunci sa ne amintim ca suntem trecatori si sa revenim cu picioarele pe pamant".
Un singur proiect de hotarare (cel care modifica o hotarare anterioara a CLM) nu a trecut de votul alesilor, pentru ca nu a adunat suficiente voturi. 
Nici un alt proiect nu a mai ridicat discutii in sedinta, cea mai mare parte din proiectele popuse de executiv trecand cu majoritate de voturi.

A.B. - Adevarul

  • Dorel Popa si-a anuntat ieri intentia de a candida la primaria Aradului

Dorel Popa doreste sa candideze pentru functia de primar al AraduluiFostul primar al Aradului, Dorel Popa si-a prezentat ieri in fata presei intentia de a se arunca in lupta de anul viitor pentru fotoliul de primar. 
Acesta a precizat inca de la inceput faptul ca este normal sa existe o competitie pentru acest post, o competitie la care isi doreste sa participe si la care spera sa fie un "competitor bun".
Cat priveste modalitatea in care acesta va candida, momentan, la stadiul de intentie exista varianta de a candida independent, dar nu este exclusa posibilitatea de a fi sustinut de un partid politic sau alianta electorala. 
"Exista o serie de discutii pe care le-am avut cu diverse partide pe aceasta tema, dar este prematur sa avansez vreo varianta. Si sustinerea mea de catre Miscarea Aradeana este o idee", a explicat Popa.
Acesta a mai adaugat ca cel mai probabil va candida si pentru o functie de consilier local, iar in privinta echipei pe care intentioneaza sa o formeze, domnia sa a evitat sa dea vreun nume, sustinand doar ca aceasta, daca exista va suferi modificari in timp si ca va fi formata  si din aradeni dar si din persoane din afara orasului. 
Intrebat ce anume ar schimba daca ar deveni din nou primar, Popa a declarat: 
"Daca as fi ales din nou primar nu as mai fi la fel de credul si nu mi-as mai tine aproape o parte din oamenii care mi-au fost alaturi si pe care acum ii cunosc cu adevarat. In plus mi-as populariza mult mai bine proiectele si nu m-as mai baza pe faptul ca lucrurile facute, realizate se vad si vorbesc de la sine".
Cat priveste argumentele sale, fostul primar crede ca realizarile avute in mandatul precedent precum si pionieratul pe care l-a abordat cu anumite proiecte, il vor ajuta sa recastige electoratul aradean.

C. A. - Informatia Aradului

  • Procesul hackerului, amanat din nou

Procesul hackerului aradean a fost amanat din nouAvocatii lui Victor Faur, hackerul aradean acuzat ca a intrat fara drept in peste 150 de calculatoare care apartin NASA, au cerut, ieri, o noua amanare, motivand ca nu au avut timp sa studieze dosarul voluminos si nici sa se familiarizeze cu termenii din domeniul informatic.
In aceste conditii, tanarul nu a mai fost nici audiat, asa cum declara cu o zi inainte avocatul sau, Nelu Panga. 
Pe de alta parte, nici reprezentantii americanilor nu au mai venit de aceasta data la Arad, dupa ce au anuntat oficial ca se constituie parti civile in dosar.
Procurorul Codrin Miron a cerut ca procesul sa nu fie lungit nejustificat, iar judecatorea cazului a decis ca noul termen sa fie 18 octombrie.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Caldura in apartamente

In curand se va da drumul la incalzirea din locuinteIn curand am putea avea caldura la calorifere.
CET Arad incepe de luni verificarea instalatiilor sub presiune, astfel incat sa poata furniza agetul termic cat mai repede.
Si asta dupa ce temperaturile joase din ultima vreme au fost destul de scazute.
Din momentul umplerii instalatiilor, furnizarea caldurii este doar o problema de timp si se poate face la cererea asociatiilor de locatari, cu acordul primariei.
Umplerea istalatiilor de incalzire este primul pas, facut de centrala aradeana pentru furnizarea caldurii in apartamente.
Umplerea instalatiilor se face cu apa dedurizata, astfel incat, caloriferele din casele oamenilor sa nu fie afectate de eventualele impuritati transportate pe conducte.
Dupa umplerea isntalatiilor, acestea raman sub presiune iar furnizarea caldurii in apartamente se poate face in orice clipa, la cererea asociatiilor de locatari, cu acordul primariei.
Specialistii CET Arad le cer aradenilor sa fie atenti de luni la instalatiile de incalzire, iar in cazul unor fisuri sau in cazul unor avarii sa anunte dispeceratul centralei la telefoanele : 213 367 sau 0357- 412 233. Odata cu umplerea instalatiilor de incalzire cu apa dedurizata, CET Arad va incepe si verificarea instalatiilor care sa asigure furnizarea caldurii in cele mai bune conditii si la o temperatura cat mai ridicata.
De preferat, ar fi, ca aceste verificari sa se faca in timpul noptii si astfel sa fie evitate orice probleme legate de trafic.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Festivalul Minoritatilor, editia a VI-a

Festivalul Minoritatilor editia a VI-aCercul Cultural Banat-JA Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Arad si cu sprijinul financiar din partea Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei, organiza astazi, vineri, 28 septembrie, Festivalul Minoritatilor.
Aflat la a VI-a editie, la acest festival vor participa urmatoarele minoritati nationale din judetul Arad: Bulgari, Rromi, Germani, Maghiari, Sarbi, Slovaci, Evrei, precum si majoritatea romaneasca.
Festivalul va fi deschis la ora 10,00, cu o parada a portului popular, care se va desfasura pe traseul Teatrul Clasic "Ion Slavici" Arad - Primarie - Strada 30 Decembrie - Teatrul Clasic "Ion Slavici".
Deschiderea oficiala va avea loc la ora 11,30, in Piata "Avram Iancu", acolo unde, de la ora 12,00 si pana seara, in jurul orei 19,30, va avea loc un amplu program artistic.
Acesta va fi sustinut de formatii apartinand tuturor minoritatilor nationale din municipiul si judetul Arad.
Inchiderea festiva a acestei editii a Festivalului Minoritatilor va avea loc, de la ora 19,30, pe scena din Piata Avram Iancu, acolo unde Ansamblul folcloric "Cununita" din Santana va oferi un spectacol de muzica si dansuri populare.

Mihaela Cerna - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]