Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri 28 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Alegerile - efecte si mize locale

Liderii PNL sunt intr-o situatie delicataEste de asteptat ca alegerile europarlamentare sa aiba reverberatii locale. 
Scrutinul de duminica, pe langa semnificatia si conditionarile sale nationale, poate fi explicat si prin implicarea si politicile locale. 
Alegatorii nu au parut conectati atat la temele europene propuse de alegeri si candidati, cat de disputele politice cu relevanta nationala si locala. 
Dat fiind interesul scazut al votantilor pentru indepartatul si necunoscutul Parlament al Europei, a fost decisiv modul in care fiecare formatiune in parte a stiut si a putut sa-si mobilizeze simpatizantii la urne. 
In acest context, europarlamentarele au reliefat falimentul a doua filiale "cu nume" - PNL si PSD, care au inregistrat la Arad rezultate mult mai slabe decat la nivel national.
Marii perdanti ai scrutinului, liberalii si social-democratii, nu pot sta linistiti in perioada urmatoare. 
Cu siguranta, in interiorul PNL si PSD vor avea loc analize, care vor pune in discutie motivele pentru care unele filiale judetene au fost bolovani legati de picioarele celorlalti colegi. 
Nu stiu in ce masura Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu vor accepta jumatatile de masura inregistrate de liderii locali.
Florin Remetan poate invoca in apararea sa faptul ca Aradul nu a fost si nu este un fief al PSD, ca dreapta politica a fost in general mai bine cotata in judetul nostru. 
Apoi, ca a primit de putin timp legitimitatea deplina a conducerii filialei, care sa ii permita sa-si scuture din plin colegii. 
Sunt insa explicatii palide, pentru ca social-democratilor aradeni le va fi foarte greu sa arate ce au facut, cum au luptat pentru a stopa macar declinul partidului. 
PSD nu plateste tribut doar unor factori obiectivi, ci si lipsei unei strategii viguroase pe plan local. 
Cu buna stiinta sau nu, social-democratii s-au complacut intr-o atitudine comoda pentru puterea locala dominata de PD. 
Nici nu au criticat puterea, nici nu au furnizat strategii alternative credibile care sa raspunda problemelor oamenilor. 
Rezultatele slabe obtinute erau previzibile. 
Daca atitudinea partidului nu se va modifica radical, perspectiva alegerilor locale de la vara este sumbra.
Liderii PNL Arad sunt intr-o situatie delicata. 
Daca la nivel central partidul a infirmat scenariile pesimiste care ii prezic disolutia, pe plan local acestea au substanta. 
PNL este principalul partid de guvernare, care ar fi avut ce sa puna pe masa alegatorilor, pentru a le cere votul. 
Prestatia liberalilor la Arad este insa extrem de palida. 
Presedintele Cristian Stragea a disparut pur si simplu, de o buna perioada, din atentia opiniei publice. 
Ca presedinte, nu exista! Nu genereaza actiuni si proiecte, nu are puncte de vedere legate de ceea ce se intampla la Arad. 
PNL traieste, local, doar prin activitatea viceprimarului Tiberiu Dekany si a deputatului Mihai Calimente. 
Putin, foarte putin pentru un partid cu pretentii.
PLD a obtinut o victorie mare. 
Trupa lui Sever Jurca a demonstrat cateva lucruri foarte importante. 
In primul rand, ca are capacitate de actiune si ca se poate individualiza ca forta politica. 
A aratat ca nu e o struto-camila care se pierde intre PNL si PD. 
La Arad, echipa lui Sever Jurca si-a luat o revansa meritata in fata fostilor colegi de la PNL, care i-au refuzat sefia filialei. 
Nu in ultimul rand, liberal-democratii au demonstrat PD-ului ca nu au un statut de ruda saraca, ci ca pot fi un element-cheie pentru construirea majoritatii pentru guvernarea locala, un partener important pentru constructia unei aliante politice de succes.

Flavius Ghender - Observator

  • Se scumpesc biletele si abonamentele

CTP a majorat tarifele la circulatia cu tramvaieleCTP Arad a pus deja in vanzare abonamente la preturi mai mari, ca urmare a scumpirii tarifelor la calatoria cu tramvaiele in municipiu.
CTP a cerut, iar consilierii locali au votat scumpirea biletelor si abonamentelor de tramvai incepand cu 1 decembrie. 
Scumpirea calatoriei cu tramvaiul, propusa de conducerea societatii, este cuprinsa intre 20 de bani si 3 RON RON.
Aradenii platesc inca de acum pentru un abonament pentru decembrie pe o linie de tramvai 39 de RON, in timp ce de la 1 decembrie vor plati pentru un bilet de tramvai 1,50 RON. 
Reprezentantii Companiei de transport public Arad sustin ca ultima majorare a tarifelor de transport a avut loc acum doi ani si ca pretul real al unui bilet este de 1, 35 RON si nu de 1,2 cat percepea CTP pentru o calatorie.Acum CTP a decis sa scumpeasca biletele de tramvai (cea mai mare dintre scumpiri) pana la 1,5 RON, "avand in vedere problemele pe care compania le are cu monetarul". 
Cei mai afectati de scumpirea care va opera din 1 decembrie vor fi cei care cumpara bilete de tramvai (19% dintre calatori). 
43% dintre aradenii care calatoresc cu mijloacele de transport in comun au abonamente, acolo unde cresterea este nesemnificativa, potrivit managerilor CTP. 
Aproape 40% dintre cei care calatoresc cu tramvaiul nu vor scoate nici un ban mai mult din buzunare incepand de la 1 decembrie, pentru ca acestia au beneficiat si vor beneficia in continuare de gratuitati. 
CTP nu se asteapta ca veniturile sa creasca semnificativ incepand de luna viitoare, pentru ca se considera ca, in perioada de timp cat va dura investitia pe creditul BERD si cea de pe Condurasilor si Kogalniceanu,  numarul celor care vor folosi tramvaiul ca mijloc de transport va scadea. 

Marius Tarce - Informatia Aradului

  • Siegmeth - prima victorie

Siegmeth urmeaza sa fie cercetat in libertateTribunalul Arad a decis ca nu se mai impune masura arestarii lui Emil Siegmeth in unul dintre dosare.
Prima victorie pentru omul de afaceri Emil Siegmeth dupa mai bine de un an si jumatate de la arestarea sa pentru infractiuni economice grave (eveniment ce a avut loc in iunie 2006).
Dosarul lui Siegmeth a fost ulterior completat cu un altul pe infractiuni specifice crimei organizate. 
Tribunalul Arad a decis luni, in dosarul lui Emil Siegmeth privind infractiunile economice grave, la momentul verificarii masurii arestarii (verificare ce are loc o data la 60 de zile), "inlocuirea masurii arestului cu obligarea de a nu parasi localitatea", asa cum sustine purtatorul de cuvant al institutiei, Laura Lazar.
Procurorii au facut imediat recurs la decizia instantei, cerere care se va judeca la Curtea de Apel Timisoara.
Emil Siegmeth va ramane, insa, pe mai departe in arest, pentru ca, pana la judecarea recursului, decizia instantei nu poate fi pusa in practica, dar si pentru ca in celalalt dosar - cel privind constituirea de grup infractional in vederea comiterii de infractiuni de crima organizata - masura arestarii e valabila in continuare.
Decizia luata de completul de judecata luni a avut la baza, potrivit informatiilor primite, scaderea pericolului social al inculpatului Emil Siegmeth, dar si faptul ca masura arestului a durat mult.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Mai multa lumina

Orasul va fi mai bine iluminat de sarbatoriOrasul este mai luminat de aceste sarbatori decat in anii trecuti. 
Tinand cont ca Primaria nu mai are nevoie de iluminat special in perioada sarbatorilor de iarna, avand iluminat arhitectural tot timpul anului, autoritatile locale au reusit sa faca economii. 
Cu banii ramasi au extins iluminatul specific sarbatorilor de iarna pe doua mari artere din oras:  Calea Timisorii si strada Petru Rares. 
Bradul din fata Primariei Arad va avea aproape 20 de metri, dar nu se stie deocamdata de unde va fi adus. 
Alti brazi ceva mai mici vor fi impodobiti in toate intersectiile in sens giratoriu mari din oras, iar alti zeci de braduleti au fost deja amplasati pe de-o parte si de alta a Bulevardului Revolutiei.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Deputatul Lia Ardelean a demisionat din functia de presedinte al PC Arad

Lia Ardelean a demisionat din functia de presedinte al PC AradVicepresedintele Partidului Conservator, deputatul Lia Ardelean, si-a inaintat demisia din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Arad, in urma rezultatelor obtinute de filiala pe care a condus-o la recentul scrutin pentru alegerile europarlamentare.
"In conformitate cu decizia Biroului Politic al Partidului Conservator, va inaintez domnule presedinte demisia mea din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Arad a PC. Va informez ca am obtinut doar 3,83 la suta din voturile valabil exprimate in judetul Arad la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, in conditiile in care am facut tot ceea ce a depins de mine pentru a-mi indeplini obiectivul fixat. Vreau sa aveti convingerea ca voi continua sa fiu un parlamentar si un militant activ al Partidului Conservator", se arata in documentul trimis de Lia Ardelean presedintelui formatiunii, Dan Voiculescu.
Deputatul aradean sustine ca demisia sa din functia de lider al PC Arad reprezinta o dovada de normalitate intr-un spectru politic dominat de razgandiri.
"Pentru mine este extrem de important respectarea cuvantului dat. Eu nu sunt nici Basescu, nici Tariceanu. A fost o decizie unanima a conducerii Partidului Conservator, iar eu m-am conformat in consecinta. Este o chestiune de moralitate", a explicat parlamentarul.

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]