Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 29 ianuarie 2007
Stirile TVA aici
  • Curticenii nu mai vor la oras

Locuitorii orasului Curtici sunt revoltatiParlamentarii puterii, prefectul si presedintele CJA au nesocotit invitatia primarului Aanitei
Aproximativ 250 de cetateni ai Curticiului s-au adunat sambata dimineata, in Casa de Cultura a localitatii, pentru a sta de vorba cu persoane indreptatite sa le raspunda la intrebarile legate de cresterea foarte mare a impozitelor pentru terenurile agricole.
Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ deoarece, desi s-au adunat intr-un numar atat de mare, cetatenii n-au prea avut cui sa puna intrebari.
Spunem asta deoarece, la adunare, desi au fost invitati toti cei zece parlamentari aradeni, prefectul judetului si presedintele CJA, n-au aparut decat senatorul Aurel Ardelean (PRM) si deputatul Gheorghe Chiper (PSD).
Deci, doi parlamentari din opozitie care n-aveau cum sa-si insuseasca noul Cod Fiscal promovat de majoritatea aflata la putere, cod care stabileste impozitele foarte mari pentru terenurile agricole.
Asa incat, pe tot parcursul adunarii, ne-a fost dat sa auzim expresii de genul: "Unde-s Iotcu si cu Igas?", "Alianta Dreptate si Adevar s-a transformat intr-o minciuna", "De ce nesocotesc invitatia noastra si nu vin?", "Sa vina in campanie sa-i votam!", "Isi bat joc de noi!" etc.
Gest urat
Primarul Curticiului, democratul Nicolae Aanitei n-a fost in stare sa faca fata criticilor cetatenilor in privinta absentei de la intalnire a colegilor sai de partid, parlamentari.
Edilul-sef al localitatii a raspuns tuturor intrebarilor care-l priveau pe el sau institutia condusa de dumnealui, insa, pe celelalte, referitoare la impozitele stabilite de Parlament si nu de Consiliul Local, sau la absenta parlamentarilor democrati de la intalnire, le-a ocolit.
Trebuie sa spunem aici ca gestul colegilor lui Aanitei, referindu-ne la senatorul Iotcu, la deputatul Igas sau la presedintele CJA, Matula, de a nu da curs invitatiei, si a-l lasa singur in fata unor cetateni suparati pentru sumele pe care urmeaza sa le plateasca ca si impozit, este unul deloc frumos.
In fine, discutiile s-au derulat pe parcursul a doua ore.
Şi, cu privire la continutul lor, vom reveni in zilele urmatoare.
Nu de alta, dar au existat cetateni care au cerut imperios renuntarea la statutul de oras si revenirea la cel de comuna.

Alin Olteanu - Adevarul

  • Fostul prefect, Gheorghe Neamtiu e, in mod oficial, la democrati

Fostul prefect Gheorghe Neamtiu s-a inscris in PDUnul dintre cei mai proaspeti membri ai Partidului Democrat este Gheorghe Neamtiu, fost prefect, actualmente consilier municipal independent. 
Totodata, Gheroghe Neamtiu a fost si candidatul de primar din partea PRM, la alegerile din 2004. 
Chiar la intrarea in sediul democratilor, pe panoul de afisaj al acestora troneaza adeziunea noului membru PD.
Consilierul local Gheorghe Neamtiu si-a depus o cerere de adeziune la PD Arad, dupa ce in urma cu doi ani a fost exclus din PRM, iar ulterior a cochetat cu PNL. 
Ba mai mult, alesul a fost sustinut, in 2005, de actualul presedinte PNL Arad, Cristian Stragea, pe atunci prefect al judetului, la sefia Spitalului Clinic Judetean. 
Dupa ce a fost exclus din PRM, Gheorghe Neamtiu a trecut la liberali, dar actuala conducere a PNL Arad, prin vocca vicepresedintelui Caius Parpala sustine ca acesta nu a fost niciodata membru al acestui partid. 
Fost prefect al judetului in perioada guvernarii CDR, Neamtiu a fost numit, cu ajutorul lui Stragea, la conducerca celei  mai mari unitati medicale din judet.
Chiar daca a promis cu surle si trambite ca va scoate Spitalul Judetean din impasul financiar cu care se confrunta, Neamtiu a renuntat la functie dupa doar trei saptamani, nemultumit fiind de salariul pe care il primea. 
Nu a stat, insa, prea mult fata un loc de munca, deoarece liberalii i-au oferit un post de economist la SC. TOP SA. societatea care se ocupa de administrarea pietelor din Arad. 
Consilierul local Gheorghe Neamtiu a fost exclus din organizatia judeteana a PRM Arad, dupa ce i s-a reprosat ca nu se implica in activitatea filialei locale si nu respecta politica partidului. 

A. P. - Observator

  • Zeci de aradeni isi petrec timpul liber patinand

Patinajul ii pasioneaza si cei mai tineri cetateni ai AraduluiPatinoarul artificial din Arad, inaugurat la sfarsitul anului trecut are un mare succes.
Acum, aradenii au unde sa iti petreaca timpul liber.
Este locul in care se relaxeaza dupa o zi de lucru, facand miscare. 
La patinoar merg persoane de toate varstele, de la cel mai mic membru al familiei pana la cel mai in varsta.
Fie ca au patine proprii, fie ca le inchiriaza oamenii stau ore intregi pe gheata.
Seara este cel mai aglomerat. Incepatori sau patinatori infocati aradenii iau zilnic cu asalt ghiseele de inchiriere.
Ieri dimineata la prima ora a deschideri erau pe gheata peste 20 de patinatori.
"Am venit la prima ora, deoarece acum ne place mai mult. Nu este asa inghesuiala si avem loc destul sa ne desfasuram. Seara este foarte aglomerat", a declarat A.M. 
Copiii pana la 10 ani sunt insotiti de parinti care stau pe margine si le dau indicatii.
Acest lucru se intampla in unele cazuri, caci de cele mai multe ori, parintii isi i-au inima in dinti si patineaza alaturi de micuti. 
"Am intrat cu fetita deoarece este prima data cand se da pe patine. Imi este frica sa nu  se loveasca. Ii place foarte mult, desi este ceva nou pentru ea. Are doar sapte ani. Problema este ca lucrez si nu are cine o aduce in fiecare zi", spune Lorena Oarga.
Cei care nu au fost  pana acum la patinoar trebuie sa stie ca intrarea se face pe serii, dupa un program strict.
De luni pana vineri se poate intra intre orele: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30,  14.00 –15.30, 16.00 – 17.30, 18.00 –19.30, 20.00 – 21.30, iar sambata si duminica programul se prelungeste cu o ora.
Tarifele de intrare sunt: 8.5 lei/1 ora,  10 lei/1 ora si 30 minute. Pentru grupurile organizate elevi si studenti (pe baza adresei comunicate de institutia de invatamant) pretul de intrare este de 8,50 lei/1ora si 30 minute.
Cei care nu au patine nu trebuie sa isi faca probleme deoarece sunt de inchiriat toate marimile.
Pretul de inchiriere este de 3 lei perechea pe ora si 4 lei perechea pe o ora si 30 de minute.
Tariful de ascutit patine este de 2 lei perechea.
Abonamentul saptamanal este de 50 de lei pe saptamana si 150 de lei pe luna.
Asa ca nu va trebuie decat timp si curaj pentru a patina.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Scandal in alianta

Presedintele PNL - Cristian Stragea e nemultumit de numirea lui Ciprian LucaScandal si la nivel local in cadrul Aliantei Dreptate si Adevar. 
Marul discordiei in reprezinta numirea consilierului presedintelui Consiliului Judetean in functia de director adjunct la Inspectoratul pentru cultura si culte. 
Liberalii sunt nemultumiti ca nu au fost consultati cu privire la aceasta numire si arata cu degetul spre primarul Gheorghe Falca pe care in considera autorul moral al acestei mutari. 
Presedintele PNL Arad  Cristian Stragea sustine ca numirea lui Ciprian Luca in functia de director adjunt al Inspectoratului pentru cultura si Culte s-a facut fara consultarea in alianta. 
Stragea sustine ca numirea acestuia este rezultatul luptelor din interiorul Partidului Democrat intre gruparea Falca - Iotcu si cea formata din  deputatul Constantin Igas, primarul orasului Pecica Iustin Cionca si fostul consilier al presedinteului Consiliului Judetean Ciprian Luca. 
Contactat telefonic, primarul Gheorghe Falca a refuzat sa faca orice fel de comentariu insa a precizat ca spre deosebire de PNL, Partidul Democrat nu are nici un fel de grupari.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • UTA isi pastreaza toti strainii

Bataie intre suporteri la SzegedMarius Lacatus a decis sa ii pastreze pe toti jucatori straini aflati in cantonamentul din Ungaria.
Hotararea a fost luata dupa ultimul meci amical, disputat cu campioana Debrecen, incheiat la egalitate, 4-4. Cei cinci au semnat cu UTA contracte pe trei ani si jumatate.
Initial, cei trei jucatori portughezi au impresionat, mai ales datorita calitatilor tehnico-tactice dovedite pe parcursul primului stagiu de pregatire al iernii. 
"Sunt utili, altfel nu ar fi ramas"
Edson Rolando a aratat ca este inaintas pur-sange, posesor al unui excelent joc de cap, adica exact ce le-a lipsit aradenilor in prima jumatate stagionala.
Bruno Simao poate sa evolueze pe partea stanga si o face la fel de bine atat ca fundas, cat si in pozitia mai avansata de mijlocas.
Cei doi au fost primii "stranieri" sositi la Arad si cele cateva zile de antrenamente local i-au facut sa se integreze rapid in jocul echipei. 
Diogo Andrade poate fi o solutie pe ambele laturi ale compartimentului median.
Si-a facut simtita prezenta si la finalizare, inscriind un gol superb cu Debrecen, cand pentru ros-albi au mai punctat Edson, Lucian Todea si Simion. Brazilianul Thiago Ramos a facut parte din perechile de la centrul terenului, alaturi de Varga, Cr. Todea sau L. Todea. 
Lacatus a incercat, pe durata celor trei jocuri amicale, sa faca permutari intre acesti jucatori si a fost placut impresionat. Fotbalistul din "tara cafelei" a confirmat si a fost pastrat in lot, alaturi de sarbul Ivan Djokovic.
La inaltimea sa de 1,94 m, sarbul s-a remarcat prin acuratetea interventiilor pe un post care cere sacrificii, acela de mijlocas la inchidere.
"Mi-am dat acordul sa ii pastram pe toti jucatorii straini. Sunt convins ca ei ne vor fi utili, altfel nu ar fi ramas la UTA", a afirmat Lacatus despre noile achizitii ale "Batranei Doamne".  
Cat priveste posibila despartire de unii jucatori, in conditiile in care UTA are un lot numeros, de 30 de persoane, Lacatus a fost ferm, afirmand ca o astfel de varianta nu intra in calculele sale.
"Nu vreau sa renunt la vreun jucator. Ramane si Tudor, care nu cred ca are ganduri sa plece, dupa ce a venit Hutan la UTA", a punctat "Fiara", o destinatie pentru cei care nu vor prinde lotul in campionat fiind echipa a doua, Gloria Arad. 
Cauta mijlocas stanga
Desi posturile sunt dublate, ceea ce ii lipseste echipei in acest momenteste inca un mijlocas stanga. In afara lui Bruno, Pascovici este mai util in defensiva, Simion a fost improvizatie in tur, Anca a evoluat prea putin, Melinte este inca junior, iar de Andrade ar putea fi nevoie pe partea dreapta.
Faptul ca nigerianul Dino Eze nu si-a rezolvat la timp problemele legate de viza au modificat planurile lui Lacatus.
"Ne gandim sa mai aducem un mijlocas stanga pana la plecarea in Turcia", a mai spus antrenorul.
Scandalagii
Conflict intre suporteri

Suporterii aradeni care au facut deplasarea la partida amicala Debrecen-UTA au fost implicati intr-un conflict cu  sustinatorii formatiei maghiare.
Ajunsi pe rand in Ungaria, cu microbuze ori masini personale, aradenii sustin ca au fost deposedati de fulare si batuti cu bestialitate de ultrasii lui Debrecen.
"Nici nu ne-am dat seama ca suntem atacati, cand am ajuns in preajma stadionului. Ungurii ne-au lovit si ne-au luat fularele de la gat. A intervenit politia, dar tot noi am fost cei agresati", a spus unul dintre aradeni, sub protectia anonimatului.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]