Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni,  29 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • La Expo Arad International

Targul Ar-Medica a ajuns la a XIV-a editieExpo Arad International organizeaza a XIV-a editie, a targului AR-MEDICA, targ international de medicina, aparatura medicala, aparatura de laborator, stomatologie, farmacie, ortopedie, optica, protetica, servicii conexe, apreciat ca fiind a doua manifestare expozitionala din acest domeniu,  dupa cea din Bucuresti.  
Targul va avea loc in perioada 1-3 noiembrie, si va reuni 116 firme din aproape toate judetele tarii.  
Managerul de proiect, Simona Vacaru, afirma ca firmele care au confirmat participarea sunt: producatori, importatori sau si distribuitori care au ca domenii de activitate urmatoarele profile: stomatologie: aparatura, instrumentar, materiale pentru cabinet si laborator de tehnica dentara si consumabile stomatologice; diagnosticare: tomografie computerizata, vizualizare prin rezonanta magnetica, ultrasonografie si ecocardiografie, ultrasunete, radioscopie, raze X, radiologie, Doppler; electromedicina: electrocardiografe, aparate EKG, EEG, EMG, audiometrie, sonografie Doppler, spirometrie; medicina intensiva: echipamente pentru anestezie, respiratoare, incubatoare, defibrilare; chirurgie: cauterizoare, lasere, ochelari, microscoape, echipamente si instrumental chirurgical; medicina de urgenta: echipamente, truse farmaceutice, echipamente respiratorii de prim ajutor, ambulante; instrumentar medical: instrumentar pentru dializa, stetoscoape, tensiometre, termometre, seringi, sterilizatoare cu aburi si cu aer fierbinte;  articole de unica  folosinta: manusi, panza, instrumentar, ace chirurgicale, accesorii pentru respirat; sisteme de leasing pentru aparatura medicala, farmacie: produse farmaceutice si publicatii de profil. 
De asemenea in cadrul celor trei zile ale targului se desfasoara un programul stiintific sustinut de: Colegiului Medicilor Arad, Colegiului Medicilor Dentisti Arad, Colegiul Farmacistilor, Asociatia Stomatologilor cu Practica Privata- filiala Banat, Casa de Asigurari de Sanatate,  Euromedic-Centrul de Diagnostic Imagistic Arad, Ordinul Tehnicienilor Dentari Arad. 
Lectorii programului stiintific sunt din tara  si din Germania, Israel, Ungaria. 
Tot pe perioada desfasurarii manifestarii medicii de familie si specialistii, medicii stomatologi si  farmacistii in urma participarii la aceste programe stiintifice  pot obtine ore de Educatie Medicala Continua (EMC) si ore de Educatie Profesionala Continua (EPC).
Pe baza talonului de vizitator si a biletului de intrare completat se pot castiga in cadrul concursului cu premii  care se va organiza in ultima zi de targ, premii in  valoare de 5.400 Euro. 
Intrarea in targ se face atat pe baza taloanelor de vizitator cat si pe baza biletului de intrare care costa 2 lei. 
Programul de vizitare este : Joi, Vineri si Sambata orele 10.00-18.00.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Sport de miliarde la "Peda"

Elevii de la Liceul Pedagogic au primit cadou o sala de sportGuvernul si autoritatile locale au facut un frumos cadou copiilor de la Liceul Pedagogic.
Noua sala de sport construita pentru elevii Liceului Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" a fost inaugurata joi , in prezenta primarului Gheorghe Falca si a inspectorului general adjunct al ISJ Nicolae Pellegrini.
Investitia, in valoare de 24,5 miliarde lei vechi a fost realizata cu bani de la Guvern, autoritatile locale cheltuind alte cateva miliarde bune pentru terenurile de sport si construirea gardului care imprejmuieste unitatea scolara.
Unul dintre aceste terenuri urmeaza sa fie dotat si cu patru corpuri de iluminat puternice, in valoare de 16.000 de Euro.
Liceul cel mai cel
Prezenti in fata elevilor care se pregateau pentru un meci de baschet, oficialii au tinut sa vorbeasca celor prezenti.
Daca edilul-sef a tinut sa precizeze ca ar fi intrat si el la joc, dar "din cauza unei raceli si a unei intalniri importante acest lucru nu este posibil", inspectorul general adjunct a cerut primarului sa se implice pentru ca si restul liceelor din Arad sa aiba sali se sport similare cu cea de la Pedagogic.
In incheiere Falca a firmat ca nicio unitate scolara din municipiu nu se poate lauda cu dotarile pe care le are Liceul Pedagocic.

L.S. - Adevarul

  • Asalt la Cetate

Copii s-au jucat in cetate cu arme adevarateCetatea  a fost luata, saptamana trecuta, cu asalt de sute de copii dornici sa vada ce fac soldatii adevarati, iar militarii  i-au asteptat pe cei mici cu exercitii demonstrative. 
Robert Ionut Gavrila  a fost printre copii care au pus mana pe arme. 
El s-a declarat incantat de ce a vazut, desi recunoaste ca i-a fost cam teama la primele trageri.  "Mi-a fost frica oleaca... cum trageau. Eu am vazut arme, statii de vorbit, camioane, TAB-uri", a spus elevul de la scoala generala "Andrei Saguna" din Arad. 
Copiii au intrat in TAB-uri si s-au fotografiat cu armele, nu inainte insa de a le analiza indeaproape. 

Alex Negru  - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Comunicat de presa – Partidul Liberal Democrat Arad da "Startul spre Europa"

Partidul Liberal Democrat da startul spre EuropaPLD Arad a organizat vineri, 26 octombrie 2007 un eveniment public cu ocazia inceperii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.
Evenimentul numit "Startul spre Europa", a constat in deplasarea, pe biciclete, a cel putin 27 de tineri, spre vestul judetului Arad. 
A fost ales acest numar simbolic, reprezentand numarul actual de state ale Uniunii Europene.
Coloana aradeana a fost condusa de unul dintre candidatii aradeni pentru Parlamentul European, Dacian Axente Tolea impreuna cu Sorin Victor Roman, presedintele TLD Arad.La eveniment a participat domnul Sever Jurca, presedintele PLD Arad, Adrian Tolea, seful de campanie pe Arad, George Alda si Ramona Nicula vicepresedinti PLD precum si alti membri ai organizatiei locale a PLD.
Un eveniment asemanator a avut loc in toate resedintele de judet din tara si in Bucuresti, organizatiile PLD atragand atentia asupra importantei cu care trebuie tratate alegerile europarlamentare. 

Vicepresedinte PLD Arad, Sorin Victor Roman

  • Primaria Sofronea si-a inaugurat noul sediu

Primaria de la Sofronea a luat aspect occidentalComuna Sofronea, care are in subordonare administrativa si satul Sanpaul, numara cu ceva mai mult de 2500 de locuitori, si se situeaza la nici zece kilometri de municipiul Arad. 
Populatia activa a comunei se ocupa cu agricultura, dar o mare parte naveteaza la Arad, unde lucreaza la diferite firme. 
Majoritatea locuitorilor sunt romani, insa un procent insemnat este de etnie maghiara, cele doua etnii convietuind impreuna in mod exemplar. 
Sofronea este comuna care s-a folosit din plin de sansa pe care i-a oferit-o integrarea noastra in Uniunea Europeana, cunoscand, prin implicarea actualilor lideri, o dezvoltare ritmica, spre folosul cetatenilor sai.
Este al 12-lea an de cand Ioan Babau se afla in functia de primar al comunei Sofronea, alti 13 ani anteriori indeplinind functia de viceprimar. 
Ceea ce inseamna ca isi cunoaste comuna ca pe degete, cum se spune, are continuitate si este cel mai in masura sa rezolve cerintele cetatenilor. 
Ca atare, in anii care au trecut de la alegerea sa in functia de primar, Ioan Babau a initiat mai multe proiecte de investitii, majoritatea dintre ele fiind deja infaptuite. 
Una dintre investitiile pe care primarul Ioan Babau a realizat-o, sustinut de consiliul local al comunei, a fost alimentarea cu apa potabila a satului Sanpaul, lucrare care a costat sase miliarde de lei. 
Au urmat, pe rand, introducerea incalzirii centrale la Scoala Generala Sofronea (1,5 miliarde de lei), dotarea aceleasi institutii cu un grup social de interior modern (un miliard de lei) precum si reparatia ei si schimbarea mobilierului si a usilor si ferestrelor cu unele din termopan (380 milioane de lei). 
S-au facut amenajari de trotuare in suprafata de 3600 mp in valoare de 1,610 miliarde lei, s-a urmarit intretinerea drumurilor si strazilor celor doua localitati prin imprastierea a trei mii de tone de piatra si s-a reparat Caminul Cultural din satul Sanpaul, lucrare estimata la 230 milioane de lei. 
Sunt numai cateva dintre cele mai importante investitii de pe raza comunei Sofronea cu care primarul Ioan Babau se mandreste.
Si in interior Primaria Sofronea arata impecabil"Evident, planurile de viitor pentru dezvoltarea comunei Sofronea sunt multe, nu e cazul acum sa le detaliez. Vreau sa marturisesc, insa, ca de multa vreme pe mine ma obseda ideea de a construi pentru primaria noastra un nou sediu, reprezentativ pentru comunele aradene, cu care sa ne putem raporta cu fruntea sus in fata oricaror reprezentanti din Europa. Ca atare, am consultat specialisti din comuna noastra precum si din Arad pentru un proiect pe care sa-l putem realiza cu forte proprii. Lucrarile la noul sediu al Primariei Sofronea au inceput in vara anului 2005 si, iata, azi (vineri, 24 oct. n.red.) inauguram noua cladire. Ma folosesc de acest prilej pentru a multumi public firmei AQVA CONSTRUCT pentru lucrarile de calitate pe care le-au facut precum si pentru faptul ca au respectat riguros termenele de constructie a lucrarii", tine sa precizeze primarul. 
Trebuie sa mai spunem ca intreaga lucrare s-a efectuat in doua etape, in asa fel incat aceasta sa nu afecteze preocuparea primariei pentru deservirea fluenta a populatiei. 
In acest sens, in prima etapa s-a demolat partea din spate si s-au construit birourile, in etapa a doua construindu-se partea din fata precum si amenajarea parcarii si dotarea birourilor cu mobilier si utilitati. 
Intreaga investitie s-a realizat prin fonduri locale si a costat noua miliarde de lei, la care se mai adauga un miliard si jumatate numai amenajarea parcarii si dotarea cu mobilier.
Miercuri, 24 octombrie a.c., in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula si a prefectului Gavril Popescu, a altor oficiali aradeni si locali s-a inaugurat noul sediu al primariei, avand loc si o slujba de sfintire a cladirii. 
Vadit emotionat, primarul Ioan Babau a multumit oaspetilor pentru prezenta si felicitari, invitand, apoi, intreaga asistenta la masa festiva organizata cu acest prilej.

Petre Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]