Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 31 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Sa-nceapa festivalul picilor

Festivalul copiilor va dura timp de trei zileDe ziua lor copiii vor petrece, nu una, ci trei zile magice cu personaje de poveste.
Fundatia Concordia in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Arad si PrimariaMunicipiului Arad le ofera incepand de astazi copiiilor un festival specific.
Timp de trei zile copiii se vor intalni cu personaje de basm, se vor putea distra in spatiul special amenajat din incinta Grand Center Arad, plus multe alte activitati.
Viceprimarul din Arad, Tiberiu Dekany, a declarat ca „festivalul se va desfasura timp de trei zile.
Astazi va demara intregul program, pe terenul de sport al Colegiului Moise Nicoara Arad la ora 18,15 cu organizarea concursului Miss Junior 2007 intre copiii cu varsta de 4 – 6 ani.
Programul continua cu momente artistice, iar la ora 19,30 pe scena amenajata pe terenul Colegiului Moise Nicoara Arad copiii vor putea urmari spectacolul "O noapte de poveste cu Harry Potter".
Alte activitati destinate picilor includ plimbari cu ATW-uri si masinute in zilele de sambata si duminica in parcul Padurice din municipiul Arad.
Concurs cu premii
Copiii care vor dori vor putea sa participe si la un concurs cu premii, invitati fiind sa astearna pe hartie ganduri despre copilarie, fie ele desene, poezii sau compuneri, castigatorii urmand a fi trasi la sorti.

A.G.- Adevarul

  • Aradul a receptat perfect mesajul alergarii mondiale "World Harmony Run"

Maratonistii prieteniei au fost intampinati de oficialitatiPrimaria si Universitatea "Aurel Vlaicu" au fost doua puncte de oprire importante pentru alergatorii din Europa
Municipiul Arad a fost marti o gazda perfecta, timp de aproximativ o ora, pentru tinerii ce alearga pentru prietenie si armonie mondiala, totul petrecandu-se in jurul sportului.
Alergarea mondiala "World Harmony Run", care are ca scop principal tocmai aceasta relatie de prietenie intre oameni, indiferent de natii sau religii, s-a bucurat de o primire cu adevarat europeana la Arad.
Cei 11 mesageri ai prieteniei, noua baieti si doua fete, care au intrat in judetul Arad inca de luni, dupa cum ziarul nostru v-a informat in exclusivitate, au fost primiti cu ospitalitate de primarul Gheorghe Falca, chiar in fata Primariei.
Primul edil al orasului a schimbat cateva idei cu tinerii, le-a transmis mesajul de bine si de prietenie al "unuia dintre cele mai vechi orase sportive din Romania", dupa cum spunea Ioan Marconi, sufletul organizarii pe plan local, totul culminand cu primirea cu o alergare usoara, pret de cativa metri, la care a luat parte si Falca.
Sportivii au fost admirati si felicitati si de reprezentanti ai Inspectoratului Judetean Scolar, ai Directiei de Sport a Judetului Arad dar in principal de elevii liceelor aradene sau de studentii de la "UAV", cativa dintre ei alaturandu-se chiar alergatorilor, pe traseul din centru.
O ultima escala, dar una foarte importanta, a tinerilor din tari precum Serbia, Ungaria, Ucraina, Rusia, Cehia, Austria sau Romania a avut loc la Universitatea "Aurel Vlaicu", unde au avut parte de alta primire frumoasa.
Traseul in judetul Arad a mai cuprins localitatile Zimand – Cuz, Zimandu – Nou, Simand, Chisineu – Cris si Varsand, urmand ca ieri dimineata, sportivii sa treaca in Ungaria.
"World Harmony Run", este o alergare mondiala care a inceput in acest an in luna martie, la Lisabona si se va finaliza in 10 octombrie, la Amsterdam, in Olanda.

Sorin Haut - Observator

  • In lucru

Piata Mihai Viteazul se afla in plin proces de amenajareBazarul din Piata Mihai Viteazul se afla in plin proces de amenajare.
Administratia pietelor vrea ca in mai putin de 3 saptamani sa deschida cea mai moderna piata pentru legume si fructe si astfel sa degajeze o parte din spatiul si asa inghesuit al celorlalte componeze ale pietei.
Finalizarea lucrarilor este asteptata cu mare interes si de fostii comercianti, care au inchiriat o parte a gheretelor aflate la marginea fostuilui bazar.
Fostul bazar de la Piata Mihai Viteazul arata ca un adevarat santier.
La mai bine de o luna de la inchidere, nici nu iti dai seama ca aici a fost una dintre cele mai aglomerate piete din Arad.
Cei mai norocosi comercianti au acum gherete unde isi expun marfa, dar unde pana si cumparatorii sunt o raritate.
Reprezentantii aociatiei Comerciantilor din Piata Mihai Viteazul sunt sceptici si spun ca lucrarile nu vor fi terminate pana la 15 iunie, termenul dat de Administratia pietelor.
Acestia spera inca ca odata cu redeschiderea acestui spatiu, vanzarile vor crese considerabil.
Amenajarea barzarului consta peste 2 miliarde de lei, iar fondurile sunt asigurate de societatea TOP.
Administratia societatii spune ca pana la data de 15 iunie, aici va fi cea mai moderna piata din Arad, dotata cu mobilier nou.
In prezent, autoritatile locale lucreaza la realizarea unui studiu de fezabilitate care ar trebui sa arate clar cum trebuie sa arate piata Mihai Viteazul.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Investitii cu bani alocati de la guvern in judetul Arad

Si Valea Troasului urmeaza sa fie regularizata - Virtual Arad News (c)2007Executivul Romaniei a aprobat, prin Hotarare de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Reabilitarea zonelor urbane cu deficiente severe ale serviciilor de canalizare din municipiul Arad – inclusiv modernizarea sistemului rutier aferent."
Prefectul Aradului – Gavril Popescu a subliniat ca, cu toate ca au fost multe voci care au afirmat ca Aradul nu este pe lista cu prioritati a Guvernului, s-a dovedit inca o data ca la nivelul Executivului Romaniei exista o permanenta preocupare in acest sens.
Trimisul Guvernului in teritoriu considera ca totul depinde de cel care trebuie sa realizeze studiile de fezabilitate si, in functie de proiectele existente, guvernul aloca sumele necesare.
"In momentul in care autoritatile publice judetene s-au preocupat de realizarea proiectelor, prin grija prefecturii, s-a emis proiectul de hotarare de guvern privind «Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investitii prioritare in infrastructura de mediu»”, a mai precizat prefectul Popescu.
Asadar, prin fondurile alocate de la guvern, vor fi finantate mai multe investitii la nivelul judetului Arad.
In speta: "Acumularea nepermanenta Valea Moneasa", "Protectia digului de pe malul stang al raului Crisul Negru impotriva infiltratiilor in zona localitatilor Zerind si Iermata Neagra", "Regularizare Valea Vinesti la Savarsin", "Regularizare Valea Troas de la Savarsin", "Regularizare Valea Halmagel". 

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Politia, cu ochii pe pietoni

Pietonii prinsi in neregula au fost amendati de politistiCei care traverseaza prin locuri nepermise sunt reperati si pusi la plata de catre politisti.
Serviciul Politiei Rutiere Arad a demarat o actiune prin care se doreste disciplinarea pietonilor care traverseaza carosabilul prin locuri nepermise.
Cateva echipaje au iesit astazi prin municipiu in incercarea de a preveni producerea unor accidente datorate celor care nu au pic de respect fata de regulile de circulatie.
Desi masina inscriptionata cu insemnele serviciului se afla chiar in fata lor, mai multi aradeni nu au avut nici cea mai mica ezitare in a trece strada pe unde ii taie capul.
Intrebati de ce au procedat astfel, din moment ce la doar 50 de metri de locul contraventiei se afla o trecere de pietoni, cei prinsi asupra faptului au inceput sa invoce tot felul de scuze de genul ca au traversat prin loc nepermis pentru ca acolo aveau treaba, sau ca parcarile sunt insuficiente, astfel incat si-au lasat masina pe unde au putut si, grabindu-se, au fost nevoiti sa incalce legea.
De asemenea trebuie spus ca, o parte dintre contravenienti s-au aratat a fi profund iritati de actiunea politistilor, incercand totodata sa scape de sanctiune.
Actiuni periodice
Cu prilejul actiunii de ieri, au fost aplicate un numar de 20 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 780 de lei, fiecare premiu fiind de 39 de lei.
De asemenea a fost amendati si zece mopedisti care nu purtatu casti de protectie.
Avand in vedere numarul mare de evenimente rutiere in care sunt implicati pietoni din cauza ca nu se asigura cand traverseaza carosabilul sau trec drumul prin locuri nepermise ori pe culoarea rosie a semaforului am decis sa organizam o serie de actiuni pentru a reduce numarul accidentelor si al victimelor.
Astfel de actiuni vor avea loc saptamanal, in zonele cu risc crescut, a declarat subinspectorul Razvan Meszar, ofiter in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad.

L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]