Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 31 august 2007
Stirile TVA aici
  • Biroul primarului, plin de turisti

Vizitele turistice la Primaria Aradului se vor relua din 18 septembrieIn perioada 22-26 august, numarul vizitatorilor Palatului Administrativ a fost de aproape 700, media grupurilor fiind de 30 de persoane.
Vizitatorii interesati de turul Palatului Primariei au fost de toate varstele, de la patru luni, insotit de parinti, pana la 91 de ani.
Pe langa aradenii care au dorit sa afle mai multe despre cel mai reprezentativ edificiu al orasului, au venit sa viziteze Palatul Primariei turisti din toata tara, printre care oameni din Bucuresti, Targu Jiu, Oradea, Lugoj, dar si din strainatate, din Statele Unite, Germania, Anglia, Franta, Italia sau Ungaria.
Ca urmare a interesului deosebit de care s-a bucurat, turul Palatului Primariei va ramane o activitate cu caracter permanent. 
Programul de vizitare se va relua din data de 18 septembrie, iar vizitatorii vor avea acces in fiecare zi de marti si joi, de la ora 17.00.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • S-a deschis primul serviciu stomatologic de urgenta non-stop!

Si in Arad va fi deschis cabinet stomatologic de urgentaInterviu cu doamna Dr. Manu Andrea, coordonatoarea Serviciului de Urgenta
In centrul Aradului, pe Bulevardul Decebal numarul 14, s-a deschis primul serviciu de urgenta stomatologica non stop, dotat conform cerintelor si standardelor europene. Serviciul isi va incepe activitatea propriu-zisa din data de 17 septembrie.
- Cum v-ati gandit sa infiintati acest centru de urgenta?
- Dorim sa venim in intampinarea nevoilor populatiei din Arad si imprejurimi prin infiintarea acestui serviciu de urgenta si tratament stomatologic. Dorim sa oferim promt acte medicale care sa se ridice la nivelul calitatii realizate in clinicile moderne din strainatate.
- Ce aduceti nou si diferit fata de restul serviciilor de acest gen din judet?
- In primul rand centrul nostru este dotat cu aparatura ultramoderna, de ultima generatie care se inscrie in normele europene. Cabinetul dispune de o sala de asteptare primitoare si confortabila, cu secretariat, unde pacientul este primit si luat in evidenta, climatizare, televizor, realizand o atmosfera relaxanta, prin care asiguram si linistea pacientului. Serviciul este dotat cu o sterilizare moderna cu dezinfectante si antiseptice de ultima generatie. Curatenia este foarte importanta pentru noi, dorim sa castigam increderea pacientului care vine in cabinet prin conditiile pe care le oferim. El devine relaxat si linistit - nu crispat si temator sa nu atinga nimic de la care s-ar putea imbolnavi. Pacientii nostri vor beneficia de consult stomatologic gratuit avand posibilitatea de a vizualiza situatia dentara direct pe monitoarele amplasate pe uniturile dentare, prin intermediul camerei video intraorale. Informatiile cumulate sunt stocate intr-o evidenta informatizata care usureaza munca administrativa a medicului, oferind mai mult timp acestuia pentru realizarea manoperei stomatologice propriu-zise in conditii optime. Pacientul va constientiza astfel mult mai rapid necesitatea tratamentului pe care va trebui sa-l urmeze.
- Cine va asigura serviciul de permanenta si ce intelegeti dumneavoastra prin „urgenta”?
- Serviciul va fi sustinut de opt medici cu experienta de cativa ani in domeniu si nu de stagiari. Medicii nostri colaboreaza intre ei si pacientul poate opta pentru a doua opinie fara a fi nevoit sa se duca in alt loc. De asemenea, vor fi indrumati spre cursuri de perfectionare continua, astfel dorind sa ne aliniem in permanenta la noile cerinte si exigente in domeniu. Urgenta pentru noi nu inseamna numai extractie si calmarea durerii, ci si rezolvarea temporara sau definitiva a unor probleme de fizionomie, functionalitate si estetica dentara. Exista o patura a populatiei pentru care cele opt ore de munca zilnice sunt de mult depasite si pur si simplu nu mai gasesc la orele la care ar fi disponibili, cabinete la care sa se adreseze.
- In ce mod doriti sa atrageti populatia?
- In primele luni de la deschidere dorim sa oferim reduceri substantiale la tratamentele stomatologice complete. Bineinteles, daca pacientul doreste sa-si continue tratamentul la noi poate sa o faca printr-o programare. Avem medici care se vor ocupa de educatia sanitara pentru sanatate a populatiei si in special a copiilor. Dorim sa-i invatam ca preventia si profilaxia imbolnavirilor dentare este primordiala pentru ei. In Germania, de exemplu, programele de profilaxie care s-au introdus obligatoriu acum douazeci de ani, au reusit sa asaneze in proportie de 90% problemele lor. Am dori sa-i constientizam asupra controlului stomatologic obligatoriu la cel putin sase luni, prin care sa rezolvam problemele in fasa si nu in situatiile pe care, din pacate, le vedem zilnic in cabinete.
- V-ati gandit ca veti avea un succes rapid?
- Da, pentru ca aceasta latura a stomatologiei nu e acoperita dupa necesitati, dar doresc sa mentionez ca nu vreau sa facem economie la calitate. La dotarea serviciului, dupa cum bine vedeti, nu s-a facut nicio economie si dorim sa mentinem acest nivel si prin actele medicale pe care le oferim.
- Nu credeti ca veti avea retineri din partea oamenilor prin faptul ca acestia se orienteaza de multe ori dupa principiul „ieftin si bun”?
- Vreau sa va spun de la inceput ca nu construim „castele de nisip”. „Ieftin si bun” nu sunt doua principii care merg impreuna intotdeauna. Relatiile interumane din ziua de azi au inceput sa se bazeze foarte mult pe principiul estetic.
- Cum va veti coordona personalul angajat, stiind faptul ca pot aparea diferente de opinii?
- As vrea sa mentin o atmosfera de colegialitate, prietenie si colaborare intre medici. Nu ne dorim medici timorati, neincrezatori in puterea lor de decizie asupra actului medical. Suntem colegi, suntem la acelasi nivel si imposibil in aceste conditii sa nu gasim un numitor comun care sa rezolve eventualele probleme. Suntem deschisi la noi colaborari, astfel, dorim sa ne intregim echipa cu medici competenti care ne pot deveni parteneri.

Observator

  • Ziua Recunostintei

Viceprimarul Tiberiu Dekany a organizat la Arad sarbatoarea Zilei Recunostintei"Ati oferit Aradului o parte din dumneavoastra, fara sa cereti nimic in schimb, iar pentru asta va sunt recunoscator. Aradul traieste prin oamenii sai si dainuie prin personalitatile sale. Alturi de dumneavoastra ma simt aradean!," - acesta a fost mottoul Zilei recunostintei organizata vineri de viceprimarul Tiberiu Dekanyi.
Festivitatea a avut loc la Casa Newmann si a  fost onorata de peste 150 de perosnalitati, aradeni care de-a lungul timpului au avut un cuvant de spus in dezvoltarea orasului. 
Fosti primari si consilieri, parlamentari, fostul vicepremier, oameni de afaceri, reprezentantii universitatilor aradene, ai cultelor si ai presei au luat parte la ZIUA RECUNOSTINTEI! 
Manifestarea organizata de viceprimarul Tiberiu Dekanyi s-a dorit a fi  una de inalta clasa. 
Printre invitati a fost  si cunoscutul designer Elena Laslean.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Un alt fel de muzica, la Arad

Tineri din diferite tari au organizat la Filarmonica o manifestare muzicalaLa Sala Palatului Cultural din Arad, 40 de tineri instrumentisti din tari diferite concerteaza sub titlul "European Vacantion Chamber Orchestras".
Iubitorii de frumos sunt asteptati astazi, 31 august, ora 19.00 (cu intrarea libera), la manifestarea de suflet, unde vor interpreta tineri si tinere din diferite tari.
Gazda evenimentului este Filarmonica din Arad, locul unde tinerii au putut sa exerseze pret de cateva zile. 
Tinerii au fost cazati la familiile studentilor de la Universitatea "Aurel Vlaicu", care este organizatoarea evenimentului.
Program divers
Se va interpreta George Enescu cu "Dixtuorum", pentru instrumente de suflat, "Old wine in new bottles" de Gordon Jacob, Aaron Copland de "Quiet City", J. S. Bach cu "Concert in Re minor pentru doua viori" si L. van Beethoven cu "Simfonia nr. 4 in Si bemol"
Solistii care vor urca pe scena sunt: Laura Cosgrove, Nadine Baer, Samuel Muresan, Dorin Tuca, Chloe Wolpe.
Mircea Remus Buta, conferentiar universitar doctor la Universitatea "Aurel Vlaicu", facultatea de teologie, a invitat tinerii studenti din UE ca sa vina sa interpreteze la noi in tara, pentru a oferi o alternativa tinerilor: "la noi exista o adevarata piata de kitsch-uri si lucruri ieftine. Iar acum este un exemplu pentru generatia tanara", a spus Mircea Remus Buta.
Jane Lomax, solista la fagot din orchestra, a fost foarte incantata de aceasta colaborare incucunata cu succes, de care au amintit chiar si tinerii "Ma bucur ca la voi in Romania vin tinerii sa asculte muzica, ceea ce este deosebit. In Anglia acest lucru nu se intampla."
"Cei mai multi dintre instrumentisti sunt amatori si canta din placere", a tinut sa precizeze Xenofon Kesey, dirijorul orchestrei.

M.S. - Adevarul

  • INSEMNARI - O vedeta a artei fotografice

Artistul fotograf Florin HornoiuArtistul fotograf Florin Hornoiu, cunoscut ca o prezenta deosebit de activa la toate manifestarile cultural – stiintifice din municipiul si judetul Arad, l-am considerat intotdeauna ca o adevarata vedeta a artei fotografice aradene. 
Prin munca sa laborioasa de artist fotograf, numele acestuia a ajuns – alaturi de cei mai importanti si talentati artisti fotografi ai Aradului – pe copertile mai multor albume si monografii in imagini, deosebit de frumoase, ale municipiului si judetului Arad. 
De asemenea, fotografiile sale documentare si artistice au fost selectionate in zeci de expozitii nationale de fotografii (Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Oradea, Sibiu, Timisoara, etc), ori in expozitii internationale (in Ungaria, Germania, Italia, Franta, Anglia, Spania, pana in indepartata Brazilie), lucru ce denota nu doar tenacitate si dragoste pentru arta fotografica, ci si mult talent innascut.
In aceste zile de canicula l-am reintalnit pe genericul manifestarilor cultural – artistice din cadrul "Zilelor Aradului" cu o frumoasa expozitie tematica dedicata Aradului. 
Este o expozitie realizata cu un alt artist fotograf cu o bogata activitate internationala, Bagyinszki Zoltan, originar din orasul Gyula – Ungaria.
Intalnirea dintre cei doi artisti fotografi, din Arad si Gyula, s-a dovedit cat se poate de benefica in plan artistic. 
Ambii artisti fotografi au o predilectie speciala pentru fotografia documentara, pentru peisaje urbane, pentru arhitectura monumentala, dar si pentru peisaje naturale si reproduceri de arta. 
Astfel, sub "ochiul" fin si avizat al celor doi fotografi, prin expozitia din sala "Clio" a Complexului Muzeal Arad ne-am reintalnit cu Aradul de ieri si de astazi, cu imaginea patinata a vechilor cladiri monumentale si a palatelor din centrul municipiului, ori cu panorame ingenioase si curajoase realizate dintr-un elicopter cum este, de pilda, panorama cu Palatul Administrativ, dominata de silueta Turnului cu ceas, apoi intr-o suita arhitectonica si urbanistica, Bisericile Aradului, Monumentele din "Parcul Reconcilierii", Podurile de peste raul Mures si o multime de alte imagini fotografice reprezentative pentru Arad.
Incheiem insemnarile de fata cu relatarea artistului fotograf Florin Hernoiu, ca expozitia de la sala "Clio" din cadrul "Zilelor Aradului" a mai incantat in acest an privirile si sufletele iubitorilor de arta fotografica din Gyula si Budapesta, unde a fost receptata ca o invitatie turistica pentru cei care doresc sa viziteze municipiul Arad.

Emil Simandan - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]