Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 1 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Au fost desemnati presedintii birourilor electorale

Presedintele Tribunalului Arad - Stefan Ioan Lucaciuc a efectuat tragerea la sorti a presedintilor birourilor electoraleSala festiva a Tribunalului Judetean a gazduit tragerea la sorti pentru desemnarea presedintilor birourilor electorale si loctiitorilor acestora, care isi vor intra in atributii cu ocazia alegerilor locale de la inceputul lunii iunie. 
Presedintele Tribunalului Arad, Stefan Ioan Lucaciuc, a efectuat tragerea la sorti a presedintilor birourilor electorale si loctiitorilor acestora in prezenta presei si a reprezentantilor PD-L si cei ai PNL. Alegerile vor avea loc in 78 de circumscriptii electorale, la nivelul municipiului Arad, al oraselor si comunelor, carora li se va adauga si circumscriptia judeteana. Presedintele acesteia va fi Cristian Debreny, avandu-l ca loctiitor pe Szep Sandor, la nivel municipal fiind desemnati Aurel Filimon ca presedinte si Cosmin Branc - loctiitor.
Daca in Arad si in orasele din judet presedintii birourilor electorale sunt in totalitate magistrati, la solicitarea prefecturii, acest lucru se va intampla si in cateva comune aradene, cum ar fi Varfurile, Vinga, Conop, Barzava sau Tarnova. Aici lupta electorala se anunta mai acerba, si in acest fel se doreste eliminarea oricarei suspiciuni privitoare la o eventuala fraudare a alegerilor. 

Florin Coita - Televiziunea Arad

  • Petre Roman a spus la Arad ca "pensionarii si-au dat voturile partidelor, ca sa-si bata joc acestea de ei"

Presedintele Uniunii Pensionarilor si Solidaritatii Sociale - Petre Roman a participat la conferinta judeteanaIn acest sfarsit de saptamana la Casa Sindicatelor, a avut loc Conferinta Judeteana a Uniunii Pensionarilor si Solidaritatii Sociale la care a participat si presedintele pe tara a organizatiei, Petre Roman. La conferinta au fost prezenti 112 membri din judet. In cadrul sedintei, Ilie Cerna presedintele filialei judetene a Ligii Pensionarilor Arad si Vasile Veghes, presedintele Filialei municipale a Ligii, au prezentat informatii despre programa de masuri a Uniuni privind alegerile. Cerna spune ca pana in momentul de fata „ in 50 % din localitatile judetului am pus bazele unor filiale locale ale Uniunii, si vrem ca pana la debutul campaniei electorale sa depasim acest procent pentru a putea depune listele de candidatura.” Uniunea, incearca sa castige adepti , facandu-si cunoscuta existenta, in judet, prin mai multe mijloace pentru ca tot mai multi pensionari sa se alature organizatiei. In aces sens a scos pubicatii si au trimis fluturasi informativi pe care pensionarii 
i-au primit odata cu pensia pe luna martie. 
Presedintele Uniunii, Petre Roman spune ca „pana acum pensionarii au fost participanti din afara a luptei electorale. Alegerile sunt bazate pe voturi, care in Romania peste 50 % dintre ele apartin pensionarilor, deci forta electorala a acestora este extrem de mare. Daca pensionarii ar fi capabili sa se uneasca pentru propriile lor interese cu forta de vot pe care o au ar putea schimba tot in tara asta in conformitate cu legile si constitutia, ar putea schimba chiar si constitutia. Romania a trecut prin patru cicluri electorale 1992, 1996, 2000 si 2004. Din 1992 pana astazi as putea spune ca puterea de cumparare a pensionarilor a scazut la jumatate, dovada ca acestia si-au dat voturile partidelor ca sa-si bata joc acestea de ei. Inseamna ca si-au dat votul degeaba, iar restul sunt vorbe fara sens.” Petre Roman este foarte multumit de felul cum privesc pensionarii Uniunea. Acesta spune ca „Uniunea are un mare potential de succes, am facut o actiune in randul pensionarilor in care am prezentat scopul si obiectivele organizatiei si un procent de 84% dintre cei care au luat la cunostinta aceste informatii sunt pentru Uniune, singura problema este cati dintre pensionari stiu de existenta ei? In Romania pluteste un aer de schimbare, oamenii simt nevoia unei schimbari in care politicienii sa fie mai aproape de oameni si mai putin de interesele personale, in general pensionarii au o parere foarte proasta despre politicieni. Eu cred ca am inceput bine aceasta actiune de organizare. „
Uniunea a declarat ca sustine candidatura lui Dorel Popa la primarie, si a lui Sorin Prisca pentru Consiliul Judetean. Contactat de catre noi, dl. Prisca ne-a declarat insa ca „propunerea Uniunii ma onoreaza doar ca eu nu mai fac parte din acest partid politic si nu doresc sa candidez la functia de presedinte al Consiliului Judetean.”

Ana Maria Cantea - Observator

  • Invins de soarta, dar invingator - Singur cu... Singer-ul sau

Croitorul Iovan Mercea este unul dintre acei oameni pe care viata a uitat sa-i mai rasfetePe foarte multi dintre noi parca cel mai mic neajuns ne face sa ne simtim de-a dreptul traumatizati.
Daca un lucru se petrece altfel decat este dorinta noastra, atunci repede cautam tot felul de motive imaginare pentru a ne putea considera nedreptatiti.
Ne place sa parem victime chiar si atunci cand nu avem nici un motiv real pentru asta.
Doar cand ii vedem pe altii cu adevarat napastuiti de soarta, ne aducem aminte de norocul pe care il avem noi, si anume acela de a nu avea soarta celui de care ne este mila.
Abia atunci ne dam seama ca de fapt problemele noastre sunt niste simple mofturi, in comparatie cu adevaratele tragedii pe care le indura unii dintre semenii nostri.
Ne aducem si noi aminte intr-un tarziu sa-i multumim lui Dumnezeu pentru darurile pe care ni le-a oferit, cel mai de pret fiind sanatatea.
Inselat de propriul frate
Iovan Mercea este unul dintre acei oameni pe care viata a uitat sa-l mai rasfete.
Nu a vrut sa fie blanda cu el si l-a tarat prin cele mai grele suferinte. Cu toate astea, el ii raspunde cu bunatate, lupta si ambitie. Nu vrea sa-i cedeze... inca.
Locuieste intr-o garsoniera confort III, in zona UTA.
A fost inselat de propriul sau frate, pe numele caruia este trecut si apartamentul.
Acesta s-a oferit sa se ocupe de acte si "din greseala" a trecut si garsoniera pe numele sau.
Insa acesta nu este suparat pe fratele sau si spera sa nu il dea afara atata timp cat traieste. Fratele il viziteaza o data pe an si atunci ii aduce o bucata de slanina.
"Locuieste la tara si nu are timp, ca altfel ar veni", incearca sa-i gaseasca o scuza Iovan fratelui sau.
Lovitura dupa lovitura
O alta lovitura pe care a primit-o de la viata a fost tot din cauza bunatatii sale excesive, dusa chiar pana la limitele naivitatii.
A imprumutat niste bani, pe care i-a strans cu greu, patronului unui bar.
In schimbul lor a primit o bataie sora cu moartea, iar banii nu i-a mai vazut niciodata. A fost ultima data cand a avut bani.
Intamplarea care avea sa ii schimbe viata definitiv a fost insa atunci cand o persoana care a locuit cu el in casa l-a batut cu bestialitate, rupandu-i piciorul.
A fost batut pentru ca nu mai dorea sa il primeasca in casa pe barbatul pe care l-a ajutat pana atunci, deoarece acesta profita de bunatatea sa si nu il ajuta la nimic.
In urma accidentului nu a mai putut lucra nicaieri si acum traieste dintr-o pensie de handicapat.
Primeste patru milioane de lei vechi pe luna. Cu jumatate din ei plateste cheltuielile. Se descurca asa cum poate.
Izolat in apartamentul care nu ii mai apartine
"Am o masina de cusut si mai lucrez pentru vecini. Fac papuci de casa, iar ei in schimb imi mai cumpara cate ceva de mancare. Eu nu prea pot sa ma deplasez din cauza piciorului, care mi-e rupt. Daca vreau ceva de la magazin atunci platesc pe cineva sa mearga", spune omul.
Vecinii spun ca foarte rar mai iese din casa, si atunci o face cu ajutorul unei carje.
"Mai lucreaza pentru vanzatoarele de la alimentara. Chiar daca ele nu prea au nevoie, din mila, accepta. Ii dau in schimb cateva felii de salam sau cate o paine ramasa de cateva zile pe raft. Neavand ce face, se multumeste saracul om si cu atata", spun vecinii sai.
Iovan Mercea isi duce zilele singur in locuinta sa saracacioasa.
Nu uita sa ii ajute insa pe cei care, considera el, au mai mare nevoie de ajutor decat el.
Nu de putine ori mai primeste in locul sau stramt pe alti oameni care nu au unde sa stea.
"Se gaseste loc daca e nevoie", spune omul cu suflet mare.
Tristetea nu se vede pe fata sa, incearca tot timpul sa para jovial si sa surada.
Se lauda cu o colectie intreaga de carti si reviste a-i "martorilor lui Iehova".
"Deja sunt prea multe, dar e pacat sa le arunc", crede sarmanul om, care asa neputiincios cum e a rezistat in credinta sa dreapta ortodoxa.
A rezistat drept si in fata vietii, reusind sa ne dea o pilda de omenie celor care mai uitam din cand in cand cum e sa fii om.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Romanca talharita in Ungaria de jucatorii de alba-neagra

Bandele de jucatori de alba-neagra au trecut si la talhariiLoredana Tipter se intorcea acasa din Italia, a fost batuta si jefuita duminica dimineata intr-o parcare din zona localitatii Lajosmizse, din Ungaria. 
Romanca a fost atacata de membrii unei bande de jucatori de alba-neagra. Cand a ajuns la Arad, victima a vrut sa depuna plangere, dar politistii i-au spus ca nu au ce face si au indrumat- o sa faca reclamatia in Ungaria. Si asta pentru ca politistii romani nu au competenta sa cerceteze incidentele care s-au petrecut in alte tari. Sotul femeii spune ca se va interesa unde poate depune plangere pentru prinderea hotilor. 
„M-am dus la baie, si cand am iesit, m-au inconjurat, si unul mi-a pus cutitul la gat. Aveam 1.100 de euro... La autocar, cand am ajuns, jucau alba-neagra si m-au luat la bataie din nou, m-au lovit cu pumnul in fata“, povesteste Loredana Tipter. Ceilalti pasageri nu au avut nicio reactie, doar cateva femei au strigat la agresori, care vorbeau romaneste. 
De altfel, nu este prima data cand se intampla asa ceva. Jucatorii de alba-neagra obisnuiesc sa astepte in parcarile benzinariilor autocarele cu romani care se intorc din vestul Europei. Calatorii acuza autoritatile ca nu fac nimic pentru eradicarea fenomenului sau pentru prinderea talharilor. Tot ieri, o alta femeie a fost jefuita de 2.500 de euro in Austria. 

Alex Negru - Evenimentul zilei (Editia de Vest)

  • Mascati batuti de locuitorii din Vanatori

Membrii comunitatii de rromi din Vanatori au batut doi mascati si pe seful de postScene desprinse parca dintr-un film de actiune, petrecute in Vanatori, o localitate aradeana.
Zeci de localnici inarmati cu topoare, coase si rangi au atacat mai multi politisti ai fortelor speciale.
In urma luptelor, doi agenti din cadrul Departamentului de Protectie si Interventie Rapida si seful de post al localitatii au avut nevoie de ingrijiri medicale. 
Totul s-a petrecut din cauza unei palme de pamant, in localitatea Vanatori. Un localnic a incalcat proprietatea unui vecin iar acesta, suparat la culme, a chemat politistii. Seful de post a fost chemat sa intervina dupa ce vecinii s-au luat la harta pentru buclucasul petic de pamant. 
Nervosi insa, cei doi l-au luat la bataie pe politist, care neputand face fata avalansei de lovituri, a solicitat sprijinul mascatilor. Interventia acestora i-a intaratat si mai tare pe localnici. Membrii comunitatii de rromi s-au inarmat cu tot ce au gasit prin curte, principalele arme fiind pietrele. Insa nu s-au multumit doar sa arunce cu pietre ci au amenintat pe oricine din calea lor cu topoare si coase. In urma confruntarii, doi mascati s-au ales cu nasul si capul sparte, iar seful de post cu o fractura la mana. 
Politistii au fost nevoiti sa se retraga pentru ca se insera insa la fata locului au ramas iscoadele, care dimineata le-au transmis fortelor de ordine locul exact unde se ascundeau suspectii. Din nou politistii au intervenit insa de aceasta data ca sa-i ridice pe agresori din ascunzatori. Trei localnici au fost retinuti si sunt cercetati acum pentru ultraj si distrugere. Se pare ca unul dintre agresori a mai fi fost condamnat, inainte de ‘89, pentru tentativa de omor.

Corina Neagu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]