Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 2 mai 2008
Stirile TVA aici
  • A inceput Festivalul Berii

A inceput Festivalul Berii in parcarea Strandului NeptunPrima seara a Festivalului Berii a avut loc ieri.
Pentru publicul aradean, prima seara a festivalului a fost dedicata muzicii de petrecere, atmosfera fiind sustinuta de Nicolae Guta, Afghan si diferiti solisti de muzica populara.
"Aceasta zi este dedicata exclusiv muzicii de petrecere. Recomand aradenilor sa intre de pe podul Decebal pentru a nu exista discutii ca au platit si intrarea pe strand si la festival daca intra pe pontoane", a declarat Calin Costea, organizator al evenimentului.
Va reamintim ca aceasta este editia ce trebuia sa aibe loc anul trecut, dar a fost amanata datorita unor neintelegeri intre Primaria Arad si organizatori, are loc in parcarea Strandului Neptun, iar pentru public s-au pregatit 2.000 de locuri la mese.
Pretul unui bilet este de 7,5 lei, iar debutul acestuia este la ora 18.
Calin Costea a tinut sa precizeze din nou ca, "acest eveniment este apolitic, nu va urca niciunul dintre politicieni sa vorbeasca pe scena, nici macar Tibi Dekany despre care s-au scris atatea. Nu inteleg de ce au existat atatea discutii din moment ce am zis ca nu e politic, ci e organizat pe bani, cu si pentru aradeni."
Participantii vor avea parte de bere si mici la discretie avand in vedere ca oamenii incep deja sa isi amenajeze tarabele.

Corina Timpa - Glasul aradului

  • Strand in constructie deschis oficial

De 1 Mai la Strand s-a facut mai mult plajeAradenii se pot lauda de ieri ca au cel mai mare strand din Europa de Est situat pe malul unei ape curgatoare.
Strandul Neptun este situat pe malul Muresului, in apropiere de centrul orasului si are o suprafata de aproximativ 28 hectare. 
Cei care s-au inghesuit sa vada noul strand au gasit o plaja refacuta cu gazon, 200 de sezlonguri oferite gratuit de municipalitate, dar si buldozere si muncitori care lucrau de zor la amenajarea bazinelor.
"E bine ca avem sezlonguri si nu trebuie sa platim nimic. Sper sa si tina, sa nu le distruga unii", spune Elena, o aradeanca venita sa se bronzeze de 1 Mai. 
Pe de alta parte, au fost si voci care si-au manifestat regretul ca au venit la strand, dar nu se pot balaci. 
"Stiau ca pe 1 Mai se deschide strandul. Trebuiau sa inceapa lucrarile mai din timp, nu acuma. Cine a mai vazut sa faci bazinele chiar la deschidere", spune Razvan, un pusti de 17 ani.
Bazinele de inot, gata in iunie
Astfel, aradenii care vor sa inoate mai au de asteptat pana in iunie. 
Muncitorii lucreaza de zor la amenajarea celor trei bazine de inot, care momentan sunt de fapt niste mormane de beton. 
"Lucrarile complete vor fi gata in iunie. Va fi reabilitata zona bazinelor de inot, dintre care unul va avea valuri artificiale, vor fi montate tobogane si va fi amenajata si o plaja cu nisip", explica Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Sute de angajati in somaj tehnic

CET-ul va intra in somaj tehnicCET inchide patru luni centrala pe lignit si trimite peste 200 de angajati, pe luna, in concediu fortat.
Conducerea centralei electrice de termoficare Arad a decis sa inchida de astazi seara centrala pe lignit si sa mute intreaga activitate la centrala pe hidrocarburi, timp de patru luni.
Populatia nu va fi afectata de aceasta schimbare, caci, potrivit directorului general Lucian Barniciu, furnizarea apei calde se va face, in continuare, in regim non- stop.
Nu acelasi lucru se poate spune de angajatii de la CET pe lignit care vor fi trimisi in somaj tehnic, sau mai exact, potrivit formularii din contractul colectiv de munca "in statut de asteptare".
Decizia de a trimite angajatii in somaj tehnic va intra in vigoare din 1 mai si va tine pana in septembrie, adica patru luni.
Nu toti angajatii centralei pe lignit vor fi afectati de aceasta masura.
In plus, unii vor intra in somaj in luna mai, altii in iunie, altii in august.
"Acum semnez decizia statutului de asteptare. Insa nu noi hotaram cine intra in somaj tehnic si cine nu. Sefii de sectie isi vor face un program si vor decide cine ramane la lucru si pe ce perioada. Oricum, la centrala pe lignit trebuie sa ramana obligatoriu personalul de paza, cel de supraveghere a instalatiilor, o parte din angajatii care se ocupa de reparatii", ne- a declarat managerul CET.
Nici aprovizonarea nu va mai lucra aici cu tot personalul.
230 de luna, patru luni
Cati oameni vor intra in somaj tehnic timp de patru luni depinde insa de la luna la luna.
Cel mai probabil, in mai vor intra in somaj 50 de persoane, urmand ca in celelalte luni sa fie afectate de decizia CET nu mai putin de 300.
O medie facuta de conducerea CET, indica faptul ca, pe luna, ar urma sa intre in statutul de asteptare 230 de persoane.
"Daca va fi necesara pornirea instalatiilor se vor intoarce toti la lucru. Daca nu, personalul va sta acasa, va primi 75% din salariul de baza, dar va ramane la dispozitia noastra in caz de probleme", sustine Lucian Barniciu.
Somajul tehnic se va suprapune peste perioada concediilor de odihna, gandite de conducerea CET sa fie luate in aceasta perioada mai dificila, cand activitatea centralei se suspenda.
"In mai- septembrie avem si perioada concediilor de odihna, iar in functie de acestea, fiecare sef de sectie isi va intocmi graficele pentru somajul tehnic", a mai precizat Barniciu.
Si hidrocarburile
Nici angajatii centralei pe hidrocarburi nu au scapat de somaj tehnic, acestia urmand a fi afectati de decizia conducerii CET in lunile septembrie si octombrie, cand aceasta va fi inchisa pentru revizii si reparatii.
Per total, CET are un numar de 912 angajati.

Jurnal aradean

  • Astra Vagoane Calatori Arad va participa la licitatia pentru 50 de Sageti Albastre

Astra Vagoane Calatori Arad potential castigator al licitatiei pentru reparat automotoare Sageata AlbastraOperatorul de transport feroviar CFR Calatori va organiza in luna iunie o licitatie vizand repararea a 50 de automotoare Desiro Sageata Albastra, valoarea estimata a contractului fiind de pana la 7,24 milioane de euro, fara TVA.
"Se va incheia un acord cadru pe o durata de doi ani cu un singur operator economic, care are o valoare maxima cantitativa de 50 de bucati. In interiorul acestui acord sunt mai multe contracte subsecvente care vor avea o frecventa de sase luni. Primul contract are o valoare estimativa de 1,44 milioane de euro, prin care vor fi reparate zece automotoare", au declarat astazi surse din companie.
Una dintre firmele cu foarte mare potential in castigarea licitatiei este Astra Vagoane Calatori din Arad, care de altfel si produce garnituri moderne de trenuri de calatori.

Observator

  • Lansare PSD cu mici si tocanita la ceaun

Lansare a candidatilor PSD cu tocanitaLansarea candidatilor PSD Arad s-a facut, miercuri seara, in miros de mici si tocanita la ceaun, la strandul "Neptun" din Arad.
Asta dupa ce organizatorii evenimentului, la care au participat din partea conducerii centrale Victor Ponta si Titus Corlatean, i-au asteptat pe cei care au venit sa vada echipa PSD Arad cu mese intinse si mai multe puncte unde se serveau mici si tocanita. Totul pe gratis.
Sute de oameni au stat la cozi pentru a primi doi-trei mici, mustar ori tocanita.
"E de la domnu’ Caprar (candidatul PSD la primaria municipiului Arad –n.r.)", spune o femeie care statea la coada pentru o portie de tocanita.
Cei care serveau mancarea purtau tricouri si sepci rosi, cu sigla PSD si cu numele lui Dorel Caprar si spuneau ca nu trebuie platit nimic.
In schimb, berea se platea.
"Sunt 6.000 de mici si 1.000 de portii de tocanita la ceaun. Nu e nimic ilegal, campania electorala incepe pe 2 mai", spune Dorel Caprar, candidatul PSD la primaria Arad.
"Oamenii pot sa manance micii oricui, sa bea berea oricui, sa voteze pe cine vor ei. Am o mare problema cu cei care vin si mananca toti micii tuturor partidelor si nu voteaza, cu aceea am o problema, intr-adevar. In rest, intre lansari electorale si vanghelioane e o mare diferenta, asa ca aici am venit cu placere", considera vicepresedintele PSD, Victor Ponta.
Lansarea candidatilor PSD Arad a continuat cu un concert sustinut de solistul de muzica populara Tinu Veresezan.
Artistul a lansat un DVD, pe care apare si imaginea candidatului PSD pentru functia de primar al municipiului Arad, Dorel Caprar, una dintre melodii fiind intitulata "Traiasca primaru' nost".
"La 1 iunie o sa-i rupeti PD-ului falca. Sper ca dupa patru ani, aradenii au inteles ca un nou Basescu la Arad inseamna noi dosare penale. La 1 iunie sper sa faceti Aradul loc liber de portocalii, de oamenii cu falca groasa si buzunare mari", a spus Victor Ponta de pe scena, referindu-se la actualul primar Gheorghe Falca, candidatul PD-L, care e finul presedintelui Traian Basescu.
Presedintele executiv al PSD, Titus Corlatean, a avut un discurs scurt, in care i-a indemnat pe aradeni sa voteze la 1 iunie candidatii social-democrati.
PSD Arad a profitat de ultimele ore de dinaintea inceperii campaniei electorale, dupa ce BEC a decis ca partidele vor putea imparti, in timpul campaniei electorale, doar materiale de propaganda precum afisele, pliantele, brichetele, canile, galetile, sepcile, tricourile, dar este interzisa distribuirea de alimente sau bauturi, adica lucruri care "au valoare economica semnificativa".
"La 1 iunie o sa-i rupeti PD-ului falca. Sper ca dupa patru ani, aradenii au inteles ca un nou Basescu la Arad inseamna noi dosare penale. La 1 iunie sper sa faceti Aradul loc liber de portocalii, de oamenii cu falca groasa si buzunare mari", Victor Ponta

Alex Negru - Evenimentul Zilei

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]