Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 2 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Avariile blocheaza furnizarea caldurii

In multe blocuri caloriferele au ramas reciIn multe blocuri caloriferele au ramas reci 
Inca din prima zi in care CET Arad a inceput furnizarea agentului termic, au aparut probleme interne. Este vorba despre apartamentele in care locatarii au facut modificari, au facut spargeri sau au demontat calorifere si nu le-au mai pus la loc. 
„Inca nu putem spune ca s-a dat drumul la caldura in tot Aradul, deoarece s-au descoperit avarii interioare. In situatia respectiva, pana nu se repara, caldura este oprita in tot blocul. Am primit nenumarate telefoane de la cetateni care ne intreaba de ce caloriferele sunt reci. Cei care au astfel de probleme trebuie sa intrebe administratorul despre durata reparatiilor. Pana administratorii nu dau unda verde ca reparatiile au fost remediate nu putem furniza agent termic in zona respectiva”, afirma Liviu Varsandan, inginer sef CET Arad. 
Caldura mult prea scumpa
Dupa cum relatam si in numarul de ieri al cotidianului nostru, multi dintre concitadinii nostri sunt nemultumiti de furnizarea agentului termic la data de 1 octombrie din cauza pretului gigacaloriei. „In baza Hotararii Consiliului Local Arad, s-a inceput furnizarea caldurii. In Asociatiile de Proprietari aceasta masura este privita diferit, acestea nefiind consultate in aceasta decizie. Blocurile cu repartitoare, pot sa-si regleze consumul in functie de temperatura dorita, dar cele care nu le au montate, vor primi caldura non stop, acest lucru reflectandu-se in valoarea facturii lunare”, afirma Vasile Arion, vicepresedinte ULAL Arad. Pretul gigacaloriei a suferit in ultima perioada multiple majorari. La 31 martie a fost de 143 lei. In intervalul 1 aprilie – 10 iulie a fost de 160,16 lei, iar de la 1 octombrie - 185,88 lei. Tot reprezentantii ULAL afirma ca in prezent pierderile din sistem sunt de aproximativ 90%. Si anume 30 % la producere, 20 % la transport, 40% la consumator. „Recentele scumpiri la gigacalorie va face ca incalzirea sa fie prohibitiva, iar apa calda sa devina un lux”, mai afirma vicepresedintele. 

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Milioane pierdute la tribunal

Angajatii CJA au pierdut procesul pentru acordarea retroactiva a sporului de dispozitivDesi mai toti functionarii din tara au primit sporurile retroactiv, angajatii CJA au fost refuzati de justitie!
Soc printre angajatii Consiliului Judetean Arad, care au aflat de la avocatul care le reprezinta interesele in justitie ca au pierdut procesul pe care mai toti colegii lor din tara l-au castigat. Sindicatul angajatilor CJA a dat in judecata institutia pentru ca nu a acordat celor de aici, din 2005 pana in prezent, sporul de dispozitiv. Recuperarea sumelor de bani (care in unele cazuri putea bate suta de milioane de lei vechi) parea o chestiune de timp: trebuia doar ca procesul sa se desfasoare, iar angajatii sa astepte verdictul favorabil al judecatorilor. Angajatii institutiei nici nu se gandeau ca exista posibilitatea ca justitia sa le refuze acest drept, in conditiile in care Primaria, Prefectura, Politia, consiliile locale din tara, adica mai toti functionarii publici din Arad isi recuperasera deja sporurile in justitie. Numai ca in cazul CJA nu a fost sa fie asa. Tribunalul a decis sa respinga cererea formulata de angajatii CJA prin intermediul avocatului, considerand ca sporul de dispozitiv nu poate fi aplicat decat structurilor angrenate in activitati specifice din cadrul MIRA de gen ISU, Prefectura etc.
In fata acestei situatii, angajatii au decis sa inainteze recurs la Curtea de Apel Timisoara, dat fiind faptul ca refuzul justitiei de a le recunoaste retroactiv sporurile va duce la nerecunoasterea lor si pe viitor, iar pierderile banesti vor fi de ordinul zecilor de milioane. Ieri, angajatii si sindicatul din CJA s-au intalnit pentru a analiza problema cu care se confrunta.
Cauta vinovatii
Scandalul a fost la un pas de a se declansa, in conditiile in care parte din angajati au fost de parere ca pierderea procesului s-a datorat avocatului, care nu le-a sustinut bine cauza (argumentatia s-a intins doar pe o foaie A4, in conditiile in care alti avocati au venit cu teancuri de foi si cu exemple similare din alte judete).
Cealalta parte a dorit sa mearga pe mana avocatului initial, considerand ca avocatul din Timisoara, pe care il recomandau ceilalti si care a castigat deja 90 de procese pe acest subiect, costa prea mult (100 de milioane lei vechi). Lucrurile nu sunt lamurite in privinta avocatului.
Singuri?!
Un lucru e sigur: angajatii CJA sunt dintre putinii care au fost refuzati de justitie in aceasta chestiune. Intr-o situatie similara sunt angajatii de la Protetia sociala si cei ai unor primarii precum Semlacul.

A.B. - Jurnal aradean

  • Sambata scapam de frigiderele, masinile de spalat sau calculatoarele vechi!

Autoritatile din Arad pregatesc o noua actiune de colectare a electrocasnicelor defecte sau vechiAutoritatile din Arad se pregatesc pentru organizarea celei de-a treia editii a campaniei nationale „Marea Debarasare”. Este vorba despre colectarea aparatelor de uz casnic de mari si mici dimensiuni, echipamente informatice si de telecomunicatii, echipamente de larg consum, unelete electrice si electronice, echipamente de iluminat. Primele editii au avut loc in noiembrie anul trecut si in aprilie anul acesta, iar acum se va desfasura a treia editie sambata, 4 octombrie. Sunt vizate toate cele 10 orase din judetul nostru, municipiul si 5 comune: Vladimirescu, Siria, Macea, Vinga si Secusigiu.Inca o data, romanii vor putea sa scape de televizoarele, frigiderele, masinile de spalat, sau calculatoarele vechi. Aceasta zi va da startul unei campanii care se va intinde pe un an intreg, in prima sambata a fiecarei luni.
Pentru ca „repetitia este mama invataturii”, romanii se vor obisnui pana la urma cu aceasta metoda, asa cum se intampla in tarile civilizate.

D.M. - Observator

  • Fara linii de tren!

In zona UTA se vor efectua lucrari de aducere a caii ferate uzinale la nivelul carosabiluluiTimp de doua saptamani circulatia la UTA va fi strangulata de lucrarile de aducere la cota a liniilor de tren ale societatii Astra Vagoane SA.
Se anunta haos la UTA. Primaria Arad a decis sa informeze aradenii despre faptul ca incepand de vineri, 3 octombrie, „se vor executa lucrari la linia ferata uzinala care traverseaza Calea Aurel Vlaicu in zona UTA (intre Calea 6 Vanatori si stadion)”.
Lucrarile, care aduce dupa sine, fara doar si poate, cozi interminabile in circulatia din aceasta zona si se vor lasa cu nervi intinsi la maximum, sunt programate sa dureze doua saptamani. Ele presupun inlocuirea liniilor cu unele care sa fie aliniate drumului.
Potrivit Primariei Arad, investitia va fi realizata de proprietarul liniilor, SC ASTRA VAGOANE SA, si vizeaza aducerea caii ferate „la cota prevazuta pentru liniile de tramvai care se reabiliteaza in cadrului proiectului BERD”. Conducatorii auto sunt informati ca „pe perioada lucrarii, traficul va fi restrictionat pe jumatate din latimea carosabilului, pe ambele sensuri de circulatie”.

A.B. - Jurnal aradean

  • Aradul va avea trei magazine Penny Market!

Un al treilea magazin Penny Market va fi deschis in orasul AradGrupul REWE a solicitat Primariei Arad autorizatii pentru construirea unui al treilea magazin Penny Market in oras, doua fiind deschise in urma cu aproape un an. Investitia in noul magazin va fi de circa 1,5 milioane de euro.
Noul magazin se va realiza in cartierul Alfa conform planului urbanistic de detaliu privind construirea magazinului, pe un teren in suprafata de circa 4500 de metri patrati situat langa Faleza Sud.
Al treilea magazin va fi situat pe strada Condurasilor si va dispune de o parcare de 70 de locuri. Suprafata de vanzare va fi de 761 de metri patrati, fiind oferite circa 1400 de articole. Terenul pe care va fi ridicat magazinul a fost cumparat de la o biserica si de la o persoana fizica, fiind demolate o casa si un depozit. Amplasamentul este considerat cu vad comercial ridicat, strada fiind intens circulata, dupa ce a fost modernizata complet de Primaria Arad si deschisa traficului in luna mai.

C.P. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]