Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 3 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Cursa electorala cu doua viteze

PD-L au fost castigatori la alegerile din AradLa final si bilant de cursa electorala, cel putin pentru municipiul Arad, putem trage deja concluzii legate de modul in care s-a votat.
Prima si cea mai importanta ar fi ca rezultatul votului pentru postul de primar, prin proportiile scorului electoral, a fost in mare parte o surpriza pentru toti analistii politici care au monitorizat campania electorala.
Sondajele de opinie, cele de uz intern, realizate de cateva partide, dadeau toate un invingator in cursa in persoana lui Gheorghe Falca.
Dar nimeni nu s-a hazardat sa declare direct si pe fata ca acesta ar putea castiga clar si zdrobitor din primul tur.
Cel mult, Falca era creditat cu 45-48 la suta din sufragii, astfel ca majoritatea comentariilor se brodau pe tema numelui celui care l-ar putea insoti in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Arad.
Mai ales ca traditia, pana la 1 iunie 2008, arata clar doua lucruri: primul, ca nici un primar nu reusise sa castige un al doilea mandat si al doilea ca repartitia voturilor conducea intotdeauna spre turul doi.
Dar matematica electorala de duminica a infirmat aceste teorii.
Nu numai ca Gheorghe Falca a castigat din primul tur dar a si obtinut un scor care, practic, descurajeaza orice tip de scuze ale celor invinsi.
Asa cum spunea liderul unui partid aradean al carui candidat s-a clasat dupa Falca, cand el a obtinut peste 40.000 din voturile exprimate iar ceilalti nu au trecut nici macar de 7.000, orice contestare l-ar umple de ridicol pe cel care ar face-o.
Ceea ce denota un singur lucru: ca socotelile echipei lui Falca s-au adeverit in totalitate in timp ce calculele adversarilor sai s-au dovedit falimentare.
Nu o spunem noi, o arata cifrele seci.
Matematica poate vorbi si pentru repartitia posturilor de consilieri locali.
Aparent, cu 15 consilieri din totalul de 23, PD-L se poate considera singurul jucator in CLM.
Ceea ce ar insemna o imensa greseala pentru ca de la aceasta mentalitate pana la monopol si dictat nu mai este decat un pas, mic dar care exclude orice forma de democratie autentica.
Provocarea pentru liderii democrat-liberali este de a avea puterea sa imparta succesul cu alta formatiune politica reprezentata in CLM, careia sa-i cedeze un post de viceprimar.
Ar fi un prim semn ca aceste alegeri au fost un castig pentru democratizarea clasei politice aradene, in toate componentele ei.

Sorin Trocan - Glasul aradului

  • Ovidiu Marian si Levente Bognar - viceprimarii Aradului, Florin Remetan - vicepresedinte de Consiliu Judetean?

Alegerile din Arad vor aduce schimbari in componenta conducerilorPotrivit informatiilor noastre, Partidul Democrat-Liberal l-ar putea nominaliza pe consilierul local Ovidiu Marian pentru functia de viceprimar.
Informatia nu a fost confirmata oficial de conducerea partidului, precizandu-se ca "nu este acum momentul pentru presupuneri, decizia va fi luata de Biroul Permanent".
Totusi, Ovidiu Marian porneste cu cele mai mari sanse pentru pozitia respectiva, avand in vedere aprecierea de care se bucura in partid si experienta administrativa.
Celalalt viceprimar ar putea ramane Levente Bognar.
In acelasi timp este posibila o alianta PD-PNL la Consiliul Judetean, pentru asigurarea majoritatii in consiliu.
Asta ar putea aduce liberalilor o functie de vicepresedinte.
Lucrurile ar putea fi incurcate totusi si de o eventuala alianta la Consiliul Judetean cu... PSD.
O alianta de care s-a discutat de mai multe ori, si care l-ar propulsa pe Florin Remetan in functia de vicepresedinte.
Potrivit informatiilor noastre din interior - acesta este cel mai plauzibil scenariu!

Observator

  • Ziua carierei

Cariera militara atrage multi tineri"Si voi puteti fi ca ei" - este sloganul Centrului militar judetea, care prin biroul de informare si recrutare a organizat ZIUA CARIEREI MILITARE!
Cei care au fost invitati sa vada ce inseamna profesia militara au fost elevii claselor terminale de la liceele aradene, care au urmarit filme, oferta institutiilor militare de invatamant din tara si prezentarile specialistilor.
Tinerii pot urma liceul  militar in cadrul celor 3 colegii militare din Alba Iulia, Breaza si Campulung moldovesnesc, invatamantul postliceal de la Pitesti, Buzau si Constanta sau chiar pot deveni ofiteri daca opteaza pentru academia militara a fortelor terestre de la Sibiu, a fortelor aeriene de la Brasov, a celor navale de la Constanta sau pentru institutul medico-militar de la Bucuresti.
Cei care le-au vorbit elevilor despre ce insemana sa fii soldat au fost aradeni care au luptat in Kosovo si Afganistan.
Ziua portilor deschise a gazduita de sala oglinzilor a Centrului militar judetean.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • La mijlocul lunii iunie - Bazinele de la Strandul Neptun vor fi functionale

La mijlocul lunii Strandul va fi total functionalMuncitori, utilaje, terase frumos amenajate, sezlonguri pline de oameni si mult soare.
Asa se poate descrie  in  cateva cuvinte ziua de ieri de pe Strandul Neptun din municipiul Arad.
Muncitorii lucreaza de zor deoarece se doreste ca in data de 15 iunie, odata cu incheierea anului scolar bazinele sa poata fi folosite.
"Vrem ca pana la mijlocul lunii iunie  lucrarile la bazine sa se finalizeze. Iar oamenii sa aiba acces la ele", declara Razvan Popa, director tehnic la Primaria Arad. 
Chiar daca lucrarile sunt in toi, oamenii, profitand de temperaturile ridicate, ies la soare.
Pretul de intrare nu se modifica
Desi exista foarte multe zvonuri ca odata cu modernizarea strandului, aradenii vor scoate mai multi bani din buzunar, tarifele de intrare in incinta Strandului Neptun au ramas aceleasi ca si anul trecut.
"In ceea ce priveste pretul de intrare pe strand nu s-a modificat nimic, conditiile sunt altele, dar plata este aceeasi. Cu biletul de la intrare care costa 2,5 lei, cetatenii au acces in toata incinta strandului", mai declara Razvan Popa.
Pana in momentul de fata au fost executate o serie de lucrari care au vizat infrastructura zonei, precum si reabilitari ale podurilor de pontoane.
Conform declaratiilor primite de la reprezentantii Primariei Arad, zilele acestea are loc echiparea cu tobogane si alte instalatii de agrement specifice, construirea unei statii de recirculare, tratare si incalzire a apei, modernizarea instalatiilor de dus, reamenajarea plajelor cu gazon, amenajarea unei plaje de nisip, precum si  modernizarea punctelor de acces.
Plaja luata cu asalt
Ieri, la primele ore ale diminetii, cand am vizitat si noi strandul Neptun, aleile de la intrare pareau pustii.
Terasele abia de la ora 10.00 incep sa prinda viata.
Ici - colo cate un cetatean ratacit.
Insa, cu cat am inaintat pe aleeile frumos amenajate am observat ca desi soarele a rasarit doar  de cateva ore, oamenii erau la plaja. 
Angajatii strandului erau si ei la posturi.
"In fiecare dimineata fac curat, spal totul in zona. Cand vin oamenii la plaja totul trebuie sa fie curat. Sunt persoane care intra pe strand odata cu noi, adica la ora 7.00. Partea proasta este ca nimeni nu pastreaza. Am pus suporturi la oglinda dar in cateva zile au fost distruse. Nu mai vorbesc de mizeria care o lasa in urma. Pacat ca nu se pastreaza, mai ales acum cand tot strandul este renovat", ne relateaza Maria Muntean in timp ce curata grupul sanitar.
Cand am ajuns in dreptul bazinelor era forfota mare. Toata zona era impanzita de muncitori. 
Femeile plantau flori pe marginea strandului, iar barbatii faceau ultimele finisari la bazine. La cativa metri oamenii stateau la plaja.
Cu cat orele treceau cu atat strandul incepea sa devina neincapator. "Imi place sa ajung devreme pe strand, mai ales acuma, cand sunt si sezlonguri. Soarele de dimineata este mai sanatos", declara Eliza Faur.
Bazin cu valuri
Amintim ca investitia in Strandul Neptun cuprinde un bazin cu valuri (gandit in baza unui sistem modern, mecanic, cu bila, care implica un consum redus de energie si permite reglarea frecventei valurilor), un bazin pentru adulti,  unul pentru tineri si unul destinat  copiilor, cu tobogane, sarpe si alte elemente destinate distractiei.
De asemenea, in vecinatatea  bazinelor vor fi plaje securizate.

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • Rezultatele alegerilor in judet

Si in judet PD-L este castigatorJumatate dintre primari au castigat din primul tur, iar PD- L domina judetul.
Recentele alegeri locale se detaseaza cat se poate de clar de precedentele.
Astfel, ca o caracteristica generala, peste jumatate dintre primarii in functie si-au adjudecat victoria electorala inca din primul tur de scrutin, unii dintre ei obtinand chiar procente zdrobitoare, de peste 70%.
Tot ca o caracteristica generala, in judetul Arad PD-L domina copios atat la orase, cat si la comune.
Aceste rezultate se rasfrang, evident, si in ceea ce priveste ponderea acestui partid in viitorul Consiliu judetean.
Conform rezultatelor preliminare, Iotcu Nicolae va castiga presedintia CJA cu peste 50 de procente, iar PD-L va obtine aproximativ 60% dintre posturile de consilier judetean.
Prin urmare, exista in continuare tendinta ca primari de orase sau de comune care au castigat alegerile pe listele altor partide (PSD sau PNL), sa migreze inspre PD-L, chiar si sub masca unei independente declarative.
Una peste alta, putem spune ca in judetul Arad PD-L detine puterea aproape in exclusivitate.
O pozitie deloc confortabila, deoarece isi asuma intreaga responsabilitate a guvernarii judetului.
Nu in ultimul rand, daca la Arad sau la Cluj s- a votat portocaliu, la nivel national democratii cunosc un trend descendent, care ridica semne de intrebare in ceea ce priveste apropiatele alegeri generale.

Doru Sinaci - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]