Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 3 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Taxa de prima inmatriculare

Zeci de aradeni solicita restituirea taxei de prima inmatriculareZeci de aradeni au luat cu asalt Directia Generala a Finantelor pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare. 
De la 1 iulie a intrat in vigoare ordonanta de guvern care modifica sumele pe care trebuie sa le plateasca proprietarii autoturismelor cumparate din strainatate la mana a doua. 
Cu toate ca pentru multi aradeni, ordonanta este o veste extrem de buna, nu acelasi lucru se intampla cu cei care si-au cumparat masini mai noi si care acum trebuie sa plateasca mai mult pentru inmatriculare. 
Pentru restituirea sumelor, cei care au platit deja taxa de prima inmatriculare trebuie sa prezinte la ghiseele Directiei Generale a Finantelor Publice Arad cartea de identitate a vehiculului, o cerere in original iar in cazul autoturismelor cumparate din strainatate trebuie  prezentat un document tradus din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora.  
Dupa depunerea dosarului, banii vor fi virati intr-un cont bancar indicat de proprietarul autoturismului.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Avertisment maghiar pentru soferi

Avertisment maghiar pentru cei care circula pe soselele din UngariaBudapesta -"Atentie la hotii «prietenosi» de pe soselele maghiare!" -este avertismentul autoritatilor din Ungaria pentru soferi
El vine ca urmare a numeroaselor plangeri ale conducatorilor auto, in special din Romania, care au fost jefuiti pe autostrazile din tara vecina.
Modul de operare al hotilor este relativ simplu: acestia aleg adesea o masina pe care o vad ca traverseaza granita si o urmaresc, strigand ca are pana sau alte probleme similare, pentru a-l determina pe sofer sa opreasca. 
Apoi se indreapta catre masina si insotesc victima in spatele vehicului, in timp ce un complice fura obiectele de valoare din fata. 
In unele cazuri extreme, complicele urca la volan si fuge cu masina. 
Adesea, hotii taie ei insisi cauciucurile masinii victimei, pentru a fi mai credibili.
Hotii folosesc insa si alte metode: o persoana distrage atentia soferilor in parcarile din zona autostrazilor, solicitandu-le informatii privind unele destinatii, iar un alt individ sustrage in timpul acesta genti sau obiecte de valoare aflate in masina nesupravegheata. 
Oamenii legii spun ca uneori hotii se deghizeaza si in politisti pentru a opri autoturismele.

D.D.- Jurnal aradean

  • Sezonul estival - Psihoza infrumusetarii cu... bisturiul

Doctorul Micluta este specialist in operatii esteticeAspectul exterior al femeii reprezinta, in toate colturile lumii, cea mai intensa preocupare pentru reprezentantele sexului frumos. 
Iar tehnologia estetica moderna permite imbunatatirea corpului femeii pana la extreme, iar aradencele nu se dau in laturi de la nimic.
"In fiecare vara creste numarul femeilor care doresc sa faca operatii estetice, iar pe primele locuri se situeaza operatiile de marire a sanilor, si a buzelor, cu preturi cuprinse intre 2.200 de euro, operatia de marire a sanilor si 300 de euro cea de marire a buzelor", declara dr. Dan Micluta, chirurg estetician.
Sani mici? Nici o problema

Interventia de marire a sanilor are ca scop introducerea unor proteze sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral cu cresterea consecutiva a volumului mamar si imbunatatirea aspectului estetic al sanilor. 
Cele care se pot bucura de aceasta interventie sunt femeile care sunt nemultumite de marimea sanilor, de aspectul acestora, sau cele care au o dezvoltare incompleta a unuia dintre sani. 
De asemenea, operatia de marire a sanilor se adreseaza si femeilor care sufera de cancer la san dupa amputatiile mamare.
Protezele folosite pot avea diferite forme si marimi adaptate proportiilor sin-torace, sau dupa preferintele pacientei. 
Continutul acestor proteze este reprezentat de ser fiziologic (in cele mai multe cazuri), si de gel siliconic. 
Siliconul este un material sintetic, care nu reactioneaza chimic, electric, imunitar, alergic, si care prezinta avantajul de a oferi o senzatie foarte apropiata de natural.
Timp de multa vreme, gurile rele au afirmat ca siliconul ar putea cauza imbolnavirea cu cancer la san, insa realitatea este ca spargerea accidentala a implantelor nu induce nici un fel de riscuri, ele trebuind doar a fi inlocuite.
Cum se face?
Implanturile se fac prin incizii periareolare sau incizie la nivelul santului submamar, prin incizie la nivelul axilei, sau prin incizie la nivelul ombilicului endoscopic.
Decizia de a apela la augmentarea mamara trebuie luata in cunostinta de cauza si dupa ce medicul estetician a explicat pacientei cum se va derula interventia chirurgicala, ce avantaje si dezavantaje are, si bineinteles sfaturi cu privire la comportamentul ulterior al pacientei.
De retinut este faptul ca implantul mamar poate duce la intarzierea depistarii cancerului mamar, dar nu si la instalarea acestuia. 
Cea mai des intalnita complicatie este contractia capsulara care se trateaza medicamentos cu succes daca este depistata precoce.
Interventia chirurgicala

La consultul medical, este neaparat nevoie ca pacienta sa relateze medicului estetician  eventualele probleme ale sanului cu care s-a confruntat in ultimul timp, sau chiar in decursul vietii. 
Pacienta va descrie istoricul medical: dureri, inflamatii, interventii chirurgicale, numar de nasteri, avorturi, perioada alaptarii, prima zi a ciclului menstrual, tipul de anticonceptionale folosite. 
Inainte de operatie, pacienta care doreste augmentarea sanilor va fi examinata de un medic oncolog, si i se vor preleva probe de sange si urina. 
In cabinetele de chirurgie estetica sunt corectate diferite imperfectiuni ale corpului Operatia propriu-zisa se realizeaza sub anestezie generala si dureaza intre o ora si doua ore. 
Incizia are o dimensiune de aproximativ patru sau sase centimetri. 
Proteza poate fi plasata sub glanda mamara sau sub mus-chiul pecctoral, insa cea din urma posibilitate este si cea mai avantajoasa deoarece implanturile au o stabilitate mai mare in spatiul care i-a fost destinat, iar contractia mamara este mai scazuta. 
Implantul sub glanda mamara da o forma mai plina sanului. 
Riscuri si mituri
Riscurile la care se expune pacienta dupa ce a optat pentru marirea sanilor sunt relativ minime si tratabile. 
Cicatricile se pot revizui dupa jumatate de an de la operatie, iar hematomul, micile nevroze cutanate se rezolva prin tratament. 
Pacienta isi poate relua viata cotidiana fara nici o problema, dupa ce in prealabil, a indeplinit anumite metode postoperatorii. 
Astfel, imediat dupa operatie se recomanda aplicarea compreselor reci dar si aplicarea unui unguent cutanat prescris de medic. 
Si durerea locala poate fi combatuta prin administrarea unui tratament, insa numai la sfatul medicului specialist. 
Interventia nu este mutilanta, iar femeile care se tem de aceasta operatie deoarece se tem ca nu vor putea alapta, se inseala. 
Alaptarea este posibila dupa trei luni de la operatie, dar la un an de la nastere este necesara efectuarea unui control medical pentru revizuirea implantului sau a formei acestuia.
Dupa maxim 10 zile de la operatie, se pot relua activitatile cotidiene, insa procedeul estetic va fi remarcat de privirile contemplative ale celor din jur. 
Iar costumul de baie va scoate la vedere o pereche de sani frumosi si fermi, care este cea mai buna reteta pentru femeile care sunt complexate de aspectul sanilor personali.
Operatia de marire a buzelor
In ultimii ani, tot mai multe femei au apelat la chirurgia estetica pentru a corecta diverse imperfectiuni ale fetei, cum ar fi urmele lasate de acnee sau riduri, forma incovoiata a nasului sau marirea buzelor, pentru infumusetarea si armonizarea liniilor fetei. 
Cea din urma interventie s-a bucurat de un real succes in lumea intreaga, iar judetul nostru se poate mandri cu femei determinate de a face ceva pentru a avea buzele visate, mai pline, cu o forma mai frumoasa sau identice cu ale starurilor preferate. 
"In ultima perioada, avem tot mai multe cereri de operatii de marire a buzelor"  ne informeaza dr. Dan Micluta.
Marirea buzelor cu grasime este o procedura facila constand in injectarea grasimii la nivelul buzelor utilizand o canula speciala. 
Procedura are loc cu anestezie locala si dureaza aproximativ 45 de minute, iar rezultatul persista cca 4-9 luni, in functia de persoana si cantitatea injectata. Este procedura cea mai uzuala si bineinteles, cea mai cautata.
Injectarea cu grasime proprie
In zilele noastre exista mai multe posibilitati de augmentare a buzelor, insa injectarea cu grasimea proprie ramane cea mai inofensiva, putin costisitoare si cu un rezultat excelent.
Procedura este nedureroasa, insa postoperator, este posibila umflarea si invinetirea liniilor buzelor, insa aceste fenomene se reduc dupa cateva zile. 
Operatia este avatajoasa si din punct de vedere financiar, augmentarea buzelor costa in medie 250-300 de euro dar garanteaza imbunatatirea aspectului fetei, iar cele cateva zile de efecte postoperatorii fac loc unor buze demne de admiratie.

Andreea Dorotovics - Glasul aradului

  • Femeile din mediul rural din zona de Vest inregistreaza cel mai mare venit lunar din tara: 500 – 1.000 de lei

Aradencele isi intregesc veniturile si prin valorificarea produselor la piataChestionarul realizat anul acesta de catre Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse a avut drept scop cunoasterea femeilor din mediul rural, nevoile lor, preocuparile, aptitudinile situatia familiala si cea profesionala precum si domeniile lor de interes. 
In zona de Vest s-a inregistrat cel mai mare venit lunar - intre 500 si 1.000 de lei
Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre femei si barbati (A.N.E.S.) a realizat,  in prima parte a anului, o ancheta la nivel national cu privire la situatia femeilor din mediul rural. 
Compartimentele teritoriale ale agentiei au derulat 1.046 de interviuri, ce au avut in vedere detalii despre situatia profesionala, participarea la decizie, informatiile necesare, precum si modalitati de informare preferate de femeile care traiesc in mediul rural. 
Chestionarul a fost indreptat spre femeile cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani.
Domeniile de activitate sunt in special cele traditional feminine
In urma statisticilor rezultate, situatia profesionala la nivel national arata ca femeile din mediul rural se orienteaza in cea mai mare parte catre domenii precum administratie publica, sanatate, agricultura, asistenta sociala sau invatamant. 
In cazul asumarii responsabilitatilor domestice, acestea cad mai ales in grija femeilor, acest fenomen inregistrandu-se in special in judetele Botosani, Bacau, Suceava sau Vaslui. 
La capitolul venituri lunare inregistrate in randul femeilor conform anchetei, majoritatea femeilor din acest mediu de rezidenta au venituri sub 500 de lei , exceptie facand regiunea de Vest (Arad, Timisoara si Caras) unde media veniturilor variaza intre 500 si 1.000 de lei. 
Concluziile trase de A.N.E.S. arata ca in ceea ce priveste participarea echilibrata la decizie, femeile nu se implica in luarea deciziilor in comunitatile din care fac parte, desi rata participarii la vot a femeilor este foarte ridicata. 
Mijlocul principal de informare al femeilor este televizorul, care citesc foarte rar presa scrisa si mult mai rar acceseaza internetul. 
Aproximativ o treime din femeile care au participat la ancheta au declarat ca nu folosesc un mijloc de informare. 
Peste jumatate dintre femei si-au manifestat interesul pentru a obtine mai multe informatii cu privire la drepturile de care beneficiaza pe piata muncii, fiind totodata interesate sa obtina informatii despre cum se poate demara o afacere pe cont propriu sau informatii privind sanatatea reproducerii. 
In acest sens se recurge in general la utilizarea materialelor in formative si la punctele de informare din cadrul autoritatilor locale.
Situatia femeilor in Regiunea de Vest
Pentru zona de Vest au participat la sondaj trei judete – Caras- Severin, Timis si Arad. 
In fiecare judet s-au ales cate trei comune sau sate, cu populatie preponderent feminina si cu o situatie economica precara. 
In total au fost chestionate 150 de femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani. 
In judetul Caras au fost alese comunele Berzasca (populatie de 3.053 locuitori dintre care 1.583 sunt femei, numarul de someri este de 142 de persoane dintre care 45 sunt femei), Farliug (populatie de 1.866 de locuitori, dintre care 954 sunt femei, numarul somerilor – 16 dintre care 10 sunt femei) si Mehadia (populatie totala 4.212 de locuitori dintre care 2.175 sunt femei, numarul somerilor ridicandu-se la 174 dintre care 80 in randul femeilor), in Timis – Periam (4.500 de locuitori dintre care femei sunt 1.944, procentul femeilor somere este de 3% si al barbatilor 2.2%), Margina (populatia totala este de 2.364 de locuitori dintre care femei sunt 679, procentul femeilor somere este de 2.5% si al barbatilor este de 4.6%) si Maguri (populatia totala este de 550 de persoane dintre care 250 sunt femei, populatia este majoritara de etnie rroma).
Femeile ocupa locuri importante si in industrie In judetul nostru au fost alese localitatile – Tarnova cu o populatie totala de 6.179 de locuitori dintre care 3.124 sunt femei, Frumuseni – populatia totala este de 2.603 locuitori dintre care 1.314 sunt femei si comuna Halmagiu unde populatia totala este de 3.366 locuitori dintre care 1.706 sunt femei.  
In urma rezultatelor inregistrate cele mai relevante informatii sunt cele cu privire la  - situatia profesionala si veniturile, distribuirea sarcinilor in gospodarie si luarea deciziilor privind cheltuielile familiale, participarea la decizie in comunitate, participarea la vot, informarea, domeniile din care aceste femei doresc sa afle mai multe informatii, precum si modalitatile de obtinere a acestor informatii.
In urma rezultatelor din judetul Arad 50% dintre femei sunt angajate, 13,3% casnice, 10% pensionare pe motiv de invaliditate, 3,3% sunt ziliere, 10% patroane iar in ceea ce priveste rata somajului in randul femeilor aceasta este de 0%.
Domeniile in care lucreaza femeile din zona de VEST sunt in special zonele  traditional feminine, cum ar fi: administratia publica, comertul, invatamantul, menajul, asistenta sociala si comertul. 
Cu toate acestea interesele lor pentru perfectionare se indreapta catre domenii si stiinte exacte cum ar fi: finante, management, protectia mediului, turism, resurse umane sau metodica.
In zona noastra se inregistreaza cel mai mare venit din tara - media veniturilor lunare ale femeilor din zona de Vest fiind cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei, exceptie face doar judetul Timis unde media este cuprinsa intre 0 si 500 de lei. 
La distribuirea sarcinilor in gospodarie s-a inregistrat un echilibru, la nivelul tuturor judetelor incluse in program din zona de Vest. 
Treburile care se fac in gospodarie (spalat, curatenie, gatit) si responsabilitatile de ingrijire (copiii si persoanele varstnice) sunt exclusiv in grija femeilor, iar munca terenului, grija animalelor si reparatiile in casa sunt responsabilitati destinate exclusiv barbatilor.
In ceea ce priveste participarea la decizia privind distribuirea cheltuielilor familiei, femeile din mediul rural din zona de Vest au declarat ca decid in mare masura unde sunt alocate aceste cheltuieli: in Arad procentul este de 66.6%, Timis 62% si Caras-Severin 41%. 
In Caras exista si un procent de 36% de femei care declara ca aceasta decizia este impartita cu barbatul.
O rata scazuta de participare este inregistrata la implicarea femeilor in comunitate – in toate cele trei judete din aceasta zona procentul neparticiparii la deciziile din comunitate este  de 100%. 
Nu numai ca nu participa la deciziile privind sorta comunitatii, dar nici nu sunt membre in nicio asociatie, comitet, comisie sau partid politic. 
Cu toate acestea femeile din zona de Vest a tarii participa in numar foarte mare la vot. 
In fiecare judet femeile au declarat ca participa la vot in procent de 100%.
Cele mai multe femei prefera sa se informeze din mass-media, in special televizorul, folosirea internetului fiind o enigma pentru majoritatea. 
Dintre aradencele intervievate 26% au declarat ca nu se informeaza deloc.
Sunt cateva domenii din care femeile din comunele aradene participante la interviu ar dori sa primeasca mai multe informatii – sanatatea reproducerii – 33,6%, violenta domestica – 30%, drepturile femeii pe piata muncii – 66,6%, protectia maternitatii – 40%, modalitatile de initiere a unei afaceri – 56,6%, altele – 10%. 
Aceste informatii prefera sa le afle prin intermediul unor materiale informative, cursuri sau puncte de informare in cadrul autoritatilor locale.

Simina Roz - Observator

  • Artist roman, la cel mai mare festival in spatii deschise

Florian Liber expune la MontrealArtistul plastic aradean Florian Liber expune la cel mai mare vernisaj sub cerul liber, care va incepe joi, la Montreal.
Un juriu international a selectionat 8 lucrari ale artistului plastic Florian Liber sa participe la festival. 
Artistul este singurul expozant de origine romana.
Florian Liber spune ca "va avea un spatiu rezervat intre strazile Panet si Plessis, locatia 87 si va participa cu pictura abstracta, inspirata din protoistorie, in special cultura Cucuteni, neoliticul romanesc".
Cel mai important festival de arte plastice in spatii deschise din Canada, are loc la Montréal incepe joi si tine pana duminica. 
Cu acest prilej, unul dintre cele mai populare bulevarde din metropola canadiana, Sainte-Catherine, care va gazdui editia a 9–a a Festivalului International Montreal in Arte, F.I.M.A.,  va fi inchis circulatiei vehiculelor.
Artist plastic, fotograf, regizor de teatru si de film, Florian Liber s-a nascut la Arad si a urmat in Timisoara cursurile Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii  si ale Facultatii de Arte Plastice. 
In 2004, a emigrat in Canada si, in acelasi an, si-a expus picturile intr-o galerie de acolo, alaturi de lucrari ale lui Pablo Picasso. 
In iunie 2006, artistul castigat un concurs si a realizat o fresca de mari dimensiuni in centrul Montrealului, care infatiseaza femeia urbana contemporana, nici prostituata, nici zeita, un motiv extrem de exploatat in lucrarile sale.

Alex Negru - Evenimentul Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]