Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 4 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Se retrage Seculici, cumatrul lui Basescu 

Gheorghe Seculici a anuntat ca nu va candida pentru sefia CJAFostul vicepremier al Romaniei, Gheorghe Seculici, presedintele PD-L Arad, era cel mai vehiculat nume, in interiorul filialei locale, drept viitorul candidat al PD-L pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arad.
Astazi insa, cand conducerea PD-L Arad, a anuntat numele candidatului, a avut loc o rasturnare de situatie.
Gheorghe Seculici a anuntat ca nu va candida, spunand: „conducerea PD-L a luat decizia de a-l propune la sefia CJ Arad pe senatorul Nicolae Iotcu“.
Seculici a recunoscut unul dintre motivele pentru care s-a ajuns aici si a facut pasul in lateral. „Trebuie protejat si candidatul de primar al PD-L la functia de primar al Aradului, pentru a evita atacurile de genul «familia conduce judetul»“, a spus el.
Iar candidatul de primar este tocmai actualul edil sef, Gheorghe Falca, ginerele lui Gheorghe Seculici si finul presedintelui Traian Basescu. 
Seculici se va afla insa pe locul I pe lista de candidati a PD-L pentru CJ Arad. Gheorghe Seculici a mai precizat ca a renuntat sa candideze la sefia CJ Arad si pentru a elimina orice suspiciune legata de faptul ca firma pe care o conduce (SC PROIECT SA – n.r.) ar fi implicata in afaceri cu bani publici.
In 2004 el a fost ales la conducerea CJ Arad, dar a renuntat la functie in momentul in care a fost desemnat vicepremier in Guvern. Fostul vicepremier a mai spus ca, in cazul in care va fi solicitat sa faca parte dintr-un viitor guvern condus de PD-L, va raspunde afirmativ. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Ca sa se modernizeze Piata “Mica” trebuie sa se mute Spitalul Judetean

Pentru modernizarea zonei, Spitalul Municipal va trebui mutat in locul Spitatului JudeteanMall-ul care trebuia sa se construiasca la Piata „Mica” a renuntat sa astepte vremuri mai bune si a plecat catre medii mai prielnice, in alte orase. Asta dupa ce si-a platit singur studiul de fezabilitate. Gheorghe Falca insa nu se lasa. Vrea sa modernizeze zona cu orice pret, asa ca a recurs la un plan pe termen lung, destul de complicat. Abordeaza problema prin invaluire. Asadar, proiectul este programat pentru urmatorii patru ani: se ia Spitalul Judetean si se muta in afara orasului, la Zadareni. Spitalul Municipal se muta in locul Spitalului Judetean, Piata „Mica” se muta in locul Spitalului Municipal, iar pe locul fostei pieti se face parc si sub el, parcare. Si gata! Deocamdata la piata suntem la faza de schimbat borduri si trotuare si cine stie, poate ca se vor mai investi cateva miliarde de lei inainte sa se treaca la permutarile despre care am vorbit mai devreme. Cert e ca se aglomereaza aici, si a mai venit si piata „Hobby”, iar problema locurilor de parcare o stie deja toata lumea, din proprie experienta. La fel cea a spatiilor verzi. Falca, cel putin teoretic, impusca astfel mai multi iepuri si toata lumea este multumita. Asa zice el. Ramane de vazut insa... fezabilitatea si dispozitia celui care va fi instalat in scaunul de primar al Aradului pentru urmatorii patru ani.

Dana Mirea - Observator

  • Platesc mai mult decat consuma

Aradenii scot din buzunare mai multi bani pe utilitati decat consuma cu adevaratDin cauza contoarelor, aradenii platesc mai mult pentru apa si caldura decat consuma cu adevarat.
Aradenii scot din buzunare mai multi bani pe utilitati decat consuma cu adevarat, iar vina o poarta, potrivit Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad, contoarele care nu sunt compatibile cu bransamentele. ULALA sustine chiar ca, in Arad, sunt probleme mari la contorizarea apei.
Uniunea a avut o pozitie critica, pe acest subiect, la conferinta „Viitorul nostru energetic”, desfasurata la Arad, prezentand cu ocazia evenimentului o informare cu privire la „Contorizarea individuala, intre realizari si perspective”.
Vicepresedintele ULALA Arad, Vasile Arion, a scos in evidenta problemele mari, existente in special in cazul contorizarilor individuale.
„Astfel, la apa, contorizarea individuala este o nereusita, datorita faptului ca, la dispozitia populatiei, au fost puse, la momentul contorizarii, contoare necompatibile cu cele de bransament si, datorita diferentelor claselor de precizie, sunt permanent inregistrate diferente, generand nemultumiri si stari conflictuale in asociatii. De altfel, aceste contoare au fost redefinite ca fiind repartitoare, nefiind supuse verificarii metrologice obligatorii”.
Probleme si la caldura
Si la contorizarea caldurii sunt probleme, potrivit celor de la ULALA. „Contorizarea la caldura in cadrul distributiei orizontale se face fara probleme cu contoare, dar distributia pe verticala, la blocurile construite inainte de 1989, ce trebuie adaptate pe distributia orizontala, implica costuri foarte mari, iar uneori solutiile tehnice nu sunt posibile.
Pentru eficientizarea repartitoarelor trebuia statuata ordinea fireasca, adica intai executia reabilitarii tehnice si apoi contorizarea, pentru diminuarea pierderilor energiei de pana la 40%”, a mai declarat Vasile Arion.
Alte probleme
Reprezentantii ULALA sustin in plus ca, la Arad, nici celelalte solutii nu pot fi aplicate pentru ca, de pilda, procesul de reabilitare termica bate pasul pe loc, „dosarele depuse de asociatiile de proprietari fiind blocate la Primaria Arad, din lipsa resurselor financiare”.
Presedintele ULALA a mai remarcat ca „mansardarea este o solutie secundara, nu are un program, pentru ca aici se propune cedarea partii comune, presupune unanimitate si alte solutii tehnice”.
Nici cu gazele nu stam bine, caci potrivit lui vasile Arion furnizorul de gaze nu permite contorizarea pe actualul sistem intern de distributie, iar preturile practicate de firmele din domeniu sunt foarte mari.

A.B. - Adevarul

  • Calificare cu bani europeni

20 de tineri aradeni cu dizabilitati vor participa la cursuri de calificare20 de tineri aradeni cu dizabilitati vor invata meseriile de tapiter si muncitori in tricotaje si confectii prin intermediul unui proiect finantat din fonduri europene. Tinerii vor avea parte de calificare, consiliere, iar la finalul proiectului isi pot gasi o slujba prin intermediul unei burse a locurilor de munca organizata pentru ei. Proiectul se deruleaza prin intermediul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany din Timisoara, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad si Fundatia Romano-Germana din Vladimirescu. Proiectul care are un buget de peste 46.000 de euro este finantat in proportie de 90% prin Programul Phare 2005, restul fiind acoperit de fundatia timisoareana
Tinerii care vor fi calificati au fost identificati prin intermediul partenerului aradean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. O parte a tinerilor invata, deja meserie in cadrul Fundatiei Romano-Germane din Valdimirescu.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Damele euroconforme!…

Prostituatele cu acte in regula se vor numi "dame euroconforme"Vizionam deunazi o emisiune TV in care realizatorii lansau romanilor intrebarea daca este bine sa se legalizeze prostitutia in Romania sau nu. Si veneau in studio tot felul de mesaje de la privitori. Unele pro, unele contra. Se facea apologia meseriei, istoricul ei, se venea cu argumente, cu exemple. Ca e cea mai veche meserie din lume si ca a supravietuit timpurilor, ca daca tot e sa fie, e mai bine sa fie fetele inregistrate si controlate, ca si statul ar mai scoate ceva bani din impozit, ca tari ca si Olanda au facut multi bani din legalizarea drogurilor si a prostitutiei etc. Stateam in fata televizorului si nu-mi venea sa cred. Si ma gandeam cum ar fi ca la 60 de ani, varsta pensionarii, sa scrie in cartea de munca in dreptul meseriei/ocupatiei/functiei „dama euroconforma”… Ca asa spuneau moderatorii emisiunii ca s-ar chema curva cu acte in regula: dama euroconforma. Si la atata birocratie cata exista astazi, va dati usor seama ce situatii tragi-comice s-ar crea. De exemplu in cererea de rebransare la energia electrica, daca ai avut nenorocul sa fii debransat, trebuie sa specifici ce meserie ai si din ce sursa provin banii. La fel la acordarea de credite sau la plata unei rate. Si in toate actele unde ti se cere functia sa treci „dama euroconforma”.
Parerea mea este ca traim vremuri de basm. Sau de banc mai repede. „Unde te duci?” „Ia, ma duc si eu pana la o dama euroconforma…” De aici si pana la ridicol este doar un pas foarte usor de trecut. Probabil ca s-ar infiinta si scoli specializate in cursuri pentru dame euroconforme. S-ar lua si sporuri de noapte, mai ales de noapte, spor de stres etc. Imprimatele tipizate de la camera de munca va trebui sa fie schimbate, s-ar adauga o noua ocupatie. La fel s-ar intampla si cu carnetele de protectia muncii. In ce situatie ar fi pusi inspectorii cu protectia muncii care ar avea obligativitatea sa faca instructajul lunar sau trimestrial.
Incet, incet, suntem fortati de aceasta asa zisa uniune, sa ne abandonam principiile moralei crestine, ortodoxe in special, bunul simt mostenit din batrani care caracteriza romanul si sa acceptam depersonalizarea si implicarea in tot felul de treburi murdare care vin ca un  tavalug peste noi. Probabil in spiritul acestei viziuni Biserica Ortodoxa Romana si-a dat acceptul ca preotii sa faca politica. In speranta ca cineva mai poate frana acest malaxor in care suntem bagati cu forta si amalgamati pana nu mai stim de noi sau de principii si de conduite morale.
Cred, insa, cu tarie, ca Romania este o tara profund ortodoxa, cu linii morale bine insusite si ca cei care conduc destinele acestei tari nu sunt dintre cei cu adevarat crestini. Altfel nu-mi pot explica legalizarea avortului, a homosexualitatii sau a prostitutiei.

Leonardo Negoitescu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]