Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 4 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • La Spitalul Municipal - Medicul de garda a refuzat tratarea bolnavilor

La Spitalul Municipal medicul de garda a refuzat tratarea bolnavilorLuni, in jurul orei 13:00, Alexandru, un barbat in varsta de 38 de ani a ajuns la Compartimentul de Primire Urgente al Spitalului Clinic Municipal, dupa ce, aparent fara motiv, acesta s-a prabusit in locuinta proprie, rapus de o stare fizica de rau. 
Insa nici o clipa acesta nu s-a asteptat ca tratamentul primit la spital sa fie mai rau decat agonia in care l-a prins boala.
Urgenta tratata cu nepasarea
Dupa ce fost adus la Urgente, medicul de garda, Gheorghe Zarnea a considerat ca barbatul are nevoie doar sa i se ia tensiunea, sa i se faca un EKG si atat... fara dovada ca barbatul este asigurat. 
"Nu mi-a dat nici un diagnostic si a spus ca daca vreau si alte investigatii va trebui sa aduc adeverinta de la locul de munca, din care sa reiasa ca in numele meu se plateste contributia la fondul asigurarilor de sanatate. Dupa ce i-am spus ca nu am la mine adeverinta, dar ca pot face rost de ea intr-un sfert de ora, doctorul Zarnea, in loc sa ma trimita la analize medicale sau la radiografie, a spus ca discutam dupa ce vine de la masa de pranz", declara Alexandru.
Spusele barbatului sunt intarite si de catre tatal acestuia, care l-a insotit la spital: "Doctorul a spus ca s-ar putea ca baiatul meu sa aiba ceva la plamani, dar nu s-a grabit sa faca investigatii, ci a iesit din salon si a stat zeci de minute, pana cand eu aveam adeverinta de salariat a baiatului in mana. Si cand i-am spus ca am adeverinta mi-a spus ca discutam dupa ce el vine de la masa. Nici macar un bilet sa putem merge la radiografie nu am primit. Putea baiatul meu sa aiba o hemoragie interna, si el era la masa, fara nici o grija. Am primit biletul pentru radiografie dupa ce el a venit de la masa. Am mers la radiografie, dar nu ne-am mai intors la Municipal", ne spune Constantin Handrea.
"Nu ai decat sa mori"
In momentul in care barbatul de 38 de ani era tratat mai degraba cu nepasare decat cu constiinciozitate, alti pacienti erau condamnati de catre medicul Zarnea, pentru simplul motiv ca nu aveau dovada ca sunt asigurati. 
Un pacient aflat, de asemenea, la Urgente, acuza dureri ingrozitoare de stomac si solicita o operatie, insa nu dispunea de banii necesari operatiei si nici de posibilitatea de a dovedi ca este pensionar, dosarul sau de pensionare fiind in curs de finalizare. 
Surse neoficiale sustin ca vorbele exacte pe care medicul i le-a adresat batranului au sunat cam asa: "Daca nu ai cuponul de pensie sau bani pentru operatie, nu ai decat sa mori."
Plangere impotriva medicului
La adresa acestor acuze, dr. Gheorghe Zarnea a replicat: "Eu vorbesc numai cu directiunea. Va rog sa stergeti numarul meu de telefon."
Carmen Lucuta, manager al Spitalului Clinic Municipal, declara ca orice medic ar trebui sa faca toate investigatiile necesare in cazurile urgente, iar partea financiara poate fi rezolvata mai tarziu. 
De asemenea, pacientul este sfatuit sa intocmeasca o plangere la adresa medicului, pentru ca acesta sa fie sanctionat in cazul in care se vor dovedi acuzele aduse doctorului Zarnea. 

Andrea Dorotovics - Glasul aradului

  • Record de casatorii

Maraton de casatorii in weekendIn weekend, la Primaria Arad au avut loc aproape 50 de casatorii, ceea ce pentru autoritatile locale a insemnat un adevarat maraton si aducerea la lucru a mai multor ofiteri de stare civila.
"Au fost 47 de cupluri care s-au casatorit. Pentru ei au lucrat 5 ofiteri de stare civila. Prima casatorie s-a oficiat la 8.30 dimineata si ultima la ora 21.00. A fost un maraton pentru toata lumea", spune purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Inventar la blocuri

In acest an Primaria trebuie sa inventarieze toate blocurilePrimaria va trebui sa inventarieze pana la sfarsitul lui 2008 toate blocurile.
Conducerea Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad a participat, zilele trecute, la seminarul "Adaptarea locuintelor si a spatiului urban la noile conditii climatice. Reabilitarea termica a cladirilor de locuit" si la Conferinta nationala a Ligii Asociatiilor de proprietari "Habitat".
Cu acest prilej, ca o recunoastere a activitatii desfasurate, Dorina Lupse, presedintele ULAL Arad, a fost aleasa vicepresedinte  al Ligii Asociatiilor de Proprietari "Habitat". 
Legat de cele discutate la conferinta despre reabilitarea termica a locuintelor, conducerea ULAL Arad a venit cu cateva informatii noi. 
Astfel, luna aceasta, legislatia specifica reabilitarii termice se va modifica, in sensul scurtarii termenului de intrare si derulare a programului.
"Primariile vor trebui sa inventarieze condominiile pe tipuri de proiecte construite si sa execute auditul energetic si proiectarea pe fiecare tip de proiect. In acest fel se va elimina timpul necesar cu auditarea si proiectarea fiecarui bloc tip condominiu precum si costurile inutile.
In acest fel, dupa executarea acestei faze, blocurile vor intra direct in faza de executie. Primaria Arad va trebui sa execute, pana la 31 decembrie 2008,  inventarierea pe tipuri de blocuri, auditarea si proiectarea pe cate un tip, in asa fel incat de la 1 ianuarie 2009, avand aceasta faza terminata, inclusiv semnarea conventiilor cu asociatiile de proprietari, sa primeasca cat mai multe fonduri de la MDLPL"
, a declarat Dorina Lupse, presedintele ULAL Arad.
Aceasta a mai declarat ca reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei au dat asigurari ca anul viitor Guvernul va aloca sume mari de bani pentru reabilitarea termica.

D.R.- Jurnal aradean

  • O noua actiune a Politiei Rutiere pe celebrul DN 7

Politistii din Arad si Hunedoara au efectuat controale pe DN 7Programul national de combatere a incidentelor rutiere pe Drumul National 7, la care participa si Politia Rutiera Arad, a desfasurat duminica inca o actiune de prevenire si combatere a infractiunilor.
Si asta dupa ce in urma cu aproximativ o luna, agentii de la rutiera, in frunte cu seful serviciului, Adrian Lile, au mai descins pe aceasta sosea, unde, in parteneriat cu omologii din judetul Hunedoara, au avut o campanie de prevenire a accidentelor.
Duminica, pe tronsonul Lipova-Zam, unul dintre cele mai periculoase segmente de drum din tara, intre ora 14 si ora 20, politistii au folosit trei radare pentru a depista soferii care depasesc viteza legala.
"Am folosit trei radare amplasate in sistem cascada sau in miscare. Sistemul cascada se refera la mai multe aparate radar montate la o distanta de cativa kilometri intre ele, asa ca, daca unii soferi reusesc sa treaca de primul radar, in momentul in care depasesc viteza legala sunt depistati de celelalte aparate amplasate" spune inspectorul Tudur, de la Politia Rutiera.
In urma acestei actiuni au fost constatate 43 de abateri la regimul de viteza si au fost ridicate 16 permise de conducere.
Motivul principal pentru suspendarea permiselor a fost depasirea limitei de viteza, dar si depasirile neregulamentare.
"In cadrul programului national de combatere al incidentelor rutiere, Serviciul de Politie Rutiera a reusit reducerea victimizarii pe Drumul National 7, care strabate judetul Arad de la vest la est. Astfel, s-au inregistrat cu cinci accidente mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, avem cu opt morti mai putin decat in luna august a anului 2007" a incheiat Tudur.

A.G. - Observator

  • Din septembrie, Cinci masuri de finantare vor putea fi accesate

Maschio Gaspardo prezinta pagina de agriculturaMaschio Gaspardo Romania va prezinta pagina de agricultura
Incepand cu aceasta luna, producatorii care vor sa investeasca in agricultura, sa se asocieze sau sa dezvolte o afacere pe cont propriu, vor putea cere bani pentru modernizarea exploatatiilor  agricole si renovarea satelor, proiectele urmand sa fie depuse in luna octombrie, anul curent.
In acest sens, se vor acorda fonduri nerambursabile pentru proiecte de investitii care se incadreaza in aria de finantare a Masurii 313 "Incurajarea activitatilor turistice", a Masurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri", a Masurii 142 "Infiintarea grupurilor de producatori", sau a Masurii 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta".
Astfel, ultima sesiune din anul 2008 pentru primirea proiectelor pentru cele doua masuri va fi sesiunea din octombrie, cu precizarea ca suma alocata acestei sesiuni este echivalenta cu suma aferenta a trei sesiuni de primire de proiecte.
Proiectele se vor intocmi conform specificatiilor Ghidurilor Solicitantului aferente fiecarei Masuri in parte.
"Deciziile Comitetului sunt adoptate prin procedura de vot in conditiile intrunirii unui numar minim de membri necesari stabilit prin Regulamentul de organizare si functionare. In cazul problemelor urgente sau a aspectelor care nu justifica organizarea unei reuniuni a Comitetului, prin Regulamentul de organizare si functionare, se poate stabili aplicarea procedurii de aprobare scrisa", au precizat surse ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Arad.
Programul National de Dezvoltare Rurala a fost lansat in data de 3 martie 2008, prima sesiune pentru primirea proiectelor fiind finalizata in 28 martie, iar a doua la sfarsitul lunii aprilie.
In aceste doua sesiuni, beneficiarii fondurilor UE de dezvoltare rurala au putut depune proiecte pentru trei masuri, respectiv pentru modernizarea fermelor, cresterea competitivitatii produselor agricole si pentru dezvoltarea satelor.
Incepand cu luna mai, a fost lansata schema de ajutoare de stat.
Finantare pentru fermele mici
Ajutorul pe care il vor primi fermierii este de 1.500 de euro pe ferma, insa trebuie sa indeplineasca anumite conditii, intre care intocmirea unui plan de afaceri si inscrierea gospodariei in Registrul agricol .
De asemenea, beneficiarul nu trebuie sa aiba mai mult de 62 de ani si trebuie sa faca dovada intentiei de dezvoltare a fermei.
Incepand cu lunile septembrie si octombrie, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, vor fi implementate doua masuri care se adreseaza exclusiv gospodariilor de semi-subzistenta.
Pregatirea documentelor este finalizata, in perioada urmatoare procedandu-se la dezbateri, propuneri de imbunatatiri, pregatirea personalului de specialitate, promovarea la beneficiari si programarea sesiunilor de depunere a proiectelor.
Principalul document care trebuie consultat de cei interesati este "Ghidul solicitantului", prezentat in "varianta de lucru", in care sunt punctate regulile de pregatire, intocmire si depunere a proiectelor, precum si criteriile de selectie.
De aceasta masura pot beneficia persoanele fizice in varsta de pana la 62 de ani, care au o exploatatie agricola inscrisa in Registrul agricol si care comercializeaza o parte din productie, anunta portalul Agroazi.
Pentru a putea primi bani, o ferma de semi-subzistenta trebuie sa intocmeasca un plan de afaceri care va fi verificat dupa trei ani.
Dupa aceasta perioada, trebuie sa demonstreze ca activitatea a crescut cu minim 20%.
In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite, beneficiarul nu va returna banii primiti, insa nu va mai primi nici un fel de finantare in urmatorii doi ani.
Valoarea sprijinului nerambursabil este de 1.500 de euro pe ferma, iar verificarea cererilor de finantare se va face de catre specialistii Departamentelor de Dezvoltare Rurala din cadrul directiilor agricole judetene.

Adrian Todor - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]