Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 5 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Avertizari pentru inghet

Avertizare de inghet si in judetul AradAvertizarea meteorologica i-a adus ieri in sedinta, la Prefectura, pe mai marii Aradului si institutiile cu responsabilitati in situatii de urgenta. Conform specialistilor, Aradul va avea parte de temperaturi scazute cel putin pana in 11 ianuarie, cu minime cuprinse intre - 5 si - 12 grade Celsius si, ca atare, s-a trecut la analiza capacitatile de interventie.
Daca la nivelul unor societati precum SC Electrica SA, Distrigaz si CET, frigul nu va reprezenta o problema (potrivit celor sustinute de reprezentantii acestora), pe drumuri - mai exact pe cele judetene - ar putea aparea probleme, daca zapada va depasi prognoza si vom avea parte de ninsori serioase.
Iar acest lucru, pentru ca o singura firma (din Timisoara) s-a obligat sa faca deszapezirea pe toate drumurile judetene, adica pe mai bine de 1000 de km de sosea.
"Daca va fi necesar, Administratia de Drumuri si Poduri a Judetului Arad este pregatita sa intervina cu 17 utilaje mecanizate, in timp ce Sectia de Drumuri Nationale are la dispozitie 47 de utilaje mecanizate, 2570 tone sare si 4700 tone material antiderapant", a punctat prefectul, care a tinut sa precizeze insa ca "in cazul in care vor fi probleme legate de timpii de interventie, vinovatii vor fi aspru sanctionati".
Daca se va ajunge la situatii extreme, dializatii vor fi dusi la spital si vor ramane acolo.
Politia a decis sa monitorizeze intreaga situatie prin sefii de posturi.
Au fost anuntate, totodata, toate autoritatile locale cu privire la posibilele fenomene meteo periculoase, pentru a fi pregatite de interventie.
Totusi, se estimeaza ca vantul va fi de slaba intensitate, va fi ceata, iar ninsorile nu vor pune probleme.
Pana la proba contrarie insa.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Cu probabilitate de 99 la suta, Interimar la PNL Arad, Mihai Calimente

Girul de conducator al organizatiei PNL il arata pe deputatul Mihai CalimenteScandalul politic generat de cazul Orban a facut sa treaca pe locul doi desemnarea conducerilor interimare la organizatiile PNL ramase fara birouri judetene.
Sedinta Biroului politic national al PNL care urma sa decida ieri a fost amanata pentru astazi, daca nu cumva dezbaterile pe Legea bugetului vor provoca o noua amanare, dupa care vor veni sarbatorile, anul nou si, cine stie, prin luna ianuarie se va stabili cum va iesi PNL din situatia de semi-criza la conducerea a aproape jumatate din organizatiile sale, pe care partidul si-a creat-o singur.
Totusi, desi nu s-a decis, s-a aflat ca la Arad, cu probabilitate extrem de mare, cel care va primi girul interimar va fi deputatul liberal Mihai Calimente.
Acest nume nu reprezinta nici o surpriza, deoarece printre cei cotati cu sanse mari, alaturi de Gavril Popescu si Tiberiu Dekany, Calimente a fost una dintre variantele cele mai credibile.
In exclusivitate, deputatul liberal a facut o scurta declaratie pentru "Glasul Aradului" Mihai Calimente ne-a precizat ca, desi inca nu este nimic oficial, a aflat ca este cel preferat pentru a readuce pe linia de plutire organizatia liberala aradeana.
"Imi voi face o echipa, voi discuta cu colegii despre cum ne vom organiza si cum trebuie abordate lucrurile"- a spus Mihai Calimente.
Despre cei din echipa pe care se va baza daca va fi oficializat in fruntea organizatiei, deputatul liberal a spus: "Mare parte vor fi dintre cei care au fost si in vechiul birou. In primul rand, Tiberiu Dekany, pe care il consider drept candidatul cel mai potrivit din partea PNL pentru a castiga Primaria Aradului. Ma gandesc la primarii Farcasiu, Florea, la Nelutu Cristina, la organizatia de tineret a partidului"- a enumerat Mihai Calimente cateva din numele posibile a se regasi in noul Birou judetean interimar al PNL Arad.
Despre Cristian Stragea, presedintele demisionar, Calimente a spus: "Stragea? Sigur ca in birou ar putea sa fie si el"
Nelu Cristina accepta orice dar nu sta la masa cu PSD Ioan (Nelutu) Cristina este unul din numele care au aparut des in componenta ipoteticului Birou interimar judetean al PNL Arad.
Tanarul vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad este un politician de perspectiva care are o pozitie extrem de transanta.
Mentionat si de Mihai Calimente printre cei pe care s-ar putea baza intr-o structura interimara de conducere a PNL Arad, Cristina ne-a declarat: "Eu accept orice decizie a Biroului politic central. Ar putea sa fie numit presedinte domnul Calimente dar am si alte informatii ca ar putea veni cineva de la Bucuresti sau sa fie numit domnul Gheorghiof. Dupa cum am spus, accept orice decizie dar nu accept sa fiu prieten cu PSD. Nelutu Cristina nu sta la masa cu PSD. Eu cred ca PNL are linia lui si are calea lui care exclud orice apropiere de PSD"- ne-a declarat Ioan Cristina. 
Tineretul liberal vrea sprijinirea oamenilor din judet Calin Abrudan, presedintele organizatiei de tineret a PNL Arad este unul dintre "dreptii" organizatiei.
Altfel spus, alaturi de parlamentari si presedinta organizatiei de femei, are asigurat un loc de drept in Biroul judetean al partidului atata timp cat isi mentine functia, nefiind ales pe lista.
Si el a fost amintit de Mihai Calimente drept un posibil colaborator intr-un birou interimar al PNL Arad. Calin Abrudan s-a dovedit la fel de ferm ca si Ioan Cristina fata de apropierea dintre PNL si PSD.
Despre decizia privind conducerea interimara la Arad nu stia nici el nimic precis.
"Sunt mai multe discutii. Oricine va fi propus este clar ca vom avea de muncit de acum inainte. Problema este ca eu nu sunt de acord cu nici un fel de alianta cu PSD, am spus-o si o repet de cate ori pot. Este clar ca interesele partidului isi vor spune cuvantul. Eu cred ca se poate structura o conducere care sa fie capabila sa negocieze cu orice partid astfel incat sa ne putem sprijini oamenii nostri pentru ca pana acum nu am prea dovedit ca ii putem sprijini, nici prin alocari de bani si acest lucru s-a vazut si prin rezultatele slabe de la alegeri"- a spus liderul tineretului liberal aradean. 
Dekany nu comenteaza inainte de decizia finala Tiberiu Dekany, liderul municipal al PNL Arad, este primul nume pe lista celor cu care Mihai Calimente s-ar inhama la reconstructia sanselor liberale de a recuceri procentele pierdute in Arad.
Contactat aseara, Tiberiu Dekany nu a dorit sa faca nici un comentariu.
"Nu comentez nimic inainte de decizia finala"- a fost extrem de concis in declaratii presedintele organizatiei municipale a PNL Arad.
Atitudinea sa nu este surprinzatoare deoarece se cunoaste faptul ca Dekany este un om politic extrem de precaut in luarile de pozitie oficiale si nu risca nici o declaratie politica in situatii neclare, cum este si cea de acum. 
Ludovic Orban lasa PNL fara conduceri judetene
Tergiversarea desemnarii conducerilor interimare are la baza, pe de o parte, problemele generate, asa cum am mai aratat, de recentul scandal care il are in centru pe ministrul Ludovic Orban dar nu trebuie neglijat nici faptul ca dupa ce Delegatia Permanenta a PNL a stabilit ca toate conducerile care au obtinut sub 12 procente la alegerile europarlamentare trebuie sa demisioneze s-a aflat ca vizati sunt liberali cu mare greutate la nivel national, ceea ce a provocat deja tensiuni in partid.
Numirea conducerilor interimare ridica alte semne de intrebare pentru ca, statutar, un interimar nu poate concura pentru a ocupa prin alegeri interne aceeasi functie.
Deci cei care pot fi instalati acum se vor vedea in situatia de a risca sa nu poata candida pentru un mandat ordinar de presedinte al filialei respective, ceea ce le reduce autoritatea in fata organizatiilor si le limiteaza posibilitatile de miscare.
Asteptam, deci, alte clarificari in cursul zilei.

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Soc si durere in comunitatea baptista

Pastorul baptist Petru Dugulescu a incetat din viataPastorul Petru Dugulescu a incetat din viata in urma unui atac cerebral.
Lider al comunitatii baptiste pe plan regional, Petru Dugulescu a fost si primul baptist care a facut parte din Parlamentul Romaniei.
S-a remarcat prin deschiderea mai multor fundatii de caritate si initierea Marsului Invierii de la Timisoara, la care paricipa toate cultele si confesiunile crestine din oras.
Ultimele zile i-au fost marcate de prezentarea relatiilor cu Securitatea, situatie pe care o recunoscuse de mult timp in fata apropiatiilor si intr-o carte.
Foarte apreciat in comunitate
Moartea pastorului Dugulescu, la 62 de ani, a luat prin surprindere comunitatea baptista pentru ca acesta era extrem de activ.
Apropiatii spun ca joi, in jurul orei 20, i se facuse rau in masina, ultima persoana cu care a vorbit fiind sotia, pe care a sunat-o sa-i spuna ca nu se simte bine.
In jurul orei 20,30 a decedat, cauza mortii fiind un accident cerebral.
Presedintele "Comunitatii Baptiste din Banat", Ionel Tutac, spune ca Dugulescu a fost unul dintre cei mai importanti lideri baptisti.
"A fost un luptator pentru drepturile religioase. Un om care a adunat in jurul sau valori. Unul dintre liderii marcanti ai comunitatii baptiste, iar prin relatiile pe care le-a creat in Statele Unite a facut ca imaginea Romaniei sa fie promovata", a declarat Tutac.
Pastorul baptist a fost apreciat si de reprezentantii altor biserici.
"A fost un om de buna credinta, atasat valorilor bunei intelegeri si fratietatii intre toate cultele si confesiunile din zona Banatului", spune preotul ortodox Andrei Andreescu pe unul dintre blogurile membrilor comunitatii baptiste, pe care au fost postate sute de mesaje de la persoane care l-au cunoscut de aproape pe pastorul baptist. 
Obosit si suparat
Tutac a mai declarat ca Dugulescu era foarte obosit din cauza implicarii in mai multe proiecte caritabile si bisericesti.
"In plus, era si foarte preocupat de realizarea unui film. Semnase contractul cu o casa de productie din SUA pentru un film care urma sa apara in 2009. Era un film despre viata lui si Revolutia de la Timisoara".
Tutac a mai spus insa ca Dugulescu era si afectat de publicarea luni, in saptamanalul Banateanul, a unui articol in care se prezenta colaborarea acestuia cu Securitatea.
"Am vorbit mult cu el in mod special pe tema aceasta, era foarte suparat. Eu cred insa ca toti liderii bisericilor in perioada regimului comunist au trecut prin situatii extrem de dificile. El recunoscuse ca o perioada de timp, pentru a putea pleca in SUA, a semnat un angajament. A recunoscut asta in fata comunitatii si a spus asta in cartea sa «Democratie si persecutie»".
"Indiferent de ce vor zice unii sau altii, cei ce l-au cunoscut stiu exact cine a fost Petru Dugulescu. Comentariile sunt de prisos", spune Steven V. Bonica, redactor-sef al publicatiei Romanian Tribune News din Chicago, unul dintre apropiatii pastorului Dugulescu.
Trupul neinsufletit al pastorului Dugulescu este depus pana maine la biserica Eclesia din Timisoara, urmand ca duminica dupa pranz sa fie dus la biserica Betel, unde acesta a servit ca pastor in perioada 1987-2005.
Inmormantarea va avea loc luni.
CV
Deputat in doua mandate

Pastorul baptist Petru Dugulescu a incetat din viata la varsta de 62 de ani.
S-a nascut in 18 noiembrie 1945 in localitatea Chelmac din judetul Arad, fiind casatorit si tata a patru copii.
A absolvit Institutul Teologic Baptist din Bucuresti.
In legislaturile din perioada 1992-2000 a fost deputat PNTCD de Timis.
Este fondator al Liceului Crestin Baptist din Timisoara si al Asociatiei Evanghelice si de Caritate Isus- Speranta Romaniei.
A tinut cursuri in mai multe universitati din SUA, in special prin intermediul organizatiei Rotary, primind din partea acestei organizatii medalia "Paul Harris Fellow". 

Malin Bot - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Taximetristii - obligati sa invete contabilitate si sa-si administreze atent kilometri parcursi

Taximetristii aradeni vor fi nevoiti sa se ocupe si de contabilitateIn temeiul unui ordin al directorului Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, taximetristilor li se schimba regimul de calcul al veniturilor.
Ordinul are in vedere eliminarea diferentelor intre cei care au masini particulare si cei angajati la o societate comerciala.
Astfel, taximetristii vor deveni propriii contabili ai propriilor masini-firma...
Pe cat de concrete sunt intrebarile pe care, ca urmare a intrarii in vigoare, de la 1 ianuarie a.c., a unui Ordin al directorului Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, si le pun taximetristii, chestiuni legate de situatia lor in ceea ce priveste administrarea veniturilor, pe atat de vagi sunt, deocamdata cel putin, raspunsurile venite din partea institutiei publice care, nu-i asa?, "ne ia banii"...
Cea mai importanta modificare survenita de 5 zile incoace se refera la faptul ca nu mai e suficienta memoria fiscala a aparatului de taxat a taximetrului (pe baza careia taximetristii erau, pana acum, impozitati), posesorii de autorizatii de transport persoane in regim de taxi fiind nevoiti sa-si tina singuri contabilitatea primara, sa aiba, deci, registru de incasari si plati, sa emita chitante fiscale.
Intrebarile lor sunt simple si la obiect, si ne-au fost adresate de "slujbasul simplu" nu ca un protest, ci, pur si simplu, ca o informare neutra, menita sa clarifice si asa stufosul statut desprins din LEGEA nr. 265 din 19 iulie 2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.
Iata doar cateva dintre ele - pe care le-am transmis, la randul nostru, conducerii Finantelor publice si la care, deocamdata, am primit raspunsuri care, asa cum nu ne satisfac noua integral curiozitatea, suntem convinsi ca n-o vor potoli nici pe a celor direct interesati in problema:
- Cum se justifica kilometri parcursi in interes personal, din moment ce ordinul prevede ca fiecare kilometru e obligatoriu de pe bordul masinii (deci nu numai cei parcursi impreuna cu clientul si consemnati de aparatul de taxat) de contabilizat?
- Ce face taximetristul cu kilometri ramasi nemarcati pe ceas in caz ca... iau o teapa de la un client care a efectuat o comanda – sa zicem – din Nadlac? Unde - in ce acte? - se regaseste consumul efectuat de masina pentru incalzirea taximetrului, care, asa cum o cere legea, trebuie sa aiba o temperatura interioara mai mare de 15 grade Celsius? Nu cumva acest ordin e inca o tentativa de a elimina micul intreprinzator – dependent de venitul rezultat de pe urma muncii sale – in favoarea marilor companii?...
Publicam, deocamdata, raspunsul formulat, cum veti citi, in linii foarte generale, pe care l-am primit prin intermediul ofiterului de presa al Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, Calin Arusti, urmand ca marti sa fim prezenti la intalnirea care se va desfasura, la Casa Sindicatelor, intre institutia respectiva si Sindicatul taximetristilor, la solicitarea acestuia.
"In conformitate cu prevederile art. III din Legea nr. 265/2007 publicata in Monitorul Oficial nr. 527 din 3 august 2007, pentru eliminarea distorsiunilor de concurenta, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, transportatorii autorizati, persoane fizice si asociatii familiale, care executa transport in regim de taxi, vor fi supusi impozitarii pe venitul net in sistem real, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Determinarea venitului net se va realiza pe baza venitului brut inregistrat de aparatul de taxat ca insumare a sumelor incasate, conform rapoartelor memoriei fiscale, din care se scad cheltuielile, conform prevederilor legale. Pentru a fi inregistrati in baza de date a administratiilor finantelor publice ca fiind platitori de impozit pe baza contabilitatii in partida simpla, contribuabilii sus mentionati au obligatia completarii si depunerii pana la data de 31 ianuarie 2008 a unei Declaratii estimative privind veniturile si cheltuielile pe care considera ca le vor obtine/efectua pe parcursul anului 2008. Urmare prelucrarii acestor declaratii estimative fiscul va emite decizii de plati anticipate din care vor rezulta sumele pe care taximetristii le vor achita trimestrial, pana la data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru. Pentru a se realiza o informare cat mai precisa a persoanelor fizice care desfasoara activitate de taximetrie s-au derulat deja discutii intre reprezentanti ai DGFP Arad si Sindicatul taximetristilor in vederea organizarii in cursul saptamanii viitoare a unor intalniri de lucru."

Lucian Valeriu - Observator

  • Focar de trichineloza

La Santana au fost descoperite cazuri de trichineloza la porciPatru persoane din Santana au ajuns la Spitalul Judetean si alte doua sunt tratate acasa, dupa ce au consumat carne din porcul crescut in propria gospodarie.
In aceeasi localitate, o alta familie era la un pas sa primeasca aceeasi boala, dar a dus carnea la controlul sanitar-veterinar in ultimul moment.
Primii doi bolnavi au ajuns la spital in perioada Craciunului, iar dupa Anul Nou, la medici au ajuns alte doua persoane.
Pentru ca numarul bolnavilor ajunsese la patru, autoritatile medicale au declarat focar familial de trichineloza.
Cei patru bolnavi, doua femei si doi barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 37 de ani, sunt membrii aceleasi familii.
Directorul ASP Arad, dr. Gabriela Tarle, a declarat, ieri, ca "pacientii au o forma usoara a bolii, acum fac tratament specific, iar starea lor de sanatate evolueaza spre bine".

Alex Negru  - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]