Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 5 noiembrie 2008
Stirile TVA aici
  • TIR rupt in doua de tren

Trenul Rapid Arad-Bucuresti a acrosat un TIR care a ramas blocat in trafic pe calea ferataTeroare, ieri seara, pe centura orasului, unde un TIR a fost acrosat de Trenul Rapid Arad-Bucuresti. Remorca TIR-ului a fost spulberata si a ajuns de-o parte si de alta a liniilor de tren.
Accidentul s-a petrecut in jurul orei 20.30, pe soseaua de centura a Aradului. Vina se pare ca apartine soferului de TIR, pentru ca, desi trenul Rapid se indrepta cu viteza, a considerat ca are inca timp sa treaca. Din pacate insa nu a fost asa. Remorca TIR-ului a fost acrosata de catre tren si rupta in doua.
Desi ar fi putut sa existe urmari mult mai grave, atat pentru soferul automarfarului, cat si pentru calatorii care se aflau in tren. Singurul care a avut de suferit a fost mecanicul locomotivei, care a ramas cu piciorul prins intre fiare, motiv pentru care a fost necesara interventia echipei de Descarcerare, pentru a fi scos si transportat de urgenta la Spitalul Clinic Judetean Arad. A fost imediat supus mai multor investigatii medicale, insa la prima vedere, starea acestuia nu a fost grava.
Imediat dupa producerea accidentului, trenul Rapid s-a intors inapoi in statia CFR Arad, unde locomotiva a fost inlocuita, pentru a-si putea relua calatoria.
Din primele cercetari efectuate de catre autoritati se pare ca soferul TIR-ului a fost pur si simplu blocat in trafic, exact pe liniile de tren. Cuprins de disperare, in momentul in care a vazut ca trenul se apropie, a incercat sa inainteze si sa isi faca loc printre autoturismele aflat in coloana, dar din pacate remorca a ramas inca pe liniile de tren.
In urma accidentului, traficul, atat pe centura, cat si pe drumul spre Horia si Vladimirescu a fost pur si simplu blocat. Mai multi agenti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad s-au mobilizat si au dirijat circulatia, incercand sa descongestioneze traficul. Abia dupa mai bine de o ora de asteptare, cand TIR-urile au fost directionate spre zona Podgoria, masinile au inceput sa se miste si sa inainteze.

Anca Barbura - Glasul Aradului

  • Peste 500 de aradeni vor ramane fara locuri de munca in urma disponibilizarilor

AJOFM va incerca sa ii ajute pe cei diponibilizati si prin organizarea burselor locurilor de muncaPana la sfarsitul anului, cel putin 515 persoane, conform estimarilor specialistilor, vor ramane fara locuri de munca, dupa ce firmele la care sunt angajate vor face disponibilizari. Vestul tarii este cel mai afectat, deocamdata, de criza financiara, care face ca marile firme sa nu-si mai poata plati muncitorii. Pentru lunile noiembrie si decembrie s-au facut disponibilizari pana in prezent la opt firme din judetul Arad. Firmele sunt urmatoarele: „S.C. Foricon S.A Deva” - punct de lucru Arad, care a facut disponibilizari pentru luna noiembrie, in urma carora 31 de oameni vor fi concediati, „ S.C. Replay S.R.L”, unde 80 de persoane vor trebui sa-si caute un alt loc de munca incepand cu aceasta luna, S.C. Agro Codlea S.R.L, firma care a facut disponibilizari pentru luna noiembrie si care va lasa pe drumuri 30 de persoane, „S.C. Raymond Productie S.R.L”, cu 60 de locuri disponibilizate pe luna in curs, „S.C. Transfond S.A Bucuresti„, care va da afara 3 persoane incepand cu luna decembrie si cele 3 firme din Lipova: „S.C. Bianca International S.R.L„, care a facut disponibilizari pentru luna noiembrie pentru 200 de persoane S.C. Coste Shoes S.R.L, care a propus spre concediere 67 de oameni din aceasta luna si „S.C. Tommaifacio Export-Import Gilbert S.R.L.”, unde 44 de oameni isi vor cauta un nou loc de munca la inceputul anului viitor. In functie de vechime, angajatii care vor pleca vor primi salarii compensatorii.
„In cazul in care persoanele ramase fara loc de munca indeplinesc conditiile prevazute de lege vor primi ajutorul de somaj, apoi noi vom incerca sa-i ajutam pe cei care ne solicita un loc de munca, punandu-le la dispozitie oferta noastra. A.J.O.F.M. organizeaza aproape in fiecare luna bursa locurilor de munca, la cererea fortei de munca si a angajatorilor. Urmatoarea bursa va avea loc in data de 21 noiembrie si se va organiza la Sebis, unde dorim sa realizam o intalnire profitabila intre angajatori si posibilii angajati. Va fi o bursa generala adresata tuturor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca”
, ne-a declarat Mihaela Jude, purtator de cuvant in cadrul A.J.O.F.M.Firme importante din Arad, care nu au facut disponibilizari sunt Leoni si Takata, dar care insa au facut modificari in programul salariatilor.

Nicoleta Bosnigeanu - Observator

  • Preturi mai mici pe piata imobiliara

Preturile apartamentelor scad foarte mult in urma crizei financiareConform unui studiu realizat de Real Investments, se scot la vanzare pentru toti aradenii interesati de achizitionarea unui imobil, case sau apartamente la preturi mai mici fata de celelalte oferte de pe piata imobiliara.
Astfel, cu 20% mai putin fata de preturile practicate initial, aradenii pot achizitiona o casa in zona Politiei la pretul de 850 Euro/metru patrat, pretul initial fiind de 1.000 Euro/metru patrat.
In zona centrala, locuintele se vand la un pret de 1.000 euro/metru patrat, acestea fiind foarte cautate datorita capacitatii acestora de a fi utilizate ca spatii pentru birouri. In Cartierul Aurel Vlaicu, se poate ajunge de la o garsoniera comfort 1 la un pret de 27.000 euro pana la un apartament de patru camere in valoare de 65.000 euro.
Cartierul Alfa, recent modernizat, are ca oferte garsoniere pentru 28.000 euro, apartamente cu o camera intre 35.000 si 36.000 euro, iar ofertele continua pana la un apartament cu patru camere in valoare de 70.000 euro. Cat despre Cartierul Micalaca, in functie de zone, apartamentele cu patru camere, de exemplu, pot ajunge intre 68.000 si 70.000 euro.
Avand in vedere cererea masiva de inchirieri din ultima perioada, piata chiriilor din Arad a cunoscut o crestere semnificativa. Astfel, un apartament cu o camera se inchiriaza la pretul de 150-200 euro/luna, valoarea crescand odata cu numarul de camere si zona unde este pozitionat imobilul respectiv. La mare cautare sunt casele neamenajate si apartamentele cu un numar mare de camere. De asemnea sunt cereri si pentru vile noi (1.000-1.500 euro/luna) si apartamente de lux situate ultracentral (500 euro/luna).
In schimb oferta de spatii comerciale pentru vanzare este foarte mica, pretul pe metru patrat fiind intre 2.500-3.000 euro/mp. Cat despre vanzarea caselor, datorita proiectelor anuntate de Primaria Municipiului Arad in cartierele periferice (Bujac, Gai, Sannicolau Mic, Poltura) valoarea proprietatilor va creste odata cu finalizarea proiectelor anuntate. In acest moment pretul pe metru patrat este intre 40-60 euro.

Roxana Rusu - Glasul Aradului

  • Aradenii prefera „Urgentele” in dauna medicilor de familie

Aradenii apeleaza mai mult la serviciile Unitatii de Primire Urgente decat la medicii de familieHolurile Unitatilor de Primire Urgente ale Spitalului Judetean, mai ales cel de la UPU-Pediatrie sunt arhipline aproape la orice ora. Medicii spun ca sunt solicitati la maxim si ca, de cele mai multe ori, persoanele care apeleaza la ajutorul lor nu reprezinta cazuri de urgenta, insa cetatenilor le este mai la indemana sa se prezinte la spital decat la medicul de familie. In acest fel, nu doar ca se inghesuie pe holuri, dar si ingradesc posibilitatea cadrelor medicale de-a se ocupa de cazurile cu adevarat grave. Situatia este mult mai dificila mai ales in weekend, cand medicii de familie nu au program la cabinete. Aceeasi medici spun ca cele mai frecvente cazuri intalnite sunt cele in care pacientii ignora sa se prezinte la doctor inca de la primele simptome ale diverselor afectiuni, lasand lucrurile sa se agraveze si abia atunci cand nu mai fac fata simptomelor, care devin greu de suportat, vin direct la spital. Aglomeratia naste si nemultumiri in randul pacientilor care nu inteleg sau nu doresc sa inteleaga modalitatea de triere a pacientilor, in functie de gravitatea starii de sanatate in care se afla. De aici si pana la scandaluri in toata regula cu strigaturi, injuraturi, calomnii si amenintari nu este decat un pas, nu de putine ori cadrele medicale fiind nevoite sa apeleze la ajutorul politiei, insa acest lucru se intampla doar in situatiile extreme cand lucrurile par sa degenereze, in rest suporta cu stoicism vorbele grele si imbulzeala de la usa cabinetelor. De asemenea, cadrele medicale se plang de faptul ca bolnavii sunt insotiti de mai multe persoane care nu inteleg ca nu au voie sa intre impreuna in interiorul cabinetului de consultatie, ocupand spatiul si asa prea mic. Faptul ca se apropie frigul complica si mai mult situatia, pentru ca, inevitabil, numarul celor care se vor inghesui la urgente va fi mult mai mare decat in prezent din cauza racelilor. Din acest motiv, medicii insista ca cetatenii sa apeleze la medicul de familie inca din momentul in care simt ca ceva nu este in regula cu ei din punct de vedere medical, acest lucru fiind in primul rand in spre binele lor, dar si a celor care intr-adevar au nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

A.M.C. - Observator

  • Bloc tricolor

Casa lifturilor dintr-un bloc din Arad este vopsita in rosu, galben si albastruToate persoanele care intra in Arad dinspre Nadlac beneficiaza de o priveliste mai putin intalnita.
Casa lifturilor blocului A 1-2 este vopsita in rosu, galben si albastru. Acest design a fost ales de unul dintre locuitorii blocului, care crede ca tricolorul de pe casa liftului este un lucru inedit, dar si un semn care indica strainilor ca au intrat pe teritoriul Romaniei.
Si mai interesant este faptul ca cel care a vopsit casa lifturilor in culorile drapelulului national este de origine maghiara, dar, este mandru ca este roman si a dorit sa arate acest lucru.

A.G. - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]