Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 6 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Cel mai mare salariu din Arad – 272 de milioane in lei vechi

Sunt locuri de munca unde se primesc salarii importanteConform unui top al celor mai mari 20 de salarii din municipiul Arad, realizat de catre Directia Generala a Finantelor Publice Arad, cel mai mare salariu net pe anul 2007 este de 327126 de lei noi. 
Persoana care primeste acest salariu anual are venitul total de 389434 de lei, iar in urma impozitarii (de 62308 lei) ramane cu banii mentionati anterior, iar lunar primeste 27260,5 lei adica mai bine de 272 de milioane in bani vechi.
Pe locul doi in clasamentul salariilor din Arad, la o diferenta foarte mica, apare suma de 325815 lei pe an venit net, adica 27151,25 de lei pe luna. 
Pe locul trei apare salariul net de 266084 de lei.
Ultimul loc in Top 20 il ocupa persoana care primeste lunar 18820 de lei adica 225843 de lei pe an. 
Persoanele care incaseaza lunar aceste sume fabuloase – pentru unii – provin din domenii precum: sistemul bancar, productie industriala si din centrele comerciale. 
Este vorba despre locuri de munca in care responsabilitatea este deosebita, despre ordonatori de credite care semneaza, probabil, pentru sume ametitoare.

S. R. - Observator

  • Taximetrist atacat cu pistolul in plina strada

Atacatorul a ajuns si el la urgenteScene parca rupte din filmele americane au avut loc ieri noapte, in zona Boul Rosu din Arad. 
Doi pustani de etnie roma s-au luat la bataie cu un taximetrist, tinerii facand uz si de un pistol. 
Chiar daca nu s-a tras, arma a fost folosita pentru lovirea taximetristului, care a ajuns la spital cu rani profunde la nivelul fetei.
Incidentul a avut loc in piata Arenei, unde taximetristul aradean a intrat intr-o alimentara pentru a face cateva cumparaturi. La iesire, barbatul a fost acostat verbal de catre cei doi tineri. Initial, Marcel M. a hotarat sa ii ignore, vazand ca sunt sub influenta bauturilor alcoolice si s-a indreptat spre autoturismul sau, parcat in statia de taxi. Indiferenta barbatului i-a enervat si mai tare pe cei doi agresori care au sarit la bataie.
Un alt barbat, care se afla in trecere prin zona, a incercat sa intervina in apararea taximetristului, insa a fost amenintat de agresori si a plecat imediat. 
In statia de taxi soferul a fost lovit cu pistolul in gura si muscat de unul dintre agresori de ureche. 
Deoarece cei doi erau inarmati, nimeni nu a avut curajul sa intervina.
Dupa ce l-au atacat pe bietul om, tinerii au luat-o la fuga, cu pistol cu tot.
Speriat, barbatul a sunat imediat la 112, iar in mai putin de 20 de minute cei doi agresori au fost prinsi de catre politisti. 
Acestia s-au despartit unul de celalalt, fugind in directii diferite. 
Au fost, insa, gasiti pe strazile adiacente zonei Boului Rosu, iar arma a fost descoperita in curtea unei locuinte pe langa care unul dintre agresori a fugit.
Acesta s-a gandit ca, scapand de arma, nu va mai fi gasit.
"Este vorba despre un pistol marca Colt de 9 mm, cu gaze, care in urma verificarilor efectuate de catre politisti s-a stabilit ca nu a fost notificat de catre proprietar, in evidentele IPJ Arad. Cei doi prinsi au fost identificati ca fiind Lucian Calman V., in varsta de 18 ani, din Arad si Giani C., in varsta de 20 de ani, din judetul Timis. Amandoi sunt acum cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de loviri si alte violente si nerespectarea regimului armelor si munitiilor", a declarat Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arad.
In timpul urmaririi, unul dintre suspecti s-a ranit la cap si a necesitat internarea in spital, insa se afla in afara oricarui pericol. 
Soferul batut a fost lasat sa plece acasa, insa barbatul are urechea sfartecata si obrazul ranit ca urmare a loviturii de pistol aplicate de agresori.
Acesta este un al doilea caz in ultima luna, in care un taximetrist cade victima unor posibili clienti. 
Din fericire, atat taximetrista a carui deget a fost retezat de cutitul unui client nervos, cat si Marcel M., aradeanul agresat de cei doi, au scapat teferi in urma atacurilor suferite.

Anca Barbura - Glasul aradului

  • Turci ascunsi printre haine, la Nadlac

12 turci in TIRPolitistii de frontiera de la Nadlac au descoperit, astazi la pranz, intr-un TIR, care potrivit actelor de insotire a marfii, transporta textile din Turcia pentru Belgia, 12 turci ascunsi printre haine, care incercau sa iasa ilegal din Romania.
"Politistii de frontiera au avut suspiciuni pentru ca sigiliul era deteriorat. Printre textile, au fost gasiti 12 cetateni turci, cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani. Toti sunt barbati", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les.
Politistii de frontiera continua ancheta pentru a afla cum au ajuns turcii in TIR si daca soferul camionului, care este un cetatean turc de 33 de ani, stia de transfugii pe care ii transporta. 
Din cauza numarului mare de transfugi, cercetarile sunt extinse pentru a se afla daca transportul facea parte dintr-o retea specializata in traficul de persoane.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Striptease in fata altarului

Striptease in fata bisericiiIeri, la primele ore ale diminetii, enoriasii veniti la Catedrala Ortodoxa de la Podgoria au ramas inmarmuriti cand o femeie a inceput sa se dezbrace chiar sub ochii lor.
Pentru ca nu a stiut cum sa reactioneze, preotul care era de serviciu la ora respectiva a fost nevoit sa sune la 112 pentru a cere sprijinul politistilor.
"Nu e prima data cand femeia vine si se dezbraca in biserica. Cand am luat-o la intrebari, mi-a raspuns ca a venit sa se schimbe. Altadata a incercat sa deschida usile altarului. Am incercat s-o linistesc, dar credeti ca s-a putut. Zilnic avem probleme cu toti cersetorii. Daca ati vedea cum vin in fiecare zi si cersesc, iar daca nu le dai cand iti cer fac foarte urat. Nu mi se pare normal ce se intampla, mai ales ca e vorba de un lacas de rugaciune. Unii chiar au ajuns sa-si faca nevoile in galetile cu lumanari", ne-a spus o credincioasa.
Ajunsi la fata locului, politistii au observat ca au de-a face cu aceeasi femeie care s-a plimbat dezbracata in zona UTA, miercuri seara.

Adrian Todor - Glasul aradului

  • Turism stomatologic la Pancota

La Pancota se practica turismul stomatologicAtrasi de preturile mici, vin sa-si faca implanturi rezidenti europeni si chiar canadieni.
Orasul Pancota incepe sa devina un punct de atractie pe harta turismului stomatologic.
Atrasi de preturile mici, vin sa-si faca aici implanturi dentare rezidenti din Spania, Italia, Austria, Germania si chiar Canada.
Daca la ei acasa pacientii trebuie sa plateasca intre 1.500 si 2.000 de Euro pentru un implant, in orasul din Podgorie preturile sunt mult mai mici, un dinte nou-nout implantat costa doar 400 de Euro.
Unul dintre medicii stomatologi care presteaza astfel de servicii povesteste ca are intr-un an aproximativ 50 de clienti dornici sa-si imbunatateasca dantura.
Cei mai multi clienti vin in timpul sarbatorilor si vara, cand in strainatate este perioada concediilor.
Interesant este ca pacientii nu sunt doar romani plecati la munca in occident ci si spanioli, italieni, germani, austrieci sau canadieni cu acte in regula care prefera sa stea o anumita perioada in Romania, cazandu- se pe la hoteluri, pensiuni sau prieteni.
Printre cei ce doresc sa-si refaca dintii sunt si oameni din Pancota, Masca, Galsa sau Maderat, insa atat pretul destul de mare pentru un roman, cat si elementul de noutate, ii face pe unii sa fie putini sceptici.
Viata refacuta
Medicii stomatologi sustin ca un implant dentar poate reface pur si simplu viata unui pacient.
Omul scapa astfel de povara protezelor mobile, reconstituindu- se fizionomia si masticatia.
De asemenea, in unele cazuri nu se mai slefuiesc dintii vecini, cum se procedeaza in cazul interventiilor clasice.
Materialele folosite sunt din import, dintii implantati fiind din titan.
Interventiile de acest tip nu sunt indicate in cazul persoanelor care au diabet zaharat, boli de inima, al celor care fumeaza mult sau sufera de diverse afectiuni grave.
Lipsa de transparenta
Doctorul David Voicu, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Arad da dovada de o totala lipsa de transparenta.
Contactat telefonic pentru a ne da detalii cu privire la implanturile dentare din judet, dentistul- sef ne-a refuzat in mod brutal, sustinand ca lucreaza, atat la cabinet, cat si la Colegiu, doar pe baza de programare.

L.S.- Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]