Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 7 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Ziua Mondiala a Sanatatii, zi libera pentru cadrele sanitare

Astazi personalul sanitar sarbatoreste Ziua Mondiala a SanatatiiAstazi se sarbatoreste Ziua Mondiala a Sanatatii, ocazie cu care toti salariatii sistemului sanitar au zi libera, urmand a se lucra in zilele de sambata, duminica, platiti dublu fata de o zi lucratoare.
Carmen Lucuta, manager al Spitalului Clinic Municipal, declara: "Astazi este zi libera pentru toti salariatii. Cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Sanatatii, am fost invitati la Autoritatea de Sanatate Publica Arad, unde se va purta o discutie cu privire la schimbarea climei, care este o problema pentru sectorul sanitar."
Ziua Mondiala a Sanatatii marcheaza fondarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). 
In fiecare  an, ziua de 7 aprilie este folosita de OMS pentru a atrage atentia lumii intregi asupra unor probleme de sanatate ivite pe plan modial. 
Pentru anul 2008, a fost aleasa ca tema de discutie: "Sa protejam sanatatea fata de schimbarea climei", alegere ca  urmare a recunoasterii faptului ca schimabrea climei constituie, pe plan mondial, o amenintare mereu crescanda la adresa securitatii sanatatii publice.
Pentru a reduce expunerea la schimbarile climaterice si a efectelor acestora, exista deja, pentru dome-niul sanatatii si sectoarele corelate cu sanatatea, pasi stabiliti. 
Cum ar fi: tinerea sub control a vectorilor, reducerea poluarii datorate mijloacelor de transport, folosirea mijloacelor de transport, folosirea eficenta a terenurilor precum si managementul apei sunt masuri binecunoscute si testate, care pot fi de ajutor.

Andreea Dorotovics - Glasul Aradului

  • 15 milioane de euro pentru o mica parte din centrul istoric

Si vechea scoala a Preparandiei aradene va fi reabilitataMarti, unul dintre cele trei subiecte de discutie ale sedintei extraordinare ale sedintei Consiliului Local Municipal va fi "Necesitatea si oportunitatea realizarii obiectivului de investitii Reabilitarea centrului istoric vechi al municipiului Arad". Se va vota studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici prevazuti, studiu realizat inca din 7 ianuarie anul acesta.
Bugetul proiectului va fi de aproape 55 de milioane de lei, adica 15 milioane de euro, din care contributia CLM va fi de 813 mii de lei, cheltuieli eligibile ale proiectului, la care se adauga aproape patru milioane de lei pentru cheltuieli neeligibile si cheltuieli care pot aparea pe parcurs. 
Restul finantarii vine din fonduri structurale, prin Programul Operational Regional 2007-2013 - Dezvoltare durabila si promovarea turismului.
Domeniul major de interventie va fi restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. 
Se va interveni in special la Podul "Traian" (185,4 m), la cladirea Preparandiei (395 mp), vor fi inlocuite 103 corpuri de iluminat stradal, se va lucra la canalizare, alimentarea cu gaze naturale, energie electrica etc. 
Durata de realizare este de 31 de luni.

Dana Mirea - Observator

  • Avion Blue Air, oprit la sol din cauza unei defectiuni de motor

Pentru repararea unei defectiuni la cursa Blue Air spre Stuttgart s-a intarziat 5 oreAproape 50 de pasageri ai unei curse aeriene low-cost au asteptat in aeroportul international Arad timp de cinci ore.
Aeronava, care apartine companiei Blue Air, urma sa transporte 47 de pasageri pe ruta Arad-Stuttgart si trebuia se decoleze in sambata dimineata la ora 8.30.
Directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, spune insa ca la pornirea motoarelor, unul dintre piloti a sesizat o defectiune la unul dintre motoare. 
Acest lucru s-a intamplat inainte ca avionul sa decoleze. 
Dan Balacel a mai precizat ca a fost vorba de o defectiune minora.
In acel moment, pilotul a luat decizia de a suspenda zborul si a cerut ajutorul unei echipe tehnice speciale de la Bucuresti, care a adus la Arad, cu un alt avion mai mic, piesa ce a remediat defectiunea. 
In acest timp, pasagerii au asteptat in aeroport si dupa mai bine de cinci ore au fost imbarcati din nou in avion. 
Avionul urma sa decoleze in jurul orei 14.00.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Carantina din cauza rabiei

Pentru preintampinarea raspandirii rabiei autoritatie veterinare au introdus carantina in patru localitatiAutoritatile sanitar veterinare din Arad au instituit carantina in 4 localitati din judet  dupa ce in ultimele zile s-au inregistrat mai multe cazuri de rabie la animale. 
Au fost identificate cinci cazuri, trei la pisica, in Secusigiu, Turnu si Pecica si doua la vulpe, in Semlac si Pecica. 
Animalele bolnave au atacat 7 oameni. Cu totii sunt acum sub tratament. 
Rabia este o boala infectioasa virala, extrem de periculoasa, frecventa la animale si transmisibila la om prin muscatura. 
Este o maladie incurabila, care se caracterizeaza prin leziuni ale sistemului nervos central, urmate de paralizie si moarte. 
Conducerea Directiei Sanitar-Veterinare nu exclude ca si alte animale din zonele aflate in carantina sa fie contaminate cu rabie, astfel ca medicii veterinari recomanda populatiei sa evite contactul de orice fel cu animalele. 
Totodata, autoritatile veterinare au inceput o campanie de vaccinare a tuturor animalelor din gospodariile aflate in zona.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad 

  • Oaspeti elvetieni la Santana

Primarul Santanei a prezentat oaspetilor elvetieni planul dedezvoltare a localitatiiLa inceputul saptamanii trecute, edilii orasului Santana au fost gazda unei delegatii venite din Elvetia, toti fiind reprezentanti ai unui ONG din Chaux des Fondes – cantonul Neuchatell.
Elvetienii au o colaborare foarte stransa cu Viorel Enache, primarul Santanei, inca de la inceputul anilor '90, cand acesta a incercat pentru prima data reformarea sistemului centralizat al caselor de copii.
In acea perioada a fost nfiintata Asociatia SOS Salvati Copiii, prin care au fost infiintate si organizate casele de copii de tip familial, devenite ulterior modele la nivel national.
"Delegatia a fost condusa de doamna Isabelle Huguenin, cu care am o colaborare foarte buna inca din 1995. In 2004, ei au fondat o noua asociatie, Pierom, prin care ajuta copiii din casele de tip familial, care au varsta la care trebuie sa paraseasca aceste case, sa se integreze social si profesional", a declarat primarul Viorel Enache.
Totodata, primarul Enache le- a prezentat oaspetilor din Tara Cantoanelor modelul aplicat in judetul Arad a caselor de tip familial, dar si strategia de dezvoltare a orasului.

C.A. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]