Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 7 iunie 2008
Stirile TVA aici
  • Sute de elevi si studenti au venit ieri la bursa locurilor de munca

Elevii si studentii s-au prezentat la bursa locurilor de muncaIeri de la ora 09.00 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad a organizat Bursa locurilor de munca pentru elevi si studenti. 
Acest gen de bursa este realizat pentru prima data in orasul nostru. 
Necesitatea organizarii unei burse tinta, pentru elevi si studenti o constitue subventia acordata angajatorilor la incadrarea in munca a acestor doua categorii de persoane, facilitate prevazuta in Legea 72 din 2007, privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor. 
Aceasta lege prevede acordarea unei subventii in cuantum de 50% din salariul minim brut pe tara garantat in plata angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti pentru o perioada de maxim 60 de zile. 
Deoarece a ramas mai putin de o saptamana pana la primirea vacantei de vara, bursa a fost binevenita pentru aceste categorii de persoane, tinand cont ca in ultimii ani tot mai multi elevi si studenti au inceput sa lucreze in perioada verii pentru a-si castiga propriii bani.
Prezenta agentilor economici gata sa ofere un loc de munca tinerilor a fost foarte mare - 95 de agenti, care au pus la bataie peste 800 de locuri de munca, in diferite domenii. 
Cele mai multe oferte au fost pentru: fierari- betonisti, zugravi, bucatari, ospatari, patiseri, soferi, confectioneri imbracaminte, receptioneri hotel, vanzatori, contabili, ingineri agronomi, operatori calculator... 
Pe parcursul desfasurarii bursei au venit aproape 400 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. 
Dintre participanti au fost selectati 43 de elevi si studenti in vederea incadrarii intr-un loc de munca, dintre care 23 au fost angajati pe loc. 
Dintre cei 23 selectati, 4 persoane sunt absolvente de studii superioare iar restul de 19 nu au inca finalizate studiile superioare. 
Astfel noua tineri vor ocupa posturi de muncitori necalificati, doi de vanzatori, cinci de barmani, trei vor lucra in domeniul patiseriei, iar cei patru absolventi de studii superioare au obtinut cate un loc de munca in domeniul asigurarilor. 
Toti tinerii incadrati in munca sunt din municipiul Arad. 
Un mare interes pentru vizitatori l-a constituit standul reprezentantilor fortelor armate, care le-a vorbit tinerilor despre ofertele lor de scolarizare, in urma carora vor putea lucra in cadrul Armatei.
Luna aceasta AJOFM Arad va mai organiza o bursa a locurilor de munca in data de 20 iunie, tot in incinta Restaurantului Bucegi. 
Aceasta bursa se va adresa persoanelor de etnie  rroma care nu au reusit sa ocupe un loc de munca.

Simina Roz - Observator
  • Contestatie la BEM

Partidul Conservator a depus contestatiePartidul Conservator contesta modul de atribuire a mandatelor pentru Consiliul Local Muncipal. 
Printr-o adresa depusa la sediul Biroului Electoral Municipal, conservatorii sustin ca au pierdut un post de consilieri cu toate ca aveau un plus de peste 800 de voturi. 
Sesizarea a intrat in discutia membrilor BEM care la randul lor spun ca sesizarea Partidului Conservator este neantemeiata.
Conducerea Partidului Conservator din Arad este nemultumita de modul in care au fost atribuite mandatele de consilieri pentru Consliul Local Muncipal. 
Liderii PC spun ca au pierdut un pot de consilier in favoarea Partidului Democrat Liberal, cu toate ca avea un rest de peste 800 de voturi. 
Conservatorii au sesizat acest lucru la Biroul Electoral Muncipal. 
Biroul Electoral Muncipal a luat in dezbatere sesizarea depusa de Partidul Conservator. 
In urma anelizei a modului in care au fost distribuite cele 23 de mandate pentru Consiliul Local s-a ajuns la concluzia ca plangerea Partidului Conservator este neantemeiata. 
In urma alegerilor de duminica, Partidul Conservator a obtinut pentru Consiliul Local Muncipal numai un post de consilier.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Unde se muta Sectia TBC?

Sectia TBC din Arad este posibil sa fie mutata la Centrul de primire a refugiatilor de la HoriaCentrul pentru refugiati de la Horia si Cazarma militara din Gai, posibile noi locatii. 
Problema locativa existenta la nivelul Sectiei TBC a Spitalului Clinic Municipal Arad nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni. 
Cladirea in care functioneaza sectia a fost retrocedata vechiului proprietar (Episcopia Ortodoxa), iar Consiliul Local Municipal (in subordinea administrativa a caruia se afla spitalul) plateste, in acest moment, chirie pentru ca sectia sa poata ramane si functiona in acelasi loc. Dar asta nu rezolva problema.
Conditiile in care isi desfasoara activitatea sectia nu corespund normelor in vigoare. 
Nici spitalul, nici Consiliul Local nu isi permit sa investeasca aici atata timp cat imobilul nu se afla in proprietatea lor. 
"Datorita problemei de acolo, noi am solicitat schimbarea locatiei" -subliniaza directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Arad, dr. Gabriela Tarle.
Demersurile autoritatilor
Asadar, singura solutie pare a fi mutarea sectiei TBC intr-un alt spatiu. 
"Noi am facut demersuri in acest sens, impreuna cu Spitalul Clinic Municipal si cu municipalitatea, pentru a ni se aloca spatiul fostului Centru pentru refugiati de la Horia. Tot ce puteam face la nivel local, am facut. In prezent, documentatia este la Ministerul Sanatatii Publice. Ceea ce trebuie facut mai departe nu tine de noi, tine de relatia dintre ministere -al Sanatatii Publice si al Administratiei si Internelor (caruia i se subordoneaza Centrul pentru refugiati -n.r.). Alocarea unei locatii de la un minister la altul se face prin hotarare de guvern" -precizeaza dr. Gabriela Tarle.
Centrul pentru refugiati de la Horia nu este singura solutie propusa de autoritatile aradene. 
"Noi am prezentat Ministerului Sanatatii doua oferte pentru a nu ne Ğintepeniğ la una, pentru a nu avea drumurile inchise in caz ca nu putem obtine Centrul de refugiati de la Horia" - spune directorul ASP Arad. 
Varianta de rezerva este Cazarma militara din Gai.
"Totusi, Centrul pentru refugiati de la Horia ar fi cel mai potrivit -atat ca numar de locuri, cat si in ceea ce priveste compartimentarea, care e buna pentru saloane mici. In plus e o cladire mai noua, mai rezistenta... Noi avem de gand sa ne mutam acolo pentru totdeauna, nu pentru doi- trei ani" -apreciaza dr. Tarle.
Ramane de vazut cum se va rezolva, in cele din urma, "problema TBC". Dar mai ales cand se va finaliza.
Sectii TBC, in judet
Pe langa Sectia TBC a Spitalului Clinic Municipal din Arad (care are 166 de paturi pentru acuti si pneumologie), in judetul nostru mai exista trei unitati sanitare cu paturi destinate bolnavilor de tuberculoza.
Cea mai... noua sectie TBC -inaugurata la sfarsitul lunii aprilie a acestui an -este cea de la Centrul de Sanatate din Chisineu Cris, care pune la dispozitia pacientilor 35 de paturi de de TBC cronici. 
"Spatiul a fost complet modernizat, la standarde europene" -sustine dr. Gabriela Tarle.
Alte 35 de paturi destinate bolnavilor de TBC se afla la Prajesti, sectia apartinand Spitalului de Boli Cronice din Sebis.
Spitalul din Lipova are, de asemenea, o sectie cu 45 de paturi. 
"Aici am facut demersuri la Consiliul Local, care ne-a atribuit o suprafata de 5.580 mp, la iesire din Lipova spre Neudorf, unde vrem sa construim o sectie de 100 de paturi, care sa aiba si TBC rezistenti -un compartiment destinat bolnavilor de TBC rezistenti la tratamentele clasice. Este o noutate, in tara existand doar o singura sectie de acest fel, la Piatra Neamt" -explica dircetorul ASP Arad.

D.D. - Jurnal aradean

  • Tigari pentru Euro confiscate

Tigarile confiscate la vama trebuiau sa ajunga pe piata neagra din UEPolitistii de frontiera aradeni au oprit, joi noaptea, un transport de tigari de contrabanda in zona vamei de la Nadlac.
Ei au confiscat 57.500 de pachete dintr-un TIR plin de canapele. 
Potrivit autoritatilor, tigarile erau destinate suporterilor prezenti la meciurile campionatului European din Elvetia. 
Valoarea capturii (cea mai mare din Arad anul acesta) se ridica la aproape 350.000 de lei. 
Traficantii ar fi scos insa pe piata neagra din Vest de circa cinci ori mai multa marfa! 
Soferul TIR-ului, un aradean de 25 de ani, le-a spus politistilor ca n-a stiut de existenta baxurilor cu tigari. 
In prima faza, soferul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Napastuitii ploii, uitati de lume

Casele de pe Campul Linistii arata dezastruos dupa ploile cazuteFiecare ploaie reprezinta pentru locuitorii din Campul Linistii numarul 1, nu departe de Calea Aurel Vlaicu, adevarate clipe de groaza. 
Pe langa faptul ca strada este neasfaltata iar de canalizare nici nu poate fi vorba, casele sunt toate din vaiuga si intr-o foarte proasta stare de degradare. Astfel, orice ploaie risca sa produca o nenorocire.
Pe langa apa care le ameninta acoperisul de deasupra capului, oamenii sunt nevoiti sa-si tina copiii impreuna cu sobolanii si serpii care si-au facut cuib in peretii caselor.
Locuitorii zonei sunt disperati de lipsa de implicare a autoritatilor locale, care, sustin ei, nu i-a ajutat cu nimic. 
Nici macar apa nu este trasa pana la ei. 
Sunt nevoiti sa apeleze la omenia portarului din cimitir pentru a le permite sa duca apa. 
Cea mai mare problema o reprezinta insa sobolanii. 
"Casele sunt din vaiuga, iar peretii sunt plini de galerii de sobolani. Noaptea dormim cu lampa aprinsa si cu batele langa noi. Nu putem lasa copiii singuri in casa pentru ca oricand ii poate musca", spune Monica Lole, mama a patru copii.
Oameni care muncesc
Se poate ca o oarecare parte din vina sa le apartina pentru ca traiesc in astfel de conditii. 
Dar asta nu inseamna ca li se poate refuza orice ajutor. 
Mai ales ca aici nu poate fi vorba despre oameni care nu muncesc. 
Barbatii lucreaza in domeniul constructiilor, iar femeile pe unde apuca, la curatenie. 
Tragedia lor este cu atat mai mare cu cat nu stiu nici macar daca vor mai putea sa locuiasca in aceste case. 
Se pare ca terenul de sub casele lor este retrocedat, avand dreptul pana anul viitor sa mai locuiasca aici. 
De acolo inainte, nimeni nu stie nimic. 
"Am facut tot felul de cereri, tot felul de petitii, dar nimic. Pe absolut nimeni nu intereseaza situatia noastra. Am vrea si noi sa stim ce se va intampla cu copiii nostri. Nu putem sa stam in strada", spune Maria Ciuca.
Rusinea de a trai
Oamenilor le este rusine pentru ca traiesc in astfel de conditii. 
"Ma cunosc o gramada de oameni. Colegii mei de lucru, clientii pentru care lucrez. Nimeni nu stie in ce conditii locuiesc. Ne este rusine sa traim aici, dar in alta parte nu avem unde merge", spune Cristian Lole. Poate rusinea ar trebui sa fie a altora...
Cui ii pasa...
Marcati de conditiile in care pot sa locuiasca niste copii, am incercat sa aflam de la Primarie care este situatia lor. 
Am contactat-o telefonic pe purtatorul de cuvant, Corina Draghici. 
Foarte amabila, ne-a comunicat ca in foarte scurta vreme ne va contacta chiar dansa pentru a ne oferi detalii in legatura cu soarta acelor oameni. 
Am asteptat in zadar telefonul doamnei purtatoare de cuvant. 
Vazand ca nu se tine de cuvant, am incercat sa o sunam noi. 
Problema nefiind atat de importanta, ne-am gandit ca poate o fi uitat. Degeaba insa am tot sunat. 
Nu ni s-a mai raspuns la telefon.
Nu faptul ca nu ni s-a raspuns noua la telefon reprezinta o problema. 
Ne-am bucura daca li s-ar raspunde, in vreun fel sau altul, acelor oameni care intr-adevar au mare nevoie de ajutor.

Adrian Cotuna - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]