Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 8 august 2008
Stirile TVA aici
  • Fetita cu tumoarea gigant a fost operata

Fetita cu tumoarea gigant a fost operata la ClujAdolescenta de 13 ani din localitatea Alunis, judetul Arad, diagnosticata de medici cu o tumoare abdominala gigant de peste 5 kilograme, a fost operata in cursul acestei dimineti.
"Pacienta a fost operata in aceasta dimineata, interventia a decurs normal fara incidente, in prezent adolescenta aflandu- se in serviciul de terapie intensiva a Institutului Oncologic in stare postoperatorie echilibrata", se arata intr- un comunicat al Institutului Oncologic "Ion Chiricuta".
Pacienta a fost internata in urma cu cateva zile la spital, fiind examinata de o comisie medicala care a decis prin consens necesitatea unei interventii chirurgicale, "singura in masura sa stabileasca natura procesului tumoral".
Initial, rudele fetei au crezut ca aceasta ar fi insarcinata, insa in urma vizitei la medicul de familie s- a ajuns la concluzia ca de fapt ceea ce parea o sarcina e o tumora de 5 kilograme si care s- a extins catre rinichi si uter. 
"Au venit asistentele de la primarie si au zis ca nepoata mea e gravida. Mi- am luat concediu si am dus- o la medicul de familie, care i- a facut o ecografie si a ajuns la concluzia ca nu este gravida, ci are tumora", a declarat matusa micutei, Dorina Brudasca.

I.L. - Jurnal aradean

  • "Asfalt tango" sau santurile din sosea

In Micalaca din cauza caldurii au aparut santuri in asfaltNecesitatea reabilitarii strazilor din judetul nostru nu mai este un subiect nou, ci dimpotriva, face parte din viata de zi cu zi a fiecarui aradean posesor de masina. 
Problema vine atunci cand strazile proaspat asfaltate, devin in scurt timp "capcane" pentru soferi.
Un astfel de exemplu este o portiune de drum din zona Billa, unde din cauza traficului intens, a caldurii si a masinilor de mare tonaj, soferii se confrunta acum, pe langa aglomeratia devenita o obisnuinta, si cu capcanele din carosabil, pe care de altfel le gasim mai la tot pasul prin Cartierul Micalaca.
Astfel, s-au format inevitabil santuri pe marginea drumului, santuri care devin adevarate obstacole in special pentru soferii nocturni. 
"Caldura impreuna cu traficul intens au determinat deformarea asfaltului, care a luat forma rotilor de camioane. Acest lucru ne da batai de cap de cate ori trecem prin zona. Chiar si tiristii se confrunta cu problema asta, cu toate ca datorita lor s-a produs deformarea asfaltului in zona. In toate tarile civilizate circula masini de mare tonaj, insa nicaieri n-ai sa vezi santurile astea care la noi sunt peste tot", ne spune Mircea Benea.
Pe numeroase portiuni ale drumului, asfaltul a crapat tocmai pentru faptul ca accesul masinilor de mare tonaj a fost redirectionat prin zona cu pricina odata cu infiintarea soselei de centura din Cartierul Subcetate. 
"E trist ce se intampla. Portiunea asta din Micalaca e una dintre cele mai circulate, pentru ca pe aici trec zilnic zeci de tiruri care tranziteaza Aradul. Pot sa zic ca din cauza lor am fost nevoit sa imi duc masina la service pentru ca am dat intr-un asemenea sant. Nu inteleg in schimb, de ce nu s-a pus mai mult accentul pe acest drum, avand in vedere diferentele de temperatura si greutatea cu care se confrunta asfaltul. Dar la noi tot e posibil, iar maine, poimaine doar carutele vor mai putea trece pe aici", se plange un micalacean.
Tiristii care frecventeaza zona sunt contestati si de faptul ca stationeaza pe trecerile de pietoni. 
De multe ori la orele de varf, oamenii sunt nevoiti sa le ocoleasca pentru a trece strada. 
"Daca le spui ceva, te injura, sau iti spun sa iti vezi de treaba. De multe ori am fost nevoita sa astept cateva minute bune pentru ca ocupau trecerea de pietoni. Nimeni nu se ocupa de aceasta problema, pentru ca ar trebui pusi politisti in zona care sa dirijeze circulatia", mentioneaza Dana Balaban.
Iar ca tabloul sa fie complet, noaptea, bolizii isi intrec fortele devenind astfel tinte sigure ale vreunui accident. 
In tot acest timp, nimeni nu scoate o vorba despre problema acestui drum. 
Noi am facut-o pentru a nu se putea spune, atunci cand dramele care pandesc la tot pasul ne vor lovi, ca nu am stiut de la ce ni se trage.

Adrian Todor - Glasul aradului

  • Atentie: plătiti impozit pe garajele demolate, dacă nu le-ati radiat la Fisc!

Demolarea garajelor fara radiere este impozitata de FiscDaca nu ati declarat la Directia Fiscala īncetarea existentei garajelor demolate, sunteti obligati sa platiti impozit pe aceste constructii si chiar penalitati de īntarziere. 
Impozitul este de 10 RON pe an, pentru un garaj de tabla
Chiar daca garajele lor au fost demolate din dispozitia primariei, anul trecut sau cu doi-trei ani īn urma, aradenii care nu le-au radiat de la Directia Fiscala trebuie sa plateasca impozitele locale aferente garajului, ca si cum acesta ar exista īnca. 
Mai mult decat atat: pe anii anteriori, īn care nu au platit impozitul pentru garajul demolat, li se calculeaza penalitati de īntarziere, īnsa avand īn vedere suma, ele sunt derizorii.
"Este firesc sa se īntample asa. Era datoria cetatenilor sa raporteze īncetarea existentei constructiei", ne-a declarat primarul Gheorghe Falca.
Potrivit informatiilor pe care le detinem, majoritatea celor cu garaje demolate nu s-au prezentat la fisc pentru scoaterea acestora din baza de impozitare.
Īncepand cu anul 2005, Primaria a dispus demolarea a aproximativ o mie de garaje, īn cartierele Alfa, Vlaicu si Micalaca. 
Fiind vorba de constructii provizorii, proprietarii au avut la dispozitie 15 zile pentru desfiintarea lor. 
Numai ca oamenii, crezand ca demolarea īnceteaza automat relatiile lor cu administratia locala, nu s-au mai interesat deloc de obligatiile care le incumbau īn calitate de chiriasi ai terenului pe care erau amplasate garajele. Au gresit! 
Pe locul unor garaje s-au amenajat parcari, pe locul altora platforme gospodaresti pentru depozitarea containerelor de gunoi, iar īn alte cazuri terenul a fost doar degajat, fara sa se faca alte modificari.
Masura impozitarii garajelor demolate se poate contesta. 
Se depune la Camera 5 de la Primarie o īnstiintare ca garajul a fost demolat īn urma dispozitiei primarului si o cerere de īncetare a chiriei pe teren si a impozitului pe constructie. 
Potrivit informatiilor noastre, impozitul īncasat din momentul demolarii pana acum se restituie, daca proprietarul poate face dovada perioadei īn care s-a realizat demolarea.

Andrei Ando - Observator

  • Weekend de cristal la Muzeul de Geologie

Gabi Spiac un indragostit de GeologieOpale translucide, agate si topaze, chihlimbar de culoarea mierii, malachit verde de Zair, cristaluri de stanca, cuart violaceu de ametist sau trunchi de lemn pietrificat de milioane de ani.
Un adevarat regal al gemelor, florilor de mina si podoabelor din pietre semipretioase are loc la Muzeul National de Geologie din Capitala, unde vizitatorii pot admira pana maine superbele culori si texturi ale mineralelor prezentate de circa 20 de expozanti.
La expozitia cu vanzare "Vara Cristalelor", amatorii de cristaluri pot avea incredere ca vor gasi minerale perfect autentice. Piesele provin din regiuni miniere, precum Oas-Baia Mare, Brad, Rosia Montana, Moldova Noua, Ocna de Fier, Oravita, dar si din regiuni indepartate ale planetei, precum Brazilia, Chile, SUA, Canada, Egipt, Madagascar, India si Australia.
Geme romanesti, unice in lume
Printre vedetele expozitiei se numara un trunchi de copac pietrificat de milioane de ani si o uriasa geoda de ametist, de culoare violacee, pusa la vanzare la ametitorul pret de 1.000 de euro.
Cuartul de ametist provine din minele braziliene si, sustin expozantii, are proprietati curative excelente, regland echilibrul energetic al organismului prin efectul de piramida al cristalelor.
Gabi si Emil Spiac, un cuplu de geologi din Arad, vand varietati de agate foarte cautate, care se gasesc doar la noi in tara, in zona Clujului, si pietre de septarie silicioasa, prezente exclusiv in zona Jibou, din judetul Salaj.
Valoarea gemelor, explica Gabi Spiac, variaza in functie de proprietatile acestora: transparenta, duritate, lipsa fisurilor, marime si culoare.
La standul lui Cristian Cioclov gasim topaze, acvamarin si cristale, incrustate in argint si ornate cu pietre de ametist, lapis lazuli, turcoaz si rubin.
Printre geme, spune el, se numara pietre mult mai frumoase si mai rare decat diamantul.
Asa e alexandritul din Siberia, o piatra cameleonica ce-si schimba culoarea in functie de lumina.

Livia Cimpoieru - Evenimentul Zilei

  • Moneasa asediata de arta traditionala si folclor

La Moneasa, sarbatoare a folclorului autohtonEvenimentele folclorice se tin lant si daca nu bine s-a incheiat celebrul "festival al clatitelor", in acest weekend statiunea Moneasa se va afla din nou sub asediul folclorului.
Nu mai putin de doua evenimente de acest gen se vor desfasura aici sambata si duminica si anume cea de a VI-a editie a "Targul mesterilor populari" si editia a XXXIX-a a "Festivalului concurs interjudetean al solistilor vocali de Muzica populara". 
Sambata incepand cu ora 9 are loc deschiderea oficiala a targului, urmata de parada portului popular.
Iubitorii de muzica populara vor avea parte si de un recital folcloric in care ansambluri si formatii folclorice vor reaminti celor prezenti dansurile din strabuni.
 Demonstratiile mesterilor prezenti nu se vor lasa mult asteptate si maestrii in ceramica, tesaturi populare, pictura naiva, icoane pe sticla si lemn, impletituri de nuiele, palarii, franghii, produse din lemn si prelucrare geme isi vor face cunoscuta indemanarea lor, organizandu-se chiar si o expozitie cu vanzare.
A doua zi, incepand cu ora 14 tinerii din 15 judete se vor intrece in cantecul popular presedinta juriului fiind Marioara Murarescu.
Deosebit fata de alti ani, pentru aceasta editie a concursului, invitatii speciali sunt  un ansamblu folcloric din Cehia.
Seara se va incheia cu un spectacol in toata regula sustinut de pertsoane consacrate ale muzicii populare cum ar fi Sava Negrean Brudascu sau Traian Ile, dar si alte personalitati recunoscute din acest domeniu.

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]