Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 8 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • In cazul consumului de droguri - Dependenta psihica recidiveaza si dupa ani de zile

Activitate anti-drogCuriozitatea, ori diverse probleme, ii determina sa se refugieze intr-o stare deliranta, determinata de drog, astfel ajungand sclavi ai unor senzatii amagitoare. Unii dintre consumatori ajung chiar delicventi pentru ca dependenta ii impinge la acte necugetate. Pentru ca tentatia de a consuma droguri este in multe cazuri mai puternica decat ratiunea si diferentierea binelui de rau, pentru ca este mai usor sa previi, decat sa combati, Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Anti-Drog Arad desfasoara o serie de activitati ce au mai intai un caracter de informare si prevenire, in folosul tinerilor si nu numai.
Dependenta psihica recidiveaza
La nivel de judet, fenomenul consumului de droguri a scazut fata de anii anteriori, insa, mai exista multi tineri consumatori, aflati in evidenta Centrului de Prevenire, Consiliere si Evaluare Arad. Tinerii consumatori pot manifesta doua tipuri de dependenta. Dependenta fizica este oarecum asemanatoare cu dependenta de tigari si anume consumatorul simte nevoia de a-si administra drogul respectiv din ce in ce mai des, iar lipsa acestuia ii provoaca reactii fizice neplacute. Cu toate ca ambele sunt grave, dependenta psihica este mult mai periculoasa, deoarece sansele de recidiva sunt mult mai mari. „Cunosc un caz in care o persoana s-a reapucat de droguri dupa opt ani, pentru ca in viata ei au intervenit anumite schimbari, iar dependenta psihica s-a reinstalat“ afirma Florin Basca, specialist educatie si invatamant, la Centrului de Prevenire Anti-Drog Arad.
Consiliere pentru dependenti
Consumatorii care au avut taria de a-si recunoaste dependenta de droguri beneficiaza de consiliere psihologica, de ingrijiri medicale si de servicii de reintegrare sociala, la sediul centrului anti-drog din Arad. „La noi sunt trimise persoane dependente de drog de la Serviciul de Probatiune insa exista cazuri in care consumatorii vin din proprie initiativa, cea ce reprezinta un pas mare spre vindecare. Voluntarii centrului incearca sa informeze cat mai eficient tinerii, atat pe cei sanatosi cu scopul de a-i preveni cat si pe consumatorii care cauta sprijin“ declara Florin Basca, specialist in educatie si invatamant.
Alternative sanatoase la dependenta de droguri
Treizeci de de tineri din Arad, desfasoara activitati de prevenire, de educatie ecologica si de informare a tinerilor, pentru adoptarea unui stil de viata sanatos. In cadrul acestor demersuri intitulate „Alternative sanatoase in valorificarea timpului liber“, acestia discuta liber despre probleme legate de droguri, iar apoi transmit aceste informatii mai departe, altor tineri. Cei interesati de activitatea de voluntar trebuie sa stie ca in cadrul activitatii lor vor putea merge in diverse excursii, vor vizita diverse obiective turistice iar centrul ii va recompensa cu diplome si certificate. Partenerii excursiilor organizate sunt Asociatia Turistilor Montani, Parcul National Lunca Muresului, Consiliul Local al Tinerilor iar proiectul este finantat de catre Consiliului Local al Municipiului Arad.

Sandra Stoler - Glasul aradului

  • Veste reflectorizante de la rutieristi

Veste reflectorizantePolitistii rutieri au impartit joi seara veste reflectorizante biciclistilor, mopedistilor si motociclistilor aflati in trafic. 
Pentru ca biciclistii si mopedistii se incapataneaza sa poarte veste reflectorizante atunci cand se afla in trafic, agentii rutieri au decis sa imparta impreuna cu o firma care a sponsorizat actiunea, celebra vesta verde.
"Aceasta actiune vine este organizata tinand cont de numarul mare de accidente grave in care au fost implicati biciclisti si mopedisti echipati necorespunzator", a declarat subinspectorul Iaroslav Daniel din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Arad. 
Niciunul dintre cei opriti de rutieristi nu purtau veste de protectie. 
De data aceasta politistii au decis sa-i ierte si sa nu-i sanctioneze, insa data viitoare cand ii vor opri in trafic rutieristii nu vor mai fi atat de ingaduitori.
Actiunea vine dupa ce in urma cu cateva zile un biciclist a fost luat pe capota unui Mercedes intr-o seara. 
Soferul nu l-a vazut la timp si l-a accidentat mortal. Biciclistul nu purta vesta reflectorizanta iar vehiculul pe doua roti nu era semnalizat in niciun fel.

I.C.- Jurnal aradean

  • Trafic peste granita

Rechizite aduse din UngariaParintii din vestul tarii dau o fuga pana in Ungaria nu doar atunci cand fac cumparaturile de sarbatori, ci si cand copiii lor incep scoala.
Motivul e acelasi de fiecare data: preturile sunt mai bune decat la noi, iar oferta intrece tot ce pot gasi in tara.
Asa ca aradenii au luat deja calea marilor magazine unguresti, de la cele din localitatea Mako, unde exista Tesco si Liddle, pana la Szeged, unde ofertele sunt nenumarate, numai timp de cumparaturi sa fie prin Cora, Metro, Liddle.
Parintii care au dat deja o tura prin magazinele de la vecini sustin ca, atunci cand trag linie, ies cu cheltuielile cam la jumatate fata de preturile din Romania.
"De fiecare data merg la cumparaturi in Ungaria, inclusiv pentru copii cand incep scoala, pentru ca acolo totul este mai ieftin. Pana si produsele de firma au preturi mai mici la ei decat la noi. Iesim mai ieftin chiar si dupa ce scadem cheltuielile cu benzina de drum", spune Mariana Cornea.
In Ungaria, un penar complet, cu pixuri, creioane, stilou si alte rechizite costa 499 forinti (cam 7,3 lei, fata de aproape 18 lei la noi), iar un caiet cu 48 de file costa intre 20 si 29 forinti (0,3-0,5 lei). Un ghiozdan de foarte buna calitate costa 3.200 forinti (47,5 lei), un stick de memorie de 2 GB nu costa mai mult de 2.000 de forinti (cam 30 lei, iar la noi depasesc 50 lei), iar un stilou pleaca de la 169 forinti (2,5 lei).
Cine nu ajunge in Ungaria poate cumpara chiar produse unguresti din pietele din oras, care, si cu adaosul pus de micii comercianti, sunt mai ieftine.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Masini de cusut vechi - inselatorii noi

Excrocherie cu masini de cusut SingerReprezentanti ai unor firme-fantoma ii anunta pe posesorii masinilor vechi de cusut ca tocmai peste ei a dat norocul de-a detine aparatul-minune, care valoreaza sute de mii de euro.
Pentru a-si incasa contravaloarea masinii de cusut, proprietarii sunt informati ca trebuie sa depuna cateva milioane de lei, drept comision, intr-un cont. De fapt, sunt pacaliti, pentru ca sutele de mii de euro nu mai vin...
Inspectoratul de Politie al Judetului Arad anunta ca asa-zisii cumparatori de masini de cusut vechi au reaparut cu o smecherie.
Persoanele interesate sa vanda la preturi "grele", in euro, aceste masini de cusut mecanice apeleaza numerele de telefon ale unor asa-zise firme care se ocupa de achizitionarea unor asemenea masini, numere de telefon publicate la rubrica de "mica publicitate" ale ziarelor.
La aceste numere de telefon, vanzatorului i se solicita sa comunice seria masinii de cusut, dupa care i se spune ca este deosebit de norocos, tocmai aceasta fiind seria de masina care valoreaza 283.000 euro! 
Pentru a se putea efectua tranzactia, vanzatorului i se solicita sa depuna in doua transe, intr-un cont deschis la una din institutiile bancare din tara noastra, suma de 950 lei, reprezentand un asa zis comision pentru transferul celor 283.000 euro.
Dupa ce oamenii creduli depun aceasta suma, nu mai primesc nicio veste.
Mai mult decat atat, nici la numerele de telefon care sunt trecute in ziare nu mai raspunde nimeni.
Desi se preconizeaza ca, pana in momentul actual, exista foarte multe persoane inselate, doar una din intreg judetul Arad a depus plangere la Politie.
Politistii au inceput cercetarile in acest caz, insa pentru a nu se mai inregistra asemenea fapte, ei atrag atentia proprietarilor de astfel de masini de cusut sa nu fie tentati de sumele exorbitante in valuta promise de catre aceste firme fantoma.
"Daca sunt persoane care pot sa dea o mana de ajutor politiei in astfel de situatii, in sensul ca detin informatii despre asemenea cazuri, sunt rugate sa apeleze numarul de urgenta 112" se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie.

A.G. - Observator

  • Tamaduiri in parcul din Simand

Tamaduiri in parcul de la Simand"Isus este Domn in Simand".
Cu aceste cuvinte, pline de "har", au fost intampinati zecile de oameni prezenti in parcul din Simand, ieri, de la ora 15.00.
Credinciosii au fost ademeniti prin afisele de pe stalpii din localitate, care prezentau venirea "tamaduitorului" evanghelist american, Jim Sanders.
Americanul era prezentat de catre "apostolii" din jurul sau ca fiind un mare vindecator.
Pe oriunde calca vindecatorul, oamenii isi recapata vederea, auzul, toate bolile se vindeca si durerea dispare.
"Slujba" a inceput cu o palavrageala interminabila si fara respiratie, de cel putin jumatate de ora, a unei pastorite.
Alternand fara nici o noima pasaje din Evanghelie cu concepte personale, pastorita afisa un patetism demn de lumea circului.
Dupa ce ne-a anuntat precum un rocker ca "Isus este Domn in Simand", femeia si-a continuat ineptiile: "Minunile au fost cu noi la Pancota, Ineu, iar acum si la Simand".
Facea referire bineinteles la locurile pe unde se plimba caravana "vindecarii".
Femeia nu uita insa sa-si arate din cand in cand smerenia: "toate le realizam prin ungerea lui Isus".
"Duhul Sfant sparge tot"
Tot la trei fraze, celor adunati li se cerea ori sa aplaude frenetic, ori sa strige din toata gura: Haliluia!
Cu cat timpul trecea, cu atat pastorita se infierbanta si mai tare.
Printre vorbe pline de duh, mai aflam cu stupoare ca "Duhul Sfant sparge tot".
Pe cand sa ne insemnam cu Sfanta Cruce la asemenea aberatii, mai aflam una: "Astazi il vom cunoaste pe Isus si ca vindecator".
Lucru posibil prin "vom pune mainile peste bolnavi si se vor vindeca prin Domnul", a spuns foarte sigura pe mainile sale, pastorita infierbantata.
Inainte de a continua insa, a dorit sa afle cine a auzit de Iisus Hristos: "Ridicati mana cei care cred in Cristos Isus", indeamna doamna, crezandu-se probabil in fata unor oameni cu probleme de retard.
Oameni nedumeriti
Persoanele aflate la intrunire se imparteau in curiosi, intr-un numar foarte mic, si cei care il insoteau pe "evanghelist" pretutindeni.
Cei din urma iti provocau un sentiment de mila datorita ratacirii lor spirituale.
Nici ei nu stiau sa se defineasca din ce miscare religioasa fac parte.
Unii se considerau a fi neoprotestanti, altii evanghelisti, in timp ce pentru ceilalti, nu conta nimic: "Nu conteaza ce suntem, de fapt nici nu prea stim".
Credinciosii incercau sa se simta bine, fiind deranjati totusi de volumul prea tare al boxelor.
In clipele de rugaciune, ridicau mainile si cu ochii inchisi asteptau "primirea" duhului.
Intre timp, femeia cu microfonul la gura era de neoprit: "Sa strigam cu totii Haliluia! Numai atat? Mai tare !!!", striga din toti plamanii pastorita, inrosindu-se toata.
Vindecari "miraculoase"
Probabil la un semn primit din partea celor care o inconjurau, pastorita si-a intrerupt brusc si cu parere de rau discursul.
Nu putea insa fara indemnul la o rugaciune comuna, rostita in cor de catre toti cei prezenti.
Volumul vocii trebuia insa dat la maxim, poate in felul acesta sa se mai ocupe cateva scaune de catre privitorii mirati care treceau linistiti pe strada.
A inceput momentul mult asteptat: vindecarile... la minut.
"Nu trebuie decat sa veniti aici in fata si sa stati cu privirea la muzica (o orga electronica si doua chitare). Va veni apoi unsul lui Dumnezeu (americanu’) sa va vindece", a spus aceeasi pastorita, parca neputand sa se dezlipeasca de microfon.
In fata trebuia sa se prezinte prima data "bolnavii de ceafa, de gat si de genunchiul drept. Cine are problema in ceafa?", a anuntat din nou pastorita.
Modul de vindecare era intinderea bolnavului pe o patura, dupa ce in prealabil, mai multi "tamaduitori" se ingramadeau sa isi puna mainile peste el.
La ridicare, pastorita enervanta ii lua repede la intrebari pe vindecati.
Acestia nu aveau de ales decat sa spuna ca se simt mult mai bine in urma vindecarii miraculoase a "unsului" american.
De fapt acesta nu a avut o implicare prea activa, fiind probabil intimidat si de necunoasterea limbii romane.
A stat marea majoritate a timpului pe scaun, nefiind in tema cu cele petrecute in jurul sau.
Fiecare remarca de insanatosire era aplaudata frenetic de catre cei aflati in staful lor.
Lamuriti de "harul sanatos" de care dadeau dovada cei prezenti, i-am lasat sa se "vindece" in pace...

Adrian Cotuna - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]