Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 8 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Se scumpeste caldura

In sedinta CLM s-a votat scumpirea agentului termic cu 27,5%Alesii locali au majorat pretul gigacaloriei 
Consilierii locali au votat cresterea pretului agentului termic. Acestia au stabilit cresterea pretului la gigacalorie de la 176,47 lei (inclusiv TVA) la 185,88 lei (inclusiv TVA). 
Tot in sedinta CLM de ieri s-a votat si tariful local de 29,83 lei/Gcal pentru transportul energiei termice destinata populatiei si tariful local de 95,15 lei/Gcal pentru distributia energiei termice. De asemenea, tariful de transport si tariful de distributie o fie de 287,45 lei/Gcal. De majorarea tarifului local nu au scapat nici agentii economici. Acestia vor plati 25,07 lei/Gcal, exclusiv TVA, pentru transportul energiei termice. Cum era de asteptat, la acest punct de pe ordinea de zi al sedintei de ieri, reprezentantii ULAL au avut o interventie prin care au amintit faptul ca este pentru a treia oara cand se scumpeste gigacaloria in acest an. „Fata de anul 2007 s-a ajuns la o scumpire de 27,5 % atat la producere cat si la distributie. Nu stim daca va fi ultima. In prezent, Aradul are una dintre cele mai mari valori ale gigacaloriei din tara. Avand in vedere ca sistemele de alimentare centralizata cu energie termica (SA CET) reprezinta optiunea strategica a Guvernului, si in Arad sunt printre alti consumatori 1.850 de asociatii de proprietari care consuma energie termica”, afirma Dorina Lupse, presedinte ULAL. De asemenea, reprezentantii Uniunii au adresat si doua intrebari pe care le-au dat si in scris alesilor locali cu privire la programul „Termoficare 2006 – 2015 – caldura si confort“, dar si la cel cu privire la „Reabilitarea termica”. Adrian Ghilea, director comercial CET Arad a explicat ca e normal sa se mareasca pretul la transport si distributie, deoarece a crescut si pretul combustibilului. Tot reprezentantul CET-ului a afirmat ca pretul agentului termic la Arad nu este asa de mare ca in celelalte orase. De asemenea, tot in sedinta CLM s-a votat si acordarea ajutorului cu titlu de subventie pentru CET de 2.000.000 lei. 

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Scandal cu injurii la Primarie

Primarul Gheorghe Falca este acuzat ca i-ar fi adresat injurii liderului sindicatului din PrimariePrimarul Gheorghe Falca este acuzat ca i-ar fi adresat injurii liderului sindicatului din Primarie.
Scandal in Primaria Aradului! Liderul de sindicat il acuza pe primarul orasului, Gheorghe Falca, ca ar fi vrut sa-l loveasca si ca i-a adresat injurii. Conflictul s-a declansat, luni, in momentul in care Ioan Mircea Peres, liderul Sindicatului Liber din Primaria Municipiului Arad, a fost chemat la o discutie in biroul primarului, privind nemultumirile sindicalistilor.
„Pentru noi este o situatie disperata. Aproximativ 90% dintre salariati au venituri sub 1.000 lei pe luna, ceea ce este mult sub limita decentei. Noi dorim doar ca prevederile Contractului Colectiv de Munca sa fie repsectate si sa ni se acorde sporurile si suplimentarile salariale de care avem dreptul sa beneficien”, spune Peres.
Sedinta sindicala
Acesta i-a convocat, ieri, pe cei 450 de membri de sindicat, dintre care peste 200 au dat curs invitatiei si s-au prezentat in Sala de Casatorii a Primariei. In sedinta pe care a convocat-o, liderul de sindicat a dorit sa le explice situatia conflictuala la care s-a ajuns. „Trebuie sa stiti ca in acest moment suntem in faza de procedura prealabila si am depus la Registratura Primariei o sesizare invocand legea 554/2004 - Legea contenciosului administrativ”, i-a informat Peres pe salariati.
Cat despre conflictul avut cu primarul Falca, Peres a povestit: „Luni am fost chemat in biroul Primarului pentru a purta o discutie. Stiam ca va fi o discutie in contradictoriu, dar nu credeam ca se va ajunge la injurii. Primul lucru cand am ajuns in biroul a fost sa ma intrebe cum imi permit sa-mi bat joc de el. Rasfoia documente trimise de sindicat, referitoare la cererile de acordare a unor sporuri legale. Mi-a adresat diverse injurii si, la un moment dat, s-a ridicat de la masa si a venit spre mine cu intentia vadita de a ma lovi. Am convingerea ca, daca nu ma intorceam, primeam cel putin o palma”.
Nu comenteaza
Primarul Gheorghe Falca, prin prutatorul de cuvant al institutiei a declarat ca nu comenteaza acuzele care i se aduc.
Acord
Liderul sindicatului libr din cadrul Primariei Arad, Ioan Mircea Peres, le-a solicitat acordul membrilor de sindicat privind continuarea demersurilor pentru obtinerea sporurilor solicitate si a altor beneficii la care ar au dreptul salariatii. Acestia s-au declarat de acord.

A.P. - Jurnal aradean

  • Pana anul viitor se are in vedere extinderea Parcului Reconcilierii si evacuarea locatarilor din zona

Pana anul viitor se are in vedere extinderea Parcului ReconcilieriiLocuitorii din zona Parcului Reconcilierii, din strada Varful cu Dor pana la strada Ceaikovski sunt revoltati din cauza faptului ca locuintele lor vor fi daramate in scurt timp, asa cum a afirmat primarul Gheorghe Falca in urma cu doua zile: „Speram ca peste un an aceasta piata sa fie mai mare. In 2004 am finalizat piata, in 2005 statuile, in 2009 va fi o alta imagine aici, este un angajament al echipei din Arad, iar echipa noastra sigur va fi o echipa reformatoare”
Oamenii, insa nu sunt de aceeasi parere. Sunt siguri ca nici anul acesta nu se vor lua masuri, pentru ca de cinci ani primarul le face doar promisiuni desarte. Cel mai grav lucru este faptul ca locatarii nu pot aduce imbunatatiri locuintelor pana cand Primaria nu se va decide sa demoleze cladirile. Unii sunt chiriasi si sunt ingrijorati vizavi de viitorul lor, iar altii sunt proprietari, dar practic sunt prizoneri in propriile locuinte. 
Timp de aproape cinci ani, locuitorii nu au mai avut voie sa mai faca investitii in propriile locuinte si nici reamenajari, iar proiectul nu are niciun termen de finalizare. Pentru ca au ajuns la capatul rabdarii, unii dintre proprietari au dat in judecata Primaria, insa fara niciun folos. Oamenii cer despagubiri conducerii Primariei, atat pentru daune financiare, cat si pentru daune morale.
Ce solutie au gasit unii dintre proprietari si care sunt nemultumirile acestora vom afla din declaratiile catorva dintre ei:
Grozalia Balog-chirias si Ioan Cardarasi-chirias
„Nu putem sa reparam nimic si nici asa in mizerie nu putem sta. Spatiul unde stam noi, nici nu valoreaza foarte mult, pentru ca este foarte darapanat, dar noi chiar si-asa locuim aici si suntem mai mult de zece suflete care vom ramane pe strada cand vom fi evacuati, pentru ca noi nu avem contract aici, doar platim chirie. Acum doisprezece ani, parintii mei au vrut sa cumpere casa asta. Eu locuiesc aici si cu sotul, cu copiii, cu fratii si cu parintii. Iar dupa ce vor demola casa asta, probabil ca o sa ramanem cu totii pe drum. Doi nepoti i-am avut la un adapost de noapte, dar si de-acolo i-au dat afara. Si un caine are nevoie de adapost, dar noi, ca suntem oameni, avem copii care trebuie sa mearga la scoala. La Primarie am fost si nu ne-a bagat nimeni in seama, doar au tipat la noi. Am facut cerere pentru loc de casa si mi-a venit inapoi. Dupa ce ca si aici ne chinuim, ca suntem multi si dormim pe jos, nici geamuri nu avem, acum ne mai dau si afara. Pai nu stiu unde o sa ne mai permitem noi sa platim chirie, pentru ca aici, de bine de rau, puteam sa platim...”
Gheorghe Boboc-chirias
„In sedinta de la Primarie, din iulie anul trecut, s-a stabilit unde vom fi repartizati, dar numai pe hartie. De acolo o sa vina cineva abuziv, o sa intre cu o echipa si o sa ne evacueze. Noi tot am intrebat daca mai putem sa facem schimbari, renovari si ne-au zis sa nu mai facem nimic. Si primarul sustine ca locuintele noastre vor fi demolate. Inainte se puteau cumpara, dar acum o parte a fost revendicata si nu se mai poate. Noi acum platim si la stat si la Primarie, pentru ca stam in chirie. Eu platesc aici 40 de lei chiria, iar la Primarie dau 20 de lei. Am vrut sa cumpar locuinta, dar cand s-a putut nu am avut bani, iar cand am avut, nu s-a mai putut. Toata povestea dureaza pentru ca sunt proprietari aici si probabil ca nu se inteleg cu ei. Si mi se pare normal. A mai fost un batran cu drepturi aici, dar a murit si mai suntem inca trei familii care avem drepturi si care suntem pe liste. A fost o licitatie, dar nu s-a prezentat nimeni, iar in august au zis ca nu stiu ce delegatie de la Primarie se ocupa cu zona asta, dar erau in concediu pana in 8 septembrie. Asa ca am fost, am platit, dar nu am mai intrebat nimic pentru ca oricum ne-au zis ca ne anunta inainte sa demoleze, ca sa eliberam. Instiintarea am primit-o anul trecut in septembrie, pentru cei care avem contract. Reprezentantii de la Primarie ne-au zis ca vom primi loc in blocul reconditionat de la Sannicolau si acolo vom putea cumpara imediat”.
Ramona Dis-proprietar
„Eu sunt satula de toate aceste promisiuni pe care le face Primaria. Noi am dat in judecata Primaria si am pierdut la prima infatisare, pentru ca ne-a spus doamna judecator ca hotararea Consiliului Local 184/2004 nu poate fi abrogata de o instanta de judecata. La certificatul de urbanism, pe care l-am scos acum in 9 septembrie si imi spune ca «...zona se afla in interdictie temporara de construire, pana la realizarea conditiilor de expropiere». Nu stiu in ce masura constructia este temporara pentru ca de cinci ani tot asa ne spun. Nici macar nu s-a ajuns la faza de negociere, insa noi am spus clar ca vrem pretul pietei. Dar nici nu am ajuns in aceasta faza, pentru ca nu ne-au chemat. Noi am facut si hartii si tocmai de aceea i-am dat si in judecata, pentru ca ma gandesc ca lucrarea asta treabuia sa aiba un termen, pentru ca din 2004 ne tin asa. Ultima data ne-au spus ca dupa alegeri, dar au trecut si alegerile si acum asteptam. Noi am avut cumparator anul trecut la casa, era un evreu din Bucuresti, dar a trebuit sa mearga la Primarie ca sa primeasca o hartie si automat i-au spus realitatea. Mi-au zis de la Primarie ca eu pot sa vand casa, dar noi avem obligatia sa spunem situatia. Si atunci nu o mai cumpara nimeni, cu asa probleme. Eu nu am drepturi la mine in casa. Am o firma si platesc chirie pentru spatiu comercial, iar locul pe care il am aici in casa nu-l pot folosi, pentru ca nu-mi dau voie. Din martie de anul trecut nu au fost in stare nici imobilele de la nr. 11 sa le evacueze. Au zis ca vin sa le dea cheile, dar de un an de zile nu au facut nimic. Am vrut sa mai facem un spatiu comercial si nu ne-au lasat, am vrut sa ne schimbam geamurile, nu ne-au lasat. Ca eu de-aia am facut certificatul acesta de urbanism prin care am solicitat schimbarea destinatiei, consolidare si etajare apartament si schimbare tamplarie exterior. As fi vrut sa primim macar o parte din bani sa fi luat pamant si sa-mi fac o casa, pentru ca noi nu mai putem sa stam asa. De 5 ani nu putem sa facem nimic la casa, dar nici nu vin sa ne-o demoleze. Si iar ne gandim ca nu putem nici sa investim si dupa aia sa ne trezim ca vin sa ne evacueze si sa darame tot.
Pe vremea lu Popa ne-au zis ca pe noi nu o sa ne demoleze, ci doar pe cei de la nr. 11 pentru ca sunt cosmelii acolo, nu case, iar aici in spatele casei sa ne faca un gard inalt de trei metri si sa mareasca parcarea. Am zis ca ma duc in audienta la domnul Bognar si sa-i duc hartiile de impozit, ca sa le plateasca ei, pentru ca eu nu mai platesc, pentru ca atata timp cat ei comanda pentru ea si eu nu mai am drepturi, inseamna ca nu-mi mai apartine. Eu platesc 10 milioane impozit pe an, pentru ca este zona A. Dar nu asta e problema, noi vrem sa ne lase odata in pace pentru ca suntem gata cu nervii si daca trebuie ii mai dam o data in judecata si pentru daune morale, ca nu se mai poate. Dar nimeni nu are bani sa ne despagubesca pentru ce am tras noi cinci ani de zile. Cand ne-au chemat sa depunem cererea cu pretul pe care il dorim pentru casa am scris 180.000 de euro si pretul acesta negociabil. Dar nu s-a mai stabilit nimic de-atunci”
.

Nicoleta Bosnigeanu - Observator

  • Orar nou la RAR

La inceputul lunii s-a schimbat orarul muncitorilor de la RARInceputul acestei luni a adus o modificare si in ceea ce priveste orarul muncitorilor de la RAR. Acestia vor lucra pe doua schimburi, programul unitatii fiind intre orele 8 si 20. Cu toate acestea, la registru se va lucra in continuare si sambata.
Programarile au scazut vertiginos in aceasta luna, timpii de asteptare fiind de 42-43 de zile, asta in conditiile in care luna trecuta oamenii trebuiau sa astepte cel putin 60 de zile pentru a prinde un loc liber la controlul mecanicilor.

A.G. - Jurnal aradean

  • Karate - Aradeni la Mondialele I.K.A.

Sensei Dan Duma - unul din promotorii artelor martiale in AradOrasul Subotica din Serbia a gazduit recent Campionatul Mondial „GLOBAL MARTIAL ARTS FEDERATION - I.K.A.” la care a participat si lotul national al Departamentului I.K.A. din Federatia Romana de Arte Martiale, condus de catre directorul departamentului dr. Gabriel Hajas Bucher si al carui antrenor de lot este Dan Duma, presedintele Clubului Banzai Karate Arad.
La competitie au participat un numar de 1.153 de sportivi din 17 tari, reprezentand 5 continente. Lotul reprezentativ al Departamentului I.K.A. - F.R.A.M. a fost compus din 13 sportivi care au concurat la diferite categorii, atat in proba de kata individual cat si in proba de kumite individual si pe echipe. 
La kata, Vlad Drutau a cucerit aurul, Andreea Amza si Razvan Ţintoi argintul, iar Florin Gondor bronzul. La kumite pe prima treapta a podiumului a urcat Cosmin Tincau, iar medalii de bronz au cucerit Florin Gondor, Marius Nedelcu si Costinel Corlan. In fine, la echipe, Romania A, formata din Mihai Mag, Lucian Doncea si Florin Gondor, s-a clasat pe locul 2. Pe a treia treapta a podiumului au urcat Costinel Corlan, Claudiu Georgescu si Marius Nedelcu, componenti ai lotului Romania B. Sa mai spunem ca aceasta competitie a fost precedata de un stagiu de pregatire condus de maestrul japonez Kancho Okuyama (9 DAN) presedintele federatiei mondiale. La finalul stagiului Okuyama a inmanat personal o serie de atestate ale unor grade inalte intre care si cel de 7 DAN pentru maestrul roman Gabriel Hajas Bucher, care a devenit in acest fel detinatorul unuia dintre cele mai inalte grade in Karate din tara, in Romania existand doar 5 practicanti cu acest nivel. „A fost o competitie dura, multi sportivi avand de suferit. Un lucru important de remarcat este faptul ca delegatiei Romaniei i-a fost avansata propunerea de a organiza in anul 2009 Campionatul European Global Martial Arts Federation – I.K.A., in Arad. Aceasta propunere ne-a onorat, dar ea va putea fi pusa in practica numai in masura in care se vor gasi fondurile financiare necesare organizarii unei astfel de competitii sportive de nivel inalt”, a spus sensei Dan Duma. 

S.A. - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]