Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 9 februarie 2008
Stirile TVA aici
  • Utilaj de 17 tone, "pierdut" pe drum

Un utilaj greu a ajuns pe drum dupa ce s-a rasturnat de pe autotractorul care il transportaTraficul pe DN69 Arad-Timisoara a fost complet blocat aseara din cauza unui accident mai putin obisnuit.
Un transport agabaritic s-a dezmembrat pe sosea, iar utilajul de mare tonaj a cazut de pe trailer chiar in mijlocul drumului, unde a format un adevarat crater.
"Intr-o curba la dreapta, in afara localitatii Vinga, judetul Arad, un autotractor marca DAF, transportand un utilaj greu de aproximativ 17 tone, condus de catre un cetatean bulgar, din directia Timisoara spre Arad, datorita faptului ca utilajul nu a fost asigurat corespunzator, s-a rasturnat de pe platforma cazand pe partea carosabila si a lovit din sens opus un autocamion condus de catre un cetatean din Bosnia si Hertegovina", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce-Berar.
Cateva minute mai tarziu, in timp ce politistii incercau sa tina traficul sub control, un alt trailer a alunecat pe uleiul scurs din utilajul de mare tonaj, blocand complet drumul. 
Traficul a fost blocat aproximativ 2 ore pe ambele sensuri de mers.

Alex Negru - Evenimentul Zilei 

  • Muzica si eleganta la Expo

Piesa de rezistenta - o  limuzina la Expo AradEvenimente in premiera la Expo Arad: targ de petreceri si parada cluburilor.
Expo Arad Interntional incepe anul cu doua evenimente de exceptie: Targul de Petreceri de Vis si Arad Clubbing Parade.
Cele doua evenimente se desfasoara in perioada 15- 17 februarie, in cadrul celor doua hale explozitionale din compexul Expo Arad.
Cele 35 de firme participante la expozitia "Petreceri de Vis" vor expune pe o suprafata interioara de 1300 mp. 
Produsele si serviciile oferie de catre firmele participante vor cuprinde: oferte de amenajari pentru nunta, rochii de mireasa, tinute pentru miri, tinute de seara, bijuterii, cosmetice, tehnica foto, cattering, patiserii si cofetarii, etc.
"Chiar daca oficial acest targ de petreceri este la prima editie, expozantii au mai participat si in cadrul altor targuri, precum cele de Pasti si Craciun. De aceea, ne- am gandit c ar fi mult mai potrivit sa organizam un targ special de petreceri", pucteaza Nicolae Grosan, directorul Expo Arad.
In premiera
De cealalta parte, evenimentul Arad Clubbing Parade, este un eveniment organizat in premiera in orasul nostru. 
"Cluburile aradene se vor reuni intr- o singura seara oferind fiecare ce are mai bun. Pana in acest moment am primit confirmare din partea a sase cluburi, dar si a sapte DJ nationali si internationali", declara Sebastian Cojocaru, managerul evenimentului. 
Showul se va derula vineri, 15 februarie, cu incepere de la ora 21,00.
Programul conex - sambata, 16 februarie incepand cu ora 15.00: prezentare de coafuri si machiaje de seara, iar la ora 17.00 - prezentare de coafuri si machiaje pentru mirese. 
La ora 18.00 lectii de dans de societate. - duminica, 17 februarie ora 12.00 - dans de societate, iar la ora 13.00 - prezentare de moda de exceptie.

A.P.- Adevarul

  • Actiunea societatii civile din Arad

Intalnire la Palatul Administrativ pentru a protesta impotriva desfiintarii CNSASLa chemarea Societatii "Amicii Regelui Mihai", a Aliantei Civice, a AFDP, a reprezentantilor Uniunii Scriitorilor si a altor multe organisme, despre care credeam ca sunt in adormire, a avut loc la primarie o mare intrunire de protest fata de desfiintarea CNSAS.
Asadar, in momentele de cumpana, societatea civila isi spune cuvantul, intr-un oras care si-a dat obolul de sange in decembrie 1989, atunci cand miile de aradeni au cerut schimbarea sistemului (Jos Ceausescu, Jos comunismul!), nicidecum o rotire de cadre, sub lozinca: La vremuri noi, tot NOI!
Vorbitorii au reamintit cruzimea represiunii comunisto-securiste, amploarea distrugerii fizice si morale a intelectualitatii, a taranimii, a clasei mijlocii, a capilor Armatei Regale, a patriotilor, incepand cu marile personalitati care realizasera Marea Unire si terminand cu fragedele vlastare din licee si facultati care nu se supuneau orbeste noii ordini impusa de bolsevicii moscoviti.
Din toate luarile de cuvant a reiesit revolta fata de hotararea Curtii Constitutionale de a desfiinta Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, ceea ce duce la anularea deciziilor importantei si nesesarei intitutii, taind calea deconspirarii criminalului sistem opresiv comunisto-securist.
Aceasta decizie cinica a venit intr-un moment in care CNSAS a intrat in posesia unui plus de 2000 de dosare, la care, au zis unii, ca ar mai trebui adaugate si dosarele informatorilor de la Militie, care ar fi, la randul lor, cat se poate de relevante.
Toti vorbitorii au spus ca acest act uluitor reprezinta o intoarcere spre sumbrul nostru trecut, in loc de a merge cu pasi siguri spre un viitor cu adevarat democratic.
Esenta luarilor de cuvant, nu rareori impresionante, s-a concretizat intr-un protest semnat de participantii intrunirii, adresat forurilor competente.
Dupa o scurta pauza care a involburat intreaga tara, Guvernul a dat o ordonanta de urgenta, in scopul mentinerii activitatii (temporare!) a CNSAS, fara dreptul de etichetare: "politie politica".
Cu siguranta, este un castig pentru miile de fosti turnatori (siliti sau de buna voie) si pentru neamurile lor, ei putand sa activeze mai departe in toate forurile administrative sau ale partidelor, in afaceri si sa doarma linistiti, fara aceasta tinichea ("politie politica"), ce va avea doar rolul de zdaranganitoare efemera si fara ecou.
Poporul raman, aflat inca sub ortravitoarea influienta a ramasitelor sclavagismului communist, poate multumi tuturor partidelor si guvernelor postdecembriste pentru contributia lor mai mare sau mai mica la aceasta "evolutie" de dupa "Revolutie".

Hugo Hauptmann – Virtual Arad

  • Masca – Un cioban a ucis o batrana cu parul, in fata unui copil de 5 ani!

O femeia a fost ucisa de un cioban la MascaInceput de an funebru in comuna Siria, sat Masca. 
Miercuri seara, in jurul orei 21.00, Elisabeta Tolca (74 de ani) a fost ucisa cu bata de ciobanul care lucra la oi pentru fiica sa. 
Dupa crima, acesta s-a dus la casa fiicei batranei, pe care, de asemenea, a luat-o la bataie. 
A fugit apoi, nereusind sa fie imobilizat de familia victimei.
Batrana cu craniul zdrobit, copil traumatizat
Batrana locuia impreuna cu nepoata, Cristina Adina Calb si fiul acesteia de 5 ani. 
Fiica, Maria Calb (48 de ani) impreuna cu familia, locuiesc in alta casa, din apropiere, avand angajat un cioban pentru cele 200 de oi pe care le au in proprietate. 
Scandalul, urmat de crima tipic ciobaneasca a avut loc la casa Elisabetei Tolca. 
In faptul serii, manat de furia alcoolului cu care era prieten la toarta, ciobanul Bogdan Lacatis (20 de ani) din Apateu a intrat val-vartej in casa victimei, foc de suparare ca nu este platit conform intelegerii. 
Fara sa astepte ca racnetele sale sa faca parte dintr-un dialog - desi femeia a incercat sa-l puna la punct - barbatului i s-a facut negru in fata ochilor, facandu-si dreptate cu un par pe care l-a traznit in capul batranei, de mai multe ori.
Ghinion, aceasta era doar cu stranepotul in varsta de 5 ani care a asistat, ingrozit, la scena uciderii strabunicii. 
Elisabeta Tolca a mai trait doar atat cat sa ajunga in gradina vecinului, dupa care s-a prabusit fara suflare.
Fiica batuta, criminal neprins
Cum dreptatea nu s-a facut decat pe jumatate, tanarul cioban criminal a luat copilul de mana si l-a dus la cealalta casa a familiei, acolo unde statea fiica batranei omorate. 
Aici, si-a continuat treaba inceputa la casa Elisabetei Tolca. 
A luat-o la bataie, fara nicio introducere si pe fiica acesteia, Maria Calb, din acelasi motiv al nemultumirii pentru simbria pe care o primea ca cioban. 
Cei prezenti au incercat sa-l imobilizeze, dar ciobanul a reusit sa se faca nevazut.
"Batrana ucisa a fost gasita ieri dimineata de vecinul de gradina, Costea Pascu. Femeia avea capul zdrobit din cazua loviturilor primite cu parul. De asemenea, si fiica acesteia prezinta urme de violenta pe corp si fata, fiind plina de vanatai in urma loviturilor primite. Criminalul a fugit dupa comiterea acestor fapte, nereusindu-se imobilizarea sa. Intreaga zona a fost pusa in alerta, s-a vorbit cu toti ciobanii, in caz ca acesta ar cauta adapost la unul dintre salase. La ora inchiderii editiei, ciobanul criminal a fost prins. Agentul sef Petru Vlazan declara ca “am aflat ca ciobanul ar avea o matusa si o sora la Maderat si am banuit ca s-ar fi ascuns acolo, primind si o informatie, in acest sens, din localitate"
Bogdan Lacatis a fost prins la Maderat in jurul orei 19.00 si dus la politia Siria unde a fost audiat, dupa care a fost deferit Parchetului Arad, fiind audiat de catre procurorul criminalist Cristian Lazar. 
Criminalul a fost retinut.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Taut - Au revendicat 85% din comuna

Padurea din Taut este marul discordiei intre autoritatiConflictul dintre conducerea Ocolului Silvic din Nadas si o parte a localnicilor, sprijiniti de doi consilieri locali – isi consuma un nou episod. 
Viorica Colteu, reprezentata de Oliver Ilies, (in relatie de rudenie cu aceasta) a revendicat nu mai putin de 8.700 de hectare, iar localnicii (tematori, probabil, ca-si vor pierde padurile) spun ca suprafata satului Nadas nu depaseste 7.000 de hectare.

Batalia continua
In urma cu doua saptamani relatam telenovela Oliver Ilies – directorul ocolului din Nadas – versus Petru Horga – consilier local, dar apele si acuzele, venite din ambele parti nu au incetat sa apara. 
Marul discordiei il reprezinta hectarele de padure pe care Oliver Ilies le administreaza in urma unei mosteniri, mostenire considerata suspecta de catre mai multi localnici.

Vor mai mult decat tot satul
Pe baza legilor retrocedarii, ce s-au tot schimbat si modificat de-a lungul ultimilor ani, familia Colteu a revendicat aproximativ 8.700 de hectare in satul Nadas, asta desi suprafata localitatii este de doar 7.000 de hectare, dupa spusele consilierilor locali Nicolae Rad si Petru Horga. 
"Suprafata pe care a revendicat-o si obtinut-o familia Colteu incalca orice logica. Ganditi-va ca in aceasta localitate ar fi trebuit sa primeasca suprafete de teren si veteranii de razboi, iar apoi mai sunt si casele oamenilor, gradinile, drumurile din Nadas. Mai mult, pana in 1921 Nadasul era comuna si avea propria padure comunala. M-am consultat cu mai multi experti si mi-au spus ca titlul de proprietate pe care vi l-am prezentat cu suprafata de 602 hectare si 1.000 de metri patrati este, de fapt, identificat pe harti ca fiind in localitatea Nadas" – spune Nicolae Rad, membru al Consiliului Local Taut. 
Sa specificam ca intreaga comuna are o suprafata de 10.617 de hectare - (acestea sunt date oficiale, furnizate de Consiliul Judetean Arad). 
In conditiile in care comuna mai are si trei sate apartinatoare: Minisel, Minisu de Sus si Nadas – suprafata ceruta si obtinuta in instanta de catre familia Colteu reprezentand peste 85% din suprafata comunei – pare de domeniul science-fiction.

Directorul Ilies explica
De cealalta parte a baricadei, Oliver Ilies, directorul ocolului din Nadas afirma: "Cei care acum ne acuza ar fi trebuit sa prezinte actele in instanta la vremea respectiva, intrucat au avut posibilitatea sa o faca. Noi nu am cerut decat ceea ce ni se cuvenea, niciun metru in plus. In ceea ce priveste suprafata de 8.700 de hectare, nu ma pot pronunta exact. Noi, cand am facut cererile de retrocedare am prezentat numerele topo ale parcelelor, nu un numar de hectare. Mai mult, acum noi facem masuratori pentru a vedea exact despre ce suprafata e vorba. Suprafata poate fi de vreo 7.000 de hectare, de exemplu, dar si de 10.000 de hectare. Pana nu avem masuratorile exacte nu va pot spune nimic exact. Practic noi am castigat in instanta locuri topografice, cerute pe baza extraselor de Carte Funciara pe care le aveam. Situatia e atat de confuza pentru ca in Nadas nu s-au mai facut masuratori de pe vremea austro-ungarilor, acum vreo suta de ani".  

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]