Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 9 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • La multi ani ACR!

ACR a implinit 104 ani de la infiintareAutomobil Clubul Roman  a implinit sambata, 104 ani de la infiintare! 
Cea mai mare organizatie neguvernamentala  din Romania a fost sarbatorita in toata tara. 
Sarbatoarea din acest an a fost dublata de obtinerea premiului de excelenta din partea Comisiei Europene pentru activitatea de crestere a sigurantei rutiere si promovarea unui nou concept de securitate in trafic, evidentiind colaborarea din ultimii ani dintre ACR si Politia romana. 
Romania a fost printre primele 10 tari care a introdus in circulatie automobilul si printre primele 6 din lume care a organizat intreceri, iar asociatia automobilistilor a fost printre primele infiintate. 
Printre membri sai se numara nume celebre din toate domeniile social, politic, economic, sportiv si artistic. 
ACR are filiale in toate judetele tarii si ofera pe langa asistenta si educatie rutiera, o baza de date pentru automobilisti necesara in deplasari, elibereaza toata gama de documente internationale si are o scoala de soferi. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • "Un an romano-german"

Intalnire romano-germana in Sala rotunda a PrefecturiiMarti la orele amiezii, a fost prezent in Sala rotunda a Prefecturii Arad ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Excelenta- Sa, Herr Roland Lohkamp, inaltul oaspete fiind insotit de catre Rolf Maruhn, consulul german de la Consulatul din Timisoara. 
Dupa ce s- au intretinut mai bine de o ora cu oficialitatile aradene (Prefectul Gavril Popescu, Presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula si primarul Gheorghe Falca), cei doi reprezentanti ai guvernului de la Berlin au participat la o conferinta de presa cu mass media aradeana.
S- au pus mai ales intrebari cu caracter economic, de la existenta a peste 500 firme nemtesti la Arad, pana la sansele muncitorilor romani pe piata muncii din "Bundesrepublik" ori diferentele de salarizare dintre muncitorii romani si cei germani.

V.Z.- Adevarul

  • La mine, oamenii vin fara sa se programeze in audiente -  Afirma Doina Petri, primarul comunei Zadareni

Primarul comunei Zadareni - Doina Petri prezinta planurile de viitor- Cu ce ganduri intrati dimineata in Primarie, doamna Doina Petri?
- Pot sa spun ca incepem munca, chiar de la prima ora cu impartirea sarcinilor, deoarece sunt foarte multe probleme de rezolvat, iar eu nu sunt omul care sa lase pe maine ceea ce se poate face astazi, cum se zice...
- Inteleapta vorba...
- Pe care eu zic ca noi, de cele mai multe ori, o si punem in practica...
- Cat de importanta este echipa aparatului administrativ pentru primar, doamna Doina Petri?
- Parerea mea este ca echipa administrativa este foarte importanta pentru un primar, deci si pentru mine. Si asta pentru simplul motiv ca, de una singura, nu as putea rezolva toate problemele. Fiecare serviciu din cadrul Primariei acopera evident un anumit sector de activitate,  astfel ca lucrurile se rezolva mult mai usor daca se lucreaza in mod organizat.
- Cate ore munciti pe zi, doamna Doina Petri?
- N-as putea sa va spun exact, insa pot sa va asigur ca nici intr-un caz programul primarului nu se termina la ora 16,00 niciodata, si nici chiar a celor din aparatul administrativ. Si datorita faptului ca sunt localnica, nascuta la Zadareni, ma preocupa viata oamenilor de aici, fiind foarte  apropiata de ei. Oamenii vin chiar la mine acasa, indiferent de ora sa-si spuna pasurile, problemele, framantarile.
- Care credeti ca este secretul reusitei, doamna primar?
- Comunicarea este un lucru extrem de important. Comunicand tot timpul cu oamenii, ajungi sa le cunosti indeaproape toate problemele, si mai apoi sa le rezolvi. Un alt avantaj indiscutabil al meu este faptul ca m-am nascut aici si cunosc foarte bine nevoile comunitatii. Mentinand o legatura permanenta cu cetatenii, te legi de ei. Vedeti, la mine oamenii vin fara sa se programeze la audienta! Doar bat pur si simplu la usa si intra inauntru. Iar eu sunt datoare sa-mi fac timp sa-i ascult, iar mai departe sa fac ceva pentru ei.
- Care sunt, in acest moment,  prioritatile pentru comuna Zadareni?
- Eu consider ca prioritatile si urgentile comunei au fost deja rezolvate in proportie de 80%. Aceasta inseamna  concret infrastructura, apa, canal, drumuri, iluminat public, urmand ca pe fonduri structurale sa obtinem o finantare pentru extinderea retelelor de apa, canalizare, cat si asfaltarea tuturor drumurilor. Sigur, in acelasi timp ramane deschisa o problema: locurile de munca.
- De ce?
- Pot spune ca au venit in zona foarte multi investitori interesati de comuna noastra. Toti insa s-au lovit de aceeasi problema: lipsa terenului pentru investitii.
- Adica nu mai aveti terenuri disponibile pentru investitori?
- Exact. Datorita faptului ca, inca de la infiintare, in anul 2004, primaria nu mai detinea teren propriu, care sa fie atribuit investitorilor, acestia  au plecat cu totii.
- Nu exista posibilitatea achizitionarii terenurilor de la persoanele private, care detin proprietati in zona Zadareni?
- Teoretic, da, insa preturile practicate de acestia, din cate stim noi, nu au fost  pe placul investitorilor, care le-au considerat prea mari. Plus anumite probleme legate de parcelari, utilitati etc.
- Va multumim!

In perioada 2004-2008, sub mandatul primarului Doina Petri, au fost realizate urmatoarele obiective:
- Construirea de grupuri sociale noi si sisteme de incalzire centrala la scoli
- Renovarea cladirii Primariei si amenajarea unei sali de sedinte, care sa fie folosita si la cununii
- Renovarea cladirii Politiei si amenajarea locuintei pentru politisti
- Reabilitarea sistemului public prin inlocuirea vechilor becuri cu becuri economice
- Pietruirea si asfaltarea unor drumuri comunale
- Introducerea retelei de apa potabila
- Demararea lucrarilor pentru construirea unei cladiri noi pentru Scoala Generala Zadareni
- Demararea lucrarilor la reteaua de canalizare menajera a comunei
- Reabilitarea cladirii Caminului Cultural Zadareni
- Amenajarea celui de al doilea cabinet medical in comuna
- Imprejmuirea cimitirului comunal
- Infiintarea serviciului voluntar pentru situatii de urgenta
- Ajutarea a aproximativ 130 de tineri prin atribuirea unui teren gratuit, conform Legii numarul 15 din 2003
- Amenajarea unui parc pentru copii

Cosmin Trif - Glasul Aradului

  • Ziua rromilor

Spectacolul rromilor de ziua lorSarbatorita cu sufletul, inima si dansul de copiii rromi, frumosi si talentati - de la Centrul multicultural "Curcubeu", alaturi de elevii Grupului Scolar "Gheorghe Lazar" din Pecica. 
Explozie de tinerete si frenezie, costume in valvatai, fetele – boboci de foc care au ridicat sala in picioare, in timpul spectacolului. 
Sufletul dens, aprins si sincer al inimii de rrom a izbucnit in dansuri tiganesti ravasitoare. 
Adevarate talente cu viitor inalt pentru acesti mici rromi inflacarati, risipind in dansul lor, sufletul si destinul etniei. 
Felicitari tuturor celor care se ocupa de acesti copii, parintilor care i-au educat in spiritul pastrarii traditiilor si valorilor sacre ale acestui popor.

Observator

  • Aradul muzical - Violoncelul concertant

Robert Max a dirijat concertul de la FilarmonicaIn manifestarea orchestrei Filarmonicii din 03.04.08, condusa de Dorin Frandes, doua lucrari au fost selectate din creatia franceza.
Prima a fost o premiera aradeana, anume, "Concertul nr. 1 pentru violoncel si orchestra" op. 136 al lui Darius Milhaud, cel mai productiv si fervent experimentator din asa numitul "Grup al celor sase" al veacului al XX-lea, profund iubitor al veseliei, lirismului si al naturii, in a carui muzica, de o varitate impresionanta gasim un un adevarat univers de trairi umane.
Robert Max (Anglia), dirijor, violoncelist, interpret de muzica de camera, preocupat  de formarea tinerelor talente, muzician care colaboreaza anual cu Filarmonica noastra din 2000 incoace, a fost solistul serii.
Concertul amintit, unul dintre cele 20 de lucrari de acest gen ale compozitorului francez, a avut darul de a cuceri asistenta, prin daruirea cu care l-a interpretat Robert Max, ce a impresionat prin prestatia sa in sectiunile pur solistice, care nu au fost putine, precum si in cele in care a avut alaturi orchestra dirijata de Dorin Frandes, aceasta din urma subliniind variatele trairi transmise de compozitor.
Ca de fiecare data, scherzo-ul simfonic "Ucenicul vrajitor" creat de Paul Dukas la sfarsitul veacului al XIX-lea, inspirat fiind de versurile lui Johann Wolfgang von Goethe, a dat satisfactie auditorilor prezenti, care au receptat mesajul discursului plastic, atragator, realizat de orchestra lui Dorin Frandes.
Pentru a doua oara in cursul acelei seri, violoncelistul Robert Max a urcat pe scena pentru a interpreta de asta data celebrul "Concert pentru violoncel si orchestra in si minor" op. 104 de Antonin Dvorak, rod al anilor cand compozitorul a fost profesor si director la Consevatorul din New York.
Interpretii - solist si orchestra - au relevat energii robuste, nostaligie, ardoare si sinceritate romantica, stari dominante ale sufletului compozitorului aflat departe de tara lui natala, intr-un  discurs sugestiv plin de culoare, care a captat auditorii.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

*** Concertul din 10.04.08 va fi dirijat de
Cristian George Neagu, solist fiind
Csaba Kiraly din Ungaria
- Franz Liszt: Dans macabru pentru pian si orchestra 
* Concertul nr 2 pentru pian si orchestra in La major 
* Poemul simfonic "Preludiile"
- Richard Wagner: Uvertura operei "Maestrii cantareti"


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]