Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 11 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Avocatul Mateut a obtinut judecarea exceptiei de neconstitutionalitate in cazul lui Falca!

Avocatul Gheorghe Mateut a obtinut o noua suspendare a procesuluiDosarul privind acuzatiile de coruptie la adresa primarului Aradului a fost trimis spre analiza Curtii Constitutionale. 
Intre timp, procesul este suspendat
De cateva minute de pledoarie a avut nevoie maestrul confirmat al exploatarii viciilor de procedura, Gheorghita Mateut, pentru a o determina pe exigenta si greu impresionabila judecatoare Margareta Ardelean sa suspende, pe o perioada aproape imposibil de anticipat ca durata chiar de catre specialisti, procesul lui Gheorghe Falca. 
"Gata – s-a suspendat!" – a exclamat, victorios, maestrul in gasit vicii de procedura in... patria viciilor, Gheorghita Mateut, dupa care s-a lansat intr-un adevarat curs de drept aplicat in fata unei prese perplexe. 
"S-a depus o cerere catre Curtea Constitutionala in vederea anularii procesului si reluarea urmaririi penale, pana la faza rechizitoriului. Textele in baza caruia a fost intocmit actul final al urmaririi penale sunt, in mare parte, neconstitutionale, in ele gasindu-se vicii atat de procedura cat si de fond. Discutam, concret, despre probe obtinute in mod ilegal, despre norme procedurale nerespectate de catre anchetatori – referindu-ne atat la inscrisuri, cat si la declaratiile martorilor. Exceptiile de neconstitutionalitate invocate de noi au fost considerate de Instanta ca admisibile, prin urmare dosarul fiind trimis spre analiza Curtii Constitutionale, for care va analiza, punct cu punct, obiectile noastre si, intr-un termen pe care nu sunt in masura sa-l anticipez si pe care nicio instanta inferioara nu-l poate cere, se va pronunta asupra acestora" – este esenta a ceea ce a vrut sa transmita Mateut.
Chiar pornind de la forma... in fond, maestrul nu face decat sa "le dea in cap" magistratilor cu legile, mai ales cu cele nou promulgate! 
Sigur ca exista vicii de procedura comise indeosebi de procurorii DNA – o droaie! 
Pornind de la nou promulgatele normative, care, pentru prima oara in istoria moderna a Romaniei, dau anchetatilor drepturi... egale cu ale anchetatorilor, obligandu-i pe procurori sa le explice cercetatilor ce mama dracului cauta acolo, de ce sunt acuzati – totul de fata cu avocatii alesi –, care sunt capetele de acuzare si pozitia lor in ancheta. 
Lucrurile astea, normale in vestul civilizat, par ideal(ist)e in lumea noastra, care da puteri dictatoriale unui procuror si transforma acuzatul in vinovat indata ce a trecut pragul biroului, cu o citatie in mana tremuranda.
Vox populi...
PROCESUL A FOST SUSPENDAT!
"Asa cum era de asteptat, azi, 10 ianuarie, procesul primarului a fost suspendat. Mai frapanta a fost declaratia Maestrului Mateut: Curtea Constitutionala nu are o limita de timp pentru pronuntare, ar putea dura luni de zile. Or, in timpul asta, ORI MOARE MAGARUL, ORI PIERDE SAMARUL! Deci e clar: Maestrul se teme de judecata de fond si invoca chichitele care temporizeaza. Si va interveni si Nasul... Totusi, care cetatean cu capul pe umeri ar mai vota ca primar un cetatean anchetat de catre DNA si trimis in judecata?! Pe de alta parte, ma intreb, DIN CE BANI PLATESTE PRIMARUL PE MAESTRU? Tinand cont de pozitia Universitara a Maestrului Mateut, de NUMELE pe care le-a aparat pana acum, n-as prea crede sa incaseze onorariul in boabe de fasole! Decat daca sunt din diamante! Iar bietul nostru primar, ati vazut ce castig a avut in 2007! Ceva, la nivelul unui inginer / economist dintr-o societate privata buna. Sau, poate vinde cadourile de 52.000 EURO primite de fiica la botez!...
In rest, NO COMMENT! N.B. Nu sunt membru al niciunui partid, ci un simplu cetatean onest si nedumerit al acestei urbe.”

Postarea plasata pe site-ul nostru de catre un aradean oarecare...

Lucian Valeriu - Observator

  • Modificari legislative

Alocatia pentru copii a suferit modificari si completariOdata cu noul an, Directa de Munca si protectie Sociala anunta modificari si completari la legea privind alocatia de stat pentru copii. 
Printre noutati se numara crestera cuantumului alocatiei si disparitia carnetelor de cec-uri. 
Incepand cu 1 ianuarie 2008 beneficiaza de alocatie de stat toti copii doar pana la implinirea varstei de 18 ani, indiferent daca dupa aceasta varsta urmeaza in continuare cursurile unei scoli. 
Cuantumul alocatiei pentru copii in varsta de peste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul celor cu handicap, creste de la 25 la 32 de lei.  
Plata alocatiilor se va face prin mandat postal, sau, la cerere, banii pot fi virati intr-un cont curent sau un cont de card deschis la una dintre bancile cu care DMPS a incheiat contracte. 
Pentru copiii institutionalizati alocatia se vireaza in conturile personale deschise pentru acestia de catre reprezentantii legai si se capitalizeaza pana la implinirea varstei de 14 ani. 
Dupa aceea, alocatia poate fi platita direct titularului cu incuviintarea reprezentantului legal, sau poate fi capitalizata in continuare pana la implinirea varstei de 18 ani. 
O alta noutate este preluarea de catre Directia Muncii si protectiei Sociale a bazelor de date cu toti beneficiarii alocatiei de stat pentru copii de la Inspectoratul Scolar- pentru copii ce urmeaza o forma de scolarizare si de la DGASPC- pentru copii cu handicap. 
Plata alocatiei de stat pentru copii se asigura din bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si se realizeaza prin DMPS incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2008

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Politistii aradeni - in top

Comisarul sef Alexandru Tanco considera activitatea IPJ pozitivaPentru anul trecut, activitatea politistilor aradeni a fost considerata ca fiind pozitiva.
Astazi, la sediul Inspectoratului de Politie Arad, in prezenta comisarului sef Constantin Duvac, seful Directiei de Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane, a avut loc o conferinta de presa in care s- a prezentat bilantul IPJ Arad pe anul trecut. 
Comandantul politistilor aradeni, comisarul sef Alexandru Tanco a prezentat principalii indicatori statistici, care evidentiaza o imbunatatire semnificativa a eficientei muncii angajatilor IPJ.
Astfel, daca in ceea ce priveste volumul criminalitatii judetul nostru se pozitioneaza pe locul 25 din tara, in ceea ce priveste cazurile solutionate de criminalitate, Aradul ocupa un onorabil loc 10.
In cazul reducerii mortilor si a accidentatilor grav in accidentele rutiere, judetul Arad se pozitioneaza pe primul loc in tara. 
Comisarul sef Alexandru Tanco a precizat ca, pe parcursul anului trecut au fost sanctionate disciplinar 17 cadre de politie, un politist a fost destituit si s- au inregistrat trei demisii.
Legat de acest aspect, desi IPJ Arad este inca deficitar in ceea ce priveste numarul de politisti raportat la numarul de cetateni - norma europeana este de un politist la 400 de cetateni - a existat oportunitatea angajarii prin transfer a cadrelor disponibilizate din cadrul Politiei de Frontiera.
In acest an, aceasta oportunitate nu mai exista, dupa cum nu exista nici un absolvent de scoala de Politie care sa fie domiciliat in judetul nostru. 
Desigur, exista si neimpliniri in activitatea politistilor aradeni.
Astfel, anul trecut a crescut numarul furturilor din autoturisme, a crescut infractionalitatea juvenila, dupa cum au crescut si infractiunile intra- familiale. Insa, per ansamblu, comisarul sef Constantin Duvac a apreciat activitatea politistilor aradeni ca fiind "una pozitiva, in crestere calitativa fata de anii precedenti."
Mai departe, comisarul sef Constantin Duvac a evidentiat un handicap legislativ cu care se confrunta politistii din toata tara, legat de recuperarea prejudiciilor in cazul criminalitatii economico- finaciare.
De cativa ani, masura sechestrului asigurator a fost luata de la indemana politistilor si tranferata Parchetelor.
Prin urmare, daca pe vremea cand politistii luau masura sechestrului asigurator, prejudiciile erau recuperate in proportie de 40%, in prezent procentul recuperarii prejudiciilor este in cadere libera.
Proiecte pentru viitor Vorbind despre proiecte, comisarul sef Constantin Duvac a evidentiat faptul ca IPJ Arad a facut, anul trecut, parte dintr- un proiect- pilot, derulat in doua judete si in doua sectoare din capitala, privind reorganizarea formatiunilor de cercetare penala prin absorbtia structurilor operative si s- a clasat pe primul loc.
Pentru lamurirea cititorilor, facem precizarea ca la Arad s- a experimentat trecerea ofiterilor de cercetari penale in cadrul departamentelor propriu- zise, iar rezultatele obtinute vor determina extinderea acestei masuri la nivelul intregii tari.
Un alt proiect, extrem de ambitios, ii apartine comisarului sef Alexandru Tanco si se refera la desfiintarea unor posturi de politie din mediul rural, politiile orasenesti invecinate urmand sa deserveasca si aceste zone.
Masura ar putea fi deosebit de benefica pentru combaterea infractionalitatii din zonele rurale, unde politistii n- ar mai fi dependenti de primari, de rude sau de consateni.
Una peste alta, comisarul sef Alexandru Tanco a precizat ca, pentru anul in curs, va urmari trei obiective principale: "siguranta cetateanului, criminalitatea itineranta si crima organizata."

D.Serban. - Adevarul

  • Cristian Stragea vorbeste despre tacerea sa

Cristian Stragea si-a facut aparitia in publicDupa aproape o luna de cand, practic, a disparut mediatic, Cristian Stragea si-a facut din nou aparitia in public. 
A reusit insa sa evite sa apara la momentul oficial al unei conferinte de presa festive care l-a avut in centru pe primarul liberal Florin Farcasiu de la Tarnova.
El a venit abia dupa incheierea intalnirii cu presa si s-a aratat extrem de volubil fata de cei prezenti dar a refuzat sa dea orice declaratie politica. 
Silentio stampa
pare sa fi devenit o alta stare a omului politic Cristian Stragea care a promis insa ca isi va expune punctul de vedere asupra evenimentelor din organizatia PSD Arad abia dupa ce Biroul Permanent National va adopta o decizie privind noua conducere interimara a filialei. 
Faptul ca si-a facut aparitia in public denota ca zvonurile privind o posibila reinscaunare a echipei Stragea in fruntea PNL Arad, varianta sustinuta de deputatul Titu Gheorghiof (care stie bine de ce agreaza aceasta varianta de telecomanda politica, cum spun adversarii sai din randul partidului) devine tot mai credibila. 
Ceea ce insa nu exclude nici posibilitatea ca al doilea deputat liberal aradean, Mihai Calimente, sa ajunga el cel care va conduce, de aceasta data nemijlocit, filiala PNL Arad.
Ca fapt divers, am observat ca cei doi deputati au reusit sa pastreze tot timpul o distanta de siguranta intre ei, desi au participat, amandoi, la sarbatorirea lui Florin Farcasiu.

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Dosare penale pentru alba-neagra

Pentru jocul alba-neagra patru tineri s-au ales cu dosar penalPatru tineri (V. Florin Sebastian, de 27 ani, din Arad, V. Emil, de 33 ani, din Fantanele, P. Fabian, de 23 ani, din Curtici si P. Brigitte, de 37 ani, din Arad) sunt cercetati de Politie, dupa ce au obligat mai multi turisti sa joace alba-neagra. 
Totul a pornit dupa ce in data de 24 decembrie 2007, Andreea Elena, de 28 ani, din Valcea, a depus o plangere la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arad pentru ca, in timp ce se intorcea cu autocarul de la munca din strainatate si se afla intr-o statie de carburanti situata pe Calea Radnei din Arad, a fost acostata de un grup de patru tineri care practicau jocul "alba-neagra" si atrasa sa participe la joc.
Tanara sustine ca efectiv i s-au luat din mana 2.150 de euro, fara acceptul sau. 
Acum cei patru tineri s-au ales cu dosare penale pentru inselaciune si jocul de noroc, iar actele au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Arad pentru continuarea cercetarilor. 
Cine e victima jocului alba-neagra poate suna la 112 pentru a cere ajutor sau la 956, la Jandarmeria Romana. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]